1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Машки кои се шминкаат

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Isobel, 2 јуни 2018.

?

Дали имате нешто против мажи кои се шминкаат?

1. Да

68 глас(а)
    33,2%
  2. Не

137 глас(а)
    66,8%
  1. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Дечки имам еден проблем
    Дечко ми да ти имал мака со сувост на кожата во зима па сега сакал некои креми да користи таму Дури пазете еј, проба од мојата да стави.. Јас му викам - Нормален ли си бе, какви креми, шетај си таму со раништа по рацете, тоа е маж, не нежноќа на раце да имаш.
    Ај тоа се помирив, сега сакал и лабело. Ми се жали нешто усните му пукале ово оно. Викам - Е сеа претера. Се знае, коа ќе те бацам, сакам тврди кори да осетам на тие усни бе, како на праФ маШ. Па малце крв да ти пуштам коа ќе ти ги излупам...:inlove: . Следно сум да му забранам гел, парфеми, дезодоранси и све остало, неќам среден маж бе, бегај таму. :worried:. Он мене педер ќе ми се прави |(

ц ц ц, се расипаа младиве еј.

На SandraPink, GoodGirl45, candy.cane и 10 други им се допаѓа ова.
  2. VoodooGirl

VoodooGirl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    514
    Допаѓања:
    4.179
    Страшно, провери го со мужи да не мути нешто.

На SandraPink, candy.cane, theowndemon и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Disconnected

Disconnected Активен член

Се зачлени на:
    28 мај 2019
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    49
    Procitav nekolku strani od diskusijava i mislam deka totalno e promasena poentata.
    Temata ocigledno e otvorena za maski koi sakaat da se sminkaat full i senka i karmin i rimel bukvalno se' i tie se transgender likovi ja ne gi diskriminiram ali ne mi se ni privlecni samo mislam deka straight masko nema interes u sminkanje na dnevna baza ostajte vie metalci i crnj lakovi i slicni stilovi tie ne spagjaat u taa grupa toa e vekje drugo zborime za sminka kako interes, dali postoi sminker sto ne e gej? Nema takov.
    Moze site ne priznavaat ali site tie koi sto se sminkaat u zenski stil oni se custvuvaat kako zensko i mene mi se ok nemam loso mislenje za niv ali e fakt e deka se transgender.

I smesni mi se ovie so stav ednakvi bile mazot i zenata, da treba ednakvi prava da imaat ali ne se ednakvi uopste toa samata priroda nalaga ako estrogenot (vo naukata poznat kako zenski hormon) tie dominanten kje imas povekje zenski interesi i obratno ako testosteronot ti e dominanten kje imas maski.

A okolu forumite ko prvo Kajgana Forum e nesporedliv u odnos na Femina Forum po kvalitet, od temi za filozofija, prirodni/opstestveni nauki, istorija, politika ima stotici stranici diskusija a na ovoj forum dominiraat temi od tipot sminki, frizuri, moda, ogovaranje faci eve jas sum zensko ali mene povekje me interesiraat tie temi od kajgana otkolku da stavam sliki u moda ili kako sum nasminkana ali i ne velam deka ne e ok za tie sto stavaat.

На Glossy-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.128
    Ти си "smesen" со гомнава што ги испонапиша ако кајгана ти е неспоредлив со фемина што бараш тука? Да шириш кајгански шљаим и шовинизам на форумов?

На KateKane му/ѝ се допаѓа ова.
  5. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    10.122
    Не е само за коли. Има и теми за општи муабети. Ама мислам дека ми ја сфати поентата.

6. Disconnected

Disconnected Активен член

Се зачлени на:
    28 мај 2019
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    49
    Ti uopste ne znaes sto znaci sovinizam ocigledno.

7. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    10.122
    Не е само за коли. Има и теми за општи муабети. Но сепак нема такви женски теми.

Кајгана е мешан форум. Еве нека се 70 % машки, 30 % женски. И погоди што? Токму жените дискутираат баш во тие категории што ги наброја. Не оди со глава во ѕид, туку размисли зошто е така.

8. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.128
    Sto znaci te molam kazi mi jas ne znam ;(;(

На piksooki му/ѝ се допаѓа ова.
  9. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.135
    Допаѓања:
    124.933
    На Кајгана шовинизам има само од 5-6 членови,останатите машки членови се ОК.
    Во темите за готвење подеднакво доминираат и 2-та пола.
    Но,тоа дали и колку машките членови коментираат на форумите во категориите за мода и убавина нема големо значење за тоа колку мажи се шминкаат.
    Не бидете дволични.Како може да не ви смета нашминкан водител или презентер на вести кој така поминува неколку часа,а да ви смета обичен нашминкан маж кој на улица сте го виделе таков или го познавате?
    Ако не е убаво на лицето на еден маж,нема да е ни на останатите.

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586
    d95.jpg

На SandraPink, Golden, Waverly Raven и 15 други им се допаѓа ова.
  11. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.394
    Допаѓања:
    59.955
    Абе мажишта алфишта, синови на Александар, ку*от го бричете пред да и се соблечете на некоја како педерчиња или таков природен и бушав и го нудите на госпожата?

На SandraPink, theowndemon, piksooki и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.164
    Читај го евангелос, мажите се средуваат ама свесно, а па кај жените тоа да ти било несвесно, плус и косата си ја подместуваат ако видат маж . Саде докази и логика.

На candy.cane, Angie1432, Lella и 3 други им се допаѓа ова.
  13. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.394
    Допаѓања:
    59.955
    А кај е границата кај што е свесно а што не, кај ку*от, дланките, косата, усните?

За да знам кога барам дечко кој е праф маж а кој трансџендер.

На candy.cane, theowndemon, Oxymoron и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Ова дека несвесно се средуваме да не е само од себе? Онака ми се јавува момакот ми вика - маче спреми се идам да те земам. И јас се маткам низ дома и после 10 минути се гледам у огледало и шо да видам - нашминкана, со фризурче, па фустан убав а не се ни сеќавам коа сум се шминкала и облекла...Еј па така супер, шо ќе се секирам.

На Oxymoron му/ѝ се допаѓа ова.
  15. MysteriousQueen

MysteriousQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    465
    А што ќе му кажете на дечко ви ако еден ден ви побара црвен кармин на пример и сака таков со вас да излезе во јавност? Бидете искрени.

Пола од мислењата тука не се реални.

На Glossy-girl и EvAngelos им се допаѓа ова.
  16. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    A добро, разликувате ли воопшто што значи да имам против рандом машко да се шминка и тоа каков вкус имам за машки?

На candy.cane и theowndemon им се допаѓа ова.
  17. MysteriousQueen

MysteriousQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    465
    И јас немам апсолутно ништо против машки кои се шминкаат, нивна работа, не ме интересираат и ниту ги осудувам ниту ги вреѓам.
    Само сметам дека пола од овие мислења се нереални и тоа е тоа.
    Btw, има некоја со таков вкус? Јас лично не познавам жена што има речено за Џејмс Чарлс на пример „е овој е мој тип”:wasntme:

На christinnn, Glossy-girl и EvAngelos им се допаѓа ова.
  18. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.164
    А ти ги прочита мислењата или само сакаш да се најдеш во муабет?

Никој овде не негира дека општествените норми налагаат жени да се шминкаат, а мажи не, а со оглед на тоа што луѓето се социјални битија, нормално е дека не сакаат да ги прекршат тие норми со цел да не бидат отфрлени и исмејувани од општеството.

Но поентата е дека се работи за норми наметнати од општеството кои се менливи, а не за природни и неменливи биолошки карактеристики.

Пред 200 години ниеден маж не би се осудил да се појави во друштво со жена која носи панталони,тоа не значи дека во природата на жената е да не носи панталони, туку едноставно такви биле општествените прилики

Тоа го дискутираме ние овде.

На candy.cane, Briar Rose, Someonespecial и 3 други им се допаѓа ова.
  19. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Феминизмот никогаш не бил борба за рамноправност на жената во сите сегменти на општеството.
    Нема рамноправност во расипан систем.
    Феминизмот е борба за ослободување на жената и рушење на патријархатот.
    Женственоста не е доблест, женственоста е склоп на општествени очекувања од жената, купче родови стереотипи. Да, феминизмот се бори против рушење на родови стереотипи, shocking, јебига...
    Викаш феминизмот не е женствен. Феминизмот никогаш не бил женствен и не треба да е женствен. Феминизмот е женски, не женствен.

На Harper, candy.cane, VoodooGirl и 10 други им се допаѓа ова.
  20. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    10.122
    Screenshot_2019-09-22-22-00-32-487_com.google.android.googlequicksearchbox.png