Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    :rofl: не бе, мирни бевте сите, малото си се возеше во количката за пазарење а јас и ти очи у очи се погледнавме, ама не ти пријдов, си реков -Ај да не ја исплашам од нигде никаде со моево упознавање :D Ама, многу си убава во живо да ти кажам право :*

На M&M, mal.ecka, eli25 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Skorpija989

Skorpija989 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2016
    Пораки:
    275
    Допаѓања:
    4.783
    Добар ден

@danichap да е жива и здрава принцезата, а тебе брзо опоравување.

Еве ме мене ви пишувам од автобус. Одам накај работа. Денеска прв ден. Бебе кај мајка ми. Знам дека добро ќе боде чуван и дека ништо нема да му фали, ама пак умам некој немир во душата :|. Се надевам нема вака да е секој ден.

Стигнав мајки ајде да видиме дали сум ја заворавила работата :).

На emkaemka, muchacha_a, mal.ecka и 21 други им се допаѓа ова.
  3. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Здраво мајкички :)
    Бебе заспа ,а јас си пресеков парче торта и си направив чај седнав да одморам .Ме боли глава нешто денес ,најверојатно од времево .Викендов цел со гости го истеравме ,во саботата друштвото ни беше на гости ,а вчера роднини на ручек имавме . Денес моите се најавија ќе дојдат вечер да го видат синко да се погушкаат малку . За 8 март маж ми до сега ништо не ми купил ,во принцип не ми купува подароци ниту пак ми спрема изненадувања не е по тие работи ,знае да ми рече купи си нешто ,дури бевме дечко и девојка ми купи лаптоп и стално се шалеше лаптопот дека ми била подарок за 10тина родендени унапред ,а пред свадбата ми купи кола па сега таа ми била за сите родендени и празници за 20 години унапред така вика:lol: Јас имам подароци за купување на свеки ,на мајка ми и на двете мои баби ,ќе купам по нешто ќе ги израдувам :)
    @danichap жива здрава да е ќеркичката само радост да ви носи :hug:
    @24.07 среќна годишнина :)
    Убав ден на сите :f:

На Lolipop23, emkaemka, Mari* и 20 други им се допаѓа ова.
  4. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.146
    Допаѓања:
    40.509
    Еве ме втор пат, ама многу сте се изнапишале.

@LiliBoz побрзо да поминува:hug:
    На @danichap и тука да и честитам ќерка. Да е жива и здрава принцезата.

Јас сакам да ја пробам таа прочуена торта на Лили.

Инаку мм знае да работи се кога сака. Добро со исклучок на вадење алишта од сушара. Наместо да гу здипли за да немора да се пегла, тој ги вади на куп како што се. Машина за перење знае да уклучи и те како, особено ако треба да се пере неговата спортска опрема. Во кујна е подобар од мене.

Ве поздравувам во овој тмурен ден

П.с. има попуст 10% во ваикики на цела колекција до 8 март. Не е којзнае колку, ама пак. Јас отидов и нормално влегов за мене, а испазарив за синко:D. Слики во соодветната тема.

Едит: Среќна годишнина @24.07

Последна измена: 5 март 2018
    На emkaemka, Mari*, muchacha_a и 23 други им се допаѓа ова.
  5. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.899
    Допаѓања:
    34.104
    Добар ден:music:

Значи денес е голем ден журка е на нашата тема :music::music::music: @danichap ни се породи на сите ни олесна:whew:
    Живо и здрава Александра ,на мама побрзо оздравување.Од мене бајадера да биде Александра слатка како бајадера.
    bajadera1.jpg
    Абе одма, а прочитам Александра на една тетка Цана ме потсеќа.Заедно работевме огин жена попозитивна немам сретнато.Јас втор ден на раб и ме на тераа јас да се јавам на телефон во канцеларијата уште 4 други.Александра ќе ми треба јас нема тука таква, а Цана има ли јас да :$Епа дајте ми ја Цана.После ме зезаа еден месец оти тоа на директорката и кажав(facepalm) Она не се преставуваше Александра, само си мечтаеше за внука Александра:)
    Ние ја чекаме и золвата да се породи оваа недела има термин за провокација.Па пак ќе частам:)
    Од сабајле бев на кафе со братучетка ми , арно си поминавме јас морав по малата. А малата да не ви кажувам одам ја зимам од градинката не сака да ја облечам се треска од земја.Едвај ја облеков цела градинка во вис ја дигна.За спиење ист проблем не сака вчера 1час плакаше на крајот денски не спиеше , па ми заспа во 18:30 пробав да ја разбудам за 1 час и да ја бањам не сакаше само ја соблеков во пижами и продолжи да спие. Со неколку будења за "ава"-вода.

