И ние сме тука некаде, исто пред 3год во јуни почнавме врска, во септември бидна ќерка ми, во јануари се земавме Ние мајки седиме на тераса и се бањаме во корито Незнаев веќе што да и' смислам за да не и биде досадно и топло, зашто и цел ден под еркондишн не бива. Навечер не заспива до 11-12, ги слуша децата од улица што се играат, а има и такви мали како неа што исто не спијат па се на улица. Се мислам дали и јас тоа да почнам да го правам, ама ептен сум гроги уште во 10, зашто станувам рано за да го избегнам пеколот и во понормално време да се вратам дома. Ама "понормалното" знае да ме фати 12-13 на пладне Туку мајки....бидејќи сите сте фамилијарни жени, ми треба ептен помош од вас. Помош за идеја за продавници каде ќе можам да купам некој убав и посебен свадбен поклон за близок другар. Сакам да му остане во спомен, а освен Карес не ми паѓа на памет ниту една продавница! Ај хелп!?
Lelee stvarno e pretoplo Ovde kaj majka mi e 28 stepeni ali pak ne se izdrzuva. A sinko spie cel den neznam sto mu e Cekam da stane da rucka pa da zaladi palime kola i idem kaj svekrva mi i ona e sama mazite ni se zaedno na pat pa nema smisla da ne se druzime Vikendov planiram kupaki da kupam pa da ne znae nekoja kaj da najdam ubavi, ednodelni se razbira Za na odmor uste nemozeme da resime kade i tocna data koga, nemozeme da se vidime so mm od sto ima rabota Imajte si ubav den mamicki
Dobri sme nie, si se gushkame si se smeshkame si gugame Tuku dojde pekol zheshtina i kaj nas denes, ne se sedi ne se zhivee.. Bebush oblechen na najtenko bodi i zhiva voda e sirotko Taka minatoto leto imashe edna nedela cela so mnogu visoki temperaturi nepodnoslivi, gledam i godinava pochnuvaat.. Nesvojstveno za Germanija Odam da vidam dali go ima nutribullet da si se podnovam, luta sum na mm i taka pokazhuvam lutina. Si kupuvam neshto shto jas sum si sakala a nikako da dojde red za mene. E nema, ke dojde i ne me interesira
Da ja doam I so dohrana kafinjata gi pijam posle doenje obicno edno pijam ama nekogas moram I poike no ne pijam pokasno od 4 nema problem so spienje preku den ustvari ta si spijat ama preku cel den a navecer e budna eve veke edna nedela nemozam da se osvestam od spienje care nekoe ak znajs kazvi zence
Povelete mamicki da ve pocastam.Na denesen den pred 4 godini so mm ja krunisavme nasata ljubov,stapivme vo brak. Bujrumte na nekoe virtuelno koktelce i torta se razbira.
Neka vi se mnozhat, samo ubavini vo zhivotot Jas si go kupiv toa shto si sakav, e ne ke si igrame igrachki So merak ke mu pravam na sinko kashichki za nekoj mesec
Многу се тие кафиња, затоа не ти спие. Намали со нив, па ќе видиш. Без разлика што ги пиеш после доење, кофеинот не се исфрла баш брзо од организмот, два часа се малку, а особено што пиеш 4 кафиња дневно. Намали на едно, ќе видиш разлика. Твојот и нејзиниот организам не се исти. @ines.h изгледа страшно, го поминав тоа со син ми, зајдуваше до три години, поретко понатака, па сосем престана. Најчесто кога ќе се уплашеше, кога ќе се удреше силно или кога ќе го заболеше нешто, зајдуваше. Јас го сепнував со чаша вода во лице, или дување во уста (поретко). Битно е да му го одвратиш вниманието, да може да земе воздух. Во принцип не е опасно, ама глетката е ужасна.
