Sum probala i go tegne sam da go drzi i lom kje se napravi, ednas i mene i nego ne napravi lom inaku edinstveno nekoja goltka kje ispie koga kje mu dadam edna caska so klun koja tece ako ja prevrtis naopacki, no posle toa sum spremna cel da go presoblecam zatoa sto izbanjat e so voda... Pie kao bozem, pluka, si ja stava casata na glava i si istura na glava ja saka vodata za banjanje, no ne i za pienje
Ama ste se napisale majki Jas cel den po doma ova domasnava rabota ne se srabotuva i sama sum so malava malce cisti malce igraj. Denes polovina den go pomina nadvor malce so mene malce so tato,so mene pesacivme malce so tato topka igrase radosna e mnogu kogasme nadvor i nikako ne vleguva domaeve ja sega me nagleduva dali sum so mobilniot vo race ako me vidi vednas mi go zema i odi na youtube i slusa pesni i se angliski family finger i ete ja so rakata i ona
Imate li nekogas cuvstvo deka denot vi e premal. Nekakp od sabajle stanuvanje spremanje dete za u gradinka pa dur sum go ispratila nego na malava veke i se spie pa dur ja zaspijam nabrzinka kafe dorucek ako ne sum ispila kafe so nea. Pa ke stane dorucek dur trepnes pa i se spie pa dodeka spie.da i napravam rucek pa ke stane da go zememe golemiot da ja najadam i letnale pa 3 saati pa se uspivame pa rucek za nas malku maz mi ke ja poigra dur sredam nesto po doma i doslo vreme za banjanje i spienje. Posle preletuvam niz kujna da izmijam sisenca ova ona da mu dadam na golemiov da jade pa dur se namolam so nego da legne i koga ke zaspie i on ili i jas odma zaspivam ili malku ke posedam demek da se vidam so mm a on veke dreme ☺ Ne e ova da se zalam ama stvarno neznam kako mi letaat denovive a tek i na rabota koga ke trgnam
Среќно! Син ми го доев 20 месеци. Кога решив да го одбијам, го оставив да спие со татко му. Првите три ноќи се будеше и плачеше. Се договоривме дека нема да го смируваме со млеко или вода за да не стекне навика да се буди по тоа. Со пеење песни се смируваше и заспиваше. Четвртата вечер не се разбуди, си ја преспа цела ноќ. Веќе петтата повторно почнав јас да спијам со него. Како ги откажавме ноќните подои, така престана да покажува интерес за дневните (иако преку ден цицаше само еднаш, максимум два пати) Го одбив релативно лесно, а беше толкав зависник од цице што бев уплашена дури и од самата помисла одбивање. Ви посакувам вие уште полесно да ја поминете оваа етапа.
@M&M te citam so dve deca si a jas so edno sum i pak mi e taka stvarno zimno vreme ke kazeme e ajde oti denot e pokratok pa zato bzo minalo vremeto a sega e podolg denov ama pak isto e slucuva da nemam vreme i kosa da si isceslam jas ova???ozbilno!. i sama nemozam da si poveruvam deka mi se slucuva denovi da nemam voopsto vreme ama zatoa pak i nekogas znam se da ostavam i malce da si posvetam vreme za mene,dobar tus,kosa,nokti i setkajne iskreno toa go pisav i pogore domasnava rabota e epten ama epten umorna Inaku muabetov za odbivajne od nojkno mleko,jas i davav cucla iako mislev deka nema da i dadam ama ete od bolnica se nauci so cucla. Prku nojk znaese da se smiri so cucla,ja drzese i ke zaspiese (se razbira jas ja znaev koga stvarno sakase mleko koga bese onaka navika) taka se odvikna od mleko. Potoa ja barase cuclata i ona ednas i padna pozadi krevet i pravev finta deka nemozam da ja zemam i nekolku dena ja barase za nojkno spiejne i potoa prekina so barajne,eve ja sega pie mleko samo pred spiejne hahahahha sega ni sleduva fasa so pampersov
И мене денот ми е прекраток, денес речиси да не си го видов детето Сабајле таа во градинка, јас на пладне на работа, дојдов, јадев, се видовме и заминав на тренинг. Кога се вратив детето веќе заспано, така што ми останува уште малку време за мене и по некоја домашна обврска. Маж ми кој го шиша....за секс почна да вие како волк на пуна месечина Ама преку работна недела едноставно не ми се сака. Кај вас мајки како е по тоа прашање? Ве читам за одвикнувањето од пелени...И јас имам намера летово да ја одвикнувам од пелени, ќе биде полни две години. Во градинка ја зезнаа работата, па сега на ново ќе тренираме нокшир А каква намена имаат тие гаќичките за идвикнување? По што се толку спешл?
I jas na taa tema sum na pauza so mm...ne mu davam a i ne mu pomagam na bilo kakov nacin. Mu rekov ako saka i svalerka neka si fati,samo mene da ne me cepka haha ednostavno nemam zelba a i mi se gadi ko ke si go vidam telovo i ne sakam nikoj da me gleda
Да имав желба немаше да ми биде гајле за телото, ќе изгасев ламба. Некој хормон е виновен, забораив кој. Плус, кога? Не можам да оставам бебе само у соба....
