1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Машини за садови

Дискусија во 'Дом' започната од Love.love, 22 јануари 2012.

1. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    736
    Допаѓања:
    747
    До сега се убави,и бело нема оставено.

На V.N. му/ѝ се допаѓа ова.
  2. an4ii

an4ii Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    441
    Здраво имам машина за садови willz france земена од сетек ја користам 1 година но за една година ја имам пријавувано во сервис 5 6 пати зш на одредено време ми правеше поплави ... прво покажуваше грешка протекување и поплавуваше се под неа вода под кујна пред кујна идеше сервисер неколку пати пробано е се што мислеше ја ставин под васервага после сифонот не бил добар од него се поленла вода па ја местевме дирекно во ѕиден сифон после ја отвори цела без корито без капак ја пусташе 5 6 пати ја следеше како работи неможеше да откире што и е ајде демек сијајот на мах бил правела мн пена ја ставивме на мин капсули по пола одеше 3 месеци после пак истиот проблем почна грешка да јавува е5 па е2 едната беше протекување едната проблем со доводот на вода и не биваше после почна да прима вода истовтемено и да исфрла па прима не запираше никако доле истекува а ваму продолжува да пере пресатана и да се блокира и самиот сервисер ја прати во сетек на сервис на тестирање ја тестираа ми се јавуваат дека била у ред немало ништо не ја подигнав повторно ја вратија на тестирање по иницијатива на сервисеров по две недели пак ми звонат од слаон дека е во ред дека е исправна ја земав наместив и еве 2 месеци беше ок врчерва пак исто поплави се... прима прима вода па запира како да снема вода па пак почна да прима истече под неа вода а ваму почна да мие битно се поплави под неа и више неможам кај да се жалам уште 4.години има гаранција ... што да направам и од сервисер идење и од ск на тестирање праќана нема ништо више незнам што да правам некој совет??

3. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    2.436
    Врати ја пак на сервис. Прашај или види во гаранција колку пати може да се сервисира, би требало да ти дадат нова после неколку сервисирања. А ако ти е смачено прежали ја таа и купи си нова, друга марка.

На an4ii му/ѝ се допаѓа ова.
  4. an4ii

an4ii Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    441
    Се јавив денеска бил на одмор одговорниот во понеделник се враќал она го известила он и рекол како машината таму била во ред на толку тестирања а дома не била ... викам незнам јас тоа ама 10 пати ми е пријавувана во 1 година идеше ваш сервисер на лице место неможеше да открие што и е он ви ја прати два пати ск во сервис дирекно на детално тестирање ми ја враќате дека е испрвна по 2 месеца еве ја пак истата работа само што сега прима вода и не запира почнува да се пррполнува и тече од под неа а ваму продолжува да работо пред тоа бар се блокираше и имаше сензор сеа нема изгуби се.. демек пак да ја праќам ск на тестирње викам неможам да ја праќам само и мине месец ми ја враќате дека р во ред за некое време пак исто или дајте ми нова ако неможете да откриете што и е оли ќе ве тужам им реков имам докази снимено како тече дека ја имам праќано на сервис теститана лист имам докази со сервисерот што сум пишувала .. сварно нз што да правам да викнам др сервисер ама после нема да ми важи гаранцијата а за нова тешко дека ќр дадат

5. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    2.436
    Биди упорна. Јас би ја враќала и сто пати ако треба. Си дала пари и очекуваш да добиеш исправен производ. Ако треба прашај и во агенцијата за заштита на потрошувачи, од таму би требало да ти кажат кои права ги имаш во овој случај.

6. an4ii

an4ii Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    441
    Да размислував и за тами ама им давам ток до среда ддмдк главниов сервисер е на одмор се враќал среда и рече дека ке издал налог за нова машина ако нр лажат ... само маркава више ја немаат во сетек каква др машина би ми дале незнам

7. an4ii

an4ii Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    441
    Ми одобрија од сетек нова машина за да ја заменат ваа што ја имам но бидејќи веќе ја немаат таа марка во продажба ми рекоа да си одберам од салон друга марка која сакам .. сега сакам да ве прашам дали нeкој има искуство со telefunken? Или midea? Или нeкоја друга марка од сетек што сте задоволни да споделите искуство

