Добра вечер мајки..Деца конечно заспаа и малиот почна да не преспива прреку ден еве 3ден денес беше и пак до 22и30 нема шанси да легнат и тоа легнување е на сила гасам светло се бунат малку ама поминува..Деновите исти секој одсликан на предходниот се се врти во круг па и времево ладно неможеш никаде да излезеш главата мислам од пискање викање цел ден тапан ми е..Во врска со празникот цвеке не сум добила си добивам скромни поклони а и тоа давам едино лани на мајками покрај поклонот и купив и цвеке..Но веке немам идеа што да купам за свеки веке знам што сака па тоа ке и земам ама за мајками сеуште незнам па малку помош ако може би било супер..Тоа мајки јас легнувам бидејки за непол час детево секако ке стане па да оптегнам коски ако не друго..Имајте убава вечер
Добра вечер. Лежам со бебе едвај заспа од грчеви, ни млекото не го допи. Не го легнуваме во спална пред 2 т.е сме пробале ама не успева за сега. Го чекам мм да се врати од работа и да го превземе. Јас легнувам порано и станувам порано, а мм е задолжен за доцните саати со синко. Преморена сум па синоќа без врска го обвинив мм дека се враќа покасно од работа па ми рече ке ми донел листа кога се куца во колку влегол и Кога излегол.  да ми докаже дека се задржал на работа. Денес цел ден немаше интернет па читав малце. Треба да снема интернет да читам. За 8 ми Март не добивам поклон од мм, не добивам ни за роденден мм смета дека нема потреба од изненадувања доволно било кога ке излеземе да си одберам нешто. За празнициве не ми смета што нема поклон, ама за роденден сакам. Тоа од меене се врати мм да се истуширам и на спиење. Добра ноќ
Добро вечер мами.Ние пак кај мајками,овај пат ќе останиме цел викенд.Во 5 мин се одлучив дека ќе одам,спремив стварите од ќерка и заминав.Неможев да издржам повеќе дома,не се доседува.Времето никакво,само врне.И малце да одморам од секојдневиево дома. Вечерва разбрав свекор ми заминувал странство неколку дена или недела не знам,па сега посакувам да си се вратам дома,некако подруга атмосфера владее дома кога тој не е тука.По душа е многу добар,но по природа е многу лош и незгоден.Тешко на свекрвами како издржува 30 години брак со него,јас не би издржала ни 5 дена.Свекрвами навечер си се повлекува долу на нивниот спрат,а тој може да си остани да си гледа тв со нас до касноТоа најмноги ме нервира.Пред да се родо малата имаше некаков ред,не идеа толку горе0 ниту па всоба влагаа.Сега влагаат ко вхотел да се.Му имам речено неколку пати на мм али џабе. Во врска со празникот рече мм ќе ми купел нешто,ама му реков дека не сакам.Многу лошо финансиски стоиме сега,па доволно е едно цвеќе. За малата не кажав ништо,еве ја до мене си спие,заспа уште во 9.Денски некако слабо почна да ми врзува сон,па навечер спие по 11-12 часа.Ноќеска беше поладно па си ја зедовме со мм малата со нас на спална,како спиеше ко јагненце,најубаво и е со нас,ама не сакам да ја учам. Толку од мене,се читаме следен пат.
Добро утрооо мајкии Ајде на кафиња или на кој до што му е.... Малово уште од 4 стана па се смееше па збореше нешто а јас го налегав спиј спиј и кога гледам 6 станало заспа до 7 и толку... Па оган пали облекувај и какао си направив. Големиот вчера кај мајка ми остана.Јас место да се одмораѓ се изморив повеќе.И затоа не ни останав кај нив. Ново ништо. Секој ден е тоа па тоа. Ај убав ден на сите
Добро утро мамички. Како ме нервира више времево. Станавме 20 минути покасно денес урааа...паметна е таа на мајка за викенд покасно станува стално. Се е спремно спакувани во кола од синоќа уште ситниците за по пат. Да доручкуваме цицаме и тргаме. Конечно да се излуфтирам малце од овде. Ајде поздрав сега
Добар ден. Вчера синко откако преспа крена тт и три пати имаше течна столица.Вечерта мирно спиеше до 5 сабајле,мерев тт пак 38,2 ништо не му дадов само сокче и заспаме до 9. Станавме свежи. Еве сега пак мерев 38 до сега две течни столици.Не знам дали е вирус или пак од забите едната тројката почна да боцка.Ако е вирус колку трае ово? И денеска ништо не јаде само јогурт пие. Го чекам мм да се врати замина сметки да плати и да испазари.Да ручаме и да влезам да се истиширам. Имав уште за пишување ама синко смрди пак,одам да мијам газе.
