1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Машки кои се шминкаат

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Isobel, 2 јуни 2018.

?

Дали имате нешто против мажи кои се шминкаат?

1. Да

68 глас(а)
    33,2%
  2. Не

137 глас(а)
    66,8%
  1. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.776
    Да прадедо ѝ, затоа што на тоа ниво ти се нелогични прашањата.
    Ама не, штом ти поставуваш прашање на темава тогаш тоа мора да е релевантно. Мхм, важи.

Инаку и јас ќе ти го повторам она што и сите пред мене ти го кажаа: Можеш да почитуваш некој со сите негови избори, а притоа да не мора да те привлекува сексуално ниту пак да ти се гади од него.
    Да, замисли нѐ има и такви кои умееме сосем нормално да се однесуваме кон секој.

На Nausicaa, lovestoneddd, Someonespecial и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Maldoror

Maldoror Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2019
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    61
    Дај дообјасни до кое ниво ми се нелогични прашањата. Помогни ми да бидам пологичен.

Сега морам и контекстот да ти го објаснувам. Дотичната рече дека по истата логика треба да сме слепи на музика и веганство итн. Аналогијата е толку погрешна што може да биде кажана само од тинејџер. И затоа потпрашав околу дејтинг искуството, и го добив очекуваниот одговор. Ниту една нема да откачи некого само поради вкусот за музика, скоро секоја ќе откачи некого само поради тоа што се шминка. Значи не е истата логика, двете работи немаат исти својства.

Да не се разбереме погрешно (по стоти пат), ова не значи дека автоматски јас сум во право за се и крај на дискусијата, само значи дека конкретниот аргумент е погрешен. Морам ли се да цртам, заморно станува...

3. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.776
    Прочитав сѐ што беше пишано.
    Лела убаво ти кажа дека многу ѝ се побитни ставовите на личноста со која се дејта околу религија, музички/литературен вкус, веганство и слично, отколку дали момчето ќе се шминка или не.
    Е сега тоа што ти не можеш да го прифатиш тоа дека постојат девојки кои би излегувале и со момци кои се шминкаат, тоа апсолутно не е наш проблем.

На Nausicaa, Alisa22, VoodooGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Maldoror

Maldoror Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2019
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    61
    Не е баш тоа муабетот но изгубив кондиција, батали.....

5. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.465
    @Maldoror

Го дрвиш. Keep it simple.
    Тргни по логика дека не сите жени сакаат амбициозни татиња и батки со актовки и милиони во банка, исто како што сите мажи не сакаат витки жени со импланти. Ако мнозината сака да ги дејта двата горе наброени профили на луѓе, не значи дека е тоа сексуална/општествена преференца на сите. Може да се рече дека е универзална, ама глобална? Не.

Чистиве души џаболебари како што ти ги нарекуваш, (а ти се другари), ги навредуваш со етикетава. Лицемерен си, го сфаќаш тоа, така? Тие се многу повеќе од општествената одредница која ти им ја додели во репликата.

И зошто уствари имаш потреба да дружиш со ,,неуспешни", мажи без статус и кредибилитет? Па згора на тоа потенцираш дека не се за честа дружба со жени. Според чиј критериум тоа мора сите да бидат успешни и кариерно остварени? Зошто пази, тоа не е мислење на истиве либерали кои толку ги презираш зошто тие никогаш не поставиле ригидни правила за кариерен успех, за разлика од моќната рака на капитализмот во придружба со десницата која според мислењата кои ги презентираш, во најрафинирана форма ти е најблиска по идеологија. Секако, ако не претпоставиме дека си отишол и у некоја друга крајност па си undercover нео - нацистички дудлач што дошол да врши brainwashing на женски форум. :smoke: :emo:
    Пошто и тоа го иаме сведочено. :)

Грешка си. Не е во природата/сржта на човекот да осудува. Човекот во својата најчиста суштина е ослободен од сите стереотипни и маргинални видувања. Тоа е нешто што еволуциски и општествено сам си го наметнал во моментот кога почнал да ја опсервира природата и совладува нејзините закономерности. Преку компарирање и стекнување материјални добра кои воопшто не се во наша сопственост, попатно ги поставил овие темелни принципи, закони и предрасуди чии робови сме денес.

Опа. А металците и рокерите од 80-тите што се, педери?
    Фрацуските буржуазиски ергени со кило пудра и вештачка скапа перика исто, што биле?
    Слабо ти одат овие антрополошки одредници, а и историјата не ти е баш најсилна страна според понудените одговори..ама добро. Сите имаме свои слабости.

Баш има жени кои би ги напалил нашминкан маж, и замисли не се лезбејки. Може баш им се одвратни ваквите алфа, минус стамина типци како тебе, со преголемо его, дебела предрасудна црта и асоцијативен bully карактер. Ама ти секако, нема да ги видиш во толпата или ќе мислиш дека се мит затоа што немаш капацитет да излезеш од мозочниот ормар.

