Мојата матична ми отвори мајчина книшка дури во 21-ва недела. Што во ваков случај? Ќе ми прават проблем на породување?
Мене ништо не ме прашаа. Само ми ја побараа здравствената книшка и документот за крвната група (со печат). После тоа ми испитаа крвна слика.
Mak.gin mi otvori majcina kniska uste prviot pat koga otidov.ja nosev so sebe na sekoja kontrola i zapisuvase.samo nikogas ne mi meri pritisok i kilaza nipa zapisa rezultati od krv.sega germancite povtorno mi otvorija nivna majc.kniska bukvalno se pisuvat.i toa inekcijata so ja primiv u 7 mi mesec i na koja data.krvna grupa,kg ptitisok ..se.. mislam deka e vazna za poragajot kniskata.. se izv za lat
Мене па матичната, баш притисок и иилажа нон стоп ми мереше и запишуваше...а се друго jaс дома И тоа што на вежбите во гак ги барале задолжително - ете мене не ми ja побараа
Во Мк не ги бараат , не се задолжителни ... Овде секоја трудница мора да ја има во секое време со себе , барем јас секогаш ја имам во ташна Во неа се запишува буквално Се За пораѓај е задолжителна !!
За во Македонија? Претпоставувам ништо страшно, мене никој не ми ни отвори мајчина книшка... Додуше целата бременост во Систина ми ја водеа, матичната само формално фигурираше.
Jas ne ni imav, mi pobaraa vo Cair im rekov nemam i nisto ne mi rekoa, sigurno nema da te vratat od poragjaj samo so bolnicki upat me primija i za kniskata nisto ne mi rekoa posle..
Да Ве прашам дали и Вие кои веќе имате проверено крвна група и рх фактор Ве тераа пак да проверувате за да Ви запишат во мајчината книшка?Мене да.
И кај мене беше така прв пат кога бев трудна,ама сега ова е нешто ново изиграаваат лудило...мислев за пари е ама не е само 120 денари било.Небаре крвната група ми се смени цццц
@LUCERKA hahaha,abe i jas prvo na to pomisliv,si vikam garant za pari da crpat,ama stom ne bilo skapo pa pojma neam zs,ete sea si na sigurno istata krva grupa ispadna,neli?? hahahaha
обавезно мора да проверат тоа им е по пропис. А иначе ако се пораѓате по приватни нлиники бараат да имаш оргинал од крвна група . Ако не пак таму ти земаат и ти наплаќааѕ затоа оргиналот земете си го не го оставајте кај геникологот
@fs-fs-fs Mila jas si go imam originalot, si go cuvam, ama zapisaa i vo majcinata knishka.. Nareden pregled obavezno ke preprasam...