Јас денес прв пат пуштив машина за садови и малку не ми е јасно, треба и капсула и сјај да ставам истовремено или може само капсула? Јас ставив капсула само на Фери имаше со машината три и од тие искористив
Како бе или капсула или сјај? Јас и двете ги ставам. Кај мене има индикатор за сјај и светне кога ќе снема, сјај мора да има. Ама до сега дали 2 шишиња сум потрошила. А капсула ставам на секое вклучување. Можеби е до машината
Двете се ставаат. Капсула нормално на секое миење, од сјајот дотурам по потреба, не се троши одма на секое миење. Колку што знам од мое скромно искуство, сјајот е за завршниот сјај на чашите и садовите. Без него ми се како крути и рапави.
Јас без сјај не сум ја оставила. Чим светне индикаторот одма ставам, а не знам ни дали може без сјај да се вклучи. Капсула или таблета нормално на секое миење ставам
Сјајот се става и нема да ти се потроши одма. Капсула се става на секое миење. (Сјајот ти е да светнат чаши а капсулата е "сјај за миење садови")
Исто и кај мене светнува ако фали сол или сјај и си дотурам по потреба. Е сега последниот период без сол пуштам бидејќи ми ги вадеше садовите како побелени па тестирав до што е, иако свети дека фали машината функционира и без сол, најверојатно и без сјај би терала. Ама како што кажа капсула на секое перење.
Јас само капсула и сол. За сјај никогаш и не светело. И така знам или тоа или тоа. Инаку, Беко машина имам.
Јас ставив само капсула на Фери од гелните, добро испра ама па може дрка беше гелна. Како и да е ќе земам и сјај. Мислам дека и со солта се утнав малку ставив ама следен пат подобро ќе биде И за солта сакав да прашам, таа си стои внатре и после само дополнувам?
И не се бели без сол? Јас приметив штом ми фали сол, ми ги вади недомиени и исфлекани,без разлика што редам таблета и сјај.
Сол мора, сјај мора, таблети мора. Затоа има индикатори и затоа се тие делови од машината, не комплицирајте.
Не мора сјај, јас воопшто не ставам, чат пат знам алкохолен оцет да ставам кај што треба сјај. И без него супер ми се измиени садовите.