Не! Само онака,не мн блиски,како со некои пријателки да,ама да си мн блиска со некој пријателски може ако некој кој може да го сакате како брат,ама не бре ,машко си е машко!
Јас мислам дека постојат машко-женси пријателства, пошто јас имам ептен добри другари со кои си живеам. Нема тајни меѓу нас но не велам дека од другар не може да стане нешто повеќе.
Верував, дури не ми ја посраа сликата за идеален, машки другар. Пази, со години се имаме дружено, ма, ко брат ми беше, за после да ме тресне од земја со признанието дека сите тие години, била друга работата. А, јас радувај се, БФФ. Сега си го враќам филмот и сфаќам. Цела, буквално цела негова фамилија и друштво ме знаеја. Така гордо ме претставуваше пред сите нив, како никој друг. Чиниш принцеза Дијана бев. И беше упорен да се запознаам со сите, сите да знаеле каква другарка имал, ако треба и буквално во раце ме внесуваше на гости кај роднини и другари кога ќе се срамев. Ма, и родители и тетки и баби/дедовци. Две братучедки негови ми се добри другарки. Нема, сите ме знаат. Татко му ме викаше снајке само јас си мислев онака е. Детиште. Постојано бараше совети „Ти, што би направила доколку некое машко ова/она?“, а било за да открие што сакам всушност јас. Рандом јавувања „Мори, ајде спремај се, за пола саат ќе те соберам, досадно ми е, ќе шетаме“, ајдеее се летнува Каљопа, БФФ де, да не се лути. Ма, дури и кошули, фармерки, маици, сѐ заедно ме носеше да купуваме, јас да му бирам. Оф... Знам дека забегав од темата, ама само сакам да кажам колку сите тие постапки добиваат друга слика со само неколку кажани збора. Епа, чорба. Јас сепак и понатаму си верувам дека постојат тие другарства. Па сега, јас што сум баксуз, никој не е крив.
Според мене машко-женските пријателства се најискрени (секако, зависи од карактерите), и да, убедена сум дека постојат! Нема ништо поубаво од тоа да слушнеш машки совет од искрен пријател, посебно кога станува збор за љубовта. Имам најдобар другар, се знаеме уште од мали, се познаваме меѓусебно, и си го одржуваме пријателството до ден денес. Само искрено пријателство
Обично машкото е тоа што сака , ама неможе ....се срами и го чека вистинскиот момент да признае дека сака нешто повеќе од пријателство...а некогаш е и девојката која се срами ... Али постојат али до минимални услови
Како што би рекол еден мој бивш дечко - Машко и женско можат да бидат блиски пријатели само ако едниот од нив веќе е во врска со девојка/дечко што го сака. Јас па верувам дека можат да успеат ваквите другарства. Симпатии секогаш ќе има, зашто ем ти е другар, значи имаш муабет со човекот, ем е од спротивен пол, па ја немаш онаа барикада на допаѓање на сопствениот пол (као, си ја сакаш другарка ти, ама воопшто не иде мисла да ја бакнеш или што ти знам ) Многу е битно како ја гледаш личноста и колку си фантазираш за љубовта (те прегрне па тебе одма ти идат мисли дека те сака...) Ако ги отстраниш тие предрасуди, па го гледаш машкото/женското прво како пријател па потоа по пол, верувам дека нема да има никакви проблеми кои би застанале од тој аспект меѓу другарството.
Moze da postoi takvo prijatelstvo no mnogu tesko recisi site maski zenski pijatelstva na kraj zavrsuvaat mnogu se retki tie koi opstojuvaat.
Имав другар со кој бевме постојано заедно 5 години, се знаевме еден за друг и на крај што се случи.... ми призна дека ме сакал целото тоа време но не ми кажал од страв да не ме изгуби! сега сме веќе заедно година ипол и многу ми е убаво значи верував, но веќе послабо...
Порано бев убедена дека постои машко -женско пријателство но сега веќе не.После некое време ќе си излезе скриената намера поточно љубов или симпатија.А од секогаш сум сакала да си имам некое геј другарче како во филмовита, од кое ни јас ни дечко ми ќе немаме опасност
Okej vaka se imam so maskite ama idioti se neznaat da se ponasaat kako sto treba ... sekogash me faakat za gz i samo na seks mislat mn me nervira toa kaj niv ne samo mene i na drugite ama ova e spored moe mislenje ...
само едно ќе кажам - ДА ПОСТОЈАТ ! иам двајца најдобри другари и баш ми е некогаш поинтересно со нив отколку да застанам насред друштво од 4 женски
пред некое време ќе речев не, ама сега викам едно големо ДА мислам дека e подобро да си имаш еден прав пријател кој никогаш нема да те озборува, отколку 10тина другарки кои само еднаш нешто ако згрешиш или ако се облечиш како што нив не им се допаѓа, цел живот ќе ти зборуваат за тоа, а и никогаш не си сигурна дека НЕ те озборуваат зад грб.. само што поради глупиот карактер нааааа, па на сите, ако се видат машко и женско заедно да одат или да се враќаат од училиште (како во мојов случај), веднаш се кажуваат коментари како демек сме заљубени, во врска и незнам уште што .. ама мене гајле ми е, важно супер ми е кога сум со него и секогаш кога се враќам од училиште се враќам насмеана и расположена.. иако морам да признаам дека ме насмеа коментарот на кокогрл, дека не може машко и женско да бидат пријатели освен ако не се од среден род