Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Машко-женските пријателства

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од mysterious, 26 јануари 2010.

1. mace1

mace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    178
    јас лично не верувам, може да биде пријатлство и да чувствува нешто кон неа/него иако не признава

2. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Успеваат машко-женските пријателства.Јас си имам еден другар уште од прво одделение што се вика заедно в клупа седевме и уште сме си другари.Меѓунас ништо досега се немат десно ни бакнеж ни ништо.Зошто да го правиме тоа,кога ние сме само другари.Можеби од причина што тој мене ме гледа како сестра,а јас него како брат.
    И не е само тој.Но тој ете ми е како најдобар другар.
    Имам повеќе машки другари,во кои сум сигруна дека никогаш немат да се појават чуства ни кај мене ни кај нив. ;) Сепак сме само другари ;)

3. GazdataodParencoJR

GazdataodParencoJR Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2012
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    40
    Постојат и јас сум сведок на тоа, пријатели сме веќе 5 години и ништо повеќе од тоа.
    Од 14 години сме неразделни, тогаш во тие години можеше се да се случи, ама до ден денес останавме и сме пријатели, да не речам сега најдобри.

4. eladimova

eladimova Активен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Jas i drugar mi Vlado sme tipicen primer za masko zensko prijatelstvo..veke 6 god sme dobriii prijateli i toa sto sme od razlicni polovi ne vliaelo. Definitivno postojat takvi prijatelstva :)

5. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Сепак можам да кажам дека верувам,но не сум наишла ете на такво пријателство,секој ќе ми рече,,те сакам,, -,,сакам со тебе,, и слично,даваш негативен одговор и на крај го снемува,го бараш не се јавува...ми се ск**чи од ова веќе..Пријател додека не ги покаже канџите и да те смува..тоа е моето искуство.

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Ви се случило ли некој кој не го знаете а од кога ќе го запознаете да ви биде другар ама баш другар да му се отворите и кога ви е најтешко да остави се и да дојде?

Дајте 2 до 3 причини дали навистина постои машко женско пријателство?

7. Candy20

Candy20 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    65
    Успеваат ама не сите. Имам другар од забавиште што сме нонстоп заедно ама секако дека немало и ќе нема ништо помеѓу нас. Меѓутоа , сум имала и другари други што после активно дружење со нив почнале да си ги искажуваат чувствата и се отишло по вода :)

8. m.m.5

m.m.5 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2010
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    8
    No,no никако...
    Многу примери, лични и на луѓе околу мене ми покажале и докажале дека такво нешто нема. Може само да мислите дека сте другари, што чувствува другата страна никогаш нема да знаете, посебно ако сте ептен блиски,долго време се дружите и гледа дека вие го гледате само како другар тешко дека ке ви признае. Може да бидете само другари ,да не направите ништо повеќе, но чувствата барем на едната личност да не се другарски, да сака нешто повеќе . Тоа е тоа

9. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Се согласувам,истото ми се случува и мене... ]:) :devil:

10. gita223

gita223 Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2012
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    8
    Јас верувам доколку е само пријателство и ништо посебно дружење би останало на тоа, но додека многу се зближат со сигурност или ќе прерасне во љубов или едниот ќе пати по другиот.

11. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Ама тоа е ретко гита...дури можам да кажам и скоро го нема... :drunk: :rock:

На gita223 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Да верувам, затоа што со машки повеке се имам, и + најдобар другар ми е машко. :) :)

13. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Еден статус на фб поврзан со ова

:rofl:

Секако дека постојат ваквите пријателства. Не може сите другари кои ги имаме да ни се свиѓаат. Машките се подобри другари од женските според мене. Не мора да значи дека едниот може да се заљуби во другиот или обратно. Многу ме иритираат ваквите мислења. Мислам, во кој свет живееме? Ако пример излезам со другар, одма фрчат довикувања од типот дека имам нешто со него или слично. Глупости, ако може да имам другарки, зошто не би можела да имам и другари. Не може сите машки околу мене да ми се свиѓаат.

14. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Јас мислам дека не псотојат,барем до сега..

15. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    и јас мислам дека не постојат сум имала неколку обиди за пријатели да бидеме демек ама ништо од тоа на крај ќе ти каже за врска незнам јас скептична сум во врска со ова а сакам да имам другар ама ете немам среќа

16. sweet25

sweet25 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    318
    И јас не верувам во овие пријателства. Т.е. верувам ако се работи за повремено дружење, инаку навистина е тешко да има блискост помеѓу машко и женско а бар од едната страна да не се посака нешто повеќе. Имав еден само мн добар другар од средно, сите не зезаа дека сме пар, а немаше врска. И откако завршивме ми се пушти, така да , го изгубив другарот. Потоа толку имав желба, и пресреќна бев кога си најдов еден другар што не ми се пушта. Си идев кај него на кафе, си се дружевме, си зборувавме за се. Беше единствен кој не ми се пушташе, и си го имав како другар , се радував. :lol:
    И после дознав дека додека јас се радувам што си најдов другар што не ми се пушта,
    како брат си го гледав, а он на сите другари кога го прашувале што има со мене, само им се насмевнувал како да има нешто, и ги оставал така да си мислат. :devil:

Пред некој месец зборев на истава тема со еден колега, и кажував колку сакам да си имам близок пријател, ама баш пријател, да не ме доживува на друг начин. И тој ми рече, машко за да не те замислува на друг начин треба да е педер. :devil: Многу се расипани, што да се прави. |(
    Се надевам дека не се сите такви, т.е. само тој што ќе си го одберам да не ги гледа така
    и другите женски, другарки, ми е доволно. :lol:

17. mihaela.barbi

mihaela.barbi Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    139
    Да, постои таква можност да бидат и најдобро другари но само ако девојката е ружна или наротски кажано мушкоббањаста, знаете оние девојки кои многу не се средуваат и се однесуваат како машките во тој случај можно е такво пријателство. Но доколку е девојката секси, тогаш тешко кое машко ќе издржи да биде само другар со таква особа, бидејќи мажите функционираат на поинаков принцип од нас жените. Мажите се визуелисти и доколку жената е секси тоа тие неможат да го перципираат поинаку освен дека мора да ја е**т. Додека женскиот мозок функционира на друг принцип каде побитно е она што ќе го слушнат од она што ќе го видат. Да разимирам можно е но само во мал процент случаеви да биде аш она пријателство, а не дење да глуми пријател а ноќе да го дрка на нејзин рачун.

18. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    се согласувам со михаела,целоснјо е точно,макар што немора да знчи да биде убава

19. emi3i

emi3i Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Секогаш има некој што бара повеке дали тој или ти не е важно. :)

20. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Бев убедена дека постои машко-женско пријателство,се додека најдобриот другар(со кој се дружевме скоро 1 година) ми стана дечко :)