Dobra vecer mamicki Denes pocna i tuka toplo vreme,ubavo domot ni e sveZ i bez klima se nadevam ke bide taka svezo i nataka pa da nemame potreba od klima. Obvrskite se isti sekoj denama jas si nauciv eden den generalka a naredniot den posveten na mene,dobro na mm i malata eposveteno celoto moe vreme Eve ja bajnav i zaspa ljubov mamina Sega mama da se bajna i ke si se gusnime site 3ca na spiejne,mm e mnogu umoren posledno vreme se utepa od rabota do kasno rabotiljubov moja i pak uspeva da mi ugodi i bide smiren Inaku tema peglajnemmmm ne sum bas retko mnogu,na malata kako bebe i peglav a potoa ne a mojata i na mm obleka samo za posebni prilkiepten me nervira,nemozam da kazam deka me opusta nesto takvonekoi mi vikat kopatolo koga cistam me opustapeglajnesadovi mene samo setkajne so sakanite,pominato vreme so sakanite me opusta me raspolozuva Ubavi sniidam pod tus
Spijate mami Nie si dezurame Bebka igrat gugat a mene pocna da mi se placit mm spijat ko top neznam so coek ke bese Cel den se iznaspa momiceto I sea po nokta sedime Btw aj dobro utro od mene so edno OGROMNOOO kafe
Добро утрооооо, ајде која е за кафе, ние сме веќе саат и пол будни, јадевме овошна каша и сеа си играме, а мама ќе прави кафе, па викам, чек да си питам друпките која сака да ми прави друптво, се сама си пијам сркој ден Тука е пекол топло луѓе, не се спие, не се седи дома, 33-34 степени ми е дома внатре, немам ни вентилатор ни клима ама вчера одлучивме дека не може вака, ни јас ни мм не можеме да спиеме, а ни треба одмор и на двајцата, тој на работа, а јас за дома да се снаоѓам цел ден со децата, ненаспиена и уморна тешко се издржува. Па затоа си купивме климаааа ама не можат одма да дојдат да ни ја наместат, дури во понеделник оооооо до тогаш ќе биде весело Ајде ојдов да правам фрапе
Добро утро и од мене , јас дури сега гледам дека постои ваква тема Јас си го испив кафето си направив тост , ја однесов ќерка ми во градинка и сега раат дома па во 12 саат имам час по возење баш во најтоплото . Офф срцка @kallias отвори прозори нека дува малку промаја леле го имам осетено ова со климава ама што да дува и ветеров е топол , ваков јуни немам видено толку топло да е , имам чувство дека е крај јули почеток август... тогаш па што ќе биде. Ај рекоа утре дожд па се надевам малку да разлади ps.-малку да се разладиме
Dobro utro i od mene. Denes sinko me ostavi da pospijam do 8 h Od zestinava sme omalaksani po cel den. Neznam sto ke se pravi vaka. Sinko po cel den placi , mu zezi i nego.Eve se izbanjavme i sega da go uspijam pa mama na rajat da ispie kafence
@koritsaki отворени се сите врати и промаја да има да дува, ама немааа топол воздух влегува ова не е нормално толку топло ќе цркнам
dobro utro mami, @Mariangel kako ste mila? ve citam dodeka go pijam utrinskoto kafe sto sinko mi go donese, znaci svariv kafe i pojdov vo toalet da se sredam a sinko se igrase,ranobudnikot moj,bidejki se saka toj da raboti,mi stail kafe vo fildzan,pogolemiot del bese na masata ama nema vrska i go nosi nakaj toalet i vika na cel glas "mama mama kefe kefe" neznaev dali da go karam ili da go baknam, se nasmevnav i mu zablagodariv za kafeto i za toa sto mi pomognal a toj pak zadovolen si vika bavoo (bravo) sam na sebe i se smeska. vo takov period e sto bukvalno se saka da pravi toj,da brise,da sreduva alista,igrackite i site raboti koi mu se dopagaat od kujna gi nosi vo negovata soba i gi sreduva so negovite igracki vo vrska so peglanjeto,jas obozavam da peglam ama pustno nemanje vreme,koga sin mi bese pomal,dodeka ne odese se naogase vreme za se,peglav se na sin mi i nasi ama otkako proode sin