Машини за садови

Дискусија во 'Дом' започната од Love.love, 22 јануари 2012.

1. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.909
    Допаѓања:
    36.745
    Видео дата треба да се сервисери на Аристон. А, ако е купена во Нептун и Сервис Македонија можно е да се. Провери во гаранција што пишува.
    Дури и да е помината гаранција, јави се, ќе дојдат, ќе видат што е проблемот.

2. kekberg

kekberg Активен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2024
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Здраво,
    Имам машина за садови фаворит. Во последно време не ми ги суши садовите воопшто, што може да биде проблемот?
    Воедно да напоменам дотурам сол и сјај често, и без да светне сијаличката. Дотурам кога ќе забележам дека ги вади со бели флекички.

3. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.252
    Допаѓања:
    12.102
    Некој греач има прегорено. Кој е точно мора мајстор. Кај мене исто така се случи пред 2 години, уште беше под гаранција, едвај греачот го погоди кој е (facepalm) Еден месец доагаше, ми идеше нова да си купам, ако си од Ск полесно иде, ние од страна катастрофа.

4. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    813
    Допаѓања:
    3.195
    Машината веќе некој период остава бели флеки на чаши и на метални чинии, тенџериња. Понекогаш чиниите имаат непријатен мирис, а навидум добро измиени. Не знам што може да е проблемот. Инаку редовно мијам филтер и ја пуштам со средство за чистење. Идеја како да го решам проблемот?

Може да е до тврдината на водата? Машината е пред 10+ години купена, ако добро се сеќавам се сетираше тврдина на водата, веројатно за да "знае" колку сол да искористи во миењето. Моја теорија е дека можно е во меѓувреме да е сменета тврдината на водата па не може машината добро да ги измие садовите зошто е сетирана поинаку. Има логика? Не знам ни како да тестирам, се продава некаде кит за тестирање?

5. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.991
    Допаѓања:
    9.374
    Od vodata e. I kaj mene taka pravese. Viknav majstor, ja otvori i gi iscisti vnatre cevkite. Mi dade sovet za ponataka i go praktikuvam redovno i nemam problem. Ke zemes od market ocet esencija i na prazna masina ke ja pustis na obicnata programa da raboti bez nisto posle nekoi 5 min od koga ke primi voda ke ja otvoris i ke go isturis ocetot dole i ke prodolzi da pere. Ko nova ke bide. Ova go praktikuvam na dva meseci ili po potreba koga ke vidam deka pak se beli casite. I za tableti koristi samo gelni nemoj tvrdi ili mozes tecen detergent.

На see.emily.play му/ѝ се допаѓа ова.
  6. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    813
    Допаѓања:
    3.195
    Колку ставаш оцет? Можам со бел алкохолен оцет?

7. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.991
    Допаѓања:
    9.374
    Ne ne. Ne e fintata so obicen ocet. Tuku so ocetna kiselina ili esencija ja vikaat, za zimnici mislam se koristi ili taka nesto. Celo sisence go stavam, mali se. Ima vo Tineks, vero ke prasas ocet esencija ke ti dadat.