Машки кои се шминкаат

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Isobel, 2 јуни 2018.

?

Дали имате нешто против мажи кои се шминкаат?

1. Да

79 глас(а)
    35,1%
  2. Не

146 глас(а)
    64,9%
  1. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    5.752
    Допаѓања:
    11.227
    Бтв не ги видовте Талибанците на Си-Ен-Ен како беа нашминкани? Светот се менува. :party:

2. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2015
    Пораки:
    1.199
    Допаѓања:
    3.445
    Отсекогаш ме интересирале теми што не се популарни, и „остарале“.

Да одговарам ...Не, немам ништо против мажи што се шминкаат, ми пречи мене лично (не значи дека имам против нив) луѓе, мажи и жени, што користат несоодветна шминка за нивниот тен, црти на лице, тековна облека, осветлување, ситуација. контекст. И многу е побитно како ја носат таа шминка во однос на својата личност.

"Everything beautiful and noble is the result of reason and calculation."

Последна измена: 23 април 2026
    На dorota, Angie1432, Polyincognito и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    2.232
    Допаѓања:
    18.663
    Коректор користам, засега... Од секое мини мозолче правам кратер, па морам да го покријам.

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2015
    Пораки:
    1.199
    Допаѓања:
    3.445
    *Овде погоре треба да стои „за својот тен“, „нивниот“ би се однесувало за трети луѓе, неспомнати, а тоа нема смисла. И ова ужасно ме нервира, а речиси без отстапка се греши. Сакајќи да незграшам згрешив. И мене ми се случува. :) Но, морав да се исправам. Барем се исправив. Ах, тие 30 минути!

5. Лејди Гага

Лејди Гага Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2025
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    1.369
    Мене не ми пречи бидејќи шминката сама по себе е уметност и може да биде за секого:inlove:

6. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    5.020
    Допаѓања:
    26.301
    Сметам дека шминката сама по себе како таква , не е наменета само за нас , жените . Воопшто не ми смета ако машко носи шминка , само да биде со складни бои за приликата . Ме иритира кога ќе видам тешка " свадбарска " шминка , на дневно кафе .

Марко Кукурин ми е еден од мажите кои со годините научи како да ја применува шминката правилно за секоја прилика , и многу совети имам " собрано " и научено од него .

7. Darko90

Darko90 Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    403
    Допаѓања:
    4.086
    Бог да чува бе, еве баш сега се расправаме со другаров каков ајлајнер да ставиме денес за 1ви мај, да не биде ту мач, нешто ко за на скаричка.

Последна измена: 1 мај 2026 во 11:05
    На Buttermilk, Maricheee, Малечка Малинка и 3 други им се допаѓа ова.
  8. FriendOfDorothy

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    2.232
    Допаѓања:
    18.663
    Кафеав ајлајнер или маслинест место црн, изгледа природно на дневна светлина, покрај скара, лесна маскара некоја, балсам или сјајче за усни исто, поентата е да делуваш средено без да изгледа дека си се спремал со саати, thank me later и убав помин.:sun:

На Puellapulchra, Gosh, Buttermilk и 3 други им се допаѓа ова.
  9. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    18.169
    Допаѓања:
    137.205
    На никој не треба да му смета ако маж е нашминкан. Подобро да изледа ок и средено отколку ко зомби.

10. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.320
    Допаѓања:
    32.877
    Немам ништо против ама ко ќе видам маж како става маскара на неговите долги извиткани преубави трепки, додека моите се кратки искубени, ми иде главата да си ја сечам :@

На Трагедијаупмм, Panda00, Gosh и 3 други им се допаѓа ова.
  11. eliesaab

eliesaab Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    5.172
    Допаѓања:
    17.565
    ..овие се од калапов: сѐ нешто они обесправени заради нивната несфатена „креативност“. А креативност упм, една пудра да погодиш и изблендаш(?). :drunk:

На Buttermilk и Darko90 им се допаѓа ова.
  12. Intergalactic

Intergalactic Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2026
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    126
    A zasto ja bi bila protiv na nekoj ako mu teknalo da se sminka?
    Ako e moj decko i stava full make up bi mi smetalo ne me privlekuva toa mozda samo crno pod oci ko arapine sto stavaat toa ubavo znae da izgleda na masko a drug koj sto saka neka pravi negova stvar :D Jas generalno sum za avtenticnost a ne za fejkerizam taka da pre bi podrzala nekoj sto transparentno se sminka otkolku da vodi dvoen zivot, doma tradicionalen maz a vo kasnite saati drag queen pred mtv. :rofl:

На FriendOfDorothy му/ѝ се допаѓа ова.
  13. FriendOfDorothy

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    2.232
    Допаѓања:
    18.663
    За у јавност Трајко Никогаш Северна Трајковски Македонски, на grindr :f:Lady Trayka Divine:f:.

