Може да ми помогнете за другарка, како да изврши трансакција на 300 ден кога не ја знае жиро сметката на факултетот?
Всушност девојчето ме прашувало за административната такса, а не за уплатница затоа што веќе уплатила. Ако не ти е тешко.
Здраво дечки, сакам да прашам нешто, Сега на машински сум за трет семестар но немам доволно кредити да го записам имам усте 5 предмети не положено па сеа не ми е јасно ке мозам тие предмети да ги полагам, некои да ги предзаписам само два за да ги предзапишам ке треба како нов семестарот ли тоа ме буни. Гледав имаѓо 9 и 10 семестар нешто некој искусен ако сака да ми објасни убаво. Ако ме свативте.
Тие што се во летен семестар можеш да ги презапишеш само во летен и тие од зимски во зимски семестар и можеш да ги полагаш само во тие рокови. Сега во зимски прво ги запишуваш тие што ти останале од зимски и додаваш тие што планираш да ги слушаш наредниов семестар. Вкупно треба да имаш 35 кредити.
Па немам вкупно 35 кредити имам помалце значи немозам 3 семестар да запишам, ке можам само од преходните семестри тие предмети да ги презапишам без да запишувам 3 семестар???
Изброј ги кредитите од минатиот зимски што ти се останати, ако ти остануваат ќе запишеш и од новиот, ако не, тогаш само тие ќе ги презапишеш. Вежбите ти ги признаваат и не мора да одиш на предавања доколку имаш веќе потпис. Но тоа ќе си ги прашаш професороте, зависи и од нив.
Zdravo,bi sakala da prasam za profesorot Jovan Gocev -Masinski materijali.Kako e na kolokvium,se zbori deka mnooogu tesko se pominuvalo
Претешко е. Мене лично ми нема предавано, ама колеги од други паралелки дури и воопшто не го спремаат предметов од што не се поминува..
Мене ми предаваше професорот.. Бара многу знаење и пред се сака да биде напишано по редослед како што е во книгата.
Дали има страна каде што се прикачуваат материјалите? Порано беше идеалаб, но сега не можам да најдам.
Матурантка сум и сакам да се запишам на смерот Моторни Возила на машински..некој да сподели искуства??и дали ќе имам колешки
Матурантка сум и сакам да се запишам на смерот Моторни Возила на машински..некој да сподели искуства??и дали ќе имам колешки Jas planiram da se zapisam, no ne na motorni vozila