8. Macedon1986

Macedon1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2017
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    54
    кога го реновирав станот во 2014-2015 дојде нели редот за бела техника и почнав по форуми да барам се сто ми треба. еден куп информации собрав за секоја можна марка на фриздери, климатизери, машини за садови, машини за алишта, сушари, шпорети, фурни, плотни ( на струја и комбинирани струја плин) микробранови ама баш се се.
    тогаш девојка ми ( сега веќе сопруга ) несакаше многу да се замара со тоа, битно и беше изгледот и секако да не е отров скапо нешто, бидејки нели имаш и фен за 500 мкд и фен за 6000 мкд.
    - дојдов до мн интересни заклучоци во врска со сите апарати од бела техника. т.е секој бренд е приказна за себе. ( издржливост, потрошувачка, ефикасност и ред други работи)

И да не се фалам но досега еве веке 7-ма година ниту еден од апаратите сто го имам избрано ми се нема расипано и сум презадоволен и од ефикасноста, истрајнста, и секако потрошувачката на струја.

Од лично искуство, ти ја препорачувам марката WHIRPOOL. нешто 6 сенсе технологија.
    Купена во 2015 мкд, вградлива, 13 сета. мислам дека тогаш ме кошташе некои 24,000 мкд. Но до сега вреди са секој денар вложен во неа.
    значи се пушта секој ден и мака нема. Но обавезно еднаш на 2 недели ја пуштам празна на најака температура само со оцет и сода бикарбона.
    и еве да чукнам во дрво како нова е.
    едвај се слуша дека работи, а 90% од времето кога ја пуштам е после полноќ. т.е ја пуштам на одложен старт и тоа е тоа.

Ако имаш време прочепкај малку на нет и ке си најдеш многу информации што ги бараш

9. Meddy

Meddy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2021
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    481
    Telefunken ti preporacuvam so cela dusa da zemas i da uzivas nema takva ubava masina......
    Serviserot ne dojde 1mesec i ni kazaa da odbereme druga (greskata kajnas vlecejki ja masinata otkacavte kabelot za struja..i viknavme serviser od setec deka imase garancija , ızgleda mn imaaa rabota i 1mesec ne dojdoa taman na denot ni se javija od glaven magacin odete odberete druga ili telefunken pak druga. Telefunkenot zeman na akcija 10iljadi i nie momentalno imavme pari odime dodavame plus 100evra i zemame indesit odma ni donesoa stavivme covek toa ic ne mi se svigja predolgi programi..... İma i 50min ama ne mie ne susi ubavo a telefunkenot 50min prekrasno mie i susi )

10. bube *

bube * Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2020
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    17
    Здраво,кој бренд би препорачале за машина за садови според вашите искуства?

11. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.139
    Допаѓања:
    50.502
    Беко.
    Јас имам беко и сум задоволна.

На bube * му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Love 83

Love 83 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    1.588
    Допаѓања:
    31.694
    Беко

На bube * му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Zinz...

Zinz... Нов член

Се зачлени на:
    4 февруари 2022
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Zdravo sakam da ve prasam dali masinata za sadovi ne vi primala sjaj i casite se kako da ima bigor po niv

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.401
    Допаѓања:
    200.946
    Треба да ја исчистиш машината ако не ти е чистена.

15. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    5.291
    Препорака за сервис за фаворит машина за садови? Ѕвонам цел ден во центро унион, не ми креваат, а итно ми е. :sweat:

16. Zinz...

Zinz... Нов член

Се зачлени на:
    4 февруари 2022
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Ja cistam na edna nedela a preku 1den ja uklucuvam ubavo pere se samo ne prima sjaj rapavi se sadovite

17. Meddy

Meddy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2021
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    481
    Zenski sakam da prasam odprilika masina za sadovi kolku struja trosi?
    Bidejki doagja zima i strujata e prilicno skapa. Kupivme masina uste ne e namestena, da se ukluci na evtina struja odprilika sekoj den ili preku den kolku ke dobijam plus na smetkata ?

18. IvaVas

IvaVas Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    19
    Здраво, за прв пат користам машина за садови, е сега се во ред, само капсулите ( апчињата ) кои ги купив се преголеми за самата машина, дали ги има на големини и кои се помали. Машината е на Вокс, за 10 прибори. Фала ви

19. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.573
    Допаѓања:
    39.503
    Јас ја вклучувам во неделата 3 пати најмалку на ефтина и не сум осетила драстична разлика во сметките. 100,200 ден да е повеќе

На Meddy му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    2.436
    Какви капсули користиш?