На Raven22, Gosh, Angie1432 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Darko90

Darko90 Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    403
    Допаѓања:
    4.086
    Јас пак под среден маж мислев спаѓа скоцкан, убаво облечен, без стомак од едно метро, со средени коса и брада ако веќе ги има, чист, со убав парфем.Не знаев дека треба и да се шминкаме.Ова ми е нов момент.

На Mrs. right, Buttermilk, Bitter-Sweet и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. mece23

mece23 Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2013
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    1.537
    Аууу не...не, не, не! Незнам што би додала, едноставно шминка не е за мажи.
    Маж што мириса убаво, чист, уреден да. Но нашминкан не. Едно е да стави крем за лице заради нега на лицето друго е да се фасадира со пудра... недај боже кармин... а дека имаат трепки што секоја жена би ги посакала имаат, тоа е... неправда :D
    Сепак како жена што претпочита природност не би сакала ни да видам нашминкан маж.

Последна измена: 1 мај 2026 во 14:32
    На Mrs. right, Buttermilk, Fraxinus и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    5.020
    Допаѓања:
    26.301
    Види , подобро рамномерно нанесена пудра , коректор , отколку кратер видлив од авион на лицето . Нормално дека маж не треба да носи шминка ко нееста на свадба , ама да покриеш некоја несовршеност ми е сосема ок и за мажи и за жени .

Забога , што да кажат пеачите и глумците кои се константно шминкани за пред камери ? Ако маж ми смета дека неговите кратери се само за по дома , дека поубаво се чувствува со коректор надвор , ако му смета народ да ги гледа неговите кратери , тогаш слободно нека нанесува коректор , пудра шта год . Тоа не го прави помалку маж .

Според мене , моите подочници до под треба да ги гледам јас , моите најблиски по дома , за надвор ( па и за пред скара ) би ставила коректор , пудра , минимален мејкап на очи ( ајлајнер не користам , меѓутоа маскара и сенка во природни тонови не е нешто вауу за паѓање на гз ) , малку лабело или сјај , суптилно руменило и тоа е тоа .

Зошто вака минимална шминка би сметала на некој ?

Секако ова е само мое мислење , немам ништо против ако на некој му се допаѓа да гледа маж ко излезен од камена доба , со кратери ко Везув да еруптирал на нивното чело .

П . С . Некој погоре спомна дека под среден мислел дека е да си чист и со уредна брада , со убав парфем итн . Јас па мислев дека во 21 век тоа е нешто за кое не се дискутира воопшто , мислев дека тоа е одамна јасно . Ама и јас што се чудам , балканските мажи живеат во камено доба .

На Intergalactic му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.263
    Допаѓања:
    83.927
    Уште менструацијата остана да не ни ја земат.

На Трагедијаупмм, minne992, Mrs. right и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Intergalactic

Се зачлени на:
    4 март 2026
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    126
    Ама некој маж сака да се шминка и сега ради тебе не смее и треба да се плаши од осуда?
    Подобро да го запознаеш каков е отпочеток отколку да ги поттиснува желбите па после некако да му избие комплексот на друго место како фрустрација. :D

19. mece23

mece23 Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2013
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    1.537
    Кратерите се решаваат со нега на лицето. Ако се пори... со соодветна нега се решаваат и сум за таква нега. Тие не се кријат со пудра, напротив пудрата ги оцртува. Има разни креми, начин да дознаеш кој тип на кожа ти е лицето и да се негуваш. Важи и за мажи и за жени. За темните кругови околу очите има многу природни начини да се отстранат ама најлесно е плесни пудра. Сега колку излегуваат туторијали сам да си го масираш лицето за да си ја зачува формата, да се зацврстат мускулчињата.
    Еве јас како жена користам многу малце шминка, посебно пудра. Ама негата на лицето и воопшто на кожата ја ставам на прво место. Секако и внатрешно треба да се чисти телото, така би ги снемало и темните кругови околу очите.

На Buttermilk и eliesaab им се допаѓа ова.
  20. Intergalactic

Се зачлени на:
    4 март 2026
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    126
    Еве јас не се шминкам а се осудуваат женски што не се шминкаат биле машкоданки. |(

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.