Машки кои се фарбаат

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Ana3567, Feb 20, 2018.

?

Дали ви е прифатливо како ние женските и машки да се фарбаат?

1. Да

2. Не

Results are only viewable after voting.
  1. moon1

moon1 Популарен член

Имам еден комшија, околу 45-50 год. и некој го убедил да се исфарба за да ги покрие белите влакна. И се супер до моментот кога почнаа да му излегуваат белите корени. Потоа изгледаше смешно. Не сакаше да си зема обврска да се фарба на секое па ја остави така со текот на растењето и кратењето да замине фарбаното. Па вие не знаете колку смешно изгледаше додека да му израсне неговата бело-црна коса. Значи не е само исфарбај се и шибај.

candy.cane likes this.
  2. Marche12

Marche12 Активен член

Jas sum Mashko i se farbam zasho sakam da si teram svoj stil .. ednash se zivee neznam zashto tolku zatucani lugje postojat , ne e nishto zabraneto , pederski imam devojka odam 6 god so nea skoro gluposti ...
    Slavnite i obicni lugje shto sakaat si praat nikoj nishto ne gi kritikuva normalna pojava e farbanje za mashki ...
    ne e normalno da pravi usni da se sminka da se pravi zensko , ti mozesh da si najgolem mazh i zenkar a da si farban ne znaci deka si ligle ili peder

Ana3567 and Lolo5 like this.
  3. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Нормално дека не е.

Ете и на мајка ми излегуваат бели влакна па си зема за обврска да се фарба често, не зошто поубо личи фарбана или зошто е женско, туку зошто неќи бели влакна.

Макар и маж да е, ако неќи бели влакна, не е крај на свет да си земи обврска да се фарба.

candy.cane likes this.
  4. moon1

moon1 Популарен член

Во ред сето тоа. Муабетот ми беше дека кога веќе еднаш ќе почнеш треба да си свесен што те очекува понатаму.
    Еве и мене пред некоја година ме фати некој ќеф плава да се фарбам. И кога ми здосаде се исфарбав кафеава за да си ја вратам природната боја. Кога растеа корените немав проблем затоа што речиси немаше разлика во фарбаното и природната боја на коса. И денес повторно ми е целата коса обновена, фарбаното замина со текот на кратењето-што и ми беше целта. Кај него тоа не можеше да се постигне поради неговите бели влакна. Тоа ми беше муабетот. Ние сите имаме желби за нешто да направиме со самите себе. Дали тоа е фарба, тетоважа или незнам што друго. Меѓутоа треба да се размислува и долгорочно. После она што ми го направи бланшот на мојата коса, која претходно беше здрава и убава каква што секоја девојка би посакала, никогаш повеќе бланш. Кога ќе остарам и ќе ми излезат бели влакна тогаш ќе ставам фарба и тоа со мојата природна боја на коса. Завршив јас со експериментите на мојата коса од причина што не сакам да се сносам со последиците кои ги прави фарбата.

5. Ketchup

Ketchup

Те сфаќам што сакаш да кажеш, меѓутоа и женско ако не ја одржува фарбаната коса изгледа смешно и лошо, не само кај стар чичко, затоа и не гледам потреба од генерализирање.

6. moon1

moon1 Популарен член

Па да де. Затоа јас ја одржував со фарбање кафеава, за да не изгледа смешно се додека не ми се обнови мојата природна коса.
    И промерот го наведов затоа што е единствениот маж кој го познавам да се исфарбал (со исклучок на тие машки што се шатираа или фарбаа плави додека бевме тинејџери).

7. Ana3567

Ana3567 Истакнат член

decko mi se farba vekje napravi 1 godina mislam beshe crn sega e smeg i taka saka da si bide , a i mene realno mi se dopagja i so crna i so smega mu stojat dvete i mu kazav kakov sakas da si bidesh takov mene mi se dopagjas i vaka i taka ama nemoj da preterah so nekoja farba pa da e odvratno primer da mi se isfarba zelen , rozev , tirkizno belo

8. moon1

moon1 Популарен член

И мене ми се допаѓа се додека е природна боја на фарба. Не дека имам нешто против за тие што се фарбаат со секакви бои, само не е мој вкус.

9. candy.cane

candy.cane Популарен член

Без разлика на полот, фарбата треба да делува природно ( според мене). Секогаш ќе ми делува вештачки ако некој се офарба скроз црно или жолто, е сега сина розева или сл. може да изгледа и смешно и јако. Зависи дали ја средуваш и одржаваш фризурата.
    Мажи со побелена коса секогаш ќе ми се попривлечни отколку исфарбани, не знам зошто.

moon1 likes this.
  10. The_boy

The_boy Активен член

Ух... Машко сум, имам 27 години, имам околу 20% обелена коса,... :| Предлог?

11. candy.cane

candy.cane Популарен член

Или остај ја, или фарба нијанса како твојата.

The_boy likes this.
  12. Marche12

Marche12 Активен член

jas bi ti rekol ako nesakash beli vlakna barem do kaj 38 farbaj ja ili kako tvojata ili izberisi boja napraj si stil ..
    a posle 38 kje e bela i nemora da ja farbash a sea moesh kako sakash svoj covek si svoe prav osho sakash kje si pravish
    jas imam 24 i ja farbam vekje 2ipol godini mojata kosa od temno kafena vo svetlo kafena ... si furam imig

Ana3567 and The_boy like this.
  13. LanaSGirl

LanaSGirl Популарен член

Не ми пречи воопшто.

Ana3567 and Marche12 like this.
  14. Marche12

Marche12 Активен член

Ana3567 likes this.
  15. Marche12

Marche12 Активен член

Ana3567 likes this.
  16. Ana3567

Ana3567 Истакнат член

17. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Според мене фарбањето е за жени :rofl:

18. Queen8

Queen8 Популарен член

Скроз ок ми е.

19. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Ми се допаѓа, особено кога се фарбаат плави, дури мислам дека подобро им прилега отколку на повеќето жени. Некако поприродно ми делуваат.

sweet dreams ** likes this.
  20. sweet dreams **

sweet dreams ** Истакнат член

Ako ne se poznava e ok, ako se poznava malku bezveza e. :D