Здраво друштво . Вчера нели искочив. Па во 11 30 малиот се разбудил па мм не можел да го презаспие и кога си дојдов беше ококорен со очињата до 2 нејкеше да заспие . А никогаш не се буди така и да седи буден . Работава :така ти е мамо кога сакаш да шеташ Марфи бе Марфиии . Дружбата со другарки како секогаш одлична. Муабет ,1-2 пијачки . И онака ретко се гледаме убаво ми доага кога сум излезена со нив . Сабајлево видов сонце,па со мм и малото бевме на шетање низ маало , па во игротека . И ми се јави мајка ми ме искара не го виделе внучето цела недела и еве ме сега кај нив. Ручек и ке си одиме . @Mari* каде живеете? @Ava.84 јас имав/имам многу болна менструација .И после порагај е исто . Ме лажеа и мене дека ке се смени ама ништо . Пак си кркам кетонали Друго нр ме смирува . Така мајки . Имајте убав ден со палавковците
Значи маж кога е настинат готово како пред умирање. 3 дена лежи не е станат ај вчера беше и со тт,сега имам 2 деца само што малово е помирно од големово. Еве денеска е без тт не бре не се мрдна,бев на работа до 4 се чудам кој кого чувал. Како во карантин е он во дневна ние во спална и само ја бркам малава бегај тато е болен и само отварам тераса да проветрувам. Аман веќе од настинки само нас да не не префати. Поздрав
Добар ден мајки Бебе спие втора дремка, јас ве читам. Денеска видовме малце сонце и одма да не нема да шетаме. Едно саат време си го преседевме на сонце пред зграда. Имаше деца синко им се радуваше, им се смееше. Си дојдовме дома дека требаше да јаде а не понесов кашичка, памет за друг пат. Иначе од понеделник почнувам на работа . Бебе ќе го чуваат мајка ми и свеки некогаш. Уфф уште сега ми е тешко. Друго нема ништо, утре ако е убаво времето сакаме да го прошетаме бебе некаде со мм. Убава вечер женски
Добра вечер мајки Денес скоро цел ден дома Две кратки излегувања со децата за воздух да ги фати,терапија од педијатар Синко вчера уз редовната контрола и вакцини прими а со растечено носе е Мома исто Не изненадува со по некое ново зборче,германски со мак граматика Баш е интересна кога кажува Мм си ја свитка ногата оди со штака,среќа па нема скршеница него набиена е само Иначе тешко мене ќе беше Толку од мене мајки,синко огладне Имајте убава вечер @VedaG10 во Германија
Еве сум и јас! Загноени крајници, висока температура, болки во телото... плус две малечки дечиња од кои едното бебе, ептен ја заглавив работава. Очигледно имунитетот ми е на нула, па ќе морам да работам малку на негово подобрување. Си заработив антибиотик и душа ме боли за бебо што заради мене ќе се труе со антибиотик! Па и ужасна главоболка ме докрајчи, морав и аналгин... Денес сум некако подобра, барем немам треска! Денот си мина стандардно, ручек правење, пеглање, алишта за перење и една прошетка! Бебката пак ми е јагне, пак си кроти по цел ден и си спие, како да знаеше дека мама нема сила да ја држи во раце па си нанкаше повеќе. Прегеска ја прошетав големата ќеркичка додека мајка ми ја чуваше малата. Кратка прошетка ама и на двете ни годеше! Сакам кога времето го минувам со дадичката, кога ме прашува за птиците, за цвеќињата, за автомобилите, за обични секојдневни случувања кои нејзе и се нејасни... СЛуша внимателно и памти, љубопитна е, и со неа разговорот знае да биде многу интересен! Вие многу сте испишале нанзад, сега ќе ве читам и лајкнувам!