Moevo e mirno zaspiva ka 22h posle mozi ama nemam zelba i samo baram izgovori...mojov se smej vika ke go presecam i ke go frlam sekako dzabe go imam haha
Нормално е ми се чини,немањето желба за односи по пороѓај. Ќе мине. Бајаги сте изнапишале. @mariz може има удел во тоа дека лесен за чување и шро не сте сами 24 часа. Нам до 15 ч ден како песна ни минува и покрај тоа што малку спие. Ручек за нас,за него кашички,садови,перални,ама после тоа не оди времето. Понњкогаш си викам,да има кој бар со него во соба да е до продавница да тркнам друго ќе е. Шо се вука,цигарите ги оставив од што нема како да запалам а не сакам пред него да пушам. Од живеење сам нема подобро,ама барем да беа моите во овој град. Бар да гледаше и други луѓе освен мене и татко му на саат два. Бар сметки да платиш,да пазариш,а не извади стави во кола во седиште,чекај по шалтери,редици. Вечерва мирничко заспавме,гушкајки се. Се надевам така и да спиеме. Убав сон и мирна ноќ мајќи и дечиња.
Abe nie sme na poseben sprat i gore dole sme posle 5 saat, inaku od 7 sabajle do 5 porucek sum skroz sama, site rabotat... Mlada jas, mladi babi i dedovci.. jas 3 deca kje iscuvam vaka sama do 5, bidejki svekrva mi ima dosta vreme za vo penzija mnogu mi e mirno malovo i zatoa mi e lesno, pomos i nekoja nemam, sama se si pravam... Cistam dole, peram, peglam, jadenje za malovo, rucek cat pat jas pravam, cat pat sverkva mi gore... Znaci 8h sum skroz sama, a posle kje dojdat od rabota i tie umorni kje ispolegnat i pak sum si jas so malovo Miren e epten, eve go spie preku den po 6h vkupno, a posle i cela vecer spie cudo od dete, daj boze i narednoto da e vakvo A za odnosi sum boze gospode od krajnost vo krajnost. Imam problem so tiroidnata zlezda i pocnav so terapija pa valjda kje se sredam... Ne dobivav i samo so apcinja provociravme dobivanje i hormonite mi bea ludilo... Nekogas ic zelba za seks, nekogas sonuvav duri hahaha
@Jagoda123 таман се опорави синко од температури, сега па ми настинаа изгледа и тој и малата. Таа крчи, затнато носе, тој кашла, мрсули течат...ноќе тие на смени, јас дежурна. Или едниот буден или другиот. Навечер веќе не можам да функционирам. Како дрогирана сум. Малата е со грчеви, баткото сака внимание. Мама со бебе во раце игра фудбал, денса, вози коли со нога, трча низ соби, само двајцата да бидат задоволни... Има многу да се кажува, нема време... Ама еве и позитивни работи: Доаѓа жена неколку саати да ми помага околу син ми, па имам троа време да средам малку по дома и ручек да направам. Синко е многу обѕирен и толерантен кон новиот член и тоа многу ми помага. Знае сам да си игра или со мене ама без да се лути што ја држам. Е сега, ако многу долго ми е во раце знае да ми рече да ја ставам во креветче Инаку конечно ја заспав малата кај 10 саатот, па го наранив и избањав синко и сега се обидувам да го успијам. Каснав и јас малку оти ми текна дека од вчера сабајле не сум јадена. Посакајте ми барем уште некој саат повеќе сон, очајно ми треба. Добра ноќ.
@mariz како бе 6 часа преку ден? Колку му се собира во едно деноноќие? Иначе сама 22 саати и сама 8 до 10 саати не е исто,верувај. Па макар колку и да било мирно детенцето. Мене најмногу ме исцрпува тоа што не јаде.
Kjuti mozam da zamislam kolku e macno, mene nekogas me maci sto nema da dojade, a ne pa da ne jade ic Inaku spie preku den dva pati po 2,3 saati otprilika od 11 porucek do kaj 14:00h, pa posle spie od 17h do 20h pa pak od 23:00h do sabajle eve pred nekoj den spiese coece od 11ipol porucek do 4 pa pak spiese posle dva saati i posle spiese cela nokj
@zuto ти се дивам! Вистинска лавица си. Многу ми е мило што имаш помош, макар тоа биле само неколку часа. Неопходна ти е. Не ме загрижувај со јадењето, на децата им треба здрава мајка. Вети ми дека ќе водиш повеќе сметка околу твојата исхрана ок?! Ненаспана и ненајадена не бива! Ти праќам позитивни вибрации и држам среќа да имате мирен сон и пријатна ноќ. Утре тројцата среќни, наспани и одморени.
Тебе дете ти е будно по 7 саати дневно. Оди на второ уште одма. Моето спие преку сила два саати дневно,кога еднаш,кога два пати по саат. А навечер кoга и да легне,8,9 е буден.
@mariz бρаво,пρва си што слушам κолκу многу ти спие малиот. Мојов спие се на се 12 ч обавезно. И да,се сложувам со @galapce ,јас велам баρем само 1ч да можам ρаат да влезам во κупатило Сега мочκаме заедно,чистиме заедно,пазаρиме,одиме по гости,ρаботиме низ дома,ρучеκ заедно,свадба не пρопуштил ,а е исто таκа миρен. Не се жалиме,но ρазлиκата е огρомна да имаш човеκ плус за помош дома.
Kolku sto sinko tvoj spie, mojov tolku e buden Inaku majki imam golem problem so stomakot od koga se porodiv. Poduenost i grcevi vo stomak sekoj den, osobeno krajot na denot mi e najtesko, me boli kako nekoj so noz da me bode, a i mi se due i kamen tvrd stomakot... :/