Од Стокомак , пробав и од Кам но не ми одговараат , па се га ги ставам во машината за алишта кога перам кујнски крпи.
Ferry дефинитивно најдобри Finish не се тоа што беа, ептен ги расипаа.Ама има најразлични класи на Finish ама веќе ниедна не е добра.
Јас лично од тие на Стокомак,ДМ не се лоши исто а сега користам на Сомат супер се,ама се најскапи,јас земав мало за проба. Во Кам тие се катастрофа,ми ги уништи садовите,порано имаа едни многу убави ама одамна ги нема.
Сјај не користам, наместо него алкохолен оцет ставам. Сол само од Финиш, иако порано користев и од Кам и од ДМ, ама Финиш ми е некако најдобра. Таблети сега на Финиш користам, од тие од Стокомак не сум задоволна, Фери платинум се одлични, ама скапи (начекав акција во Стокомак пред неколку дена и си зедов пак од нив). Финиш ги купувам од КАМ и ми се исплаќа повеќе, за 499 денари мислам околу 70 таблети дека беа. И од ДМ се добри таблетите, оние што беа околу 250-300 денари, ама одамна немам купено, па не знам цена.
Дали истовремено треба и сјај и таблета? И дали сјајот е специјален за машина? Исто така дали користите омекнувач за вода? Не е баш јасно во упатството, а имам некое мало rinse aid средство од финиш заедно со машината, па ме интересира дали и тоа задолжително се користи?
Во принцип ако користиш таблета таа е 3 во 1, прашок, сол (омекнувач) и сјај, и треба да ја подесиш машината за перење со таблети. Мојата машина бара софтверски да ја подесиш дали ќе пере со таблета или се посебно. Ако користиш се посебно солта е омекнувач, се става и прашак и сјај или алкохолен оцет.
Јас решив да и направам сефте на машината. Купив Финиш таблети. Добро се измија садовите. Наместо сјај ставив алкохолен оцет. Сол имам една друга марка. Колку отприлика се става во машината?
Најдобро перат фејри капсулите. Јас финиш користев еднаш само и никогаш повеќе на чашите оставаше бели флеки, а со фејри светат.
Читав овде дека може и така. Кај мене добро се покажа. Ќе купам и сјај за секој случај. Добри се овие. Не забележав Фери капсули. Изгледа се потрошиле во ДМ. Со Сомат еднаш пробав (летоска), ама не ми ги изми убаво садовите.
Fairy platinum, скапички ама одлични се покажаа и кај мене. Јас мешам сјај и оцет, некако посјајни ми се стаклените садови вака. Финиш ми оставија бели флеки како гребаници на едни чаши, откако почнав да ставам оцет ги снема. Сјај и сол користам од Кам, од ДМ, ама Fairy не ги менувам.
Zdravo zeni, edno prasanje dokolku moze nekoj da pomogne. Masina za sadovi sto tuku kupena, za da ja pustam prv pat primetiv deka najgornata vraticka ( kade sto treba da se stava priborot za jadenje ) e zaglavena e se otvara do pola a ne cela da ispadne nanadvor za da moze da se naredi. Dali imala nekoj vakov problem i sto ste napravile dokolku ste go imale Beko masina e vo prasanje, celosno vgradliva
Дали апчињата од Стокомак нема повеќе да ги донесуваат? Еден месец како не можам да ги најдам, штета мене баш ми беа супер а цената ептен пристапна. Се нервирам кога давам пари за нешто многу поскапо што може да се купи за помалку