Мајки, морам да се искажам некаде. Сите велат најубаво е да си мајка. Да, најубаво е навистина, но и многу тешко е. Секој ден едно те исто, таман ќе ставам кафе и си викам топло да го испијам, ќе се искака, па ајде миење, и толку кафето се оладило, па да зачистам нешто, да направам јадење, во меѓувреме дете пишти, па трчај кај него, се дерам без потреба. Немам време да се избањам, да јадам или на раат да искулирам пола саат барем. Дали сум лоша мајка се прашувам или и вие сте имале такви моменти? Мм кога е дома ќе ја подржи или некогаш мрчи нешто, па ми иде на нерви. Ја читам Даничап и и симнувам капа, трето чека, а јас со едно се посрав (извинете на израз). Ај ќе порасне. Извинете за негативноста, мамички.
Не си лоша мајка,нема лоша мајка.Секоја мајка го прави најдоброто за своето дете,на ваков или таков начин.Само треба време да се воспостави некој ред,дете да потпорасни и се ќе биде подобро.Сега се многу мали и имаат потреба од нас. Кај мене ништо нови,се по старо,уште сме кај мајками со гости по гости и така.Утре си одиме.Имајте убава вечер
Олаа Еве ме и мене Дојдовме во родниот ни град на викенд и секогаш сме мањак со време тука. Имам еден куп машини за пуштање па не ќе е лошо од сега да почнам да пуштам по некоја. Планирав да чистам ама на ноктот ќе ми се извади гелот така што ништо само фрижидерот го средив и толку. А имав во план и леб да месам али шта је ту је, неможам со несредени нокти да сум нели Кога сме кај чистењево веќе, да ви кажам колку сум се изненадила пред некое време кога кај едни пријатели, кои важат за доста педантни и чисти, видов дека чистат со медицински алкохол значи маси, стакло, комода....се само со тоа. Си викам јас трошам пари на средства а види колку ефтино можело да се пројде. А друга ствар р колку е сето тоа и поздраво. Во план сум да дотрпшам средствава и јас да пробам....може ќе ставам и некое етерично масло но ќе видам дали ќе најдам. Вие чистите со хемикалии или имате и некој природен препарат ?
Добро вечер женски! Денес цел ден го поминав средувајќи алишта. Им нема крај. Јас и маж ми немаме толку алишта колку што имаат децата. Надвор пак врне. Цела недела времево е за никаде. @Nikita7 и маж ми е таков кога е болен. Цело време лежи. Како да е крај на светот. Само кука. @snegulkata и јас минатата недела имав проблем со грлото. Немаше вкус тоа што го јадам. Купив спреј од аптека и со два пати прскање ми помина. Инаку, не ми бегаше антибиотик.
Здраво во мојата најтешка ноќ во последно време. Точно 2 саати ја успивав беба. Никогаш не била будна повеќе од 10 саатот. Не знам што и бидна, капеше во очите, а никако да заспие. А јас си велев сабота е, ќе ја успијам и ќе си седнам со мм долу. Аха, да! И него му се налутив. 2.саати ме нема не се качува да види што е работата. Очигледно му годеше самотијата да гледа глупави филмови без да негодувам Не знам дали сум била толку нервозна како вечерва. Ми доаѓаше да ја исплескам беба Или, во најмала рака, да ја оставам во кревет па што сака нека прави. Ама фала богу трезвена останав. Инаку сега ќе плачев од мака и од жал. Грбот страшно ме боли. Беба е многу тешка, а доста време поминува во раце кај мене. Нема лек за тоа, ми останува само да мрчам и да се жалам @Black girl Ти имаш нормален мајчински живот мајче Се од ова што напиша го имаме сите скоро. Исти маки кај сите. Како поддршка да ти кажам, не се восхитувам на никого толку колку на самата себе. Знам дека го давам најдоброто од себе, максимално се вложувам себеси најмногу, го вложувам моето "слободно " време, моето трпение и здравје. Го вложувам и бракот делумно.Се вложувам како мајка, сопруга, жена и човек. И да, во сето ова време, знам да се развикам, да речам доста ми е, да се лутам ако не спие и не јаде. Едвај, ама едвај чекам да престане да заспива со нишкање и шеткање во соба до бескрај. Не глумам дека уживам без проблем да ја носам во раце цело време. И покрај се ова, не гледам големи грешки и немам комплекси дека не чинам како мајка. Немој ни ти да имаш. Не постои мајка на која не и дошло преку глава, барем еднаш во денот. Во зависност од тоа колку проблеми и маки ти надвиснале тој ден. Не сме совршени, но за нашите деца сме најдобри и даваме се.