Е да, ни естетика не ти е нешто најдобра страна такоџе. Дефиницијата за естетика не забранува шминка, а уште помалку полово одредува на чие лице треба да стои. Консултирај се малку со Иванчо и Џепароски ако имаш интерес. Тие би ти кажале само два мудри зборови на темата. :)

Последна измена: 23 септември 2019
    На Angie1432, Sejfullai, Nausicaa и 11 други им се допаѓа ова.
  6. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.307
    Допаѓања:
    19.642
    https://www.facebook.com/MetDaanMakeup/videos/390437674976283/

Не ми пречи кој што сака нека си прави со своето лице, имам познаници кој се шминкаат. Прикривање на мозолчиња или некоја лузна, па и ако сака некој и нека се шминка како Џефри Стар. Како партнер не би ме привлекол некој со шминка ( мислам на некој кој би носел фул шминка..).

7. Maldoror

Maldoror Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2019
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    61
    Just when I thought I was out, they pull me back in. 8)

За џаболебарите, не ги навредувам јас, туку девојките кои демек никого не осудуваат. Мене таков ми е речникот.

За десничарските тенденции, нео-нацист со надимак Малдорор. Хмм, од старт се гледа дека си многу начитана личност.

Што значи најчиста суштина? Мене ова ми звучи на празен термин, ќе те молам да дообјасниш.

Во врска со историјата, не гледам каква врска има со муабетот кој го терав (знаеш, понекогаш постот треба да има смисла, не е фората само да нафрлаш неповрзани работи), но ајде ќе ти одговорам.

Од почетокот на човечката цивилизација па се до таму негде 19ти век, социјалните вредности ги диктирале мажи од господарската класа. Тие диктати често биле одредувани по принципот кур ми е двор ми е. Англискиот крал Хенри, не се сеќавам кој по број пошто историјата ми е слаба страна, ја одделил англиската црква од Ватикан, и створил општ хаос, само за да изебе друга женска.

Така да, тоа што распрдени аристократи се шминкале низ историјата е ирелевантно и не значи ништо.

Иначе, дали имаш слушнато за gish galloping?

The Gish gallop is a technique used during debating that focuses on overwhelming an opponent with as many arguments as possible, without regard for accuracy or strength of the arguments.

:)

8. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.394
    Допаѓања:
    59.956
    Коа веќе го дрвиме со сосема небитни работи, уште за Банту црнци во темава не сме почнале да збориме, да си кажам и јас за тоа како јас го сфаќам личниот стил (облека, шминка, фризура, etc...) Девојче сум. Уште малце 30 ќе ги пукнам. Уште си носам маички со суперхерои, уште си читам стрипови и уште играм игри. У Кантер можам да ве скантам 90% од мажиштава тука. Мала милијарда пати ми рекле "ау што правиш, девојче си, не те личи". Еднаш една гуска неизмиена ми рече "наместо маж да си фатиш и да се задомаќиниш, ти блузички со Супермен си купуваш. Кој маж ќе те сака таква?"

Е сеа и до неа и до сите вие богови на егоцентричноста и самољубието, не правиме (прават мажите што се шминкаат) така за вас да ви се допаднеме. Си се носам така пошто јас самата така си се свиѓам, сама на себе сум си убава. Ич, ама ич не ми е гајле дали мислите оти е машкуданесто тоа, дали ме личело или не ме личело. Така верувам и тие што си се шминкаат, прво самите си се убави на себеси, второ си се чувствуваат пријатно во својата кожа, трето може да си најдат сродна душа по некоја таква демаркација.

Вам што ви смета тоа може комотно од половиов орган да ми грицнете, ај да не се изразувам посочно, ме караат вулгарна сум била. Ич што не личи на женско ;(

На Golden, Orthophill, Oxymoron и 9 други им се допаѓа ова.
  9. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    @Nigredo Odor оти си ма толку неначитана, од надимакот требаше и умот да му го прочиташ :D
    Ко јас Ангел што сум, де :D

На Angie1432, KateKane, Nigredo Odor и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Maldoror

Maldoror Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2019
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    61
    Не мора умот, но по некоја книгичка, не би било лошо.

11. Nigredo Odor

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.465
    ..Then you should go black, and never come back. :devil:

Се извади, префрлувајќи ја вината. Иначе ич не е твое лично видување, ти ова го научи од жените, дека мажите без работа се џаболебари. Sure.

Потсети ме уште еднаш, каква врска има ова со полемиката што ја водевме претходно, целиот болд?

Сепак ќе те удостојам со одговор, иако е надвор од контекст.
    Белите дебели курати шовинистички мажи не го имале последниот збор само тогаш, за време на религиските/езотериски крстоносни поделби 11-ти век, или за време на колониите/буржуазијата подоцна. Го имале отсекогаш, па се до денес. И тука е проблемот. Зошто ради нивното его и добрите стратешки вештини ги проголтавме најголемите гомна проследени со двојни стандарди. Целиот хиерархиски системски bullshit е под нивен диктат, исто како што било тогаш, каде само троновите се сменети. This is man's man's world незалудно стои агендата, и тоа дека се сѐ завршува во машка корист, исто за жал е леџит констатација од аспект на сите социо - културни и економски пори на коегзистенција. Воопшто не е конспирациска теорија извадена од ракав.

