зашто да им се чудиш ? секој си има право да си се креира себеси како сака промената не е ништо лошо и неприродно . Некогаш промената е поприродна од природното на човекот, ама зависи како гледаш на работите
Секој има право да одлучува за својот изглед. Тоа е демократија. Дали долга или кратка, фарбана или природна боја, е одлука на секој поединец без разлика на пол. А јас лично не ги делам фризурите на машки и женски.
Незнам зашто од кога се ибричи т.е ја скрати брадата на она 3 дневно нешо 3 мм почна да ми се допаѓа за нијанса повекје хахах ..
Од аспект на општи права; ако сака, нека се фарба. Од аспект на тоа што ме привлекува: ќелави скроз, со кратка брада.
Како што е за женски така и за машки секој има право да си го креира својот сопствен изглед .. Jас подржавам ама пристојна боја не боја пример розева , тиркизна .. во граница на нормалата пример светло кафејав , смеѓ , плав , црн и итн .. Донекаде и промената разубавува и кај двата пола )
Мене сосема ми е прифатливо да и мажите како жените ја бојадисуваат косата и се останато што прават жените, во смисла на депилација и слично. Единствено што не ми се допага е пуштање и лакирање нокти, се друго ми е ок и складно со времето во кое живееме. И да не ги врзуваме овие работи како и начинот на движење на телото со нивната сексуална ориентација, затоа е тоа навистина застарен модел на „препознавање“ кој е тотално погрешен.
Мене да. Убав е и убаво му стои, и не гледам причина зошто машките би морале да имаат исклучиво кратка коса.
Ми се допаѓа да , само да не е косата до раменици иначе оваа должина е прифатлива и секси пократка и малце подолга од оваа толку е прифатливо за мене што другото не значи дека е грдо или неубаво
А што е со оние машки што се обелени уште во младоста ? Јас имам другар што му обеле косата на 25 години , и сега он треба така да стои бидејки фарбањето е педерски ? А и за чичињата зошто да не се фарбаат?
Абе, ако некој сака да се фарба, сенкир вас ќе ве праша. Ако си сака, ќе си се фарба и ќе си се шминка и што сака ќе си прави. Колку што вас може некој да ве убеди во нешто, толлку и вие можете некого да убедите.
Педерски пфф .. што дечко ми се фарба педер е ?? а одиме долго .. Жално што се на луѓето може да им падне на памет ... а нема врста , сега се почесто машки се фарбаат и ништо не е чудно векје , како ние така и они имаат право на фарбање , Плус во Веро видов воја за Фарбање со машка слика и пишува за машки ..