Добро утро! Сонценцево нека го подрастопи снегов пошто хаос се улиците, вчера едвај си дојдовме дома од шетање. Чекајте сценава да ви ја раскажам: застанувам на бензинска викам сол дали продавате? Вика сол Немаме ние. А каде може да најдам дали знаете? Па едно 200 метри подоле е тинекс, таму се продава сол... Дечко не дојдов рецепти од тебе да препишувам за ручек, него крупна сол да фрлам по улица и на паркинг пошто не можам да искочам од дома. Сол на вакво време е нормално секаде да се продава... Кај нас и џабе дава амсм, ама овде ете у тинекс Сите изненадени од снегов Одмарам колку можам, дете има кој да занимава и чува, ама приметувам дека се е во ред додека сум му пред очи, излезам ли од соба, одма фацка кисела и гледа накај врата, чека да влезам. Душиче, не сме учени ни мин да сме раздвоени. Тек сега си размислувам како ли ќе ни биде во градинка. Одам мами да си легнам до бебе. Убав ден
УУУУУ браво женски, сме ишкртале 1000 страни. Морам да пшиам на страна 1000. Вчера од работа мислам трчајќи дојдов, си зацртав дека мора детето да се санкаи се санкавме заедно, јас и она а и дедо ни дојде на помош, јас уживав ви кажувам еве не лажам ми фали санкањето од детството!!! Синоќа не спиевме, мала стануваше цело време, едно време и направив млекце па ај заспа, се одбиваме инаку и така. За сега краток пост, морам да одам дужност зове!!! Поздрав мајкички.
Добар ден! Убаво денес, сонце, вчера беше многу ладно, се спремавме пола саат го облекував синко во скафандерот и излеговме на 10мин само, многу ветар дуваше и не му годеше, се расплака. Затоа денес ќе надокнадиме, од 10ипол излеговме па јас се прибрав да направам нешто за јадење, а него го оставив со баба и дедо, бар уште саат време да подиши свеж воздух. Не изненади ова студенило, дрвата речиси ги потрошивме, па сега непланирани трошоци, порачувај нови, па нема од каде итн.... Инаку дома со синко ни станува се поинтересно. Не е прооден уште, ама затоа по цел ден ја бута проодувалката, сака од соба во соба да влегува, па се бапнува со сета сила во вратите сакајќи да ги отвори. Кога ќе види дека не може почнува да кисне, мораме да станеме да му отвориме. Запчиња има 8, наредни се 4ките, ама мислам рано е уште за нив, па се надевам периодов ќе е посмирен, бидејќи додека го извади последното двојче ептен беше кисел. Моментално убаво си јаде и убаво си спие, не можам да се пожалам. Поздрав мами, имајте убав ден!
Ајде и јас да шкртнам нешто. Од сабајле појадок и ручек спремив за бебе , па бевме да пазаруваме , па ставив ручекот за нас и сега го успав бебе ,а јас конечно кафето да си го испијам. Мм денеска ќе излезе порано од работа па ќе идеме да го шетаме бебе , обожава да биде надвор. Друго ново нема , од вчера почнав во теретана и диета , мора да се ослаби до на бебе роденденот , како прасица се осеќам . Среќа мм го чува бебе и се занимаваат , па два часа имам во денот за мене. Толку од мене сега за сега. Гушки до сите.