Не корелирав нео - нацизам со десничарство, читај убаво, не лупај празни мадиња.
    Никот не ти е нешто невидено на форумската сцена. Како што пишав претходно, иста шовинистичка багра си како и сите останати кои ги дружиме овде секој ебен ден, само во гратис шизичка форма. :)

Дали ти тоа во една реченица успеа повторно да ги потцениш антропологијата и естетиката?
    Продолжи така, добро ти оди. Али имај предвид, пред да почнеш да боцкаш за валидност на аргументи сети се дека пред само неколку постови наназад зборот ,,дебата" рече дека е неконструктивен и не треба да се употребува. Кај полн предрасуди па згора на тоа и контрадикторен. Бреј, смртоносно комбо. Одамна не сме имале ваков патеник на форумов, ќе биде интересно со тебе да се де ба ти ра. :rofl:

Eдит:
    Примитивно доба.
    Или од филозофски аспект ,,прапочетокот" на човековиот род.

Последна измена: 23 септември 2019
    На KateKane, Nausicaa и Alisa22 им се допаѓа ова.
  12. Maldoror

Maldoror Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2019
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    61
    Ова се однесува на цитатот за Gish Gallop. Не реков дека самиот збор дебата е некоструктивен, туку дебатирањето како активност е неконструктивно.

Дебатирање е во суштина дискусија in bad faith. При дебатирање не е битно чии аргументи натежнуваат, туку кој ќе изнуди најгромогласен аплауз кај аудиториумот, кој многу често е дебело пристрасен. Дебата може да се победи и со софизми, верглање на празно, ментални гимнастики, нафрлање неповрзани тези. На крај најбитна е реторичката вештина на дебатерот. Во дискусија од друга страна, битни се само ставовите, соговорникот се сослушува и нема победник или поразен.

Не го изменив зборот debating пошто ме мрзеше, и е крајно небитен. Вака гледано, нема ништо контрадикторно.

Него гледаш ли колку е лесно да се тресне глупост, а колку е потешко да се дебанкира истата глупост. Со две две реченици изведе невалиден заклучок, и меѓу другото ја отера во семантичка расправија, која е најбаналната форма на расправија. Мене повеќе зборови ми беа потребни.

Е сега, замисли цел твој пост да фатам да го дебанкирам. Ќе треба докторат да напишам. Искрено, немам сила за тоа.

13. Nigredo Odor

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.465
    Апсолутно е важно чии аргументи натежнуваат, како и релевантноста на изворот при потекло на истите.
    Но, оној кој губи има право да се лути и аргументативно да побива споменувајќи го софизмот, чија ,,доктрина" и учење воопшто не е за потценување. А сега утврдивме и филозофијата дека ти е слаба страна. :D

Те ловев и полека полека на крај сам се закопа.
    Стварно немам интерес да учествувам во его - тестостеронски натпревар. Ги добив јас дебатните битки во минатото надвор од универзитетските клупи. Како резултат на тоа освоив редум признанија и потврди, така да се чувствувам потполно остварено на тоа поле. Ова со тебе ми е веќе губење време, затоа се одјавувам овде и те поздравувам.

На slobodka, KateKane и Alisa22 им се допаѓа ова.
  14. Maldoror

Maldoror Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2019
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    61
    Софизмот воопшто не за потценување, и си учествувала во многу дебати. Зошто не сум изненаден?

Софистите форсирале дебата, додека Платон форсирал дискусија. Првите денес се синоним за интелектуално шарлатанство, додека овој вториов е универзално сметан за еден од најголемите филозофи на сите времиња.

Ајде, и ти биди ми поздравена.

15. Nigredo Odor

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.465
    Ниту еден филозофски ум и концепт не е за потценување, па така ниту софистите од историско - филозофска гледна точка, како луѓе кои одиграле важна улога за споменување во контекстот кој ти го употреби денес. Секако дека на вага Платон бил далеку поголем ум од нив, ама тебе крива дрино никој не ти даде ,,благослов" да кажеш колку вредат.

На Alisa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Maldoror

Maldoror Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2019
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    61
    Ова може да го каже само некој кој нема сериозно читано и размислувано на вакви теми, или некој со толку слаби способности за критичко расудување, што се што е филозофско му/и изгледа убер кул.

Некои филозофски стојалишта се тешко срање, јебеш га.

17. Nigredo Odor

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.465
    Филозофијата е далеку од убер/кул ствар или субкултура како што некои од вас ја нарекуваат, и секое филозофско гледиште има вредност и е достојно за читањe и размисла. Тоа што ти имаш изградено субјективен attitude глорифицирајќи ги оние филозофи кои субјективно одговараат на твојот вкус e лично твој проблем, а воедно и губиток.

18. Maldoror

Maldoror Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2019
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    61
    Достојно е за читање и размисла, и после тоа ако е купишта глупости, треба да се отфрли како партал.

Рационалноста не може да се изедначи со субјективен вкус.

19. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586
    giphy (15).gif

На KateKane му/ѝ се допаѓа ова.
  20. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    10.122
    Абе и јас повеќе сакам жени без шминка, ама немам ништо против кога се шминкаат, едноставно тоа е посилно од нив :D