1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Машки кои се шминкаат

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Isobel, 2 јуни 2018.

?

Дали имате нешто против мажи кои се шминкаат?

1. Да

68 глас(а)
    33,2%
  2. Не

137 глас(а)
    66,8%
  1. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    10.122
    Е како тоа јасно се познава? Дека има кратка коса? Па има и женски со кратка коса. По очите? По јаболчниците? Ја оваа да ја сретнам на улица, особено после шминкањето и со тоа јазичето кога си ги лизнува усните :puke:, нема шанси да си помислам дека е машко.

2. Lolo5

Lolo5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2017
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    Точно, има и жени со кратка коса и мажи со долга коса. Ама не знам зашто шминката ја поврзуваш само со жени, јас кратката коса не ја поврзувам само со машки.

На Joi, theowndemon, Ketchup и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.103
    Допаѓања:
    163.577
    Verified e инстаграм профилот за кој зборите, за јутјуб ѕвезда се работи. Нели за јавни личности беше прифатливо? :?:

На Ketchup, Lolo5, DAngel и 2 други им се допаѓа ова.
  4. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    10.122
    Ок, епа ако должината на косата не ја поврзуваш со машки/женски и ако шминката не ја поврзуваш со машки/женски, тогаш што поврзуваш со машки и женски? По интуиција ли ги препознаваш дали се машки или женски?

5. Lolo5

Lolo5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2017
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    А ти кога ќе сретнеш некој со кратка коса од каде знаеш дали е машко или женско? Или пак со долга коса? Има физички особини по кои се разликуваат мажите и жените, ама шминката и косата не се едни од нив.

На RoseRain му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.418
    Се гледa декa дететo е мaшкo. Ѕирнете низ другите слики. И не мoрa дa знaчи декa немa дa пoзнaеш штo е, сaмo aкo се шминкa. Имaм еднo дете нa инстaгрaм, имa тoлку неутрaлнa фaцa, штo пo улицa дa гo видиш не мoжеш дa пoзнaеш штo е. И штo сегa? Дaј дa гo утепaме бидејќи некoј не мoже дa пoзнaе штo пoл е . Мoрa дa се знaе кoј е мaшкo, кoј женскo. :!:

На theowndemon, Lella и Lolo5 им се допаѓа ова.
  7. Isobel

Isobel Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2018
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    212
    Леле што се деси со темава :rofl:
    Ај еден поз до сите

8. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    10.122
    Јас уште во првиот коментар си пишав дека не знам дали овој или оваа е малиот или малата. Мислев ти да не имаш некоја објективна финта за препознавање. Ок, не инсистирам повеќе на одговорот. Ако покасно ти текне некоја специфичност што ги прави машките машки, а женските женски, пиши. До тогаш остсанува на интуиција или слободна проценка од око :)

9. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.745
    Допаѓања:
    4.846
    Факултети бе :headbang::headbang::rofl:Не читај факултети,опасно е за мозокот
    Владини сајтови?:o;( Неписмена нација бе.

Инаку морам да ти кажам дека поддршка е правилно,подршка не ! ај ако не запршка ]:)на манџава да стаиме,повкусно било така8)
    Поддржи,поддржува=>прифаќа идеи/размислувања,се согласува со нечии ставови итн.
    Подржи=>држи => де бе ,држи телефонов,да мочнам :D
    Како да препознајш машко?
    Цицки,има/нема.Ако нема,ама не си сугурен дека е машко,турни му ги пантолоните.
    Ако и таму нема нишо,женско е.
    Ама јебига пак не си сигурен.
    Има шминка(хајлајтер,римел,пудра,бронзер дури има,па вештачки трепавици....)
    И танга.(mooning)Чипкаста:whew:

На theowndemon, blackwave, LollySky и 3 други им се допаѓа ова.
  10. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    10.122
    Да бе и тоа мојот факултет, машински исто, па и на фармацевтски итн :)
    Еве збор подршка и на владини сајтови, прв, втор, трет, четврт итн.

