1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Машки кои се шминкаат

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Isobel, 2 јуни 2018.

?

Дали имате нешто против мажи кои се шминкаат?

1. Да

68 глас(а)
    33,2%
  2. Не

137 глас(а)
    66,8%
  1. Femiinista

Femiinista Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2018
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    38
    а вие професори сте или расположени за коментари ..? на крај краева што ве боли глава вас како сум пишала јас.Бркај работа таму . Сигурна сум дека имаш попамента работа од моето Ш и Ж.

На Monna.Monna, baba Rada и Poyraz Karayel им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.722
    Допаѓања:
    322.739
    Поддржувам шминка на маж.
    Патем, скоро сите наши презентери се напудрени (и тоа спаѓа во шминка...нели?), некои како и римел да имаат ставено.
    Ако не е екстремно нешто, не ми пречи.
    Зошто би ми пречела туѓа воља.Ако му на некого убаво така-така нека си прави.
    Мое е да го погледнам или да го свртам погледот ако не ми се допаѓа глетката

На Harper, realGirl, kravce и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.346
    Допаѓања:
    6.799
    Неприродно ми е.
    Не е мажествено. Едноставно не ми се допаѓа.
    На јутуб има доста мажи кои снимаат туторијали и шминката им е навистина добра, ама мене воопшто не ми е привлечно.
    Не би сакала мој сопруг, дете, итн, да се шминка.
    Нормално ми е да стави лабело доколку има потреба, или мала количина на пудра на некоја акна, али тоа е се.

Од друга страна, секој си има право на свој избор, па во тој поглед не ми смета доколку видам на улица маж кој носи шминка. Секој за себе си одлучува, така да немам против.

На Ladybug98, Lolo5, Amellie13 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    10.122
    И ја подржувам машки што се шминкаат. Би ги подржал на пример со еден сапун, вода и пешкир.

На LiliBoz, Annora, makedonkamak и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.418
    Шалава ти пропаѓа во вода, бидејќи поддржи и подржи се два различни збора, така да...

На Sejfullai, Harper, kikkki и 10 други им се допаѓа ова.
  6. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    10.122
    Леле кутрата моја шала се удави у длабокото затоа што немало две д.
    Гуглај го зборот подршка ќе видиш дека и владини сајтови и факултети го користат, така што влезен е во масовна употреба.
    И не ме терај да ти ги скенирам постовите

7. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.548
    Допаѓања:
    3.138
    Ми е гајле дали Боки, Петко или Трајко си користеле пудра, римели и кармини. Не ме засега. Дали ќе ме привлекува, апсолутно не. Ми е гајле само за дечко ми еден ден да не почне да ми претура по несесер и да ме прашува дали кафената или розевата сенка подобро му стои зашто тогаш би имале проблем.
    Во глобала нејќам премногу нашминкани луѓе. Јас 80 проценти од времето не користам шминка. Грдо ми е и кога ќе видам женско зашлапано со три слоја пудра, 20 сенки измешани на очи и едвај очи отвара. Се умерено е најдобро.

На Sejfullai, Ladybug98, christinnn и 8 други им се допаѓа ова.
  8. delreymarie

delreymarie Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    42
    Значи има и машки што кога ќе видат женско со шминка се како вампиросани и обратно. А не знам што е поентата? Мора секој да е баш баш ваш вкус? Ако некој си се депилира и прави веѓи за него си прави, еве некое машко може сака недепилирани жени и ајде цел форум да се собериме и да не се депилираме хехе ]:) Ноу сенс не може секој да е таков како што вие сакате, ниту ние не сме сите такви како машките сакаат.

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    На zalosna и EvAngelos им се допаѓа ова.
  10. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    И што ќе постигнеш во животот ако се исмееш? Негово право тој си одбра дали ќе биде како машко или како женско.

На Sejfullai, Harper, Someonespecial и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Catnight

Catnight Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    723
    битно поубаво се шминкаат и изгледаат од 90% женски, а тоа дека машките одамна престанаа да се машки се навикнав и на тоа, така да let them live.

На g8lQQk и Lolo5 им се допаѓа ова.
  12. g8lQQk

g8lQQk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2018
    Пораки:
    2.179
    Допаѓања:
    14.263
    Не ми пречат машки што се шминкаат, дури и ми е интересни колку повешто го прават тоа од повеќето жени. Добри се дури и за размена на искуства околу правилното нанесување :rofl:

Дали ги поддржувам ? Нема што да ги поддржувам, зошто ако веќе се шминкаат, не им треба моја поддршка.

Нечија надворешност никогаш не ми била пречка за комуникација, па и пријателство, така да - шминката си е само шминка.

На Harper, Lolo5, Someonespecial и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Не мислев буквално дека ќе се исмеам во фаца, на форумов се фаќате за една реченица, збор или погрешна буква без да ја гледате поголемата слика.
    Мене такви одлуки од било кој не ме тангираат многу многу, ама едноставно не ми е нешто природно и својствено за маж, колку и да се обидува некој да ги избрише разликите меѓу машки и женски пол тие си постојат, не ги направив јас или ти, туку природата.
    Ова исто ко да видам жена со брада на пример, ќе се чудам и на тоа исто.

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  14. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.982
    Ај малку да се пошегувам на своја сметка оти гледам дека сериозно ја спукавте работата за темава. Јас сега ќе ви кажам моја лична случка со шминкање ама друг тип на шминкање беше ова од тоа за кое вие зборувате. Со моите родители и нивни пријатели отидовме на одмор. Тогаш имав негде околу 6 или 7 години. Со пријателите на моите родители беше и нивното палаво девојче можеби имаше околу 8-9 години . Ме тераше да скокам од едно ѕидче за да видела кој подалеку ќе скокне јас не сакав и таа ме турна од ѕидчето и јас паднав со лицето на земја. После тој пад ми излезе џумка на челото и под десното око имав една голема модра слива . И така за прв пат во животот одев нашминкан на некој начин и цел одмор се срамев поради тоа како изгледав унаказено. Женско како може да те нашминка никој не може.

Инаку да се надоврзам на темата. Јас ниту сум се шминкал ниту планирам да се шминкам. Во какво семејство живеам не дај Боже да сум направел такво нешто на глава ќе сум летал од дома. Не ми смета кој што сака нека прави секој различно гледа на работите и различно размислува. Ако јас не сакам да се шминкам кој сум јас да му го одземам право на некој што сака?

На Rama и Lolo5 им се допаѓа ова.
  15. Lolo5

Lolo5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2017
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    Ако шминката не е природна кај машки тогаш не е ни кај женски. Брада расте кај сите машки а кај женски не и тоа е природна разлика. А жените не се раѓаат нашминкани или пак да им ,,расте'' шминка.

На Lella и theowndemon им се допаѓа ова.
  16. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    10.122
  17. Lolo5

Lolo5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2017
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    Малиот е. Тоа што носи шминка не го прави девојче.

На Harper, Joi, RoseRain и 2 други им се допаѓа ова.
  18. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    10.122
    Како го позна дека е малиот, а не малата? Или пишуваше некаде во коментари на видеото дека е од машки пол?

19. Lolo5

Lolo5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2017
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    Многу јасно се познава дека е машко. Исто како кога ќе сретнеш некого на улица и одма знаеш кој пол е.

На theowndemon, Someonespecial, RoseRain и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    A со шминка што е ?

На EvAngelos му/ѝ се допаѓа ова.