Немам против машките да се шминкаат, напротив некои од нив се премногу талентирани и служат за инспирација. Пример учесниците на RuPauls Drag Race ми се омилени. Е сега ако дечко ми одеднаш почне да се шминка како нив, нема да го осудам за тоа ама нема ни да ми е сеедно. Ако става некоја минимална шминка за да покрие недостатоци или некоја минимална шминка на очите доколку тера некаков стил тогаш океј, но ако секој ден искача со full glam на лице малце ќе се запрашам.
Се шминкале мажи? Зашто ќутите за вакви работи. Некое линкче? Ја мислев само оние манекен(к)ине што се облекуваат во фустани и штикли на модни писти се шминкаат. Све се мрднало значи, се губи контрола, не се знае кој е машко кој женско денес.Отиде светов у курац. После зашто имало се повеќе сингл, епа како да нема не знаат кој е машко кој женско. Сега со коронава немале за кај да се шминкаат душички. Сега кога ќе не вакцинираат ќе ги преплават парфимериите.
Јас во животов немам сретнато машки со навика да се шминкаат. Знам дека многу нанесуваат креми за лице и лабело за усни, но ништо нападно шо би се приметило од декоративната козметика. Се срамат пустите машки.
Кај нас знам само еден што ставаше пудра за да прикрие акни. Го зезаа ептен за тоа, ама не се замараше многу. Го немам видено околу 11-12 години, па не знам дали уште тера така. Немам ништо против, тоа е non of my business, туѓо тело туѓ проблем.
И мажите имаат чувства, и мажите се чувствуваат грдо ако имаат акни и несакани флеки на лицето. Поради овакви омаловажувања на мажите тие со тек на времето си ги кријат чувствата или ги претвараат во агресија! Според тебе зошто не е маж? Зар треба да е несреден за да биде прав маж?
Нека се шминка. Како тоа вас ве загрозува, - Никако! И нема што да се коментира за тоа кој што прави со негово лице и живот.
Мене нашминкано машко ми е многу привлечно. Со смоуки сенка, ајлајнер (особено оној под очите), некогаш и кармин. А во овој контекст иако не е шминка, лакирани нокти се 5+++++. Среќа па дали некој ве привлекува не е стандард за дали треба да почитувате некого и да ги нарекувате мажи или немажи.
Што е иронија? Дечко ти се шминка професионално а ти незнаеш ни пудра како изгледа. Или па ти се засвиѓува некој а ти врска си немаш од шминкање.
Дечко ми секогаш кога ќе излеземе/излезе става течна пудра и гледам воопшто не му е гајле кој што ќе каже. Во dm гласно си прашува која пудра да ја купи дека има сува кожа. Јас користам четки, блендери, фиксатори, он со прсти ја нанесува и пудрата му изгледа профи (како кожа), додека јас што сум женско знам да се утнам и да ми изгледа too much. Пред секс ја симнува, како и јас. Тоа што изгледа тип-топ не го прави помал маж и лав во креветот... ако морам вака да кажам ради анти-пудрашкиве по форумов што се згрозени од машко со пудра
Немам ништо против. Избор како избор. Исто како што има и женски што избираат да не се шминкаат (на пример, јас), други сакаат малку шминка, трети силна шминка. И како што знам, шминката не е ексклузивно женска работа. Тоа што ни е наметнато како нормално или не, не значи дека е навистина правилно.
Зависи каква шминка и за каков повод Океј е да се стави малку пудра доколу момчето има бубулици по лицето а треба да оди на некоја прслава Но не го оправдувам ставањето на сенки, кармини, контури, маскари... по фацата
Океј ми е вака по инстаграм да гледам дечки кои ставаат шминка, некои се ептен талентирани мислиш професионални мејкап артисти се. Но, да дејтам некој што за било каква причина става шминка, не. Не ме привлекува воопшто.