1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Машини за садови

Дискусија во 'Дом' започната од Love.love, 22 јануари 2012.

1. f.girl

f.girl Форумски идол

Се зачлени на:
    7 октомври 2015
    Пораки:
    2.161
    Допаѓања:
    32.465
    Сол ставај само кога ќе светне индикаторот за сол, нема потреба пред секое миење. И да, не е проблем ако тече водата при туривањето, слободно стави поголема количина на сол. Истото важи и за сјај, ќе ставаш само кога ќе покаже машината, не постојано.

А за програми, најчесто на Еко ја уклучувам или на некоја пократка доколку не се премногу валкани садовите, за чаши има посебна програма кај мојата машина. Не знам твојата какви програми има, ќе ги бираш во зависност од тоа дали сакаш да заштедиш на струја/вода, или пак да заврши за што пократко време.

На emiliana му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ivanka_medenka

ivanka_medenka Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2023
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    48
    Prvo voda pa posle sol koga ke se kupi, posle se stava samo sol, mrdaj go ke padne i ke sobere poveke.

E sega jas ne go razbiram toj misticen ECO program koj pisuva deka stedi voda, namesto normalni 14 litri, trosel samo 9 litri, a pere 4 saati. Cel saat poveke trosi struja. Sto e tuka eko? poveke struja pomalku voda? Ne razbiram.

Peram na Intenzivno 65, stavam i tendzerinja i tavi i casi i se.

3. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    4.940
    Купив нова машина Беко 45ка.
    Машината се отвара сама а уште не е завршена програмата. Пере да речеме еден саат и пред да заврши има околу пола саат време сама се отвара вратата. Дали некој знае до што може да е проблемот? Фала

4. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.812
    Допаѓања:
    4.450
    Така се направени, сами да се отвараат. Тоа ваљда на екранот што стои е дека толку време за досушување и треба. И на мојата е исто, не се замарам.

На Lady*Bug му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    4.940
    Ова озбилно? а твојата прилично нова машина е или нема везе стара нова?

6. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.812
    Допаѓања:
    4.450
    Нова е. И старата ми беше беко 6-7 години ама не се отвраше таа олд технологија беше:). Дека се отвара сама 100% и супер опција ми е тоа, него тоа што уште и куца програмата не открив што е, пошто не работи само стои бројачот дека има уште 30тина мин. Мислам има опција да изгасиш да се отвара, па претпоставувам тоа е за да се досуши ако е затворена.

7. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    4.940
    Не, не ја гасам и да има опција, ми беше само чудно, пошто цело упатство го прочитав, не наидов на објаснување зошто/како се отвара сама. Како и да е, ми одговара опцијата, место да ги суши со затворена врата, со отворена е многу подобро.
    Не сфатив баш тоа со програмата што објаснуваш што ти куца, ама пиши го моделот на Јутуб, може нешто ќе ти даде.

8. Anonimna!

Anonimna! Нов член

Се зачлени на:
    9 октомври 2023
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Iskustvo so masina za sadovi sto ne prima voda? Kade moze da e problemot,Masinite bucat no ne priva voda,dokolku imaat voda ja isfrlaat no nemozat da primat..Imam dve mini masini i dvete ne rabotata.Mislam deka i dvete se na isto crevo,no imaat posebi matori..

9. Butterfly009

Butterfly009 Активен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    21
    Имам машина за садови беко ова копче што е обележанона сликава мисветна црвено до штоможи да е ?

Прикачени фајлови:

10. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.469
    Допаѓања:
    3.811
    Некој да ми помогне како да ја пуштам ? Значи се живо и диво пробав не сака...
    Чисто само сликав.
    Ако може да ми кажете чекор по чекор прв пат ми е.
    Ставено е и сол и вода зошто прв пат и е и течност и таблета и пак не сака :sweat:.

20231020_123115.jpg

11. Easter

Easter Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2023
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    1.930
    Жени , дали покрај таблетата ставате и сјај за машинско миење и каде ?

12. Bubiška

Bubiška Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2021
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    363
    Да јас ставам и сјај,има посебна преграда за сјај до таа за таблетите.

13. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    4.940
    Жени од оние што имате машини за садови со автоматско дозирање да ми кажете која со која комбинација ја користите, на која програма најчесто перете и дали има нешто дополнително што треба да уклучам за садовите да ми ги вади скроз суви а не како влажни? И ова заокружениов дел за што служи, го полните ли? И како ја чистите скроз празна, со кое средство или само со оцет?
    IMG_20231105_100851__01.jpg IMG_20231105_100844.jpg

14. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.812
    Допаѓања:
    4.450
    Автоматското не сум го пробала, немам најдено детергент. Каков детергент земаш, каде го најде?
    Ова заокруженово е за сјај мислам, го полнам скроз.

15. Stela123

Stela123 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2023
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    210
    Хај, до сега немам користено машина за садови. па ми треба препорака од целосно вградлива машина, 45цм :)

16. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    4.940
    А чекај ова за сјај ако го полниш скроз не си зема само (автоматски)? На кое друго автоматско мислиш ти? И кој модел го имаш истиот да не го имаме? Мојава е беко

17. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.812
    Допаѓања:
    4.450
    Оваа ја имам.
    Јас го полнам до крај и си дозира само автоматски на секое перење, кога е при крај светнува сијаличе со исто такво знакче мислам и тогаш приставам. (како за солта) А тоа другото е за течен детергент за перење, не е исто, тоа е замена место апчиња, ама еден само во дм имам видено и не сум нашла да пробам. И тоа си дозира исто само.

18. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.499
    Допаѓања:
    9.186
    Треба вградна машина за кај моите и да е 45ка кој бренд би бил најдобар избор Мидеа, Индесит, Беко, да се искористи Блек Фрајдеј попуст...

На LoveIsAllAround му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    4.895
    Од кој бренд на капсули, сјај и сол сте најзадоволни?

20. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.388
    Допаѓања:
    10.415
    Јас до пред некој месец земав на Финиш ама некако многу скапи ми станаа, а гледам има доста поефтини. Некако бев скептик за други, си земав од Стокомак на лудвик и мене искрено ми немаат разлика освен во цената. Многу се жалат од нив ама јас не видев нешто поразлично, исто ми чистат, се исто а ми е многу поефтино со нив. Јас секако прво одмивам па ставам, така не ми мени нешто во тоа. Пробај прво со поефтини ако ти одговараат зошто да даваш повеќе пари.
    Јас со години на финиш бев и ми е криво што толку пари безвеза сум лупала.

На Anna-Banana му/ѝ се допаѓа ова.