@24.07 среќна годишнина да сте секогаш заљубени ,со слога и разбирање во бракот:f:Побрзу да му мине проривот на зетко(fingers)

Тоа е мајки одам да правам мусака:)

На Lolipop23, emkaemka, Mari* и 21 други им се допаѓа ова.
  6. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    28.580
    Здраво од мене мамици!
    Се помалку имам време да ве дружам, стварно ми е тешко со обврските да наоѓам и плус време за релаксација. Ми фали оној дел кога сопругот се враќа во нормално време и ги презема дечките а мајката пие кафе и одмара. Кај нас го нема тоа, ММ цел ден е на работа, па јас и кафето од нога го пијам, секако ладно и отстоено 3-4 часа.
    Ах да се затопли веќе, подруго ќе е... Малку надвор, малку дома, малку во парк и отишол денот убаво искористен. Секако пак сама ќе шеткам, со двете моми, ох, ќе знам ли да се организирам! Имам време до тогаш, ќе најдам некој начин.

Деновите ни се отсликани еден на друг, дадата во градинка наутро ја носи ММ а ја враќа баба и, ММ како што кажав зафатен цел ден со работа, бебеката воглавном си спие и цицка... ЈАс заглавена дома со домашни женски обврски, де ручек, де перање, пеглање... Добро е што поспивам малку повеќе сабајле па го издржувам денот колку и да е напорен... и досаден, а досаден е многу!

Денес немам ручек, го загорев гравот уште на првата вода оти го доев бебо во тоа време... ќе ручаме кај мајка ми, ќе им одам на кафе па и на ручек.

@danichap Се олеснила! Честитки храбра мамице, голема да расне ќерката!

На Lolipop23, emkaemka, Mari* и 24 други им се допаѓа ова.
  7. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.501
    Добар ден на сите мајки. Мене глава ме боли со денови. Да ве прашам дали вие знаете дете кое не сака да прави роденден? За една недела ни е роденденот правиме 5 години но не можеме да се договориме нити да закажеме роденден. Јас крај не можам да најдам. Не гледам причина зошто да не го правиме ама деца ко ќе збеснат со будалски идеи.....

На muchacha_a, mal.ecka, eli25 и 10 други им се допаѓа ова.
  8. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.898
    Допаѓања:
    142.336
    @danichap cestitki majce,preubava vest.Da e ziva i zdrava Aleksandra i da ve raduva cel zivot.Umna devojka ke bide:)cekala da i stigne pomosta na mama :DUzivajte sega

Dobar den,
    Citajki vaka posakav i jas uste edno detence:$Ama ke poceka."Ova noc nije moj dan" :D:(Taka da drug den ke pisam

@LiliBoz pobrzo ozdravivanje na sinceto.
    @24.07 Cestito godisnina ,da vi se mnozat godinite so mnogu ljubov i razbiranje.

Ke se posluzam od tortata na @Saraa i kafeto na @Ano .

Pozdrav majki ,iajte ubav den

На Mari*, muchacha_a, mal.ecka и 20 други им се допаѓа ова.
  9. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Здраво на сите.
    Денеска многу убав ден. Од сабајле се израдував за @danichap.
    Како сакате разберете ме ама сите ве милам:D за сите си имам некоја слика во глава :D:D
    Ми заспа малово покасно денеска, се надевам нема вечер да дежураме.
    Јас уште не сум добила, вчера имав така како менструални болки ама ништо. Ќе почекам уште некој ден пошто не сум сигурна дали на 5 дали на 11 добив минатиот месец.
    Сте збореле за помош околу мажи. Мојот знае да измие садови и да исправосмука. Ама и тоа кога ќе го замолам, или кога ќе види дека неможам сама. Али ретко тоа. Во принцип сама се организирам и си средувам.

На pile30, emkaemka, Mari* и 22 други им се допаѓа ова.
  10. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.758
    Допаѓања:
    38.576
    Женски, многу сум изнервирана. Фирмава преку која плаќаме интернет и телевизија е катастрофа. Никаква услуга. Едвај чекам да ни заврши договорот и да го откажеме.

