Машки кои се шминкаат

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Isobel, 2 јуни 2018.

?

Дали имате нешто против мажи кои се шминкаат?

1. Да

79 глас(а)
    35,1%
  2. Не

146 глас(а)
    64,9%
  1. mece23

mece23 Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2013
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    1.537
    Не, не осудувам. Тоа е мое мислење и видување на ситуацијата. Не треба заради мене да се чувствува никој така.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  2. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    18.168
    Допаѓања:
    137.203
    Спаѓа, но некогаш тоа не е доволно. Особено за некој кој мора да изгледа претставително.
    Имам спомнато во темава, актерите и политичарите имаат барем ајлајнер и коректор.
    Подобро е да се покријат несовршеностите отколку типот да остава впечаток дека не води грижа за себе и како да е под влијание на недозволени супстанци. :D

3. Buttermilk

Buttermilk Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2024
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    1.425
    Не осудувам, но не ми се допаѓа.
    Ама ич. :shake:
    Посебно оној водителот на телма, Горан мислам се викаше , е кај него ептен претеруват со црнилото под очите :D (n)

На Bebce1 и eliesaab им се допаѓа ова.
  4. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    15.038
    Допаѓања:
    184.886
    Светот ќе беше поубо место ако мажите личеа како во scene ерата кога тие носеа ајлајнер и креон. Нема чоек шо ќе речи дека Andy Biersack тогаш не беше атрактивен (па и дека сеуште не е зошто знај да замачка сурат), а да има добар вкус за мажи. Толку.

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.606
    Допаѓања:
    19.451
    А сенки за очи?

И црвен кармин обавезно! Најсекси е.

Исто и лакирани нокти, или не, типсови, алмонд форма.

Ете така :inlove:

Уште малце и влошки ќе редат како тргнала работата.

Жити све, да се шминкал за да изглеал добро (facepalm)

Да се депилира исто така мора или?

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.726
    Допаѓања:
    62.613
    Светот има поголеми проблеми за решавање од мажи кои се шминкаат, а богами исто и луѓето кои ги осудуваат страствено. А искрено во моиве 29 години живот не сум видела нашминкан маж да се шета така (ако зборуваме за шминка шминка, не само пудра или сл), барем тука, за толку да е проблем некому.
    А мажи рокери со ајлајнер се low-key sexy af, така да.. :D

На Vikktorr, bicycle и nextredstyle им се допаѓа ова.
  7. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    2.232
    Допаѓања:
    18.661
    Јас се депилирам скроз.:inlove: Не секој сака да шета како Наум Петрески.

На Vikktorr, bicycle, Gosh и 2 други им се допаѓа ова.
  8. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    5.020
    Допаѓања:
    26.300
    Искрено , ничим изазвани се повикувате , ај да ви каже фосилов нешто паметно . Има луѓе кои се негуваат и внатрешно и надворешно , ама сепак имаат акни . Имаат кратери на лицето . Имам другарка една , не е пушач , се храни здраво , пие доста вода , не е гојазна особа , и сепак има акни . Испитуваше се , здрава е фала Богу како дрен , ништо не и фали . И сеа шо праиме ? Акните се тука . И пробуваше разни креми , те природни те вакви те онакви , не и помогнаа . Што да прави ? Да оди на интервју за вработување така ? Нормално дека ќе ги прекрие . Исто ти е со мажите .

Зошто си вртите како на вас ви одговара ? Јас не смеам да имам свој став на овој форум ли ?

Ај одј***** веќе . На секое мислење ми се закачувате , као да е во вас собран цел памет на светов .

Мој и само мој став е дека суптилна шминка , кај маж не ми смета . Ако тоа го прави да се чувствува посамоуверено , која сум јас да ми смета ?

Тоа е нивна кожа , само подобра . Толку .

П . С . Мрдните малку од примитивизмот веќе . Секаде во светот се користи BB , CC крема , пудра , коректор , ама на нас модерните ни смета . Нас кои живееме во камено доба , каде мајки ни се фрлаат од згради поради ненашминканите татини синчиња , каде се газат луѓе на пешачки , каде секојдневно на виделина излегуваат страшни семејни насилства . Шминка кај маж ви смета ? Искрено да ви кажам , за подобро и не сме . Појдите во Јапонија секој маж е нашминкан , дури и повеќе се шминкаат мажите , од жените .

Последна измена: 2 мај 2026 во 04:59
    На FriendOfDorothy и nextredstyle им се допаѓа ова.
  9. Intergalactic

Intergalactic Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2026
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    126
    Нека стави и влошки и рогови ако сака бар ќе му ја знаеш шифрата вака со дволичен маж да си у врска полошо е според мене, можда дома ќе ти ги пробува фустаните потајно и ќе се слика за онли фенс нпр. :rofl:

На Mumoftwo30 и Mrs. right им се допаѓа ова.
  10. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    18.168
    Допаѓања:
    137.203
    Додека на светов има мажи насилници, малку е смешно да се наоѓаат замерки за шминка. Шминката се става и вади, карактерот не.

На FriendOfDorothy, Амаја, Mumoftwo30 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.606
    Допаѓања:
    19.451
    Вкусови бе. Кој што си преферира.

Само не е у ред да кажуваш дека така морало, у спротива несреден бил.

Уредност не се покажува преку шминката.

На Трагедијаупмм и eliesaab им се допаѓа ова.
  12. StefCek

StefCek Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2026
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    37
    После бричење знам да ставам помада.Но, да се шминкам, никогаш не би.Само доколку ако имам некоја рана на лицето и ептен да е препознатливо.

13. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    4.915
    Јас никогаш нема да се шминкам, а сакам да сум среден и да изгледам убаво, ако сум машко не значи дека не треба да изгледам убаво.. Крема ставам и секое сабајле се бричам, едно време брада носев ама исто секој ден си ја средував..
    Ама генерално не ми пречат машки што се шминкаат, за јавните личности е и до некаде потреба, повеќе би ми изгледало лошо да гледам некој не среден пред камера, тоа им е дел од работата и треба да изгледаат добро..
    А да видам некој претерано нашминкан и да се познава дека носи шминка не ми изгледа природно кај машко..

На Buttermilk и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  14. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    4.049
    Допаѓања:
    11.210
    Помада, средување, бричење, хигиена, нега на кожа и коса, здравје - овие не се шминка.
    Шминка е кога ставаш маска на твоето тело со цел естетски да прикажеш поинаков изглед од природниот. И да педерска/феминистичка работа е тоа. Мажиња и мажуленција, оставете ги жените да бидат поубавиот и понежниот пол.

На mece23 и eliesaab им се допаѓа ова.
  15. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2015
    Пораки:
    1.199
    Допаѓања:
    3.442
    Познавам мажи што не ставаат помада затоа што тоа е „педерска работа“. И да, можеш да имаш дискретна шминка за соодветна ситуација, да си маж, и пак да оставиш жените да бидат толку нежни колку што сакаат. Има жени што не сакаат да бидат „понежен пол“. Има жени што се „препарираат“ со пудра и не се воопшто женствени, ни нежни ни естетски, а сепак тоа се смета за „женска работа“.