Машини за садови

Дискусија во 'Дом' започната од Love.love, 22 јануари 2012.

1. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.152
    Допаѓања:
    27.230
    Ние на три до два дена ја пуштаме. Исплакнеме ги и во машина. Мене ми е олеснително. И да мијам на рака пак треба остатоци да фрлам в канта. Вака светат и исушени и право во фиока ги ставам. :D

На mal.ecka и Hortenzija им се допаѓа ова.
  2. Hortenzija

Hortenzija Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2019
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    15.301
    4 ca sme doma i sadovi imam i za sekoj den da pustam ama pretezno na dva dena pustam, inace da gi mie susi i pravo vo kujna inace mojata e 60 ama ja polnime saglam...

3. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.653
    Допаѓања:
    39.908
    Па не знам колку е поекономично на рака. Во кујната имам вода од соларната и кога миев на рака дневно 2 пати го полневме бојлерот и догревавме. Сега само еднаш, а некогаш ниеднаш. Машината троше многу помалце вода од еден цел бојлер

На Hortenzija, Love 83 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.583
    Допаѓања:
    76.821
    Јас секој ден пуштам машина за садови. Од Кам престанав да ги купувам дека ми ги рѓосуваа садовите.. Користам Финиш од Жито маркет, а некогаш кога ќе начекам на акција во Веро зимам и Fairy.

На Cosmic Girl и mal.ecka им се допаѓа ова.
  5. Love 83

Love 83 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    31.695
    Е да,за ова си во право.
    Во поглед на средства нормално обичен сјај е далеку поефтин.
    Ама од друга страна пак јас претходно имав обично проточно бојлерче во кујна и од кога почнав да ја користам машината,сметката за струја ми доѓаше некаде со 500 ден.помалку.

На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bankiche

Bankiche Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2015
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    137
    Колку често ставате сол во машината? Јас денес втор пат ја пуштам, а ми покажа дека треба да ставам сол. Пред првото пуштање ставив сол колку што беше потребно, според упатството, мислам дека барем 3-4 миења треба да ги помине со таа сол. И садовите не беа суви па морав да ги избришав, а на нив имаше и бели траги од таблетата. Зошто така, каде ми е грешката? Немам искуство со машина за садови па секој ваш совет ми е добредојден.

7. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    Јас имам ставено сол мислам пред месец дена може и повеќе, не треба за толку кратко да нема сол, води достави сол и вода нормално се става кај солта, а после доатавам или кога ќе ми светне сензорот или ако ја мијам детално па да го отворам капачето за сол и да проверам, а за тоа што не ти ги суши прочитај убаво на упатството има програми и без супење, кај мене барем има, а за бели флеки може и да не ти се растопила капсулата убаво (кај мене програмата што е без сушење пишува дека со ладна вода односно млака мие па може да се случи и да не ја растопи таблетката), или пак може да има бигор па да вади такви флеки зависи од тоа колку ти е користена машината

На Bankiche му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Annaa93

Annaa93 Активен член

Се зачлени на:
    23 септември 2021
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    29
    Screenshot_20220218-221618_Office.jpg

Здраво ако може некој што се разбира со програмиве да ми објасни која програма да ја користам ?? До сеа само оваа 60 мин и рапид ги користев но ме збуни ваа еко што пишува стандардна програма и најефикасна демек ама мн е долга 2 сатаа и 48мин?? Некон што се разбира која е најефикасна хаха

9. alegra taa

alegra taa Нов член

Се зачлени на:
    18 февруари 2022
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    zdravo ,nova sum na forumot,pred kupuvanje sum na masina za sadovi i se dvoumim pomegu beko i elektrolux,sekoja pomos e dobredojdena beko.jpg elektro.jpg

10. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    Се зависи колку ти се валкани тањирите, ако ставаш тави, од јадење, кои се малку загпрени убаво пишува првата програма да ја користиш, таа е за тоа најефикасна, или за многу замастени садови, Екото да е подолга на сите машини за нормално прљави садови ама па е најекономична, ако трае долго, оваа лајтов ти е за чаши, обично јас ставам лајт ако перам чаши од вино бидејќи се најосетливи и се гребат, чаши стаклени, оние што ми се понежни, оваа од 60 мин ти е за секојдневно, онака собрани чаши од кафе, чај и сл. или тањири, оние малку прљави а сакаш одма да ги средиш, другото ти е перење без сушење, а последната ти е, ако ја пушташ другиот ден машината да се исплакнат само тањирити, како и да е оваа од 60 мин ти е за секој ден набрзина да средиш, а инаку убаво е и сите програми да си ги користиш. Се во зависно пд тоа колку се валкани тањирите, чаши обавезно пери на лајтот да не ги оштетиш. Сепак заклучок мој е рапитот брзата да ја користиш, ептен ако не си за друга програма пример ❤ можда ти помогнав, јас на мојата таа за многу валкани ја користам ако ставам некоја тава или тенџере мрсно од ручек, инаку и јас имам програма малку валкани, трае околу саат ипол ја цепам таа цело време ❤❤❤

На Bankiche и Annaa93 им се допаѓа ова.
  11. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    За бекото сум чула дека се добри ама електролух незнам какви се, мада и двете вршат иста работа, јас имам индесит и задоволна сум од мојата

На alegra taa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.591
    Допаѓања:
    17.521
    Јас ја имам беково 14 сета предобра е машината.Додуша не ја користам предолго,година дена ама сега за сега сум презадоволна

На Bankiche и alegra taa им се допаѓа ова.
  13. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.355
    Допаѓања:
    2.626
    Истата ја имам и јас, исто една година ја користам нон стоп, задоволна сум.

На alegra taa и simona_baby им се допаѓа ова.
  14. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.591
    Допаѓања:
    17.521
    Душа и вадиме,ретко еден ден да одмара :)

На Orchidea и alegra taa им се допаѓа ова.
  15. alegra taa

alegra taa Нов член

Се зачлени на:
    18 февруари 2022
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Go imas ovoj model od slika,prodavacka epten ja ñafali...nabroja mnogu nesto hahaa a posebno toj invertor motor ,pa tri perki ...

16. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.152
    Допаѓања:
    27.230
    Јас сум на беко ете повеќе од година. Супер е, ептен задоволни.

17. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.355
    Допаѓања:
    2.626
    Вака гледајќи ја на слика истата е, само бела е мојата. Знам дека внесував модел, број, не се сеќавам точно, на веб страна и со тоа имаме 10 години гаранција на инвертер мотор. Можеби беше некоја промоција, не знам дали уште важи ова. Од Нептун ја земавме. Има две големи корпи и плус уште една горе за прибор, ама не ја користам таа, си ја користам малата. Перки се две, една долу и една на сред, под средната корпа. Трета не знам дали има, искрено не сум видела :)
    Еве ги и програмите.

Е за таблетките, од Финиш искрено не сум задоволна, иако ги препорачуваат за Беко. Имам комплет чаши и ми станаа бели. Претходно користев од Кам, тие со лимон што беа, па пробав Фери, ништо не ми оштетија. Ги пробав Финиш и уште со првото миење побелеа и никако не можам да го измијам тоа белото. Од Фери сум најзадоволна.

Прикачени фајлови:

На alegra taa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. anaspace

anaspace Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    161
    Купив машина Беко и во упатството пишува ставање сол и течност за плакнење. Дали навистина е потребно се ова да ставам? Дали и вие меревте тврдост на вода ?

19. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.653
    Допаѓања:
    39.908
    Потребно е

20. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.355
    Допаѓања:
    2.626
    Мора да ставиш, сол долу кај капачето, лево од перката, и сјај за машина за садови десно од капсулата, само немој обичен сјај.
    Потребно е и да измериш тврдост на вода бидејќи се подесуваше нешто. Не знам точно што, мм тоа правеше :D