Aaa da ne sum pokuso,ovaa e jubilejna strana i morav da pisam da ve pozdravam Aj sega zdravo Vcera i denes setavme po snegot,ubavo mi dojde.Vcera slucajno na youtube vidov edni fitness vezbi i so malata skokavme po doma ,so vika ona "vebzaj mama" Jas 5min i mislev srcev udar ke dobijam od tahikardija .Mnogu sakam da odam na fitnes ama nema marke Od doma ke si vezbam po 5minuti .A teloto mi e "gradba-divogradba" Sram mi e da se gledam .Doma anticeluliten gel imam 1l. ama me mrzi da se mackam.Bitno mm vika deka ne saka vakva Malata stanala bagabontOpasna e,pocna i maski da tepaSe ucime doma i objasnuvam amanekako ne i odgovara da go zapamti toa.So starive ista pesna e -so im odgovara na niv vo momentot e taka ,a istata situacija vo drug moment e obratno(oti ne i odgovara ). Vcera mi se javuva svekrvata i vika da dojdeme i da ja pocuvame malata ako imas nesto rabota,rekov ne treba.I da dojdat malata celo vreme po mene odi ,oni vikat po nea dojdi ama ona si ide po mene i jas em ne zavrsena rabota em nervozna.Vaka se depilirav sama so nea,vezbavme ,se smeevme,se karavme i dojde tato Ajde dosta bese , Ubav den @danichap se nadevam deka ste podobri site.Koga ke dojde majka ti ke odmoris malku od site stresovi ,ke imas pomos.
Ок, како што ќе се договорите, ама според мене, подобро е порано да го оставиш подолго, да не одолговлекуваш, секако тој уште нема осет за време. А нормално е дека воспотувачките ќе бараат помалку време да седи, една обврска помалку имаат. Иначе после спиење, после 14 часот не ни прават нешто, само така на купче се, демек си играат. Воспитувачките седат до 12, негувателките се тие што ги чуваат додека да дојде родител по детето. И не прават ништо, ама буквално ништо, барем ова е искуството од градинката на синко. Инаку, смоките немаат јајца, имаат кикирики, на нив да не ти дал реакција? А сирењето не би требало да даде реакција освен ако немал претходно од млеко. Евентуално да содржело некои конзерванси. А мислам дека урда даваат во градинка, а не сирење кашкавалот секако не се дава пред две години, заедно со павлаката, пошто немаат голема содржина на млеко, само масти, од кои не се сите млечни.
Здраво мајки Еве ме си седам.Што убаво кога ќе заспијат и 2та во исто време и рано накај 13ч.и вечер порано ќе ми заспијат.Ги изнесов надвор шетавме по улицата па во двор се мававме со снег со големиот а малово трчеше околу нас и се смееше му беше интересно.И потоа и 2та заспаа многу брзо и лесно.А вчера со големиот правевме снешко додека малото спиеше. Се сеќавам јас ко бев дете по цел ден и по цела ноќ се лизгавме по снегот.Радости среќа беше тоа.Дека живеев на село немаше ни возила и како падне снегот така остануваше и се трупаше. Направив една солена торта погача де.Да станат дечките и ќе одиме до кај мајка ми малку да помине денов. Друго и ново да нема.Добро стојам со диетата за сега иако чуствувам глад.Пред тоа се бутав што остануваше од децата да не го фрлам и го јадев.Сега не е така.Успевам.Барем малку да се вратам на старата килажа.Подобро се чувствувам. И големиот и малиот буфтаат кашлаат.Сакам пролет сакам сонце.Ми се смачи од облекување палтиња капи шалови и од овие разболувања највеќе. Убав ден мајки....
Дали има место и за мене на оваа јубилејна страна? Се радувам како дете на снег. Дека пишувам на странава, не за друго. А ако сум бакзус ќе ми отиде мислењево на 1001. Пијам кафе и одмарам, собирам енергија да имам до втората дремка на бебе. Порано не знаев што е одмор, никогаш не одмарав само спиев преку ноќ, а сега без одмор мртва би била, па и 1-2 месечно преспивам преку ден кога ќе ми се испразни резервоарот. Ништо ново, да не должам да останам на 1000. Убав ден мами најсреќни бидете! Го носам и јас надвор на снегот здраво е!