Greska me razbira pokasno od 16h ne pijam kafe obicno po edno pijam ama ima denovi zs od nespienje nemozam da funkcioniram pa pijam I poike zs bebka ne spijat navecer nikako ...izvini za greskite ama tel mi istavat pogresni zborcinja
Dobro vecer i od mene. Ne sum otvorila forum nekoe vreme, ne sum se pribrala asalno i stvarno nemam koga. Nemozam ni da iscitam sve sto ste se raspisale ☺. Od rabota dokaj 6:30 po doma pa malku nadvor. Pekol e ama decava ne se dodrzuvaat doma. A nemozam pa pokasno da ja izbesam malava posle 8 e veke neevozna a ne saka nadvor u kolicka nikako nitu preku den a ne pa navecer da pospie pa da posedime do poveke. Ja fatila nek9ja budala faza, dodeka ja istusiram i spremam za cicanje se utepuva od placenje, posebno denes prv pat i se sluci da zajde, a posle ke se nacica pa se razigruva i dodeka zaspie dusa vadi. A se gleda deka i se spie trlja oci ama nekako dali od toplovo ne zaspiva mirno kako sto si znae. Gledam ste pisuvale koj kolku bil vo vrska pred da se zeme. Nie se zabiravivme 6g pred da me pobara pa uste nesto pomalku od godina do svadba, veke sme 8 god vo brak znaci zaedno 15 veke nemozam ni da gi dobrojam. A stalno si vikame da ne se vlecevme tolku decava sega sredno skolo ke ni bea a nie ne samu tolku vo vrska tuku i prvata godina od brak ne ni pravevme deca demek aj 1 godina da sme pouzivale, budali. Da bev so ovoj pamet togas eee. Ama nema vrska se iznasetavme barem. Ajde poleka da go legnuvam i golemolkovo pa i jas da si legnam. Da ispogasime svetla da mozam da ostavam otvoreno vo spalna da vlaga ladno od klimava vo dnevna da moze da se spie.
Povekjeto majki go imaat toj hronicen zamor i nenaspanost. Abe kako zaklana bev na pocetok, samo spiev... Zaspivav po 3 pati dnevno so bebe vo race, rano legnuvav i sabajle edvaj se rasonuvav. A sinko spie cela vecer od koga e roden, ne e radi nenaspanost od stanuvanje mnogu... I odednas mi prestana toj period, se normalizirav... Sega duri insomnia imam, nemozam da zaspijam Toa e valjda od nekoja promena vo organizmot posle raganje koja trae nekolku meseci, mozes i krvna slika da proveris da ne ti e nisko zelezoto, toa taka deluva loso.. tera na spienje
Ај,добро вечер Бебуш нана,а мама пред компјутер. Инаку стварно жешко,а цел ден бевме излезени.На мм му вадија бемка од ногата и плус му заукружија уште две за следење после шест месеци. Утре пак уште пожешко,ама имам термин заболекар да ми менат пломбата на забот и после постпородилни часови. Мм е на боледување,па он ќе не разнесува со колата. Бебето ми е на боди облечено цел ден.Кога излегувам носам секогаш резерва уште 2 нови бодиња за преоблекување.Мајци не облекувам одозгоре...чорапи исто. Утре планирам цел ден да сме излезени има убаво езеро со среден парк и плажи за бањање.Само не се бањаме,немам исцели купачи, а мм не смее раната да ја натопи.
Ah toj kompleks nas mene eve sincevo mi e 1god i 3m i seuste mi e sube taka dvodelni obicni da oblecam bratucetka me vika na bazen nekolku pati, ne mi se odi... Inaku mn ubavi za takvi kako nas se i onie dvodelni, dolnite so visok struk, jas takvi zemav minatata god
Добра вечер и од мене. Ние вечерва со синко изненадно сами. Мм мораше за ск,со другар,за жал,не за убаво.Како и да е,само со помин да биде. Ми фуфка малку,прв пат сами цела ноќ ќе бидеме,но ќе се издржи,будна со Фемина ќе се дружам,има сите теми и категории да ги исчитам Среќа кај нас дома,ладно е,немаме гајле со жештини ноќе. Планира(в)ме утре да киднеме некаде на шетња,но како се одвиваат работиве,тешко. Нашиот (несигурен) одмор,е резервиран за втора половина на јули,зависи како ќе дозволи работата на мм,планираме Грчка да ја посетиме,но здравје.За купачи,лани,бидејќи бев плус плус сајз,си имав едноделни купачи,оваа година ми се големи,ќе мора нови,и да,сигурно ќе бидат од тие што се со висок струк. Добра ноќ мајки!
Не значи не ми е срам од развлечениот стомак,колку од стриите.Ми се јави Pruritic urticarial papules and plaques of pregnancy синдром(може да се види колку лошо изгледа на интернет) и ми се разранија стриите како со пликови. Бев жива рана на стомакот последиот месец.Ептен се измачив и сега имам како сеќавање огромни лузни низ целиот стомак.И имам црн папок кој полека се чисти,затоа ми е срам.Не се чувствувам убаво во своја кожа.Килажата ми е речиси вратена. Инаку добра ти е идеата со дводелните купачи со висок струк.
