Јас сметам дека изборот на парфем е прашање на личен, ајде да го наречам, вкус. Не може да се бара помош каков парфем да купиш или препорака, зашто , како прво, секој парфем различно дише на ралична кожа, не може секој да го носи И секој различно го доживува. Затоа, според мене, најдобро е лично да си го тестирате и помирисате. Затоа не ни сакам да ми подаруваат ниту пак да подарувам парфеми. Се случило да ми погодат, не велам не, ама се случило и да ми направат тотална утка. И јас сум ја направил сличната грешка порано неколку пати - имам подарено парфеми за кои отпосле сум чул дека на личноста не и се допаѓаат... Ова само мислење =) Инаку, јас го користам AMEN од Thierry Mugler и Burberry BRIT кога е сезона есен/зима. Исто за тој период го имам и King of seduction на Antonio Banderas. За летен период го имам SAUVAGE на Dior , Paco на Paco Rabanne и Baby Touch (unisex) на Burberry.
Дали некој може да го препознае последниот парфем десно на крај со црно кој е? веке некое време го барам а неможам да најдам.. ептен ке ми е од помош
Омилен - Dolce Gabbana the one Да не знае некој каде можам да ги најдам: Antonio Banderas - Mediterraneo Hugo Boss bottled night (на намаление), или Armani acqua di gio ? (Битола или евентуално Скопје)
Искуство некој од Guess Dare машкиот парфем, дали е добар, случајно ми се појави на фб. а таман наскоро ке мии треба за поклонче )
Колку може да ме воодушеви кај машко парфем значи Ми се има случено по радном дечко со кој сме се разминале на улица да се привратам и да му речам ' ме плени парфемов, кажи ми кој е' Str8 ми се ммммм
Сакам да земам машки парфем за поклон до кај 3-4 илјади.. да не е јак некој посвеж пошо и лето иди таман.. Се мислам помеѓу Hugo Boss или Versace.. Што мислите? Дајте ваши предлози..
Може да ми препорачате некој парфем до кај 600 денари, да не биде многу остар/јак, како некоја насока ми се допаѓаат парфемите на Антонио Бандерас, последно The Golden Secret ми е омилен, на брат ми е ама си го ставам и јас. Работата е што неговите парфеми ми немаат никаква трајност, а знам дека има обични парфеми по парфимерииве што траат подолго. Некој дрвенест, мошусен, мирис на кожа, fresh spicy, такво нешто барам...
Не е парфем, но има баш таков дрвенаст мирис и јас го користев едно време како замена за парфем. Машки део-спреј за тело од Алверде е, ама мириса прекрасно. Не е воопшто скап, а траен е. П.С. Ова ако си бараш мирис за тебе, доколку ти е за подарок, слободно занемари ми го мислењето, ќе ти предложам нешто друго.
@Mishela Фала ти, баш ќе го ѕирнам спрејчево, инаку да за мене си барам, обожавам машки парфеми, женски ретко носам, ама затоа сите Antonio Banderas што ни беа по дома јас пола ги потрошив. Како и да е, ако имаш уште некој да ми предложиш, слободно.
@blueeparadise Види го Str8 Rebel, мислам дека ќе ти се допадне. Го нема низ сите маркети понекогаш, обично го имам приметувано почесто во Рамстор и Веро. Фин е мирисот - спајси, со примеси на ванила и кедар-мошус комбинација.
@blueeparadise јас денеска од маркет го купив STR8 Body Refresh RED CODE, навистина прекрасно мириса, пробај го сигурен сум ќе ти се допадне.
@blueeparadise, Diable Bleu Несекојдневен машки парфем, топол и со зачинска нота. Дискретен и ненаметлив, но многу траен- на облека знае да се задржи и по неколку дена. Шишенцето е од 100ml и во Дм е под 500 ден.
Леле, овој парфем го користев цело средно. Знаеш дали го имаат и женскиот? Не одам накај штандовите со парфеми, па не сум приметила.
Овој му го земав на партнерот сега скоро. Прекрасно мириса но имам една замерка, по два часа отприлика веќе не го чуствувам што значи трајноста и не му е баш некоја јака страна.