1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Машки кои се шминкаат

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Isobel, 2 јуни 2018.

?

Дали имате нешто против мажи кои се шминкаат?

1. Да

68 глас(а)
    33,2%
  2. Не

137 глас(а)
    66,8%
  1. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    6.637
    Која е потребата на мажите да се шминкаат? :^) Па тоа не се мажи., тие се исфеминизирани.
    Во денешно време ненормалното станува нормално. :puke: Кај и да е ќе читаме дека мажите треба да си играат со барбики, да носат штикли, да се лакираат и да носат фустани. :rofl:
    Немам сретнато нашминкан маж, се надевам нема ни да сретнам.

На SofiMar_, baba Rada и elimkd им се допаѓа ова.
  2. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Хаха, за какви бе херои зборувате херои што тепаат жени и деца? И што се друпка пијани херои се за мене тие без разлика дали маж или жена што се хумани и имаат големо СРЦЕ!

На theowndemon, Amellie13, Lolo5 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Да отиди во друга држава како Чешка и кога ќе отидеш во аптека ќе ти дојде исфеминизиран маж што ке правиш? Ќе си излезеш и ќе дискриминираш?

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    6.637
    Нема да си одам туку ќе му дадам совети за козметика :rofl: :rofl: :rofl:

На elimkd и baba Rada им се допаѓа ова.
  5. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.871
    Допаѓања:
    25.337
    Хм.. Кому како му одговара. Лично јас , не би сакала син ми да се шминка повеќе од мене ( јас ставам само основна шминка - пудра , маскара , моливче и лабело или нежен сјај ) , а за чупање веѓи, ако му се како грмушки јас ќе земам ќе го исчупам . На мм истото му го направив :lol: па сега ми ја зема пинцетата и сам се средува :D. Значи, смее да се шминка само ако мора ( маскембал на пример).

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  6. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    Јас сум против и големоооо НЕЕЕЕЕ...
    Имам видено детнце од мали нозе како се восхитува т.е веќе беше навлезено во женскиот свет на мајка му и опсесија му беа фустсни, долги коси и шминки, па уште кога видов пред некое време како мојата јакна купено:envy:болеснооооооо:worried:. Хм, после се чудиме зошто вакво нешто гледаме или пак од лижењето алати на Серѓеј наш???
    Да требаше мажи да се шминкаат ќе се шминкаа одамана, а не од овој понов датум.
    :devil::shake:
    IMG_20180603_000743.jpg IMG_20180603_000801.jpg IMG_20180603_000820.jpg

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Isobel

Isobel Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2018
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    212
    Ајде малце time out.

Прво, моја вина е што во воведот не наведов точно на какви машки мислам. Во оваа категорија не припѓаат.
    1. Глумци, пејачи, водители итн, на кои им е задолжително да изгледаат перфектно пред малите екрани.
    2. Не припаѓаат оние деца, дечковци, мажи кои привремено користат пудра за да прикријат некоја привремена несовршеност или лузна
    3. Drag Queens не се вбројуваат во оваа категорија, тоа си е посебна тема.

Тука станува збор за нормални машки од било која возраст, кои доброволно решаваат да носат шминка а не се ниту ТВ-персони, нити имаат проблеми со кожата на лицето и НЕ се Drag Queens.

https://www.instagram.com/thomashalbert/ - се декларира како бјути гуру, не кросдресер
    https://www.instagram.com/mac_daddyy/ - бјути инфлуенсер
    https://www.instagram.com/zacharyedward/ - бјути инфлуенсер
    па дури и самите James Charles, Manny MUA, Patrick Starr па сега и Jeffree Star се уствари beauty gurus. (иако за Jeffree долго време не се знаеше што точно е)

Овие погоре, се мажи кои се понашаат како жени. Поженствени се од повеќето жени што ги знам, и тоа ми е чудно. Како и зашто сега почнаа толку да се појавуваат во толкав голем број? Дали оставаат добар пример за идните машки деца? Како што спомнаа членки погоре, треба да има разлика помеѓу машко и женско и да се почитува таа граница.

За членката што ни одржи лекција по историја, сите сме ги виделе по филмови и документарци тие што ти ги опишуваш ама сепак се разликувало машко од женско. И кажи ми, Dior пудра на машко дали евоцира некој Бог сеа?

Тие што викате дека сте си играле со колички и пушки. Океј, разбирам секој од нас без разлика машко или женско како дете знае да се заигра со било која играчка. Ама, по социјални мрежи има безброј примери каде родители постираат слики од своите (машки) деца како наместо машки чевли избрале да купат женски сандалки, или сакале ноктите да ги налакираат шарени и ред други работи и истото тоа го промовираат. Истото и со шминка, голем број видеа каде насловот гласи "my brother watched my do my makeup, so I did his", и после зашто мајко брат ми поише купува шминка од мене.