mi,niti pegla vidov niti nisto ednostavno nemozam da postignam,sredi,iscisti,prosetaj go,posle mm se pribira doma i se taka vo krug,peglata ja bataliv,epten nesto pred oblekuvanje go peglam i oblakame. i dodeka jas se obiduvam da napisam eden asalen post sinko me vlece za ednata raka,saka da izleguva nadvor . i da ne vi se pofaliv 3 godini otkako prv pat se sretnavme so mm,nasata vrska e kako na filmovite,vo juni se zapoznavme,vo septemvri zemavme zaedno stan,vo oktomvri sklopivme brak i februari veke bebus bese na pat i fala mu na gospod ne se pokajav,ubavo ni e, ima se sto e potrebno za da funkcionira dobro eden brak. aj dosta se raspisuvav,vi posakuvam ubav den
Ништо не може да функционира кога не ти е добро кога не си здрав. Ме пукна глава вчера , цел ден буквално цел, на сета мака и забот и притосокот низок ептен. За да биди подраматично имав таква страшно непреспиена ноќ. Излеговме малце да шетнеме вечерта , го носевме и малиов кога се вративме кога зеде да плаче не престана , нервозна со болки па и него грев ми беше да го слушам ми се плачеше од нервоза од болка од лудило што ме зафати. Инаку ужива во бањање и никогаш не плачи вчера почна да кемка уште во бањањето и зајде , свекрвата мле паника е па уше ко врсина мене нозе ми се пресекоа (зошто не гледав во друга соба бев си реков кој знае што е )не дека не е страшно ама побогу...Не можев да се смирам се тресев цела Што правите кога така од плачење ќе снемаат глас?Му дувнав да меѓутоа сериозно ли е ова и што се прави .
@N.Kety вие сптен брзо сте се земале. Исто и јас и мм, после 3 месеци врска си почнавме заедно да си живееме, по неколку месеци и свадба си направивме и еве во септември ќе славиме 5 години брак. Синко не дојде одма, го чекавме долго време, сега ете си имаме едно синче и плус уште двајца ни се на пат Спремаме стан, имаме кавги (нормално), ама мнооогу си се сакаме, тоа е факт. Јас еве на работа под клима си пијам кафе. Синко стана во 7 сабајле првпат после толку време да ме испрати на работа Кога ќе го видам вака рано станат се си помислувам, ајде ќе фатиме ред со спиењето, ќе престанат журките до 12-1 ноќе,ама сабајлево не си го помислив тоа, некако нејќам лажна надеж да си давам. Не сум наспана, уморна сум, нозете почнаа да ми отекуваат, ама ајде уште неколку месеци здравје двоен благослов ќе си дочекам (така си се тешам) Ај убав ден
ahaha jas bas vcera na mm vikam,eee daj boze da bide vakov koga e porasne. @eleni27 vo sekoj brak ima i kavgi i teski periodi ama se toa pominuva ako ima ljubov i razbiranje,inaku so lesno neka ti e,ke izdrzis uste malku pa ke si se guskate site zaedno
@eleni27 stalno te citam mila i ne sum ti pisala i tebe nikogas ali imaj si lesna bremenost posebno sea na toplovo lele koga ke mi tekne mene lani vo Avgust se porodiv i ke umrev od toplo i hormoni do plafon Ali blagoslovena si so since i uste 2 na pat, nema poubavo Taka se drugo sto se slucuva e nebitno A kavgi sea od hormoni + sve ti smeta, znam bar kaj mene bese taka i sve si vikav po mm Dobro utro mami i od mene Jas prvoto kafence go ispiv, ovosjeto go izedov, sinko najaden i sea si igra so baba pa eve go zakenka za spienje taka da idam da go uspijam pa ke pisam pokasno Mm mi fali uste sea prv den Inace da se pofalam pred nekoj den sinko za prv pat se ispravi sam na noze (sedese na zemja i za foteljata de drzese) i eve go sega sve toa mu e interesno i sednuva na zemja i saka da stanuva Za zborenje pesnicki si pie pa so racinja mafta sto vika mm ovoj nekoj dirigent da ne bide Vasite koga pocnaa da se ispravaat i da kazuvaat prvi zborcinja (baba, dede, dada, tete, mama...) ?