Tocno taka,ubavo kazano. Niedna majka ne treba da se sporeduva so druga, bez razlika dali nekoja imala dve,tri ili pet deca a druga edno (sepak e sopstven izbor). Majkata so tri deca ne e pogolema majka od onaa so edno! Nikoja majka ne e pogolema majka od mene i nikogas nema da bide. Jas nikogas ne sum i nema da velicam nekoja druga koga i sama znam mene kolku mi e tesko i kolku sum gorda na sebe koga na kraj od denot ke zdivnam i ke si recam dobro e pominavme i deneska,utre so novi sili. Nitu pak da se sporeduvam so druga zosto znam deka sekoja dava se od sebe za dobroto na svoeto dete. Na site majki ni e tesko i site sekojdnevno se spravuvame so kup teski situacii, nervozi,dvoumenja,rabotime poveke raboti istovremeno,umorni sme itn. Sekoe dete si e prikazna za sebe. Eve jas edno imam ama ko za deset mi naplaka. Nekoj ima tri ama bubacinja (ili bar edno od niv) pa podrugo e sepak. Samo da mi e zivo i zdravo drugo nisto ne mi treba.
Добро вечер кај нас се е по старо освен што јас имав страшни болки во половината дали бубрезите или нешто друго нз денес бев на доктор па еден куп табели па сега сум како поспана. Мажинава заспа со синко си игравме на подлога еден сат па се измори и си заспа без проблем најново сега му е ржи како кученце смешки е во понеделник ќе одиме кај моите на роденден сме кај внуката од дамна не сме биле . Се мислам дали да останам да видам фустан за крштевката дајте некоја страна ако знаете каде има убави фустани друго се е по старо маже на работа ние дома кога е слободен го користиме максимално времето ајде да одмарам ми се затварат очите
Точно е дека сите сме мајки, без разлика дали е едно, две, три итн. Само сакав да кажам алал да им е како се справуваат, еве јас со едно, па мислам нервите ми попуштија. Знам парови што имаат близнаци, па си викам како и е на мајката, ама што викаш може се многу помирни. Еве мојава не спие преку ден да речеш по три саати, па да завршам асално некоја работа, туку има дремки од 20 мин и ај сработи нешто и затоа сум преморена. Тоа е. Силни сме ние мајките
Добровечер мајки во доцните ноќни саати Уморна сум ептен ама еден куп обврски така да заглавив ноќва. Толку многу за кажување што незнам од кај да почнам. @LiliBoz во целост се согласувам со тебе. Помош од никој немаме независни и најубаво. Сега кога ми треба баш помош никој никаде нема. Кога ќе ги викнам за помош мајка ми свеки одма некои изговори па неможам па ова па она... Од сега никој не викам што можам работа. Гледам додека спие душата моја да завршам што треба за кога ќе е будна да не и ускратувам внимание. Плус се одмолзувам па миј пумпа шишиња се тоа треба време. Најголема грутка ми е поаѓањето на раб за месец и пол. Мм не сака да ја пратиме во градинка и и рече на свеки да ја чува. Прифати . Уште одамна се спремам психички за уште еден член дома ама тоа е. Се надевам нема да избие некоја војна ама што да се прави. Од друга страна па викам сигурно во градинка нема да ја чуваат како неа и се помирив. Здравје на 2 год ќе оди @Black girl како јас да пишував место тебе. Значи од толку натрупани обврски и грижи нервозна ептен станав. Па на крај викање по мм и бебушка. Душиче си викам уште не разбира среќа па ќе си поплачам и се така во круг. Мм вика не и викај викам не разбира уште. А баш е мирно бебе за разлика од други. Најголем проблем ни се денските заспивања некогаш со многуууу нишкања. И не спие во галама сака тишина. За др неможам да се пожалам. Како секое бебе и она си бара внимание да ја играш,повеќе е во раце сега и на под се тркаламе. Мм ми помага колку може неможам да се пожалам. И тој по цел ден работи па колку може толку. Мене почна се да ме боли по пораѓај се мислам од таа спинална е. Кичмата страшно, ако се наведнам неможам да се исправам. Нозете цели ме болат. Раце исто. Му викам на мм остарев за кратко време. А он па еј од едно дете остаре а другото кога ќе дојде јас останувам без зборови. И така се пожалив доста да одам да спијам утре пак еден куп работа. Децата на прво место се друго кога се може и колку се може.