Lelee dusa be, izgleda ponezna si pa se vospalile. Moive skoro isceznati se, bledi imam i epten nekoja crvena kaj spojlerite. Inaku super stojat tie kupakji, jas gi zemav od edna prodavnica od GTC, ako si od Sk... Godinava kje se osmelam za gol stomak a utre kje gi probam tie od minatata godina, sega sum mn poslaba kuznae kolkavi kje mi bidat... Baska i gradite mi ze smaleni
Откако се породив кафето ми се згади, сега пијам само по едно или ниедно кафе со многу млеко (капучино, макијато, 3во1). И претходно не пиев многу кафиња но се знаеше на сабајле голема шолја јако црно кафе без шеќер и без млеко. Ама затоа мм пие и за мене и за него. Инаку ние сме заедно околу 3 години. Пред 3 год јуни почнавме врска на далечина, следната година август свадба, па јули лани бебе бр.1 и годинава почеток на август (а може и порано) го чекаме бебе бр.2 Вредни сме многу, втора годишница брак со две деца ќе ја дочекаме но да можам да го вратам времето ништо не би менувала. Има моменти кога сакам мм да го фрлам од тераса, но почести се оние кога сум на седмо небо со него. А највредното нешто се секако овие две кои ги создадовме и за кои сега живееме. Фала ви што ја отворивте темава со врски и бракови, си направив кратка ретроспектива и убаво ми дојде
Ех,врски и бракови. Иако сум прилично млада, со мм заедно сме 10год,од кои 4 во брак,а после две год. добивме прекрасен син. Времето назад никогаш не би го враќала,зашто знам дека никогаш нема да ми биде поубаво од сега. Имам прекрасен,вреден,трпелив,послушен и срамежлив сопруг и син за кој ние двајца живееме. Може некој ќе помисли лажам,но и кога бевме во врска,ние со мм повеќе од една ноќ,никогаш не бевме скарани. Сега,ноќе се смируваме Толку многу сме поврзани,што ние едноставно немаме време за кавга. Е сега,постојат и денови кога не сакам ни кафе да му сварам,но знае тој убаво да се искупи,и заборавам. Едноставно,ова е живот за кој не се каам,благодарение на мм и на ангелот кој е наше богатство!
Ааа за убаво си зборите - јас да земам да пишувам ќе ми треба 2 дена Еве на кратко и јас да куцнам нешто: се запознаваме далечната 2000та, во основно. летен период, јас на поседок кај баба ми (од ист град сме инаку) и таму беше нај фраер во друштвото. Сите го сакаа, јас најстрамежлива нормално никако да зборнам и приближам. Се збиравме може по 20 деца на улица, со сендвичи огромни, од баба направени нормално, и ги гледаме машките кај што играат баскет. хаха И така тоа лето заврши, почна школска година и јас будалата од едниот крај на другиот одев кај него во школски двор да чекам голем одмор, да излези човеков а јас да го ѕиркам низ ограда. Абе лудории-пеперутки 1 тон. И почетокот таков ни беше, детска љубов (кој ти знаел дека фраеров во мои раце ќе заврши). Останативе цурици од негово маало коси ќе ни кубеа со другарите мои, дека ние на нивни терен од другиот крај на градот. Дечишта ејј! И така средно се запишавме исто, тој една год постар од мене. Па тогаш посериозни као. Па иди ми дојди ми секој ден. Гимназиските денови брзо завршија. Дојде време за нешто посериозно. По 4 год се запиша прво тој Ск на факултет, по една јас оп по него. Заедно седевме сами од почетокот. Завршија и тие денови, се вработивме и останавме Ск По 14 год врска, фраеров ме бара за жена на изгрејсонце во 5 сабајле во Грција. Ме скорна од спиење (роденден ми беше) и шетавме по плажава, јас успана, и почна реферати да ми зборува. Јас чуди се што му е. Мислам не знам како му станав - абе така ете требало. После 1год се венчавме и зедовме стан. Па уредување ова она, наваму натаму животот стана побрз, подинамичен. И така по 1 година, т.е. оваа 2016та се роди нашиот ангел. Еве го до мене си нани, јас си го гледам и уживам. Нема ни 2 месеци Симпатијата, дечкото, маж ми, љубовта на мојот живот стана татко! Аххх колку убави спомени. Баш убаво си се потсетив. И така женички, тоа е мојата 16 годишна авантура со мојот фраер. Многу се сакаме, ама и си се караме. И да напоменам - нема ноќ а да не си посакаме добра ноќ со бакнеж. Тоа е тајната на нашата искрена љубов. Сакајте се и вие. Многу ми е мило кога ќе прочитам убави приказни. Лелее ама се распишав, инспирација еден тон. Ај да легнам оти кај да е ќе се разбуди пеперутчево мое! Лека ноќ.