Па машките подобро се шминкаат од мене јас кога го следам Џејмс како се шминка се направам како во хорор филм
Извини мојот мозок е поразличен во форма на срце е заразлика од некој маж. Немој те молам кога прочитам различни мозоки машки или женски мозок морници ме полазат
Тоа е исто ама не и исто, како јас да шетам гол: не ги соблекувам другите туку сам си се соблекувам и си се шетам гол. Мислам...
Да се вратиме на *несоодветното е соодветно само и само поради слобода на избор* темата. Не добив одговор зошто машко би се шминкало, освен дека така сакал. Во ред, сум сретнал случајни лица по град и ништо. Најчесто голем дел од нив покасно пуштаат долга, пеглана и офарбана коса. Некои од нив земаат и хормонска терапија за од момци да станат моми и некој мал дел од нив за крај, си менуваат пол. И тоа е за нив во ред. За нас, не е во ред. Машки кои се шминкаат, не е соодветно, иако е прифатено од средината каде живееме. Никаде не пишува за пропис на стилови но и, никаде не се видело машко лице на кутија од шминки, бои за коса и останати козметички препарати. Слично ќе ви одговорат и останатите машки од форумот.
Очекувано, бидејќи размислив пред да пишам на тоа дека ќе се најдат илјадници, без разлика на нивната сексуална ориентација. И според тебе, тоа машко, "машко" ли е? Да, родено и пораснато како машко. Што друго е машко на него? И освен што им се сака, зошто шминка? Просто филозофско прашање - зошто машко треба, сака или мора редовно да се шминка?
Затоа што така сака, не знам што има да се филозофира. Секој има право да изгледа како што сака и како што му е убаво. Или не треба да се шминкаат мажи затоа што некој друг не сака да се шминкаат? Велиш не било соодветно. Кој одредува што е соодветно? И ако на тој што се шминка му е соодветно да е нашминкан, зошто тебе не ти е? Кој го одредува правилото за шминкањето?
Никој. Не би го нарекол нити актери, нити хомосексуалци, нити кловнови или што и да е. Едноставно не е природно. Не е потребно. Како луѓето со извадена внатрешност од ушна школка, како луѓето со 99% тетовирано лице, како со нокти од два метри, како коса од пет метри, како...
Зошто машко мора да е "машко" или обратно? Нели секој има право и слобода да се однесува како сака и нас другите ич да не нѐ боли онаа ствар
Апсолутно. Може и рогови да стави, како викинзите. Ќе стане фејмоус. Секоја тема има членови со "за" и "против" став. Јас го објаснив мојот "против" став и налетав на "против" против мојот став. Чиста математика и непотребна паника. Нека има, во прилог ми е да има. Утре ќе ги шетаме децата кажувајќи им дека чичкото е тетка.
И тие со тетовирано лице, и тие со нокти два метри, и тие со коси од пет метри така си се бендисуваат. Не сме сите исти и не ни се допаѓаат исти работи.
Не збориме за екстремни примери, океј е да се има различно мислење. Муабетот ми е дека сме робови на општествено детерминирани работи, што би рекол ти погоре машко да биде машко по секоја цена инаку ќе го гледаат ко црна овца
Кој си бе ти тебе некој да ти се објаснува како се носи и како сака да изгледа? Тебе да не треба да те праша како и со што си ги третира своето лице и тело? Ајт гледајте си ја вашата работа, што курот ве боли за туѓи животи?
Добро но тоа не значи дека мора да има кратка коса, да одслужи војска и да не се депилира од мишки. Ама, шминкање?
Зборовите кур те боли пичка те боли се дно дна. Имај основно однесување и игнорирај ако не ти се свиѓа туѓо мислење.
Нема потреба ништо да им кажуваш на децата, бидејќи не ги ни интересира. Јас работам со деца и ниту едно дете не ме прашало зошто имам долга коса. Не ги мешајте во вашите осудувачки каприци.
Супер. Направи промена еден ден, појди со кармин, сенка околу очи, малку пудра, и пиши нѝ како поминал денот.
А вие со осудиве не сте дно дна? Не е дно дна да коментирате вака? Или коа ќе ви се с'сне некој и кога ќе осетите атак врз вас не било убаво. И ти имај основна почит и игнорирај ако не ти се допаѓа некој како изгледа. Како што ти си пишал неколку мислења кај што ги деградираш, така можам и јас тебе. It goes both ways.