Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. zuto

zuto Форумски идол

Држ се Дани. Атер за суканото. (fingers)

duffi, gjoker4e, mal.ecka and 13 others like this.
  2. Seline

Seline Истакнат член

Добро Утро!

Дете стана во 6 како по обичај во последно време а ние ненаспиени, така е кога гледаме серии место рано да си легнеме.

Сопруг денес дома, имаме некој термин и треба да испазаруваме оти утре нема да може, тој има мала така да ја наречам хируршка интервенција поточно преглед е ама сепак не е така едноставно. Така малку исплашен ми се гледа иако се прави дека ништо страшно не е. Се надевам дека ќе помине се во најдобар ред.

Детево почна маани да ми наоѓа на јадењето вчера два ручека и правев не сакаше ни да вкуси, дај боже да не е грлцето оти ми се причини дека тешко голта.

@Mari* честитки за станот, гледај позитивно, ете прва добра работа во стан нема да се замараш со замрзнати цевки:D

@danichap се надевам малото ќе ја почека прво баба да дојде па да излезе, како и да е со лесно. Јас незнам што се породилни болки и контракции, понекогаш ми е криво, моето и на закажан царски пет дена пред термин ниту се сврте ниту пак бев отворена или осетив нешто.

@Ava.84 не ми се верува и јас сопругот го викам свекрва оти таков е за се има мислење и коментира за работи кои некои мажи не ги ни приметуваат. Пример средувам кујна и тој иде и ми вели а зошто во оваа фиока си ги ставила супите стави ги во онаа најдоле:whew: Значи такви некои смешни ситници за кои некогаш знае да ме извади од такт. Или на каса зошо шишињата не ги редиш вака туку онака, јас како што сум ги ставала не биле на дофат на касиерот:!: Кога пазаруваме нашата каса е најуредно наредена:D. Нека ми е жив и здрав па и јас не сум без мани си се трпиме:inlove:

Ајде убав ден на сите:)

duffi, Mari-Ja, Lorins and 25 others like this.
  3. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Здраво женчиња.(highfive)
    Читав што сте пишувале се смешкав, тука секогаш ми е забавно кога читам.Жени,секој свој муабет и на крај кај сите на исто се завршува :D
    Ние добри по дома, вечер мама ке шета со другарки .Малку да излезе да прошета да попие некоја пијачка :emo:(hollest):d:
    Ако не излезе нешто наопачки и детево да заспие во 11 ко за инат .И ке се дотерам пошто со денови сум тренерка систем :drunk:
    Читам мекици се спомнуваат @danichap со лесно кога и да биде.Да можеме да си каснеме по една вистинска мекица најубаво ке биде . Се излигавив од самата помисла
    Така женски , имајте убав ден.:music:
    @gjoker4e дај кажи кој ти гледал , да видиме дали и кај нас ке погоди :|

4. stilas7

stilas7 Популарен член

Koj ti pravese natalna karta i kolku ja plati?

gjoker4e likes this.
  5. Ano

Ano Форумски идол

Добар ден.

Денес петок, ама мене дома сите денови ми се исти. Добро има разлика тоа што мм е дома за викенд.

Инаку да не должам информација, после ексцесот вчера, мм си дојде од рабора и одма се фати за џогер и крпа. Се си среди што нсправија лом и нареден пат рече он ќе ги пречекува.:rofl:

Друго нема што да кажам. Од седење дома ништо не се случува. А како би си излегла на некој шопинг, ама тоа ќе почека некој подобар ден....
    Сега за сега го демнам асос и само се мислам се премислувам. Одамна не сум нарачала, па немам осет и кој број да нарачам. Плус неодлучна сум па да не излезе 3 фустани да нарачам, а нема кај да ги носам:D

Наредна недела се планира некаква вечерна собиранка со другарките, ама уште сега ме фаќа шубе дали ќе успеам да се организирам. Синко последнава недела не ги врзува тие 4-5 саати од 20:00-00/01:00, па може да биде работата само што ќе излезам да ме вратат. Јас битно ќе организирам се, ќе оставам и млеко и се што треба, па ќе видиме.

Имајте убав ден:f:

6. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Добро утро! :f:

Надвор ладно. Ич не ми се излегува, ама морам. Треба да носам дете во школо. Моментално појадувам лут чипс. Му се настрвив. Пола пакетче отиде. (facepalm) Уште ме чека работа по дома. Треба да ги преуредувам собите. А ме мрзи. :D Се мислам да правам парена торта и шишарки (емби). Утре ми е празник, па да го одбележам со благо. :rofl:

Се ближи 8-ми Март. Какви поклони добивате од вашите мажи? Јас ретко добивам поклони. Не е мојот по купувањето. Лани ми купи подвезици. Оваа година чекам пак да ме изненади.

