Предлог за добар парфем да дадевте.Дали има некаде оние на точење што се и колку се ефикасни истите споредбено со овие погоре.
Seduction Blue и Seduction Black се по околу 1200-1300 за 100мл. Плавиот е за потопол период. Silver и Gold Secret се исто толку,може да се начека и сет со афтершејв за околу 1500 али тие се зимски. Mediteraneo е мислам најлетен од Бандерасиве шо ги има кај нас и е најевтин околу 800 негде мислам дека беше 100мл. Само што не е многу траен,мада зависи тоа највеќе од кожата. Инаку за пролетни машки парфеми... некако немам мерак на прафеми што се ептен маркетирани и 10% од луѓето мирисаат на некој од тие а 90% на нивната копија. Али си има и исклучоци нали овај. Еве некој од мене. Cerruti 1881, Дрвкаст,олдскул мирис. Nikos Sculpture,преовладува мирис на лимон. Од овој мислам имаше порано копии кај нас. Guerlain Vetiver Extreme Quasar - Jesuz Del Pozo,поостар мирис,малце свежи зачини,малце мирис на банана...Интересно шишенце. Llive Jazz YSL,грејпфрут,минт,лимон и некои дрвца. Quorum Silver - Antonio Puig, дрвкасто,олдскул модерно. Мој избор. Иначе, мислите на Davidoff The game или Davidoff Cool Water Game. Првиов е тро позимски по мене.
Девојки да ве прашам мислење,значи сакам да купувам поклон парфем. Но се мислам помеѓу некој од парфемите на Авон(пример PureO2 и Mediteraneo-Антонио Бандерас.Мене искрено ми се допаѓа повеќе овај на Бандерас,ама сакам да знам според вас кој е подобар Инаку за многу драга личност ми е,па затоа прашувам.
Дефинитивноо парфемот од Бандерас! Мене еден од најубавите ми е. Впрочем, сите од Антонио ми се допаѓаат Спојлер На дечко ми, по вторпат му го купив парфемот, ептен му се допаѓа
Јас сум машко и мене ако ме прашаш на Бандерас парфемот повеќе ми се допаѓа. А и многу другари и пријатели што ги знам и што имаме правено муабет за парфеми сите ми го спомнаа тој парфем дека им се допаѓал. Така да нема да згрешиш со тој.
Versace Man Eau Fraiche. Цитрусен дрвкаст мирис,свеж машки,топп. Ко за летен парфем солидно трае, околу 7-8 саати.Првите 2-3 саати остава трага наоколу после иде малце поблиску до кожа аи тука си е уште. DavidoFF Cool Water Класика,стар познат парфем али го немав на полица. Баш акватик,ненападен,свеж.Нема потреба да се објаснува овој.Не сум по ептен познати парфеми ама овој неможе да го немаш на полица. DavidoFF Cool Water Sumer Fizz Лимони. Од почеток до крај лимони и такви лимонкасти ствари. Слабо стои и со проектирање и со траење али земен ми е од Јуник пред да го затворат така да,тоест не така да туку стар им е и не е добро чуван,2006 е произведен а немаше заштитна фолија. Али ок си е мирисот за онака,до продавница и такви ствари.Прскалката шприца ко луда бтв. Joop! NightFlight Е овој е нешто друго. Ова го нема по продавнициве,Малце постар,од 92 мислам. Ароматичен парфем,неможе да се осети некоја специфична нота. Први 10-15 минути е ултра јак али ненападен. После тоа се смирува малце и иде она главното. Трае преку 8 саати сигурно на облека и повеќе од ден. Предобар парфем,може да се носи на сонце на 40 степени може и на дождлив ден на 20.
Emporio Armani He - класика во жанрот + Burberry Brit for Men - повремено и јас си го користам зашто подобар е од соодветната женска верзија.
Не е фер машките парфеми се поубави од женските Особено STR8 Сериозно планирам да си купам машки парфем
Малиот STR8 e околу 380-390 денари, големиот околу 560. Flamboyant Prive е зависно од попустите во Орифлејм, може да биде и 800, а може и 400 денари.
Кај може да го најдам парфемов, дали некој го видел во последно време??? Во веро го имасе еден период (пред 2-3 години) и од тогаш или јас не го имам забележано или го нема молам за помош http://images.buzzillions.com/images_pr ... 88_175.jpg