Машко-женските пријателства

Discussion in 'Општи дискусии' started by mysterious, Jan 26, 2010.

1. Lola.Luna

Lola.Luna Активен член

Па баш затоа затоа што никогаш не верувам дека машко -женско пријателство би било искрено пријателство секогаш ќе се родат чувства од некоја страна.

2. Anah

Anah Истакнат член

Верувам во машко женски пријателства, повеќе машки другари имам отколку женски и многу подобро со машки се разбирам, испаднаа полојални другари во мојот случај.

3. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Многу се ретки машко - женските пријателства, бар оние искрените. Ги има, ама како Халеева комета.
    Повеќето се лажни и само чекаат шанса да биде нешто повеќе.

Panda00, Elf and tambelina like this.
  4. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Постојат јас имам 2 другари уште од средно се дружиме :)

Arjanit2021 and tambelina like this.
  5. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Еднашка видов на филм.

6. Mantisa

Mantisa Истакнат член

Postojat se duri ne bidat rastureni od ljubomora na partnerite. Inaku masko prijatel e bogatstvo da imas za nas zenite. Poiskreno prijatelstvo ne postoi. Od pricona sto nie zenite sme nogu ljubomorni i zavidlivi i se gledame kako konkurencija

7. Sebastijancom.

Sebastijancom. Истакнат член

Тешко опстануваат овие пријателства поради околината и испревртените дезинформации кои ги шират личности кои немаат попаметна работа.

8. staycalm

staycalm Форумски идол

Wtf? :D

sweet dreams ** likes this.
  9. Zumbulce9

Zumbulce9 Истакнат член

постојат. Јас имам најдобар другар, се дружиме над 15 години. Сега и на неговата вереница сум и една од најдобрите и најблиски другарки.

10. SigmaMan

SigmaMan Истакнат член

Исто како и во врските, 90% се базирани на интерес, најчесто финансиски.

@ceci11 likes this.
  11. Hisha

Hisha Популарен член

Верувам но треба да сњ погодите као личности, а знаеме колку е тешко тоа во денешно време…

Arjanit2021 likes this.
  12. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Имам повеќе другарки, пријателки, со години, најдобри другари ми биле девојки, се чувствувам среќен во врска со тоа. Жените се пред сѐ луѓе, немам наклоност да размислувам во однос на нив како „месо“, не ми било проблем да сум во friendzone (никогаш поради ова не ми страдало „егото“), некои мажи не разбираат дека „дружењето“ со жени им дава искуство, им овозможува цел спектар на поинаква „перцепција“ на светот ... Надминување на сексуалноста е исто така ослободувачка, иако сум имал другарки кои биле многу посексуално налонети од мене, и кон мене.. Мислам дека луѓето се губат во погрешните претстави за другиот пол и затоа не им успева комуникацијата. Жените се многу послични до мажите отколку што мажите мислат, но и многу поразлични.

st-el and Hisha like this.
  13. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Постојат, најчесто се меѓу девојки и геј момци, но има и меѓу момци и девојки кои се хетеро. Вториве се поретки поради тоа што голема е веројатноста едниот од нив да развие некакви чувства и да сака да ја премине онаа граница (friend zone). Во моја околина познавам само едно машко-женско пријателство на две хетеро особи (мои школски) кое опстанало, двајцата се во брак ама девојкава и девојката (сега сопруга) на другарот, станаа многу блиски, овој ги запозна. Често ги гледам на вечери, собиранки, се дружат веќе и фамилијарно како парови.

Јас сум во првата категорија:D, имам две најдобри другарки со кои се дружиме повеќе од 15 години. Збориме за се, од најбош муабети, до најинтимни работи и проблеми. Двете се во брак, али не се од оние што кога се мажат, ги гледаш само на крштевка или на детски роденден. Бракот и децата не ги изменија, истиот жар на дружба го имаме како и пред 10/15 години.

Last edited: May 14, 2024
    Panda00 likes this.