Штом си ја пуштила барем еднаш во употреба, нема веќе потреба ништо да правиш, си има сега вода кај солта.
Ke se samocitiram. Za site sto imaat vakov problem so beli fleki na casite. Posle eden kup smeneti tableti, smenet sol, iscistena masina komplet i sve toa dzabe go resiv problemot. Sjajot. Ni na kraj pamet nemase da mi tekne se dur majka mi ne mi kaza deka mesto sjaj koristi obicen ocet. Da, rekov ajde da probam. Maz mi uspea so igla i spric da go izvadi sjajot od dispanzerot, staviv ocet i konecno go resiv problemot so flekite. Malce mirisa na ocet ama ic ne mi smeta, vazno nemora da premijuvam se na raka. E sega pa imam drug problem, casite se veke so fleki od porano tesko se otstranuvaat, mozebi treba da gi pokisnam vo soda i ocet neznam.
Isto taka imam jas slusnato vo delot za tableta se stava po pola lazicka limontus sol i soda,a vo delot za sjaj ocet i super se miele sadovite.Jas licno ne sum probala ama.ke probam
Ако си ставила сега сол може да е од тоа.Јас кога ставам првата машина знае да направи флеки,после убаво си е разреден солот и нема гајле.Пушти да ги препере ќе видиш дали пак вака ќе биде.
Исчисти ја машината со средство, затнати се прскалките. Исчисти го и филтерот посебно, извади го, со четка помини го убаво.
Премиј ги ама обавезно оцет во машината, јас на мојата на секое пуштање ставам таблетка (капсула) и во делот за сјај до пола (од прилика) ставам сјај и обавезно оцет, еве скоро 3 години ја имам и до сега никогаш вакво нешто ми нема направено. Башка кога ја чистам ја пуштам празна и во еден сад на долната решетка или на горната ставам оцет и ја пуштам и се чисти комплетно
Најобичен алкохолен (бел оцет) таков ставам. А искрено незнам дали има некој посебен за машина, мене овој обичниов до сега супер ми функционира немаат мирис тањирите или чашите а и немаат ниту флеки
Дали е подобро од старите машини за садови што има коло за вртење на степените или од новите што се со ЛЕД дисплеј?
Ne znam dali e do masinata, tabletite, obicno razni zimam ama sekogas poevtini od Kam, Kiper, Stokomak..i mnogu cesto na casite imam deluva bas ko pesok , sto moze da e?