Ако дечко ми одеднаш решава дека сака и двајцата да искачаме со winged liner од дома, јас не би останала со него. Сакам дечко, не најдобра другарка. А и како тоа тебе од нигде никаде ти текнува дека преферираш шминка? Тоа не е толку лесна ствар да се прифати, поготово ако до тој момент не покажал никакви афинитети кон истото. Или можеби Manny MUA го поттикнал, како и сите други мажи кои се праат жени а при тоа не се ни трансџендери. Или сакате да кажете дека има поише од 2 џендера? :lol: (ама тоа муабет за друг пат)

:hai:

На CrazyGirl15 и baba Rada им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.253
    Аааа ... имаш проблем со феминизирани мажи.
    Мислиш дека се геј, ако се феминизирани?
    На тоа те потсетува?

Пак се враќаме на тоа дека ги гледаме многу често луѓето, од аспект на нашата сексуална ориентација (сексуално привлекување кој ни предизивикува)

Ај рест мај кејс.
    Длабок наклон.
    Чијао!

Последна измена: 3 јуни 2018
    На Lianna Anna, theowndemon, Lolo5 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Isobel

Isobel Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2018
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    212
    ^
    Ааа...па кажи ми ти кои од овие тука е стрејт? Еден.,? Нема..?
    Сакаш да кажеш дека ќе ти биде океј ако маж ти искочи со cat eye а ти само со лабело?
    И пак ќе речам, не ми смета што се такви и не ми смета дали и ако се геј, ама со тек на време ова се повеќе се нормализира и машко дете ако ги види ќе помисли дека прави нешто грешно ако не се шминка.

10. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.322
    Допаѓања:
    28.990
    Oh honey but they did. :D Look at that liner.

Ај за сите што се чудат зошто ова е ,,понова" појава. Затоа што да го правеше ова некој порано ќе беше гледан како чудовиште од некоја друга димензија. За среќа, слободата што ја имаме денес им дозволува на луѓето да се изразуваат на секаков начин без разлика на пол.

Размислете малку објективно. Тоа се само пигменти, бои кои ги ставаме на лицето. Зарем треба да постојат норми кој смее да го бои своето лице? Излезете од тие кафези аман, отворете ги тие умови.

На Joi, violetblue, Anabelle.Amorette и 11 други им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.253
    Гледај...
    Што е тоа љубов?
    Што се' може да биде една љубов?
    Љубовта не е себична, таа дава.

Повели:

https://www.imdb.com/title/tt0810819/

На Nigredo Odor и Someonespecial им се допаѓа ова.
  12. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Ааааа фала што ни објасни, не сфативме ние. Сега одеднаш сите ќе се согласиме со тебе :D

13. Isobel

Isobel Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2018
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    212
    Некој мораше, пошо 5 страни без врска се напишаа :*

Башка нели форумов е за различни мислења? Никој не мора да се согласи со мене, нити ние со тебе. Право на слобода am I right ;)

На baba Rada и Mamli им се допаѓа ова.
  14. dayla

dayla Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2017
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    5.607
    Aха, следејки ја твојава логика, значи: зошто има жени во науката, да требаше жените да се во областа на науката, ќе си беа таму одамна?
    Или зошто жените носат панталони, да требало да носат панталони, секогаш ќе си носеле, м?
    Или или, зошто женските воопшто да се школуваат, да требало да се школуваат, ќе се школувале од секогаш?

И милион вакви прашања. Сите зависни од некој свој, понов датум.

Сфаќаш колку ти е лоша логикава? :|

На WarriorMind, Joi, Anabelle.Amorette и 7 други им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.253
    Право на слобода, точно!

Кога и тие што сакаат да се шминкаат, а се мажи, ќе ги прифатиш да бидат исто како тебе, со права, а не да бидат осудувани, само што затоа (молим те), се шминкале!

На WarriorMind му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Isobel

Isobel Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2018
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    212
    Секој има различна дефиниција за љубов и секој различно ја доживува. Според мене не е океј дечко ми, маж ми, кои сум го запознала како машко што не користи шминка одеднаш да ја применува. За мене не е океј.

17. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Право на слобода им е на тие машки да се шминкаат, am I right ;)

На theowndemon и lovestoneddd им се допаѓа ова.
  18. Isobel

Isobel Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2018
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    212
    И никој не им го одзема тоа право, не знам што читате..

На baba Rada му/ѝ се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.253
    Тоа никој не ти го ограничува.
    Ти сосема имаш право да си бидеш со таков кој тебе ти се допаѓа.

Но тоа не значи дека тие кои не ти се допаѓаат, не треба да постојат, или да им се забрани она што го сакаат, или да ги осудуваш поради тоа. Замисли... само заради тоа, што тебе не ти се привлечни, како мажи.

Не е фер.

20. Isobel

Isobel Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2018
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    212
    Ама чекај малце, не реков дека НЕ треба да постојат, секогаш ќе ги има како такви. Ама не е во ред што толку се форсираат и ги рекламираат што и на мали деца што уште книга немаат прочитано им се влезени под кожа и следат нивни примери.

На baba Rada му/ѝ се допаѓа ова.