Добар ден мајки. Да фатам и јас јубилејна страна. Ако не ќе бришам некого како оф топик(се шалам ). Ние живуркаме. ЈАс сум најфит дома. Маж е два дена со 40 тт, само офка, големата денски е ок, навечер качува до 39.5, па се будам со алаерм секој саат за да набјудувам и мерам, малото кашла и полно е шлајмови ама среќа не качува тт.... И така. Ви реков, најфит сум дома . За беља и свеки ја фати грипот, жена е со кашлица и тт, па не може да припомогне, па сами на себе сме оставени. Или поточна јас сама на себе бидејќи мм е полош пациент и од децава. Синоќа отиде вод етска да спие, сам, за да се опоравел целосно, па јас си чукав главата со двете во спална. Бевме будни од 01 до 04, ред солзи, ред мрсули, плачки во хор...се чудам дали не не слушна или се правеше дека не не слуша . Денеска е подобар, до 37 симна тт па зеде испазарува, купи вода, готово за да јадеме, ја прошета големата...надокнадува малку по малку. Се надевам до вечер нема пак да качи оти не знам што ќе правам во тој случај. Континуирано сум ненаспана со неарноќиве и хронично уморна. Утре сум во болница на преглед, со надеж момата да е завртена, ако не и царскиот не ми бега. Прееска зедов пижамите, спаваќа, наметка и баде мантил, трењерки...и се што би ми требало перев. Некако не ми влегло во глава дека сум на крај а ништо не ми е спремно. Ајде, уште некој ден и мајка иде. Јас ќе си ставам кафе сега, 10 минути тишина и мало уживање. Убав ден мајки.
Добар ден мајки. Јубилејна страна не се пропушта , а немав намера да пишам од причина немам што и да не сум Ајде на здравје илјадарка за сите стари и нови мајки .Само позитивни работи да пишуваме Денес -10 кај нас.Имаше сонце сега е облачно. Снегот од пред 2 дена се стопи и сува студ.Добро е може ќе нема веќе вируси. Јас еве се мачам со "проект" за градинката.Имам лист на кој на едната страна пишува ова сум јас, а на другата страна ова е мојата фамилија.Треба да најдам слики од малата и да залепам интересни или незнам какви, а од другата страна слика од нас , баби , дедовци, тетки и тетини(#којзнаекакоемножина, #некакажекојзнае ) со дада Зошто ни е потребно ова? Образложение да стои во нејзината папка во градинката и кога ќе била 18 години сум можела како подарок за роденден да и го дадам. Убава идеа ама мене ми е тешко да одберам кои слики да ги ставам требале да дадат цел албум вака со 10 слики кои Па и треба да се мали како за пасош инаку каде ќе ставиш и 10 слики Јас почнав со слики од бебе 1,2, 3... до 19 ама две такви слики да ставам ќе нема за смешните слики.Ајде ќе измислам нешто да не замарам. Инаку денес кога ја зедов од градинка беше пак какана ова е веќе 5 пат таква да ми ја дават ама што да кажам и они 3 со 20 деца не е лесно, па затоа си . Ајде мајки да продолжам со проектотПоздрав
Добар ден. Малата спие до мене, а јас само што направив ручек и ќе ги чекам останатите да си дојдат од работа и да јадеме. Минатата ноќ малата заспа во 12 на полноќ дури, а се разбуди сабајле во 6 ипол свежа кукурек, а мене ми се плачеше за спиење. Цицаше па почна да плаче, да се буни нешто, по некое време пак заспа. Кога се разбуди ставив да и блендирам јаболка, оти имаше малку запек од крушката од претходниот ден. Па нутрибулетот не сакаше да блендира така без вода, а и мала количина, па ставив уште јаболка, не бе нејќе и нејќе. Малата плаче, трчам кај неа, па пак во кујна, префрлив во друг блендер и тој не сака, трчам во дневна кај неа, ја оставив да плаче, се нервирам од блендерот. Па свекор ми се качи, ја позанимава малку додека јас конечно некако ја направив кашата. Се испонервирав додека направив, а таа ептен малце изеде. Ја ставив во лулашка, не сака да седе, со грбот на напред оде сака да стане, во релаксатор истата песна, на подот ни да чуе, на кревет па ич. Само плаче, се