И јас имам машина на Беко, веќе петта година ја тераме заедно, за осум лица што е. Бар мислам дека е за осум, немам поим. Како и да е, фала му на Бога што ја имам. Незаменлива е. Е сега, во однос на сушењето - јас ја пуштам навечер, па кога ќе заврши со миењето садовите се сушат од самата топлина, па до утрото ми се суви, ги вадам и ги редам на свое место. А инаку, не се сушат брзо, треба да се почека барем 15 минути. Мене не ми менува тоа многу, и онака ја пуштам само навечер, и, како што кажав, утрото ми се суви.
kolku sol stavate vo masinite (beko) i dali ima potreba i sjaj i tableti da stavam ili samo tableti i od koj upotrebuvate
Сол ставам повремено, кога ќе светне сијаличката за сол. Ја користам солта од КАМ, и ставам половина кутија или помалку, ама гледам да го наполнам делот за сол. Почесто користам сода бикарбона, истурам околу 500г и повеќе во делот за сол, и тоа ми врши работа. Сјај не користам, само алкохолен оцет, а за миењето користам таблети од КАМ, има 40 парчиња во пакување, околу 250 ден. е. Е сега, порано користев цела таблета, ама садовите многу ми мирисаа на детергент. Почнав да користам половина од таблетата за едно миење, садовите се убаво измиени и не мирисаат на детергент.
Ja imame ovaa http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=117&product_id=210877 Zadovolna sum, 13seta, ama pak malku mi e preku den se truda da ja uklucuvam, ama ne uspeva sekogas Tuku kako stavate sol??? Mene cesto mi sveti sijalickata za sol a mislev deka ne se stava cesto
@meU да не не го полниш убаво делот за сол? Јас до горе го полнам, од прилика два пати годишно ставам сол.
zenski edno prasanje do vas sto koristite masina za sadovi kolku e razlikata na smetkata za struja sko ednas dnevno se pusta masinata za sadovi?edna drugarka mi vika okulu 3000mkd trosi ako go pustas sekoj den dnevno ne posle 10 navecer?epa sega mene mi izgleda mnogu i jas ovoj mesec pustiv nekolku pati ama mi dojde mnogu smetkata pa se zamisliv da ne od masinata, ama pak se mislam zima e od drugi pricini da e. pozdrav
Нема шанси да ти е од машината за садови. Јас нон стоп ја пуштам преку ден. И бојлер пуштам кога ќе ми текне и повеќе од 2400 не ми дошло. А користам и машина за сушење алишта што е голем потрошувач.
pa i jas se somnevav deka e od masina za sadovite i plus ne go pustav sekoj den. 2400den e celata smetka ili razlikata e od drugioy iznos? jas vo leto nemav masina za sadovi i smrtkata mi doagase 2000-2200 den .
2400 cela smetka vo leto bez pazenje koga e eftina struja sega mi dojde 4400 ama se greeme na struja.
nemam staro bojlerce samo eden bojler imam vo kupatilo golem bojler i od toj bojler ima topla voda i vo kujnata. sega vo zima se greeme so struja vo stanot i potoplo go drzam temperaturata so malo bebe i poslednata smetka mi bese 6500 den. vi blagodaram za odgovorite, pozdrav
мојата сијаличка за сол никогаш не е светната, искрено ме замислува прво купив сол од Кам, ама кога и отворам никогаш не е потрошена, мислам дека не е баш најдобра. пред некој ден купив финиш сол. па ќе видиме како ке се покажа не може сол од кам една година да трае, и тоа не ја наполнив цела. Купив и едни нови апчиња Ludwik продавачката многу ми ги фалеше, имаше и од 300 и нешто денари, и од 280 , јас зедов од 280 па за разлика од Кам многу подобри ми се покажаа.
Здраво,сакав да ве прашам нешто.Моите сакаат да купат машина за садови али кујната не ни е многу голема.И немаме премногу садови(бидејчи сме тројца)освен коа ќе дојдат гости и се прават преку 20.Ќе може ли вие некоја да ни предложите??Или да споделите вие каква имате?
Моите имаат машина од пред 5 години, јас во новиот стан наследив машина за садови од неговите стара 15 години ама супер работи и ми немаше логика да давам пари за џабе. Забележав дека доколку ставам сол во комбинација со таблети (од КАМ) се прават петна на чашите. Штом се потроши солта, чашите се сјајни а чиниите крцкаат од чисто. Сјај никогаш не сум користела. Во однос на сметките за струја, троши половина струја од протечно бојлерче. Имено, на моите сметката им се намали за 700 денари откако го искулучија протечното а ја користеа машината за садови. Навистина има избор по продавниците за бела техника, битна е марката, според мене пресудна (класа на машини како Горење, Вирпул се секогаш добра опција). Големината на машината секако ја определува просторот кој е на располагање, но доколку има опција, најдобро е да се купи таа за 12 - 16 лица, моќноста и е неспоредлива со помалите (секогаш ќе има чинии и прибор да се наполни)
Здраво, Имаме скрос нова машина за садови, но изгледа или не знаеме како да ја користиме или нешто не е во ред со машината. После завршувањето на миењето целата внатрешност на машината е како со капки вода, како да кондензирала вода, садовите се суви, дали е тоа нормално или не е во ред со машината нешто, ќе ве молам да ми објасните . Инаку машината е на Вирпул.
Мојата машина (Беко) постојано свети црвено сијаличето за сол, а полна е внатре..има некој вакво искуство? Инаку садовите одлично ги пере
Normalno e, i kaj mene e taka. Jas od koga ke zavrsi so perenje ja ostavam vratata nekoe vreme otvorena i se susi
Јас немам за машина за садови, ниту планирам да имам. Можеби ви е чудно, ама јас сакам садовите да ги мијам на раце.