Мајонез мнг ретко јадам го избегнувам,бидејки не е здрав за јадење дебелее...Понекогаш го јадам во некоја салата
Порано, да ме закопаше човек во мајонез, ќе излезев. Сега некако пододмилен ми е. Кога ко употребувам, тоа е во минимални дози, или па промешан со сенф. Оној од Томи омилен ми беше, сега ми се чини ќе повратам од самиот мирис. Пресилен е, неќам ни да знам што се‘ има внатре. Е ама ова од Полимарк ми е за мерак. Едвај се осеќа дека е мајонез, а вкусот и мирисот на краставица не се промашуваат.
Ох, како би си сркнала сега 2-3 лажици од теглата кога би ја имале во фрижидер. Ама не дозволувам да стигне до таму, оти бегам во маркетот од местото кај што стои мајонезот за да не го зграбам и после да го мачкам во дебели слоеви на леб и да го комбинирам и со тоа што оди и со тоа што не оди.
Имам алергија на мајонез, кога и да го јадам ми се јавува црвенило на вратот, чешање на грлото, очите. Го избегнувам колку што можам, освен ако има додадено во некое јадење, а да не знам за тоа. На син ми никогаш не му давам, не ни пробал, заради склоноста кон алергиите не сакам ни да ризикувам дали ќе пројави алергија.
Мајонееееез Дефинитивно едно од најомилените нешта. Се јаде многу често кај нас дома. Мајка ми преферира да купува кесички,зошто кога има тегла претеруваме и не е здраво. Кога купуваме кесички најчесто полимарк,а тегла секако Томи. Според мене нема подобар. Во тостови,на пици,пржени лепчиња,месо,сендвичи значи буквално на се што е солено го ставаме,ама најомилен ми е на пржени компири и во руска салата. Едноставно едното без другото не ми оди
Јадев многу порано. Витанез, Томи, Полимарк. Но престанав откако ми замерија дека е мрсно и штетно. Ми влијаеше на кожата, и навистина откако го исклучив од менито ја видов разликата. Сега го јадам, но многу многу помалку.
Мајка ми прави домашен мајонез, за кој речиси сум сигурна дека е по рецептот за веге мајонезот на Анат, ама кога ја прашувам си молчи и се смешка злобно, небаре крие којзнае каква тајна. Купечкиот го избегнувам, бидејќи ми се нафрла лицето од него, а овој ми е идеална замена - се давам во мајонез и немам акни. Добитна комбинација.
Син ми го јадеше порано со се живо,без мајонез,исклучиво Томи,не седнуваше да јаде,и покрај моето инсистирање да не го јаде во големи количини бидејќи не е здрав. Сега неможе ниту теглата да ја гледа,а не пак да го јаде. Како? Па му кажав еден виц за мајонезот и му се згади истиот. Имало спас. Да,и лицето му се исчисти откако престана да јаде мајонез.
мајонез јадам ни често ни ретко. Обично со пица, тост, помфрит, месо и сл Најубави ми се витанез и хемланс. Најубави ми се витанез и хелманс, а ич не го сакам од полимарк, некако многу му е јак вкусот
Обожавам мајонез. Порано купувавме во кесички, но не ни годеше на секое да трчаме до продавница, па еве веќе некое време купуваме во тегла.
Мајонез немам пробано околу 2 и пол години а и порано не бев некој обожавател бидејќи мноооогу ми се уништуваше лицето од акни од сета маснотија и го избегнував ...па сега целосно "избегав" од него
Мајка ми кога била бремена со мене најмногу сакала да јаде мајонез,поточно јас сум сакала.И ден денес мене ми е омилен,едноставно го обожавам, кога го има во фрижидерот тешко можам да му одолеам.Во последно време ги купувам пакетчињата од Витаминка ,одбирам пакетче наместо тегла зошто знам дека во експресен рок може да ја снема(авторестрикција).