Мојата не е таа марка ама пишува и во упатството дека брзите програми немаат сушење. Веројатно и твојата така.
Јас и по неколку часа ги вадам, иако ми се случува и веднаш по миење да извадам нешто и да е суво. Ама мојата е Беко, ако нешто има врска ова.
Кога ќе заврши, веднаш отвораш и оставаш така да се оладат садовите. Ако е затворена нема каде да оди влагата.
Јаци се во продавницата или на сервисот, не смеат садовите да бидат мокри. Тоа евентуално на пластичните садови се задржуваат капки, а стаклото и керамиката треба да бидат убаво суви.
Едно прашање, дали обична машина за садови, невградлива, може некако да се пикне во вградлива кујна ако некој има искуство да сподели? Да не морам да купувам нова вградлива машина пошо и оваа ми е нова, благодарам
Дали некој знае каде има резервни делови конкретно за Беко машина за садови? Овој дел ми се скрши, што ја дрши горната фиока да не излета..
Мене ми е така поставена.Само зависи од димензиите што ги имаш во кујната за машината.Ако одговараат ќе ставиш внатре. Мене од страните супер ми одговараше само горе не ја собираше.Ама го извадивме само капакот и супер дојде. @KiT а да се јавиш во овластен сервис за Беко да прашаш може имаат делови?
Јас и без тој дел со години ја користев претходната машина, исто на Беко. Не ми сметаше што фали делот, само пазев да не ја влечам многу, за да не излезе сосем. Често се изместуваше, ама функционираше, така што не би требало да има проблем ако не го најдеш делот.
Сакам да ја сменам вградената машина што ја имаме, едноставно не сум задоволна. Станот го купивме со машината веќе ставена 2-3 години претходно, и има напред вратичка како остатокот од кујната. Дали ќе можат монтажерите за новата да ми ја тргнат старата, да ја наместат новата и да ја стават истата вратичка, или треба посебни мајстори за се од ова?
Кај нас машината ја местеше човекот што ја правеше кујната. Даската е со шрафови процврстена за машината, треба да се одмонтира старата, може ист мајстор. Само пази димензии на новата и старата да се исти.
Hello Dajte mi idei za masina za sadovi koja e mala no funkcionalna.I da gi vadi sadovite suvi. I kaov detergent koristite za masina za sadovi?
Здраво, ми треба помош за машината за садови ако некој има иста од Беко, водата останува внатре не истекува, да не треба нешто да се отвори да истече, до пред 3 дена немав ваков проблем.