Сакам да прашам дали на универзитетот ,,Св.Кирил и Методиј,, дали на секој факултет првите 10 добиваат стипендија .. јас прашувам стрикно за машински ,и дали по смерови оди тоа или на севокупнте уписи е стипендијата
за да одиш на машински факултет дали во средно гимназија мораш да избереш за во 3та и 4та година пакет ПМ-А?
Стипендии се доделуваат на 10 најдобри но од севкупниот број студенти(не поединечно по смерови).Доколку десетиот студент има 97.3 ,а има уште еден студент со толкав број поени само во тој случај ќе се додели и 11-та стипендија.[/QUOTE]
Zdravo decki. Moze da mi kazete nesto poveke za smerot proizvodno inzenerstvo i od kolku boda primat na drzavna kvvota
дали од вие што сте за на машински некој ја потполни пријавата на ikow системот?? Зошто кај мене не може
Zdravo.Moze da mi kazete nesto poveke za smerot energetika i ekologija i od kolku boda primat na drzavna kvvota
Здраво.. Дали ако имам несоодветни предмети на матура ќе ми кратат поени ? Дали може да се совлада математика и статика на ИИМ бидејќи имам гимназиско ПМ-Б подрачје..? Дали планира некој да се запише на ИИМ ? И дали е тешко ?
На машински немаш услов така да сите предмети ти се соодветни, ко ќе ги внесуваш во iknow системот ќе си го видиш просекот иначе кратат за несоодветни, само што ваму немаш. Инаку не знам за смерот ама математика 1 и 2 ги имаат сите смерови во 1 и 2 семестар. Во ПМ-Б немаш ништо учено по математика плус од општо гимназиско така да сигурно ќе ти биде малку потешко ама мислам дека се совладува ако ти оди математика Не се само тие математики во сите испити имаш задачи, ако се пишани бла бла.. @MinaFe
На машински немаш услов така да сите предмети ти се соодветни, ко ќе ги внесуваш во iknow системот ќе си го видиш просекот иначе кратат за несоодветни, само што ваму немаш. Инаку не знам за смерот ама математика 1 и 2 ги имаат сите смерови во 1 и 2 семестар. Во ПМ-Б немаш ништо учено по математика плус од општо гимназиско така да сигурно ќе ти биде малку потешко ама мислам дека се совладува ако ти оди математика Не се само тие математики во сите испити имаш задачи, ако се пишани бла бла.. @MinaFe
Се мислам помегу Машински и ФЕИТ. Кој е полесен, со подобри професори и имам поголема шанса да бидам примен (имам 93 поени)
За тежина мислам дека се исто тешки со тоа што се изживуваат првите 2 години на ФЕИТ, а на машински учењето ти е горе доле исто тешко сите 4 години. Професорите биле ОК на машински (за разлика од ФЕИТ), никој не ти крател на нешто што си го напишал, а за примен ќе бидеш примен секако... сега дали ќе влезеш во државна квота не знам ама мислам дека можеш..
Здраво, сакам да прашам некој од овие што се запишани веке во оваа учебна година па и од оние постарите малку за изборните предмети во прва година. Треба да изберам помеѓу Англиски, Германски и Италијански јазик. Па сакам некој да ми даде некој совет за професорите а и за предметите.
Germanski i Italijanski ti se pocetni i voopsto ne e tesko. I profesorkite se super. Angliski e postrucen predmetot i treba ucenje za ispit povekje.