Имајте убав ден. :hug:

duffi, Mari-Ja, Lorins and 21 others like this.
  7. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

И јас ја пратам @danichap до каде е :D
    Чекаме мекици.
    Малово сабајле во 7:30 стана, па си играа со татко му а јас до 8 се топлев во кревет :)
    Па цедев сок, па чаеви, па доручек, па ај да раскренам сушара, па викам дур сум во форма да исправосмукам 8) и сега за мир во куќа му извадив на малово играчки што му беа оставени во другата соба па се радува. Вадењето дел по дел на играчките се покажа како добра тактика за да не му здосадат сите.

duffi, Mari-Ja, Lorins and 21 others like this.
  8. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Здраво и од мене 8)
    Синко заспа прва дремка си тера ,а јас со трчање побрзав да го фатам креветот во дневна .Обично секогаш кога ќе заспие трчам ова среди она среди и се така во круг ,денес решив кога он ќе спие јас ќе лежам .Немам сили ме исцрпува неспиењево ,а и коленово десно нешто ме боли .Вечер ни се најавија гости ама од вчера ми е се испазарено само нешто набрзинка ќе направам попладне .Инаку мајкички на денешен ден пред 2 години маж ми ме побара за жена колку убав ден беше тоа :inlove:а кога ќе ми текне колку плачев од радост пуста јас кога вртев кај моите на телефон да им кажам од плачење неможев од збор да дојдам па место да ги израдувам јас прво од памет ги извадив:lol:
    Толку од мене ај да станам да си направам еден чај да ми биде попријатно лежењево :D
    Убав ден на сите :f:

mal.ecka, Mari-Ja, Lorins and 24 others like this.
  9. flower30

flower30 Форумски идол

Zdravo,
    Malata gleda crtani i se spie pa ke ja ostavam da pogleda malku ,posle gasam tv i lezam do nea i demek spijam(nov ritual za zaspivanje).Pred nekolku veceri se izbanjav i otidov vo spalna da ja uspijam.Sum zaspala so nea i se budam vo 23h i trcam vo dnevna,vikam na mm "sto ne me razbudi?" Vika 2pati doagav ,te fakav za noga,za ramo i ti mi rece sega ke dojdam(facepalm)I taka 1h sum si otspala.

Inaku,potezok den od vcera odamna sum nemala.So mm vcera muabet pravevme i go sfakam ,i toj e na kraj so zivcite.Se trgna nekako na loso -i finansii i zdravje i nervozi......Mi vika smeni se,namali so nervoza.A neznam kako,ne mozam.Mu vikam edinstven nacin da idam na psihijatr i da pijam antidepresivi.Ama ne gledam i na toa kako trajno resenie.

Toj mnogu saka uste edno detence.Sakam i jas ,ama so ovaa nervoza,sekoj den razlicna bolka -iskreno ne se osuduvam.Mi vika si minat godinite.Toa i me plasi najveke,35godini imam.Ama mora malku da se sredat rabotite pa posle.Ne e samo rodi go pa posle da nemas da mu ovozmozis nisto i da go rastes so nervozi.
    Nie se spremame za rodenden i maka mi sto em malku decinja imame za gosti em bolni se .Se nadevam brzo ke ozdravat(oti najmaka e koga detence e bolno) pa i da mozat da ni dojdat na rodenden.

Dosta ve zamarav:smirk:
    Ubav den:P

BirMelek, Mari-Ja, Lorins and 22 others like this.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Хелоуууууу.....

Јас од радно место, пробував да се најавам изминатите денови не ми успеваше па денес да ви пишам. Еве си праам анкети,ако се јавам на некоја од вас да знаете да не ме пцуете, мора да се работи. Некогаш ме пцујат, некогаш си правам муабет со стари луѓе... Забавно ми е :D

И јас како вас си ја чекам сваќита дансе породи, секој ден чекам, лани со малата вечерта баш ми кажа за кадаифот и знам си реков Ќе јадеш ти кадаиф, на бокс :) И така би. Знам кај мене беше така со Сникерс :D

Бебе у градинка, ама многу размазен ,данок си зема тоа што се дружи со бабичка, она дава се. Ама ако, се топам кога ги гледам колку се блиски и се сакаат. Битно го гледа убаво.