Фала, знам. Али навика, утре пак ќе пишам. Не за друго, за да има за што да ми се фатат оние кои ме мразат на форумов :D

На kikkki му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.745
    Допаѓања:
    4.846
    wtf...polupismenost
    upload_2018-6-5_18-35-26.png
    upload_2018-6-5_18-36-7.png

12. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.239
    Допаѓања:
    10.356
    А, оти мешате деца овде?
    Видеото со детето не е нормално, оти не е нормално деца да се шминкаат пред сè, ни женски ни машки.
    Темата е за машки што се шминкаат и држете се до неа.

13. Isobel

Isobel Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2018
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    212
    Детето има сигурно над 12 години, а и не е единствен на негова возраст што така се шминка. Машко е, така да е релевантен во темата :)

14. Lolo5

Lolo5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2017
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    Она што најмногу ги разликува машките и женските е половиот орган, а не некои бои шлапнати на лице. Е сега овде би ме нападнал со контра аргумент дека луѓето носат облека и го покриваат тој дел, ама самата констукција на телото на мажите и жените се разликува, а и лицето исто така - мажите имаат брада а жените најчесто понежни црти на лицето. Во разоткривањето на полот на личноста спроти тебе може од голема помош да ти биде слушањето на неговиот/нејзиниот глас - машките имаат подлабок глас. Е ако и овие специфичности не ти се доволни, тогаш би те советувала да внимаваш да не случајно му пријдеш на некое момче мислејќи си дека е девојка, затоа што хомосексуалноста, знаеш, многу е заразна.

На Someonespecial и LollySky им се допаѓа ова.
  15. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.681
    Допаѓања:
    174.615
    Машките се раѓаат со патлак и адамова јабука, а женските со патка. И таму мајка природа од почеток си ја створила својата различност. И само некои (среќлии или не, индивидуално) се родени со двата органа, па по “некое правило” и со избор.
    И во тоа е убавината. Тоа што сме различни. Ако машките почнат да прават се што правиме ние, тоа не ги прави различни, туку исти.

И аман веќе олабавете. |(Либерално се напнавте и ги напнавте сите колку сте либерални, а да бевте толку либерални колку што зборите дека сте, либерално ќе прифатевте и поинакво мислење за да не ви падне во вода целото поборништво. Сите кажавме кој што сака нека си праи, негов живот, негови желби. Не мора да се сложуваме со се, и да исто така природно е да сметаме дека нешто не е природно и истото да не ни се допаѓа. Тоа не значи дека кратиме нечие право, аман!

Животот во различни доби сам на свој природен начин си ги диктира и крои различностите и не мора да значи дека секоја разлика под дифолт е лоша па да мора за се нешто да се изедначуваме едни со други. |(
    Знам дека е многу тренд денеска за се нешто да си либерте. Па повеќе е за да се тера шемата, туку ај. :emo:

На Avery, Someonespecial, Harper и 15 други им се допаѓа ова.
  16. CoCoGiiiRL

CoCoGiiiRL Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    701
    Допаѓања:
    3.193
    Нее одвратни се ^_^

На Mr.Lover и EvAngelos им се допаѓа ова.
  17. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.318
    Против сум,fake ми е и тоа е тоа.Ако сака некој нека се шминка јбг.

На Mr.Lover и EvAngelos им се допаѓа ова.
  18. asdas

asdas Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.033
    Допаѓања:
    1.953
    Едини случаи каде боја на машко лице е потребна се примерот подолу и војничка маскирна (или борбена) шминка за џунгла во Виетнам, пустина во Ирак, некоја прерија таму во Аризона итн.

upload_2018-6-6_4-13-6.png

19. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    Za 10 god na moda ke bidi zhena so brada _20180606_201216.JPG isti K...C ti e

20. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Можеби ќе беше подобро да прочиташ прво која е женава.
    Не е ова некаква мода. Женава имала полицистични јајници, од тоа почнала да и' расте брада на лицето. Ја отсранувала постојано и се криела, ама по некое време решила да не се срами од тоа, па станала и модел.

На WildMk, Srckata28, kim.k и 7 други им се допаѓа ова.