1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Машини за садови

Дискусија во 'Дом' започната од Love.love, 22 јануари 2012.

1. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.081
    Допаѓања:
    26.867
    Ние на три до два дена ја пуштаме. Исплакнеме ги и во машина. Мене ми е олеснително. И да мијам на рака пак треба остатоци да фрлам в канта. Вака светат и исушени и право во фиока ги ставам. :D

На mal.ecka и Hortenzija им се допаѓа ова.
  2. Hortenzija

Hortenzija Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2019
    Пораки:
    1.596
    Допаѓања:
    14.802
    4 ca sme doma i sadovi imam i za sekoj den da pustam ama pretezno na dva dena pustam, inace da gi mie susi i pravo vo kujna inace mojata e 60 ama ja polnime saglam...

3. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.573
    Допаѓања:
    39.504
    Па не знам колку е поекономично на рака. Во кујната имам вода од соларната и кога миев на рака дневно 2 пати го полневме бојлерот и догревавме. Сега само еднаш, а некогаш ниеднаш. Машината троше многу помалце вода од еден цел бојлер

На Hortenzija, Love 83 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.149
    Допаѓања:
    76.025
    Јас секој ден пуштам машина за садови. Од Кам престанав да ги купувам дека ми ги рѓосуваа садовите.. Користам Финиш од Жито маркет, а некогаш кога ќе начекам на акција во Веро зимам и Fairy.

На Cosmic Girl и mal.ecka им се допаѓа ова.
  5. Love 83

Love 83 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    1.588
    Допаѓања:
    31.694
    Е да,за ова си во право.
    Во поглед на средства нормално обичен сјај е далеку поефтин.
    Ама од друга страна пак јас претходно имав обично проточно бојлерче во кујна и од кога почнав да ја користам машината,сметката за струја ми доѓаше некаде со 500 ден.помалку.

На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bankiche

Bankiche Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2015
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    137
    Колку често ставате сол во машината? Јас денес втор пат ја пуштам, а ми покажа дека треба да ставам сол. Пред првото пуштање ставив сол колку што беше потребно, според упатството, мислам дека барем 3-4 миења треба да ги помине со таа сол. И садовите не беа суви па морав да ги избришав, а на нив имаше и бели траги од таблетата. Зошто така, каде ми е грешката? Немам искуство со машина за садови па секој ваш совет ми е добредојден.

7. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    Јас имам ставено сол мислам пред месец дена може и повеќе, не треба за толку кратко да нема сол, води достави сол и вода нормално се става кај солта, а после доатавам или кога ќе ми светне сензорот или ако ја мијам детално па да го отворам капачето за сол и да проверам, а за тоа што не ти ги суши прочитај убаво на упатството има програми и без супење, кај мене барем има, а за бели флеки може и да не ти се растопила капсулата убаво (кај мене програмата што е без сушење пишува дека со ладна вода односно млака мие па може да се случи и да не ја растопи таблетката), или пак може да има бигор па да вади такви флеки зависи од тоа колку ти е користена машината

На Bankiche му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Annaa93

Annaa93 Активен член

Се зачлени на:
    23 септември 2021
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    29
    Screenshot_20220218-221618_Office.jpg

Здраво ако може некој што се разбира со програмиве да ми објасни која програма да ја користам ?? До сеа само оваа 60 мин и рапид ги користев но ме збуни ваа еко што пишува стандардна програма и најефикасна демек ама мн е долга 2 сатаа и 48мин?? Некон што се разбира која е најефикасна хаха

9. alegra taa

alegra taa Нов член

Се зачлени на:
    18 февруари 2022
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    zdravo ,nova sum na forumot,pred kupuvanje sum na masina za sadovi i se dvoumim pomegu beko i elektrolux,sekoja pomos e dobredojdena beko.jpg elektro.jpg

10. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    Се зависи колку ти се валкани тањирите, ако ставаш тави, од јадење, кои се малку загпрени убаво пишува првата програма да ја користиш, таа е за тоа најефикасна, или за многу замастени садови, Екото да е подолга на сите машини за нормално прљави садови ама па е најекономична, ако трае долго, оваа лајтов ти е за чаши, обично јас ставам лајт ако перам чаши од вино бидејќи се најосетливи и се гребат, чаши стаклени, оние што ми се понежни, оваа од 60 мин ти е за секојдневно, онака собрани чаши од кафе, чај и сл. или тањири, оние малку прљави а сакаш одма да ги средиш, другото ти е перење без сушење, а последната ти е, ако ја пушташ другиот ден машината да се исплакнат само тањирити, како и да е оваа од 60 мин ти е за секој ден набрзина да средиш, а инаку убаво е и сите програми да си ги користиш. Се во зависно пд тоа колку се валкани тањирите, чаши обавезно пери на лајтот да не ги оштетиш. Сепак заклучок мој е рапитот брзата да ја користиш, ептен ако не си за друга програма пример ❤ можда ти помогнав, јас на мојата таа за многу валкани ја користам ако ставам некоја тава или тенџере мрсно од ручек, инаку и јас имам програма малку валкани, трае околу саат ипол ја цепам таа цело време ❤❤❤

На Bankiche и Annaa93 им се допаѓа ова.
  11. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    За бекото сум чула дека се добри ама електролух незнам какви се, мада и двете вршат иста работа, јас имам индесит и задоволна сум од мојата

На alegra taa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.376
    Допаѓања:
    16.894
    Јас ја имам беково 14 сета предобра е машината.Додуша не ја користам предолго,година дена ама сега за сега сум презадоволна

На Bankiche и alegra taa им се допаѓа ова.
  13. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    2.436
    Истата ја имам и јас, исто една година ја користам нон стоп, задоволна сум.

На alegra taa и simona_baby им се допаѓа ова.
  14. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.376
    Допаѓања:
    16.894
    Душа и вадиме,ретко еден ден да одмара :)

На Orchidea и alegra taa им се допаѓа ова.
  15. alegra taa

alegra taa Нов член

Се зачлени на:
    18 февруари 2022
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Go imas ovoj model od slika,prodavacka epten ja ñafali...nabroja mnogu nesto hahaa a posebno toj invertor motor ,pa tri perki ...

16. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.081
    Допаѓања:
    26.867
    Јас сум на беко ете повеќе од година. Супер е, ептен задоволни.

17. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    2.436
    Вака гледајќи ја на слика истата е, само бела е мојата. Знам дека внесував модел, број, не се сеќавам точно, на веб страна и со тоа имаме 10 години гаранција на инвертер мотор. Можеби беше некоја промоција, не знам дали уште важи ова. Од Нептун ја земавме. Има две големи корпи и плус уште една горе за прибор, ама не ја користам таа, си ја користам малата. Перки се две, една долу и една на сред, под средната корпа. Трета не знам дали има, искрено не сум видела :)
    Еве ги и програмите.

Е за таблетките, од Финиш искрено не сум задоволна, иако ги препорачуваат за Беко. Имам комплет чаши и ми станаа бели. Претходно користев од Кам, тие со лимон што беа, па пробав Фери, ништо не ми оштетија. Ги пробав Финиш и уште со првото миење побелеа и никако не можам да го измијам тоа белото. Од Фери сум најзадоволна.

Прикачени фајлови:

На alegra taa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. anaspace

anaspace Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    161
    Купив машина Беко и во упатството пишува ставање сол и течност за плакнење. Дали навистина е потребно се ова да ставам? Дали и вие меревте тврдост на вода ?

19. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.573
    Допаѓања:
    39.504
    Потребно е

20. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    2.436
    Мора да ставиш, сол долу кај капачето, лево од перката, и сјај за машина за садови десно од капсулата, само немој обичен сјај.
    Потребно е и да измериш тврдост на вода бидејќи се подесуваше нешто. Не знам точно што, мм тоа правеше :D