Секој ден човек учи нешто ново, од темава научивме од експертот Евангелос дека жените имаат природен инстинкт да се шминкаат посилен од нив
Кaј жените е пoврзaнo сo стaтус и еј види ме мене, a кoгa си сo некoј 99% oд времетo е без шминкa... Шминкaњетo oсвен зa еј види ме мене е и пoврзaнo сo сексoт, црвенилo нa усните... Нa oбрaзите и тн и тн. А кaј мaжите шминкaњетo билo зa зaплaшувaње кaкo вoенa бoјa или при некoј ритуaл... Шминкa зa рaзубaвувaње кaј мaжи е пре смешнo и не личи. Бoки е oдличен пример.
Бев баниран три дена и, откако размислив, решив да пишам мислење кое ќе им се допадне на едниот, другиот и модерниот табор, а тоа е: Не прави ништо опасно по себе и околината, прави сѐ што е корисно по себе и околината, не прави ништо од инат за себе или околината. Живеј како што ти е мерак без притоа да нанесуваш некои штети наоколу. Прифати и биди прифатен. Светот оди напред и најчесто "преживуваат" најприлагодливите, а од нив повеќе единствено тие што ги почитуваат нив. Ако нешто не е во ред, самото ќе се одведе во пропаст. Овие филозофии се реалност во најкратки црти и рецепт за успешно функционирање помеѓу сите различности околу нас.
Хаххах вие не сте нормални ејАј не сакате да прават тоа што сакаат океј.Ама од некни ве читам секој втор повикува на војска да се оди.Свестете се малку.
Мислам нека прат што сакаат. Менеее лично не ме бндисува маж што се шминка. Запрашај се зошто машките треба да служат воен рок. Маж е оној што треба да биде јак и цврст, карпа. По себе си ја носи маженственоста. И женната секако треба да биде јака и цврста, но таа ја поседува онаа нежна страна која треба да му ја даде на мажот.
Глупости.Мажот може да биде силен може да биде и многу чувствителен.Се што немора да биде е исфорсиран за да се совпаѓа во вашите стандарди.
Извинете шо коментирав хахах. Бре ме напаѓање. Сите се разликуваат. Јас не реков дека мора сите да се исти. Не реков дека женските мораат да се шминкаат. Пример јас не обожавам мн шминка, по спортски тип сум. Само пудра, моливче и евентуално маскара. А па за нокти не прајме муабет, , ги одржувам, лакирам, но не сум фрик по вештачки надградби. Ех, западот и машкиве ќе ни ги расипе.
Ова е форум.Тука секој си го искажува своето мислење и секој може да реагира ако смета дека нечие мислење не е во ред.Ако не сакате некој да ве цитира тогаш не коментирајте.Позз
Мене не ми смета машко да се шминка. Времињата се променија, а и допрва ќе се променат. Ако пред 20 години не беше нормално машко да се шминка сега забележувам дека тоа се повеќе и повеќе се прифаќа. Секако да не беа социјалните мрежи целиот овој процес ќе се одвиваше многу побавно. Е сега, луѓето во Македонија некако тешко го прифаќаат фактот машко да се шминка и често знаат да осудуваат. Мислам дека тоа осудување произлегува од тоа што луѓево си го пикаат носот и кај што треба и кај што не треба. Никој не си го гледа сопствениот живот, а обожава да се меша во туѓ живот. Секој треба да си прави како што му е нему убаво. Животот не се живее за да му удоволиш на другите туку се живее за сопствената среќа. Затоа помалку осудувајте и повеќе грижете се за сопствениот живот, а не за животот на другите.