дига, се лути и инате. А јас не сум навикната така да прави. Мајка ми кога и се пожалив ми вика ти ли најде да се жалеш од бебето, ќути таму она колку е мирна. Мирна е, ама не знам што и беше вчера. Вечерта не и дадов да заспие во 7 како секој ден, оти дури во 11-11 ипол заспива. Во 9 и нешто ја однесов во соба, ја успав и ја ставив во креветче и оп се разбуди. Па пак одново ја зедов, ѝ дадов да цица и пак заспа. Ја ставив во креветчето ги подотвори очите ама конечно заспа. Се разбуди сабајлево во 6 дури. Се нацица и продолжи да спие до 9. А сега ова и е втора дремка како тера. Те така ја сакам. Мене косата ми паѓа ненормално и само влакништа собирам. Аман веќе, толку коса имаше па и таа ми паѓа. Еве ја куклата се разбуди, а кај и да е и мм ќе си дојде. Пријатен ден имајте
Здраво мајкички Бебе заспа ,а јас си направив еден чај и седнав да ве исчитам на раат .Ноќите исто ги минуваме ништо не е сменето ,така да непишувам се едно исто . Сабајле станати од 8ипол сме стандард шема низ дома теравме ,па бевме на контрола кај педијатарот ,супер е синко само од минатиот месец до овој не е пораснат во должина си стои исто ,треба ли да се грижам Вчера и денес искористивме времето малку го извадив надвор на снегот прошетавме по пола саат да го подишиме чист воздух . Денес ручеч свекорот прави па јас пошто сабајле расчистив се низ дома имам слободно попладне за мене ,нормално додека стане синко де Од ден на ден се поинтересен е секој ден новини имаме ,почна да кажува и зборчиња ќе биде муабетџија на мајка изгледа @danichap ти си ми идол жими се ,вистински пример за мајка побрзо оздравување на куклите . Убав ден мајкички
Па ако имаме јубилеј да шкртнам и јас нешто. Добар ден, Мада мене не ми е добар мнгоу ме боли денсава страна од непцето или заб незнам што ќе испадне,немам јадено и спиено ко човек,а страв ми е од забари многу . Дете среќно од снегот вчера во градинка ги изнеле во двор,па синоќа сите тројца заедно свртевме низ маало,полно дечиња со санки,да ви кажам убаво ми дојде воздух. Туку @Mayyya ја немам читнато одамна,мајче кај се изгуби Поздрав до сите.
еве и сега јаде смоки и нема ништо. На млеко не реагира.. викендов ќе дадам еден ден јајце еден ден сирење па ќе видиме.. инаку ваму гледам 3 се кај син ми. Има една што мислам под договор е ама не знам дали е во негова група а редовно таа ми го враќа и ми кажува каков бил денот (најчесто се жали кашла кенкал ).. сега денес ми рекоа од понеделник до 2. велам нема шанси . едвај направив до понеделник да седи до 12 да можам да го чувам. пола одмор ми отиде ради оваа адаптација. среќа таа што од старт ептен му се посвети беше оа најдовме некако заеднички јазик. Кога ќе станел да не се осеќал сам. Па он ако се осеќа така нема ни да заспие нели.. мислам го претераа. 4та недела ќе е од понеделник. сфаќам дека е полесно за детето така ама детево не плаче да речеш.. патем ме интересира да чујам од вас па не знаев дали овде да пишам или во темата за градинка. ај модераторите ќе ѕирнат ако не е за овде ќе преместат. Што купувате за воспитувачките и негувателките за 8 ми март?
Може и нешто контактно да било, не мора само од јадење да е. Три години беше големиов во градинка, еднаш книги им зедов, два пати цвеќе. Колку симболиката на денот да ја обележам.
секаде те цитирам дај да седнеме негде муабет да си сториме јас се мислев нешо ко сетче на алверде да им земам ама ај да чуеме и другиве мами што ќе речат ..
И то шо викаш, да седнеме на раат Многу пари бре тоа... па не им е роденден Што знам, мене лично книга ми е супер поклон, исто и цвеќе. За сетче не ми текнало, ама тешко е вкус да се погоди за козметика.
А книга па дали ќе им погодам .. да си идам стандард на цвеќе варијанта изгледа најарно ќе е.. иначе сетови на алверде и по 300 ден има..