Не би требало да е проблемот во солта. Јас до горе го полнам резервоарот со сол, па немам проблем. Може таблетите се јаки. Какви таблети користиш? Јас на Финиш, ама почнаа да ми оставаат бело на тенџерињата. Па ќе купам други.
Не, другарка со иста машина ми кажа дека и малку ѓубре да има во филтерот ќе ги вади побелени, го исчистивме и сега нема проблем.
Кои Финиш ги користиш? Јас имам од таблетите и од капсулите. Сјај ставам на секое миење. Купувам од најевтиниот.
Еве овие на сликата. Сол користам исто на finish, сјај jeden tag. Сол и сјај обично ставам кога ќе ми светне машината дека се при крај.
Здраво дали некој може да ми каже зошто во последниве перење кога ке го извадам приборот за јадење виљушки лажиците, ножевите имаат на нив како флеки не е рќа туку од вода.Имам беко машина до сега презадоволна користам и сол,сјај,таблети финиш и ја прочистувам ама во последно време се појавуваат овие флекиве ???
Мене кога ми е преполнета ми искачаат такви, најверојатно не ти е наместена фино внатре или имаш само премногу ставено (врлина ми е да сакам да ја напунам цела па да ја пуштам), тоа талогот ти е од прашакот што не ти е убаво исплакнат, јас обично само ги пуштам пак, ама пробај со дупло плакнење?
Последните неколку перења интензивно почна на влага да ми мириса од машината. Што може да е пеоблемот? Ја чистев одвнатре со оцет и сода бикарбона но повторно го има истиот мирис
Зошто машинава некогаш не ја раствора таблетата? Последниве два пати дури и грдо на хемија мирисаат работиве.. Сеа користам финиш од плавото пакување. Ама некогсш и со тие од Кам и Сомат така ми правеа.
Да не има проблем да се отвори капачето кај што стои таблетката? Кај моите заглавува отварањето и таблетката покасно ќе падне па не е растворена до крај или некогаш воопшто не паднала доле. Пробај сама да го отвориш на копчето и види дали убаво се отвара без проблем. Исто имам приметено ако имам ставено на таа страна покрупни садови или од најголемите тањири, може да го фаќа капакот и да го блокира
некој да сподели искуство за машина Whirpool вградена што не сака да прима вода, моите ја имаат од 2020г уште е под гаранција до вчера си примаше и си миеше садови се беше во ред. Или пак да им се јавувам од кај што е земена?
Кај мене кога така почна имаше некој грејач нешто прегорен. Прво почна таблетата да ја исфрла без да ја раствори, после и топлата вода не функционираше. Кога викнавме мајстор се испостави за грејач. Оттогаш не сум имала проблем.
Ако е под гаранција, викнете од овластените што се мајстори ќе дојдат. Само многу се чека. Барем јас многу чекав. Ако си од Ск можеби нема толку да чекаш. Се јавивме, дојде за некои 7,8 дена, па кога дојдат не носат со себе се, туку да видат, па им фали ова, па она.. Лани лето месец дена ми правеа машина, за еден грејач што требаше да се смени. На три пати доагаше. А плус кога се јавиме одма знаат по документација за каква машина се работи и тие 2,3 дела би можеле со нив да ги земат. Еднаш земат еден, па го згрешат па следен пат ни кажат ако има таму ќе донесеме и така си чекаме...
да да уште е под гаранција одвај ми ја признаа фискалната малку избледена оти била па како да не биде кога е од 2020 година, чекаме да се јават од сервис