Само мајонез не јадам, ама кога има мајонез салата тогаш.Кога правам дома сендвич не ставам мајонез, а во оние од сендвичарите ставаат и го јадам.Чудно, некогаш јадам некогаш не.
Не веќе нема шанси, не можам сега да го поднесам. Организмов не ми дава. Порано јадев иако знаев дека е штетен. Што бре брате да јадам кога си имам природна храна. (без навреда за феминките што го јадат, нека си го јадат. Само кажувам во мое лице за мајонезот.)
Овој најмногу ми се допаѓа. Не го јадам често, но кога го јадам обично го мешам со павлака, а некогаш додавам и лук во прав, така ми е најубав вкусот. Не знам зошто немаат и пластична амбалажа, во тегла не е баш најпрактично за дозирање. Поради тоа најчесто си купувам во кесички како оваа на сликава.
Една од работите од кои не би можела, а и не би сакала да се одвикнам. Зависна сум од мајонези во секакви видови и форми, зависна до степен морам да ги пробам сите видови кога одам негде на страна И да ви кажам Бугарскиот ми е број еден, има некој чуден шмек, не е ко нашиов. Зборам за еден со краставичка, а не е ко овој на Полимарк што го има кај нас, многу ми е поубав. Порано многу сакав домашно правен мајонез и нонстоп ја терав мајка ми да ми прави, сега кога ќе ми текне како се прави малку ми се гади, ама не ми е проблем да го јадам ако не гледам како се правел Го јадам со се и сешто, неизоставен ми е со помфрит, сендвички, како прелив за салати, со месо, со јајца со се. Правам различни сосови со мајонез од кои сум исто така зависна, мешам со павлака, сенф, кисели краставички, лукче... Кога сум на здрав режим на исхрана си го јадам посниот во мали количини, пак е мајонез. Нај нај нај ми е во 7ца! Како го прават Бог знае само сигурна сум во тоа дека додаваат и кари во него, а ќе им го откријам рецептот или ќе им украдам шишенце. Не сум приметила да ми излегуваат акни и чуда од него.
Не сум обожавател на мајонез,скоро и не го користам.Го јадам само во тост и тоа купечки,само така ми убав,онака дома кога си правам не ставам.
Порано се случуваше да ставам така малце со помфрит или некогаш во сендвич. Веќе со месеци немам пробано, единствено во мајонез салата го јадам. Инаку, не.
Само во салати со мајонез и кога сум кај братучетка ми на гости.Најубав ми е Томи,ама и Дијамант и Витанез се убави.Хелманс не знам зошто не го продаваат веќе и тој беше убав,а најлош Полимарк(додуша Полимарк и нема убави производи).