Машки тетоважи

Дискусија во 'Тело' започната од snejk35, 3 март 2013.

1. snejk35

snejk35 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2013
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    33
    Ме интересира какво е вашето мислење за машките тетоважи. Ви се допаѓаат? На кој дел од телото, кои форми?

2. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.539
    Допаѓања:
    78.661
    А која е разликата меѓу машки и женски тетоважи? Нека ме просветли некој.

На ♡BuBaLe♡ и КикиМаус им се допаѓа ова.
  3. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.682
    Допаѓања:
    10.108
    И мене ме интересира женско мислење, на кој дел од машкото тело ви се допаѓаат тетоважите (мали големи)?

4. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.326
    Допаѓања:
    18.218
    А нешто има посебни фонтови/шари/дезени/штотијасзнам кои само машки ги тетовираат? 8-| Насловов е многу збунувачки да ви кажам, или па јас сум крајно неупатена :D

Инаку @EvAngelos сепак многу зависи што точно е тетовирано, не само каде точно на телото, и зависи и од целокупната личност, па кај некои и цел ракав ми се свиѓа, додека кај некои и сосема мала тетоважа ми изгледа смешно :smirk:

На EvAngelos му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.192
    Допаѓања:
    106.160
    Насловот да се смени во
    МАШКИ СО ТЕТОВАЖИ
    Можеби некој и ќе се просветли од темава де :^)
    Гледам имаат 'типови на мажи' женскиве(facepalm) па можеби ќе имаат и типови според тетоважи ^_^
    За вкусови не се дискутира!
    Инаку, од мој женски агол, ниедна физичка карсктетистика кај машко не ми е пресудна за да ме привлече. Денес има брада- утре ќе ја избричи, денес е со репче- утре ќелав.. та и тетоважата, дури ако е претерано обоен и прекриен со тетоважи, би ми запнал во око - како нешто што ме одбива :D

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.682
    Допаѓања:
    10.108
    У право сте дека повеќето тетоважи се унисекс, ама пеперутка на рамо, ружа на задник или ангелски крилца позади на грбот или над задникот сепак се женски :)

Ама сепак мене повеќе ме интересира на кои делови од телото е ок, кул, а на кои е сељачки. За тетоважа на рамо на некои им се допаѓа, други ми рекле дека е ептен сељачки таму. Па затоа ме интересира пошироко мислење.

7. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.192
    Допаѓања:
    106.160
    Нема такво да најдеш.
    Она што мене ми е сељачки, на друга и е кул,на трета и е да падне во транс, на четврта сељачки и така до бескрај.
    Ти ако си решил да се тетовираш го правиш по твоја желба и ти има симбол за тебе, па таа која ќе те сака ќе ти ја сака и (симболиката ) на тетоважата.
    Макар и била пепетутка или ружа :D