Толку од мене, мора да се работи :*

eli25, Mari-Ja, Lorins and 27 others like this.
  11. Mari*

Mari* Форумски идол

Ај сега добар ден

Мм спие,синко такоџе
    Момава седна на под и гледа цртани
    Деновиве е неподнослива, вришти без престан по половина час,урла,сака се по нејзино, чак и му мава шамари на татко и
    На моменти игнорираме,па не вади од контакт па ќе ја искараме,па разговараме....
    Некогаш незнаеме како да постапиме и одговориме на нејзините испади
    Сакаме да сме смирени ама паниката си го прави своето
    Се смирува само надвор,мм е задолжен за тоа
    Се облекуваат и ја носи покрај езерце или на лулашки

Јас со синко се занимавам
    Ми го снема мирното бебе ]:)
    Не сака во релаксатор,не на кревет, само враце и шетање :sweat: во спротивно издржи

Од многу удоволување момето на глава ми се качува :(
    Знам дека сум сама крива ама само за да не слушам плачење дозволувам се
    Тешко е на моменти кога си сам,едно плаче, другото се активира а јас незнам на кого прво да удоволам
    Паника, нервоза, немир
    За да смирам одма и давам тоа што го бара :tmi: и сега знае па го искористува тоа итрицата мала :nod:
    Голема грешка правам, знам
    Ама потајно се надевам дека ќе се среди тоа малку да подпорасне...или ќе биде полошо, ќе видиме

Пред некој ден дадовме отказ за станот па сега мораме да чекаме 3 месеци до селење
    Можно е и порано да заминеме ако се досели некој во меѓувреме

Сега гледаме мебел,сакам се ново да си земам за таму освен кујна,тоа има
    Ќе се истрошиме доста :x ама мора

Другиот четврток ќе го запишиме и синко во градинка :party: од ноември и тој во групата со сестра му (poolparty)
    Јас ќе одморам и ќе почнам со барање работа на пола раб време :emo:
    Во селцето кај што ќе одиме има повеќе можности него овде а и дека е мало се ми е на дофат и без возачка :nod:

Толку мајки од мене,да пијам едно кафе и да сработам нешто
    Ајде повелете :coffee::coffee::coffee:

green.eyes, vitamina, M&M and 34 others like this.
  12. 24.07

24.07 Форумски идол

Добар ден.

Синко спиеше 40 мин,не сакаше никако да призаспие цел ден ќе биде кемкав а и не сака да јаде ни кифле ни гравче ништо само јогурт бара.Дали е грло или пак заби незнам.

Денеска за ручек гравче вчера го ставив на каминот и си се свари.За денеска да имам време да фатам нешто додека спие синко.Ама ништо од тоа ќе го чекам мм од работа за да средам се и да уживаме во викендов.

Свеки заминаа во село до недела ќе останат.На рајат ќе си сработам и ќе ни биде убаво самички дома тројцата.Што сакаме ќе правиме,јадиме...А не да ни викаат сме го пустеле месото(свекор ми).Кога ќе направиме јас или мм некое ново јадење,некој специјалитет човекот само зборува.Ама ич не ми е гајле нека не јаде,ако не сака.....

Сношти не можев да заспијам до 1 сат после полноќ,ме болеше резот од царскиот од времево или пак од што перев на рака.А пак синко се разбуди со вриштење мислиш некој го коли.Траеше 5-10 минути мислам целата населбата ја разбуди.Сите дојдоа в соба како ме нервира што влегуваа и што дека влегоја уште повеќе синко се вознемири.А што ако бевме голи така се влегува?Од сега ќе спијам гола па нека влезат.

За 8 март првата година ништо ми рече" ти не си мајка,денов е за мајките "лани ме изненади со тејнерки,а годинава незнам заради финансии но би се израдувала и на една ружа.

За сега тоа се имајте убав ден со вашите сакани.

13. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Добар ден убав дождлив ден.
    Со синко сме на ратна нога ниту јаде ниту спие како треба. Тој меме бара јас не му давам оти не јадел ништо и се така во круг.
    Пред некој ден бевме на роденден во рок од еден час се вратиме назад оти мали пискаше на сиот глас доммммаа. И така утре сме пак на роденден и тоа прв роденден се надевам дека мали нема да ја направи истата сцена. Мене ми се спие сега да сака малиот да заспир и јас да си се гушнам со него најубаво ќе е .
    @Mari* честитки за новиот стан.
    @danichap издржи уште малку ајде силна си ти мајка со две кога успеваш да се справиш со три ќе ти оди како од шала.

