Jas imam beleska od transfuziologija koga sum daruvala krv, za krvna grupa i faktor. So pecat mi e od transfuziologija. Mislam deka insistirale da ima pecat od tamu. Maticnata samo mi ja prepisa vi majcinata kniska i mi rece da si napravam kopija za na poragaj. Originalot da ne go davam nikomu.
Мене ми рекоа дека испитувале некои си фактори плусили така нешто.Инаку да сите имаме во книшката здравствена ама демек по ново требало и во мајчината печат од крвна група и пх фактор.Како што кажав кога се породи пред 5 год не беше ова случај.Нешто ново е.Како и да е.
И ја исто,пред 4год кога вадев од трансфузиологија,белешката си ја чував,само ја ископирав,и ја дадов сега за 2 дете,а оргиналот си го чувам
Побарав кај матичниот мајчина книшка, ми вика сестрата аа веќе нема потреба, вистина ли е? Немој да ми ја бараат во ГАК па после моја кривица.
Majki aj ve molam ako znaete da mi objasnite so znacat kratenkive od majcina kniska prva bremenost mi e pa ne znam so kako
Добро, само мене не ми пишуваат ништо во книшкава? Јас сама си пополнив основни информации и на секој преглед сестрата кај матичната само тежина и притисок ми запишува....Ништо друо. Ќе ми треба да им викам да ми внесат се?
Мене гинекологовне ми ни спомнува за таква книшка нареден преглед ќе ја прашам,а и картонче со крвна група имам ама не од трансфузиологија а гинекологот ми рече дека е океј ама тука читам дека мора од ГАК,па треба и тоа да средам... Аман од овие споредни заебанции
Oд трaнсфузиoлoгијa ти требa, не oд ГАК. Тaму ќе си испитaaт aкo немaш кaртoнче, aмa пoжелнo е дa имaш. Мaјчинa книшкa и јaс немaм, ни сo првoтo немaв, ни сегa.
Имам картонче од пред 10г.за возачка што вадев ама од трансфузиологија од Воена ми е. Ќе ми го важат или не?
Ko што разбрав не важи од возачка, земи потврда дека си бремена и упат и извади по државниве.Бесплатно е за трудници. Јас ќе вадам во 8ми септември.
Мислaм дa, декa единственo oд Клиникa и oд Вoенa ги признаваат. Инaче и мене ми е oд пред 10 гoдини зa вoзaчкa штo вaдев, oд Oхрид, ми гo признaa сo првoтo.
На ГАК сакаш да се јавиш? Мене ми рекоа сите доктори дека не важи од возачката, наводно од рака се ставало. Прашај си таму кај што ќе се пораѓаш, ако е државна бројот на златна книга е овој 02/3147 - 705