Мајка ми ја изгуби довербата во мене

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Barbie-mwa, 21 декември 2009.

1. samomarija

samomarija Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    45
    ostavi se na vremeto :)

На angelche16 и niina16 им се допаѓа ова.
  2. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    како што се губи така може и да се придобие довербата
    јас во моите родители и во дечкоми ја бев загубила но само време треба и тоа доволно да им докажтете дека заслужувате друга шаснак и верувајте ке ви верууват и премногу од поарно кај мене е така и многу ми е мило веке никогаш нема да дозволам да ја загубам

3. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Па нормално дека сум ја лажела многу пати,сите сме го правеле тоа,фала богу ама никогаш не ми се налутила толку многу,та да ми остане лута повеќе од 2-3 часа.
    Не ме контролира,од причина што има доволно доверба во мене,а и смета дека сум доволно возрасна за да знам што е правилно а што не.
    Не е дека не се грижи доволно за мене,ама ми укажала таја на моите грешки и ме научила што е добро,а што не и смета дека сум доволно мудра,и возрасна да одлучувам за себе,па не чуствува потреба да постојано виси на телефон и да ме испитува секоја секунда каде сум и со кого сум,а сметам дека би изгледало и малку смешно на овие години.

На Weird0 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.420
    Допаѓања:
    9.612
    Да.

5. Tw<3

Tw<3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2016
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    45
    Devojki, imam 15 god, majkami imase pregolema doverba vo mene, mi bese se dozvoleno duri i me ostavase i pijaloci da nosam doma za so drugarkite bideki mislese deka ne pijam, no pred edem mesec od prilika si pojdov doma pijana i me nacekaa so tatkomi i od togas e mnogu razocarana i nema doverba, mnogu raboti mi se skrateni, sakam da bide kako porano sto mozam da napravam?

6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.389
    Ќе треба време.Ми се десило истово.Збори со нив и кажи им дека нема да се повтори.И глеј да не се повтори.На ништо не личи 15годишно девојче да се влече начукано.Ниедно машко неќе такво девојче, а за родителите е жива јамза..Мене лани така ми се случи и никад више.

На Tw<3 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  7. Cat-Lover

Cat-Lover Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    14
    Дечки имам проблем во врска со ова. Мајка ми целосно ја има изгубено довербата во мене, на секои пет минути ме контролира што правам и како правам, се нешто не и чини. Пример денес гледав нешто на тел и дојде и како со провоцирање ми рече којзнае што правиш на тел, јас кога ќе поминам ти менуваш таму:whew: не е само ова, секој пат мора нешто слично на ова да ми каже. Многу се нервирам и заради тоа што сестра ми ПРЕМНОГУ ме издава на мајка ми што сум направила и како сум направила:envy: јас и на двете им објаснав дека не е решение да провоцираат на секое и ако се сомневаат за нешто во мене, нека разговараат, а не вака. Но џабе им го кажував ова, пак по старо продолжуваат. Исто и кога се договарам да излезам со другарки, секако дека мајка ми прави проблем, одма почнува како јас ја лажам, како другарките ми се изговор а јас излегувам со некој дечко. Општо, многу ги мразам контролирањата од мајка ми, се нервирам, неможам да дишам, сите останати живеат нормален живот а јас живеам со контролирањата на мајка ми:@ незнам веќе што да правам, ако ситуацијава вака продолжи, уште толку ќе збеснам. Совет што да направам?

На Milita18 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.162
    Допаѓања:
    175.226
    Колку години имаш? Ако си почеток средно и почна да си поиндивидуална и самостојна, да искажуваш и интерес кон љубов, тоа веројатно ја плаши мајка ти. Што е нормално. Стави ѝ граници. Мајка ми воопшто не ми веруваше, контактот ни беше 0 и само за карање. А сега во ФМЌ само за мајка пишам. Едноставно ѝ кажав дека растам, дека имам другарки и другари и дека ако имам дечко прва ќе знај. Јас имам машко друштво па мислам дека полесно некако се навикна. Само разговор.

На DAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    31.221
    Џабе ќе разговараш, на неа разни глупости и се завртеле во глава и ти што и да речеш таа само ќе го смета за убедување, невистина и барање изговор. Сигурно си помала, се грижи за тебе и се плаши да не тргнеш по некој лош пат. Сите сме биле на почеток на средно во фазата на запознавање на нови друштва и започнување со излегување па помалку или повеќе не контролирале. Ќе се сменат работите, ќе стекне доверба со тек на време.