Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Машко-женските пријателства

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од mysterious, 26 јануари 2010.

1. Lola.Luna

Lola.Luna Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2021
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    128
    Па баш затоа затоа што никогаш не верувам дека машко -женско пријателство би било искрено пријателство секогаш ќе се родат чувства од некоја страна.

2. Anah

Anah Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    634
    Допаѓања:
    1.380
    Верувам во машко женски пријателства, повеќе машки другари имам отколку женски и многу подобро со машки се разбирам, испаднаа полојални другари во мојот случај.

На sino.o.oka, minne992, tambelina и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    40.040
    Многу се ретки машко - женските пријателства, бар оние искрените. Ги има, ама како Халеева комета.
    Повеќето се лажни и само чекаат шанса да биде нешто повеќе.

На Elf и tambelina им се допаѓа ова.
  4. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.383
    Допаѓања:
    9.602
    Постојат јас имам 2 другари уште од средно се дружиме :)

На Arjanit2021 и tambelina им се допаѓа ова.
  5. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    7.965
    Еднашка видов на филм.

6. Mantisa

Mantisa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2019
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    85
    Postojat se duri ne bidat rastureni od ljubomora na partnerite. Inaku masko prijatel e bogatstvo da imas za nas zenite. Poiskreno prijatelstvo ne postoi. Od pricona sto nie zenite sme nogu ljubomorni i zavidlivi i se gledame kako konkurencija

7. Sebastijancom.

Sebastijancom. Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2022
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    270
    Тешко опстануваат овие пријателства поради околината и испревртените дезинформации кои ги шират личности кои немаат попаметна работа.

8. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.635
    Допаѓања:
    25.343
    Wtf? :D

На sweet dreams ** му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Zumbulce9

Zumbulce9 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    875
    постојат. Јас имам најдобар другар, се дружиме над 15 години. Сега и на неговата вереница сум и една од најдобрите и најблиски другарки.

На SnowWhite8, cresa-jagoda и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  10. SigmaMan

SigmaMan Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2022
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    689
    Исто како и во врските, 90% се базирани на интерес, најчесто финансиски.

На @ceci11 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    Верувам но треба да сњ погодите као личности, а знаеме колку е тешко тоа во денешно време…

На Arjanit2021 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2015
    Пораки:
    1.076
    Допаѓања:
    3.125
    Имам повеќе другарки, пријателки, со години, најдобри другари ми биле девојки, се чувствувам среќен во врска со тоа. Жените се пред сѐ луѓе, немам наклоност да размислувам во однос на нив како „месо“, не ми било проблем да сум во friendzone (никогаш поради ова не ми страдало „егото“), некои мажи не разбираат дека „дружењето“ со жени им дава искуство, им овозможува цел спектар на поинаква „перцепција“ на светот ... Надминување на сексуалноста е исто така ослободувачка, иако сум имал другарки кои биле многу посексуално налонети од мене, и кон мене.. Мислам дека луѓето се губат во погрешните претстави за другиот пол и затоа не им успева комуникацијата. Жените се многу послични до мажите отколку што мажите мислат, но и многу поразлични.

На st-el и Hisha им се допаѓа ова.
  13. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    882
    Допаѓања:
    4.664
    Постојат, најчесто се меѓу девојки и геј момци, но има и меѓу момци и девојки кои се хетеро. Вториве се поретки поради тоа што голема е веројатноста едниот од нив да развие некакви чувства и да сака да ја премине онаа граница (friend zone). Во моја околина познавам само едно машко-женско пријателство на две хетеро особи (мои школски) кое опстанало, двајцата се во брак ама девојкава и девојката (сега сопруга) на другарот, станаа многу блиски, овој ги запозна. Често ги гледам на вечери, собиранки, се дружат веќе и фамилијарно како парови.

Јас сум во првата категорија:D, имам две најдобри другарки со кои се дружиме повеќе од 15 години. Збориме за се, од најбош муабети, до најинтимни работи и проблеми. Двете се во брак, али не се од оние што кога се мажат, ги гледаш само на крштевка или на детски роденден. Бракот и децата не ги изменија, истиот жар на дружба го имаме како и пред 10/15 години.

Последна измена: 14 мај 2024