Маж отиде на лекар. Му се качи притисокот. (facepalm) Вечер порано да се легне. Големиот утре е прва смена во школо. И малото ќе го однесам во градинка, па ќе ја искористам приликата да завршам некоја работа по дома. Од децава ништо не можам да направам. Утре имам и една обврска, па ќе морам да излезам. Дај Боже да е убаво времето. Прееска истури. Кафето го испив, па сега е на ред да спремам благо. Ќе пуштам слика покасно, да се засладите.

На emkaemka, Mari*, Seline и 14 други им се допаѓа ова.
  11. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.215
    @danichap Cestitki majce, srekjni i vecni da ste, gospod samo ubavini da vi daruva :inlove:
    Jas resiv nisto da ne pisuvam samo da cestitam a sto da pisam koga sum vo haos ,beba i baba nikako da se naviknat, 3 dena na rabota 2 dena doma si kreva beba bezveza tt samo eden den pa nema, krvna slika top, crp, brisevi sve top, ili zabi vika pedijatar ili taga po tebe, na rab na ludilo sum ustvari ne go minav rabot vekje sum vo ludilo, nemozam da otsustvuvam od rabota non stop a taa nit jade nit mleko pie so baba, neznam do kade ova kje tera, pa i noknovo nespuenje me ubiva vekje 4 nedeli nemam povekje od 1 saat son otspano, ne sum funkcionalna, nemam koncentracija, gotovo poludev, a bre kje si puknam od nervozi, aj da ne ve davam so negativnosti, ve pozz i guskam :hug::hug::hug::hug:

На Lolipop23, emkaemka, Mari* и 18 други им се допаѓа ова.
  12. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.540
    Допаѓања:
    289.041
    Добро утро мајки.
    Фала ви на сите за честитките, со убавини нека се враќа кај сите.
    На кратко да ве поздравам додека момава спие.
    Ние добри сме со малото, се уходуваме.

Имајте убав ден :hug:

На ma4e1311, Belabelinakinder, emkaemka и 45 други им се допаѓа ова.
  13. Две Принцези

Две Принцези Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2017
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    377
    @24.07 среќна годишнина,уште многу години да си ја славете се разбира секогаш весели,и заљубени

@danichap нека е здрав и жива принцезата поубаво чувство од тоа нема

Инаку :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee: пијам и ве читам,дада на градинка малата ми се смее и така.
    Вчера беше роденден на мм па му направив торта и ќеркичката кога ја виде ми вика е мамо нели јас сум на ред да имам роденден што сега тато ххехехех и така души мили ве поздравувам сите имајте убав ден и бацки до вашите дечиња од моите две Принцези:makeup:

На emkaemka, Mari*, barby и 17 други им се допаѓа ова.
  14. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    28.580
    Здраво друшки! :)
    Го почнавме денот во 8, што баш и не е вообичаено за мојата бебка која знае и до 12 да си поспие. Ама утрово имавме еден лигавешки испад од големата ќерка, :@ плачеше и викаше па ја разбуди бебката. Значи нервозно го почнавме денот, се надевам подобро ќе го поминеме.
    Бебката ја презаспијав сега, бучи правосмукалката. Убаво решение ни е тоа со правосмукалката оти лесно заспива, ама ме фаќа страв дека ќе се расипе од толку напразно бучење :worried: (можеби и нема врска ова). Ме прашуваат блиски што сакам подарок за крштевка па им велам правосмукала да ни донесат, секако ќе си ја искористиме. :lol:

Раскренав низ дома и си сварив кафе на раат да испијам. Само нека спие бебево оти ни кафе ќе се види ни ништо. А некако тешко го зацврстува сонот па се буди некогаш и на 5 минути и ја презаспивам додека не заспие убаво цврсто. Скоро 2 месеци има а сеуште тераме без ред на спиење и цицкање. Некогаш спие по цели денови а некогаш денот го минуваме во презаспивање цел ден, некогаш во раце а некогаш малку си ужива во релаксатор...