BirMelek, kristii, Lorins and 15 others like this.
  14. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Добар ден

Постот ми е предолг од што цитирав.Па затоа ќе пишам само не се мисли жена што се пораѓа , за да се породи со лесно.Кога ќе дојде денот ќе јадеме мекици , чим мајка и на Дани ќе дојде ќе бидат вкусни мекиците.Бидете стрпливи само.
    Туку јас сум малку разочарана добив непосакувана вест и сега ја барам светлата точка од ситуацијата.Од што се изнервирав желудникот ме стегна па и ми дојде цела сум деформирана.
    Туку откога родивте менструалните болки помали ли ви се? Мене многу ме боли карлицата доле и плус стомакот ма полошо е , а ме лажеа нема да те болки кога ќе родиш]:)

@SummerGirl за 8ми март ма и за се живо само цвеќиња добивам.За Валентајн добив цвеќе , пред 1 недела пак сега за 8 ми 100%пак|( Можам цвеќара да отворам колку ги имам моментално:D Ама како што кажа Monella треба да му кажам да не ми купува веќе оти ниту им се радувам ниту време имам да им ставам вода.

@24.07 сваќе да ти кажам и мене тоа ме нервираше кај мојата свеќи до дека беше на гости и лани и полани.А ја слушне малата дека е станата влегува одма и ја зима.А јас ја доев и си имав ритуали си се гушкавме уживавме една со друга си се смеевме и така многу убави моменти Еве можеше и гола да сум со извадена града или лето на гаќи може да сум.Или кога плачеше влегуваше да ја смири таа оти искуство има со 7 деца (со комшиски тоа нејни 2 само):envy:Многу глупо е прво си мислиш што мајка си не знаеш детето да си го смириш :^) Па си велам 3 недели ќе ја истрпам пак фала богу што сме сами колку и да е тешко.
    Ти сваќе пази да не им влегуваш така на ќерка ми и син ти:lol:

@TutiFuti ај и другата сваќа да си ја поздравам нема смисла.Сваќе и мојата е иста .Не пие млеко ама за било кое јадење не сака ни да проба.Се нервирам оти е многу слаба нема што веќе да слабее. Сваќе да ги сменме малку може ќе прејадат зетко од мене ќерка од тебе .Знаеш јас се викам свеќи повкусно од мајка ми готви од што сум и јас маанџика и нејадачка па на друго место ми е повкусно:DНа зетко како старо време ориз со кокошка ќе му направам:inlove: А ти сваќе пази да не згрешиш зачините за ќерка:P
    Ние бабите многу сме добри свекрвиштата убиј Боже се :lol:

Убав викенд мами:sun:

15. Две Принцези

Две Принцези Истакнат член

Здраво мамички

Кога ве читам за свеќи @24.07 @Ava.84
    А јас со кој памет сум била,кога се мажев и на почетокот се ок.после дете,работа низ дома обврски и како луда барав да дојде да живее со нас,и секогаш и викав на золвата де ма да дојде да живее шо убаво ручек ке ми спрема јас со дете ќе излезам таа ми викаше ќути не ти треба уживај сама,ти незнаеш како е да живееш со свекрва и сега како што гледам во право била од сами поубаво нема...ама па и без нив не бива

И така вечер сме на роденден па ја викнав свеќи да ја чува малата,ние со дадичка да одеме и мама малце бел свет да види:):):)

16. 24.07

24.07 Форумски идол

@Ava.84 јас сум од друг век сваќе, и добра свекрва ќе бидам.:)

Имам и порано пишано без стари поубаво е тешко е ама мирна главата.

Конечно ѕверов заспа,а вечер ќе имаме журка до доцна.Пак го нудев да јаде не сака.На течна храна е,му направив млеко со банана пола шише испи и заспа.Тројки ќе никнува отечени се непцата. долу.