Normalno so kavgi... nie dodusa nikogas ne se karame so vikanje, visok ton... dovolno e samo da ne se usoglasime za nesto i odma tazni. U faza sme koga zivotot ni e naopaku i pocesto se lutime. Samo sekoja vecer pred zaspivanje si kazuvame deka se sakame, deka e period, deka sme silni i deka ke izdrzime. Posebno koga se ureduva stan ili kuka... Inace nie dumkame veke 2 noki do 2 saat. Prethodno 2 nedeli vo 10 zaspivase. Od ponedelnikot so zeskovo ne moze dete da spoe noke i kraj. Samo od 2 natamu koga ke zaladi. Aj jas so nea se dospivam ama maz mi vo 7 stanuva vo 8 vecer si ide... tesko mu e. Luge kolku mi fali da se razgalam. Edno kafe ubavo. Nekoe sokce. Sladoled. Ili tusiranje pola saat. Ili dremenje na kej so pivo... aj mozebi dr godina.
Леле кога ќе ми текне ние колку маки видовме летото. Нити спиење,нити јадење.Повеќето време 24/7 со клима бевме. Тој период и заби вадевме.Синко ослабе.Нервози еден куп. Навечер климата во дневна ја пуштавме и со отворени врати спиевме.Ја местевме некој саат да дува па да се исклучи, па по некое време стани пак пушти ја... Навечер кога ќе заладеше и јас го шетав. Колку вечери го шетав со количката низ населба само за да заспие Сега ми е интересен,на моменти си шета низ дома и јас ако седам ќе дојде да се гушнеме и пак ќе замине
Мојава зајдува од плачење уште откако се роди и сега уште зајдува...јас ништо не и правам. Дур беше бебе, а ја видам дека црвенее, некогаш и модрее,скроз го издувува воздухот од неа и неколку секунди е без воздух.... ја исправав и ќе ја потчукнев по газето. И си зема потоа воздух наеднаш и продолжува со песните. Уште од болница ми рекоа да не се плашам. На мм му рекле...вашето дете е со продолжен плач , а тој се чудел што е тоа. На почеток изгледа страшно, ама после се навикнуваш и нормално ти е....а со време ќе помине и тоа. Јас сум за никаде деновиве...грлото ме кине, ме гребе....имам многу јака кашлица...сношти не спиев, си кашлав...дури на повраќање ме тера..Денес почнав по малку да се искашлувам...инаку кашлај кашлај никако да искашлам нешто. Пукнав. Пеглам како ќе стигнам...некогаш ништо...некогаш се. Од ќерка сите наеднаш ги пеглам...Нашите ,ја чекам да заспие...па 5 ќе испеглам и седнувам одмарам и така секој ден по 5-6...Крпи пеглав порано...сега не...и пижами не пеглам сега...и тоа што не се тутка. поздрав
Бебебнцево мое многу повеќе го фаќа дремка на жешкото отколку што сака да јаде и само плаче ,нервозно до максимум е , незнам што ќе биди со жешково ноќеска со отворена врата спиевме ,готово прајте ме ненормална мајка , али дете пукна од нерва внатре 30 ц. Се мислам недоволно е ухрането деновиве. На два саати се туширам, добро не е баш класично туширање али се поминувам само со вода без гел за т. и пак течам вода ,дали од доење незнам никогаш вака не ми било.
Zencinja ko ve citam kolku maka imate so zeskovo draga mi stanuva Germanijava Nie bukvalno do zavcera ognot go praevme ovie dva dena sonce ama nisto strasno nemame takvi sekiracii so toploto nego cesto se borime so vrnezite Btw si pijam kafe 5to po red zs nemam spijano ic bebka gi zameni denot so nokta a neznam kako da ja donesam vo red Inace denes ni stigna kengurot posle Eden mesec se imav otkazano od nego mislev nema da dojdit pa go isprobavme super e spijat ko bebe Imajte ubav den mamicki ojdovme nie papa
Мари ја доиш ли? Ако ја доиш мислам дека 5 кафиња(со кофеин ако се) е мн.Само ке ја вознемириш малата и нема да ти спие