@Black girl наназад те прочитав за муабетот колку е тешко да се обавува улогата на мајка и сосема се согласувам со тебе. Ценам искреност како во твојот пост, оти не секогаш имаме храброст да кажеме дека ете ни е комплицирано да бидеме мајки (што не значи дека не сакаме или дека не сме добри во таа улога).
    Ама реално, се скратуваме од сите задоволства , па дури и од основни потреби како миење лице и јадење само за да дадеме предност на потребите на бебето. И уживаме во тоа да ги чуваме и да се грижиме за нашите бебиња, ама фали она раат кафе испиено, фали сон, фали време за себе. Плус да бевме само мајки можеби и немаше да се жалиме, туку сме и домакинки и сопруги и вработени, па и сакаме да бидеме перфектни во секоја улога и со тоа уште повеќе си ствараме притсок врз себе. :doh:
    Ама ќе помине тој ,,зорт период,, или пак ние ќе свикнеме на тоа темпо и нема да се жалиме. (facepalm)
    И стварно, алал да ви е на мајките со три и повеќе деца, оти јас со две дечки потфрлам во организација на денот, а се трудам многу, ама... се си мислам не стигнува еден ден за да јас бидам и во кујна, и со бебо, и во парк со дадата, на крај и во спална со мм.Но, кога се сака за се се наоѓа време (или не? :wasntme:) Ама од се по малку и отишол денот, па отишол и животот...

На girl-miri, emkaemka, Mari* и 24 други им се допаѓа ова.
  15. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    2.845
    Добар ден и од менее. Најпрво @danichap вечно ќеркиче , тебе побрзо опоравување.
    Инаку бебе спие ја направив ручек за него и сега кафе пијам. Да стане па ќе испаднам да го прошетам , убаво е времево.
    Нема ништо ново деновиве е кенкав , заби го мачат изгледа , ама ќе издржиме.
    Со диетава незнам што ќе правам , се беше ок до сега , сега треба да ми дојде и во главава само ми се вртат тостови , помфрит , се што не требА ама срце јуначко не попушта.
    Денеска ќе видам да земам поклони за 8ми март за мајка и свекрва , а мм ќе видиме дали ќе му текне да ми купи нешто , инаку стално ми зема по нешто , симболично нормално.
    Толку од мене за денеска. :hug: мајки.

На emkaemka, Mari*, Seline и 12 други им се допаѓа ова.
  16. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Здраво друштво:hai:
    Ме нема долго време, но ве читав многу често.
    Сакам да им честитам на сите мамички за се што си прославиле, родендени, пораѓаји.. Со помин на болните..
    Ние поминавме малку неубав период. Ме фати вирисот па од мене и малата. Она полесно го помина. Јас со бронхит:x
    Мислев умирам, ми дојде крајот. Јас со 39 т, малата со 39. Јас на инфективно со моите, малата на педијатрија со мм и сестра ми. Мене ми викаат може ќе те задржиме, нејзе исто. Лежев со инфузија, немоќна да станам да одам кај моето дете кое што исто така беше болно и имаше потреба од мене повеќе од секогаш ;( Прв пат имаше волку т и она.
    Па ајде за среќа двете дома не пуштија. Правац кај мајка. 10 дена. Мајка:inlove: јадење, пиење, мазење.. не гледаше двете како принцези. Изморена а не признава..
    Денес бев на контроа. Добра сум, но уште една недела ми продолжија боледување. Денес конечно се враќаме дома:) Не дека не ми беше убаво кај мајка ми, но ако поседам уште некој ден нема да ми се враќа ич :tmi: А мм си прашува, кога се враќаме..
    Денес после 2 недели искочив од дома. Се чувствувам како преродена. Уживам во прошетката до клиника:lol: Во звукот на птиците, сонцето што ѕирка.. Уживам во мали нешта и сваќам колку значи здравјето..
    Убав ден мајки:sun:

На Lolipop23, emkaemka, zuto и 29 други им се допаѓа ова.
  17. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.758
    Допаѓања:
    38.576
    Добро утро женски! :f:

Конечно сама. Големиот го однесов во школо, а малиот во градинка. Па следи да си посветам време. Да се истуширам, па да бегам. Имам важна обврска. Ми стигна и честитка од ЕВН. Баш се израдував. :D Вчера го направив благото. Ќе ставев слика, ама не се шишарките како што треба. Смесата сум ја направила помека, па вадејќи ги од калапот пола се распаднаа. Битно ќе се изедат.