17. Marmarin

Marmarin Популарен член

@24.07 се испожалив и јас на соодветната тема од мојава за влегувањето во соба. Јас само ја игнорирам или отсечно одговарам да, не, добро и знае мм дека треба да и речи. Барем ќе ги нема твоите 2-3 дена ќе поуживате, мојава од дома не мрда буквално, свекор ми го пушта по продавници, жими до кај сестра и ако одат еднаш месечно на 1 сат. |(
    Туку добро вечер
    Денов од сношти ми тргна за никаде и изгледа така и ќе заврши. Одамна не се имавме вака скарано со мм ама ме пренервира. Замина нервозен на работа, јас уште понервозна си легнав. Сабајле демек нешто се гушка, аха уживај, јас се прам дека спијам. И капак беше кога реков ќе излезам, е тогаш почна големата и од инает не излегов, иако бев спремна.:@ После мака му беше ама џабе кога е касно. Барем искористив прилика и му нагласив дека сакам да живееме сами, па како сака нека си го реши тоа. И тој сакал, па да видиме шо ќе е. Се смирив само заради малово мое душиче шо цел ден ми е весело, сабајле со гугање ме разбуди и си го изнагушкав. Единствено нешто шо не ме нервира денес е то. Убо и золва ми шо дојде па малку се посмеавме со внуците.
    Уште малку да го спремам бебуш за спиење и ќе си напрам некој сендвич ми се јаде.
    @Mari* и од мене честито за станот, само заборавам да пишам.:)
    Добра и лесна ноќ на сите :f:

eli25, Seline, kristii and 16 others like this.
  18. eli25

eli25 Форумски идол

Се надевам сега пишувам во правата тема:D Прееска по грешка пратив пост во некоја тема од бременост(facepalm)Не ми е првпат иначе:rofl:
    Кратко да доловам што сакав да кажам :wasntme:
    Мајка на одмор, си ја прибрав дома. Ма со спиење со се. И било незгодно, ма нема незгодно]:) Има тук таму расправија, нели ние младите ем ништо незнаеме, ем нејќеме совети (lalala) ама се погодуваме:) Стан свети, бебе намирено, мама отспиена, се ок (y)

Друго сакам да кажам дека на секоја реченица на @danichap сум :o. Незнам јас тоа дали би издржала:( Браво :muscle: и се да поминува лесно, најлесно :)

И трето, ве читав за свекривите ;) Мојата го виде сега скоро мојто, по 6 мес. Демек и солзи од радост имаше, бевме на прослава, мораше да се покаже пред народ и сликана фб имало-тоа ми кажаа оти ја блокирав јас :wasntme: Дури и :cash: му ставила на синко во јакната. Оладена ми е скроз .

Ај толку.( Имаше уште нешто мислам :D)

19. tarantula

tarantula Популарен член

@Ava.84 napij se nekoja goltka ladno mleko od frizider.Reglan isto taka se pie za zeludnik ama ako dois pa ne se preporacuva.Jas dum ti patalec so zeludnik,sve na nervna baza me mava.Ili toa ili glava.
    Zdravo majki,brzinski da ve pozdrvam bidejki lev petokov pa i nemam sto mnogu da kazam.Na rabota guzva.Sinko bar mi e ok,ljubov majkina.Ama nekako mn besen mi izgleda,So nisto ne se zaigruva,osven usisivacot!:))))) i so majka mi se uigran tandem,kaj nejze jade,menjaat peleni bez placki.Ama pa ona nekako e smirena i se nwsto se dosetuva da go zanivama.Koga gi gledam zaedno,se oseka taa nivna vnuce-baba ljubov.Sveki pominala da go zirne,i koga go videla usisivacot na sred soba pocnala da prilaga kako toa dete se gralo so usisivac?! Neli,ona sve znae!Sum se iz ervirala do max...
    Dobar vikend na site!

Monella, Seline, eli25 and 15 others like this.
  20. azelea

azelea Популарен член

Женски како сте?
    Јас уживам во тишината по дома после напорната недела, мм отиде со кумашинот да се види, ќере ја избањав и заспа порано преморена беше, и еве ме испружена на кревет со исклучено светло. Ми треба ваков мир.

Подароци за 8 ми март најчесто цвеќе добивам, а и тоа и подарувам.
    @Ava.84 мене после пораѓај престана да ме боли стомак на добивање, не ни приметував кога добивам, ама затоа пак последнава година имам страшни мигрени пред или после добивање.
    @Mari* честито стан, да имате само убави моменти во истиот, и ние сме во таа фаза ама некако не може да се одлучиме што да купиме, со оглед дека сме со ограничен буџет:|.
    @AngelOfArh со среќа вработување:).

Имајте добра ноќ, мене почнаа цревата да ми крчат, ќе му звонам на мм да ми купе нешто за јадење, ме фати некој стрв:D

Monella, chocolade, ma4e1311 and 14 others like this.