Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Машко-женските пријателства

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од mysterious, 26 јануари 2010.

1. mula

mula Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2016
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    2.443
    Од ко ме изневери бившиот со маж, само машко-машките пријателства ми се чудни. :tmi:

На Elf, Cupcakee31, elimkd и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Не постои во Саудиска Арабија, овде не гледам причина зошто не би постоело.

Отсекогаш сум имал повеќе женски другарства него машки, и коа сум бил во врска и коа бев свршеник и коа сум бил сингл, без разлика. Порано беше 60-40 во корист на жени, денес е уште повеќе, некаде 80-20.
    Претпоставувам дека тоа до некаде се должи на фактот што отсекогаш сум бил да кажам "разгален" од страна на женски лица низ детство а можеби не е тоа.
    Што и да е, имам филтер и без разлика на нивниот изглед не ги гледам како сексуални објекти во никој случај. И нормално, си има детали во дружење кои човек ги може со машко и кои со женско иако и тоа веќе се менува последно време.
    И што со тоа, нит сум се пропедерчил нит ништо, едноставно така биднало во животот да имам многу повеќе женски пријателства.

Она што можам да кажам е дека женските пријателства во поголем дел се покажале како потрајни и поискрени, а тука се и еден куп братучетки кои уште повеќе го потенцираат сето ова.
    Не знам на која планета живеат оние кои тврдат дека пријателство не било можно.

На ElenaOfRivendell, Biljarkata и SnowWhite8 им се допаѓа ова.
  3. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Можно е секако, ако сакате пријателство. За воља на вистината, јас своите партнери скоро секогаш сум ги бирала од група пријатели/соработници, затоа што потребно ми е многу време да стекнам доверба и не се спанџувам никад со мажи кои ги знам недела/две, месец/два. Потребно ми е многу повеќе време за да се опушта. Сум расипала едно пријателство поради моите чувства кои не беа возвратени, но не поради чувствата, туку поради потребата мојот "пријател" да има пријателка со која ќе може да флертува, да му го дрка егото, да пие кафе, да се дружи, да си исполнува време и да си ги пополни сите емотивни празнини додека не си најде соодветна сексуална партнерка. Технички, не сум расипала пријателство, туку сум раскринкала саможивник тежок, и од оваа перспектива драго ми е што тоа пријателство/врска не постојат, затоа што само би страдала непотребно.

На Indiegurl и Dessa им се допаѓа ова.
  4. Dessa

Dessa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2019
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    111
    Да си ми жива и здрава сестро,потполно се сложувам со тебе.

5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.135
    Допаѓања:
    180.927
    Ова е интересна перспектива, никогаш не би рекла дека машките пријателства се помалку трајни. Мислев само женските пријателства се тенки со издржливост.
    Лично, скоро сите пријателства ми биле со машки, тие со женски се бројат на една рака и чудно завршиле. И држава сменив и пак можам да речам дека е истиот тренд. Не гледам разлика во градење однос со маж или жена, градиш однос со личност, не со неговиот пол.

6. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.910
    Допаѓања:
    7.106
    Постојат ама ретки се или скоро и да не постојат, повеќето на крајот завршуваат со чуства/симпатии еден спрема друг или пак само едната личност а другата не. За жал кратко траат.

Последна измена: 1 декември 2021
    На elimkd, venus♡ и Indiegurl им се допаѓа ова.
  7. BlackMistery

BlackMistery Популарен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2013
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    1.352
    Немам машки другари веќе. И тој еден што ми беше се заљубивме, дечко ми беше и не заврши добро.
    Од мое искуство не верувам во вакви другарства.

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Може ако другарот е геј

На 96kiko96, lia22, elimkd и 3 други им се допаѓа ова.
  9. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    1.642
    Да, можно е машко женско другарство . Според мислење на мој другар другарството ќе трае се додека женската страна не ги пречекори границите. Можеби и е во право . Познавам и бивши партнери кои денес се многу добри другари . Мислам дека тоа најмногу зависи од карактерните особини на двете лица .

10. justonequestion

justonequestion Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2021
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    93
    Баш така!
    Еве мојот си е геј и си другаруваме едно 13 години,и ми вреди како 10 другарки :D:D

11. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Верувам. Нема кој не рекол дека геј другарите се добри пријатели.

12. Need for Speed

Need for Speed Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2021
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    1.081
    Veruvam vo masko/zenski prijatelstva, povekje mi odi muabetot so maski.

На Ljubova му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.746
    Допаѓања:
    16.432
    Верувам дека постои, а и самата сум дел од машко-женско пријателство. После моето семејство и мојата најдобра другарка, другар ми е личност во кој имам најмногу доверба. Се запознавме сосема случајно кога ни беше најтешко, а маката не натера да станеме блиски, да се здружиме, карактерно се сложуваме, се споделуваме и си помагаме. Го почитувам премногу како личност пред се и како другар, а и тој мене.

На Anie93, Need for Speed и theowndemon им се допаѓа ова.
  14. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.776
    Допаѓања:
    169.484
    Зошто баш женската страна? Има нешто шо пропуштам? :D

15. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    3.855
    Верувам но доколку дружењето е во одредена мера.Доколку е преголема блискоста секогаш едниот ќе развие чувства, барем моето искуство со блиски другари заврши така.

16. @ceci11

@ceci11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2020
    Пораки:
    1.534
    Допаѓања:
    1.661
    Скоро во сите случаи се развиваат чувства. Или взаемни или еднострани.

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  17. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.110
    Не постои такво нешто, еден од нив двајца кога тогаш ќе ја премине границата на другарство

18. Paris hilton

Paris hilton Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2021
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    439
    Jas veruvam vo masko-zenski drugarstva. Imam 5 drugari i se druzime so godini. Nikogas nisto ne sme imale edni so drugi nitu pak se gledame na toj nacin. Nie sme best friends forever sto bi se reklo i taka ke ostane.

19. Lola.Luna

Lola.Luna Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2021
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    128
    Не верувам во машко/женски пријателства. Секогаш од некоја страна ќе се развијат чувства. Јас немам пријатели од спротивниот пол а не би ни сакала да имам.

20. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Зашто да немаш? Јас баш би сакала. Одма ќе го ќарам ако ми се свиѓа. Мислам дека најубавите врски од пријателство започнуваат. Why not.

На @ceci11 му/ѝ се допаѓа ова.