Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Машки кои се шминкаат

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Isobel, 2 јуни 2018.

?

Дали имате нешто против мажи кои се шминкаат?

1. Да

68 глас(а)
    33,2%
  2. Не

137 глас(а)
    66,8%
  1. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    31.200
    И покрај тоа што мене лично не би ме привлекло вакво машко, сепак немам ништо против. Тоа си е лична одлука, секој има право да прави што сака со себе и со својот изглед.

На Amellie13, Lolo5 и blackwave им се допаѓа ова.
  2. Poyraz Karayel

Poyraz Karayel Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2018
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    906
    Што е фиксатор? :^) Мислам ако почнам некогаш да се шминкам... :rofl:

На blackwave му/ѝ се допаѓа ова.
  3. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.499
    Мене не ме привлекуваат шминкани мажи.
    Да ќе речете шминката не е само за жени но, сите мажи што се шминкаат претежно тие што снимаат видеа на Youtube сите носат женски особини во себе.
    Иначе немам ништо против.

На Rama и EvAngelos им се допаѓа ова.
  4. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.322
    Допаѓања:
    28.992
    Не, не мешајте трансџендери на темава. Тие не се мажи што сакаат да се шминкаат и да бидат нарекувани во женски род, туку жени. Овде се збори за мажи што се шминкаат.

Поентата е дека постојат unisex работи и нема зошто шминката да не е една од нив. Муабетот со привлечностите е, како и обично, внесување лични преференци во мислење.

Патем, само да напоменам, сите знаеме дека постојат мажи професионални шминкери кои не носат шминка и кои навистина блендаат петпати подобро од нивните партнерки и бесмислено е тоа да и' пречи на девојката. Ова е слично како тоа ,,нели ти е срам девојка ти повеќе да заработува од тебе". Големо чудо што знаел да бленда подобро, како тоа да е повреда на неговата мажественост. :D

На RainbowButterfly, WildMk, theowndemon и 8 други им се допаѓа ова.
  5. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.467
    Ќе го прашам што хајлајтер има ставено :D
    Мене не ми смета воопшто. Гледам коментари дека не ве привлекувале такви мажи.
    Па добро де и мене реално нема сексуално да ме привлече нашминкан маж ама мислите он се нашминкал за да ви предизвика водопад на вас? :D
    Сум за секој што сака без разлика на кој пол е да се шминка, а за тоа кој нас не привлекува е друго.
    Сликите што се ставени погоре од Manny, James, Jeffree ми се топ, ги гледам на јутуб цело време и ми е нормално, не ми текнало да помислам нешто лошо зашто се машки и се шминкаат. :)

Последна измена: 3 јуни 2018
    На Zivyle, Lella, Lolo5 и 6 други им се допаѓа ова.
  6. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    10.122
    Напротив, вие од ЛГБТИ сте опседнати со темава и во секоја тема гледате да ја проповедате родовата идеологија (свесно или несвесно). Јас се убацив у дискусијава ДУРИ у 9та страна, кога вие веќе сте ја свртеле темата у таа насока. Така што апла јасно се гледа кој е опседнат ;)

На sjdgo му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Joi

Joi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    1.995
    Од кога машки што се шминкаат(Jeffree Star стил) се во тренд? Никогаш ми се нема случено да одам по улица и да видам некој со 15 нијанси на окото, совршено изблендани.
    Можеби нема да ме привлекува физички машко кое секојдневно практикува таков изглед, ама исто така секое машко на планетава не постои за да ме привлече мене, така да meh. А ако дечко ми знае поубаво да бледа сенки и да става хајлајтери, исто така нема да ми смета, добри пари се зимаат од професионално шминкање. 8-|

Лекциите од историја и сликите не се ставани онака, туку да се покаже колку релативен и менлив е тој ,,нормален'' машки и женски изглед. Само пред четириесет години било нормално машките да носат тесни кожнени панталони, долги коси со лак доволен да направи помала дупка во озонот. До пред десетина години беше актуелна емо сцената, каде што и машки и женско носат креон.
    Да имам син, не би му забранила да се облекува и шминка како сака, освен ако пудрата не му одговара на тенот.
    Не користам редовно шминка, ама факт е дека лице со црвенила и подочници скриени со коректор и тон изедначен со пудра личи поубаво од голо. Без разлика дали се работи за машко или женско. И сенка на машко може да личи мажествено. Пример:

На RainbowButterfly, x.Daisy.x, LollySky и 6 други им се допаѓа ова.
  8. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    Темата си ја креирала @Lella модераторката согласно нејзините лични ставови, бришејќи делови од постови кои баш не и се допаѓаат. Прв пат ова го гледам да се случува на Фемина и бев без зборови. Тоа е таа , детска работа, кога ќе се заиграш малку повеќе.
    Пола од либералциве, реално да се соочат со истово многу поразлично би реагирале, само кој да признае?

Кога ќе се присетам што се не гнасеа за Боки 13, па сега светци ќе глумите или пак во темата- Мак. јавни фаци секој водител им е Геј, така да...

На Harper, Rama, oblace1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    James Charles не е трансџендер ама сака да му се обраќаат со she или sister.
    :D

Инаку и јас повеќе следам машки што се шминкаат, отколку женски. Случајно така се погодило повеќе внимание да ми привлечат машките низ YouTube.
    За привлекување не ме привлекуваат, но воопшто не ми сметаат и не се замарам со туѓ живот.
    Баш ми се свиѓа што отворено си кажуваат што сакаат да прават во животот, отколку да молчат и цел живот да работат нешто во кое не се пронаоѓаат.
    Ги гледам како уживаат, експериментираат со шминките, имаат разни идеи и грев е да не се занимаваат со тоа.