Поздрав женски. Се читаме подоцна. :hug:

На emkaemka, Mari*, chocolade и 19 други им се допаѓа ова.
  18. Marmarin

Marmarin Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.058
    Допаѓања:
    14.526
    Добар ден мајки :f:
    Денов рано ни почна, станавме наспани во 7:30, се спремавме и отидовме во 10 на вакцина, да поминиме на редот. Значи моево јуначе глас не пушти од боцкањето, и викам на сестрата отсега вас ќе ве бараме. :D Еве го сега спие, па ќе следам денес да видиме како ќе е, се надевам ќе поминиме без тт.
    Кафе можам на раат да си пијам, свеки направила ручек една обврска помалку, мене ми останува да испеглам нешто од бебе и кошули од мм, а најмногу ме нервира то :envy:
    За 8 март гледам сте почнале муабет. Лани добив ташна од мм, го имав пукнато дека ми треба кафеава па ајде си одбрав, инаку не заборава, секогаш цвеќиња ми купува знае дека ги сакам. :makeup:
    Јас само за свеки купив џемпер вчера, за мајка ми и золва ми уште не знам што, ама утре здравје имам време.
    Маже денес втора смена ќе седиме дома, ама и онака не излегуваме после вакцина па ќе си се гушкаме со бебуш. Па здравје од другата недела почнуваме со дохрана по препорака од педијатарот, од една страна знам шо како, од друга сум збунета :^) ајде ќе се навикниме.
    Толку од мене, убав ден на сите :hug:

На emkaemka, Mari*, chocolade и 13 други им се допаѓа ова.
  19. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.474
    Допаѓања:
    22.716
    @danichap честитки мајка,жива здрава голема да расте!
    @Skorpija989 го имав јас а верувам и сите други мајки тоа немирно чуство кога тргнуваат на работа.Додуша,КОШМАР ми беше како ке се одвојам од синко! Ама за 2 недели ке се увериш дека супер си функционира бебпката твоја,особено со мајка ти штом ја оставаш.Со потуѓ човек да оставиш дете,мислам потешко е.А и ќе видиш,со тгнувањето на работа,ќе го оптимизираш времето најдобро потоа дома со бебпка;) Се ќе биде ОК,No worries;)
    @24.07 среќна годишнина,уште многу да си дочекате!

Врнежлив вторник,,ситно бројам да „ѕвони„ и да тргам накај дома. За 8ми Март само цвеќе подарувам,а си “нарачав“ истот така цвеќе од мм.ОБОЖАВАм цвеќе значи!:)
    Синко има нова игра.Зима влажно марамче и брише се што ќе стигне:играчките,столови,тепих и на крај со истот марамче,устата ќе си ја забрише:))) Не се потресувам многу,бидејќи дома не ни примам многу гости,а тие што доаѓаат без чевли влегуваат,така да,дете неможе да се допази а мора да стекне имунитет!

На emkaemka, Skorpija989, elcezelce и 16 други им се допаѓа ова.
  20. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.899
    Допаѓања:
    34.104
    Добар ден мамички.

Малата спие, јас направив ручек по рецепт на храна и вино ама не ми фаќа око баш.Ама на вкус е вкусен:)
    Сабајле малата во 6 се издига и велам спиј не сака.Ај ја зедов во раци и велам чекај да не и е пропуштила пелената гледам мокра:@ И до дека ја сменив ја оставив сама да заспие си поплака малку и ништо се мачевме до 6:40 и си сранавме.Ја спремав и однесов на градинка , а јас се вратив да средам дома.
    Малата денес кога ја зедов од градинка воспитувачката ми вика ја учиме како праве зајчето со носето, а ние така правиме кога ќе ја видиме свињата(facepalm)Детето целото ќе се збрка:?:
    Пак зедов да ја облекувам абе тепачки лежи, не сака да се облака, сака да се вози на тие точачиња што ги имаат во собчекувалната.Па и дадов една ќифла и одма се смири. Инаку ја земам после ручек ама цела кифла изеде и дома плус јадеше.А тие ми викаат супер јадеше :rofl:

Еве ја стана малата па се молиме за ручек не сака да проба тоа ни е тешкото и мачно. Да одам да ја ранам.

@Ano фала за подршката, за жал вчера имала спонтан и утрото и правеле ревизија. Ќе си почекам за внуче уште некое време. Многу ми е жал и тешко цел ден си плакам. Мислам од стрес и е, таа била трудна , а на нејна другарка детето си почина во истиот период.Ајде живи и здрави за неколку месеци ќе чекаме пак радост(fingers)

Убав ден на сите:)

На girl-miri, emkaemka, Надежна и 14 други им се допаѓа ова.