Некои за задоволство, а некои за пари битно си уживаат во тоа.

Кога би имала во моја близина такво стрејт машко би сакала да ми биде само пријател, зашто како што кажав не ме привлекуваат и не би била во врска.

На blackwave, Rama, kim.k и 3 други им се допаѓа ова.
  10. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.465
    Допаѓања:
    165.707
    Помогнете да најдам еден јутубер, гледав видеа рандом за пред спиење и наидов на дечко - стајлист за коса. Предобри совети даваше и имаше доста прикладна шминка, сакам да го гледам пак. Со бланширана коса беше, потемен тен.

На Ketchup, Lolo5 и Scott Weiland им се допаѓа ова.
  11. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Brad Mondo? Одма на него ми текна, инаку многу се :worried:

На theowndemon и Scott Weiland им се допаѓа ова.
  12. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    И јас се имам шминкано. Т.е ме имаат шминкано, беше тоа далечна 2003-4 год , кога на Mad Cap драма фестивалот што беше (не знам дали е се уште) , ја добив улогата да го глумам таткото на убавицата и зверот (бев тогаш cough* елегантно попунет и плус кафански човек , немаше ни потреба за аудиција) и дојде таа ме плесна со пудрана или што и да беше тоа белото , ме разубавија , BOOM!.... имам слики ... многу секси бев, многу сладок , сите теткици ме бацуваа и штипкаа и викаа дека бев убав (камо среќа и сега така), беше убаво и не станав геј или што и да е,не се плашете, све се заврши ок , не знам дали ова е во склоп со темата , ама сакав да си кажам.
    И така ...

Инаку лично мене не ми сметаат вакви работи, јас немам ни трпение да седам саати пред огледало нит пак ме интересираат такви работи, али сеедно , кој што сака да прави со неговото време и живот, но кога станува збор за шминкање мажи/жени единствено што ми смета е на разни свечености , свадби , матури и слично , кога некоја ќе стави 3 кила пудра на фацата и после кога ќе се гушка со мене ми остава бели траги и изгледа како да сум шмркал кокаин во вц.

На blackwave, Dream-Girl, Ivan4e04 и 12 други им се допаѓа ова.
  13. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.465
    Допаѓања:
    165.707
    Еј да тој е! Фала ти. Знам гледав каква боја на каква кожа одговара, форма на коса према лице.

На Lolo5 и DAngel им се допаѓа ова.
  14. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.682
    Допаѓања:
    174.626
    Темата е машки што се шминкаат, не е наведено конкретно кои па тоа ми дава доволно слобода да коментирам од повеќе различни аспекти.

И да, едно е дечко - професионален шминкер што бленда сенки на други девојки чак што више и на својата, и друго е дечко што истите шминки ги бленда на себе.
    И ако се лажеме дека на било која овде би и било сеедно со “фул изблендан” дечко до скромно нашминкана девојка.

Јас разбирам либерализам и слобода на изразување. И разбирам луѓе што го поддржуваат истото во што и самата се вбројувам, ама се што е претерано не чини, па дури и претераниот либерализам.
    Оти единствената разлика меѓу лекот и отровот е дозата. Па така и за се останато во животов, за се што е одповеќе, претерано и исфорсирано, едноставно нешто не чини таму.
    Дали сум засегната од тоа? - Апсолутно не!
    Дали ми смета? -Апсолутно не!
    Дали имам право да го коментирам? -Апсолутно да!
    Дали имам право да не ми се допаѓа? -Апсолутно да!

На Harper, Someonespecial, blackwave и 8 други им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.253
    Не знам што ти требаше Кал Дрого да го постираш? Скроз ми е секси значи :inlove::inlove::inlove:

На Harper, Scott Weiland, Joi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Scott Weiland

Scott Weiland Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    2.932
    Допаѓања:
    12.444
    Хммм.. Кој е по хорори?

едит-книгата/стариот беше бољи Ит блабла офтопик пардон

На WildMk, Joi, Someonespecial и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Joi

Joi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    1.995
    Well, машко е и има шминка. Совршено одговара за темава. :lol:

Иначе сакав да дополнам дека не е точно дека женските ги привлекуваат стрикно алфа мажјаци( како Џејсон Момоа). Да беше така, ликови како Џастин Бибер, One Direction, Panic! At the disco и 90% од јапонските и корејските бој бендови немаше да бидат популарни и повеќето обожаватели да им бидат женски. Не личат традиционално машки, нарекувани се педери од многу машки и женски и пак женските лудуваат по нив.8-|
    Its almost like секоја жена е различна и има различни преференции.

На x.Daisy.x, LollySky, Lolo5 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.253
    Допаѓања:
    72.710
    Колку и да имам либерални гледишта, машки со шминка are not my cup of tea :| :shake:

Додуша не сум ни воопшто фан на шминка, од причина што не смеам да ја користам, меѓутоа машки со шминка не ми се пријатни за око...

И тука не спаѓаат оние кои ставаат по малку за да бидат поубави пред камера, туку оние кои се целосно нашминкани, со сите продукти кои претежно ги користат женските

На Rama и makedonkamak им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.253
    Мореее!! Нема ништо посекси од разуздана орда Дотраки! :rofl::rofl::rofl:

Reactions-Dothraki-Battle-Game-Thrones.jpg

На LollySky, Joi, Someonespecial и 2 други им се допаѓа ова.
  20. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.589
    Допаѓања:
    39.598
    Мажи со шминка и мажи во штикли, погрдо нешто нема. Бљак

На Rama, baba Rada, EvAngelos и 1 друга личност им се допаѓа ова.