@Monella слушнав и срцето ми се откорна. Што да пишам денеска освен дека нема утеха тоа што се случило. Сега им текна дека требало да се поправаат скршените прозори. Дали е тоа судбина или се бара виновник? Бабата цел живот ќе носи грев на душа. Страшно. Не ми се верува. Кога судбината ќе удри врз животот на младите и тоа бебиња... Дали ние денес имаме право да се жалиме тука??? После оваа случка никогаш веќе нема да пишам дека ми е тешко или сум ненаспана, изморена, неизбањата. САМО ДА СМЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ. Душата ме боли. Не ги знам не ги познавам но претешко ми е, сочуствувам. Се препрочитав сега па да не ме сфатите дека ја обвинувам бабата. Жената сакала да го прошета само ваљда.
Еве ме уште дишам Помина уште една ноќ со тт и сабајлето правец кај педијатар Кога му ојдов,бесна,со косата во вис ( дека не ми текна да се исчешлам) подочнаци до шија,незнам кај терам од неспиење.... Ко му се имам дадено Кај Геемански кај Македонски,дека е Рус све ме разбра Аман со тој фрише луфт (свеж воздух) Одма во лабораторија ме прати И зедоа крв на момата,почекавме за резултат и супер и беше крвта Па и го викна само мм,мене ми рече вас ве молам почекајте овде незнам ни што му има речено Не ми кажа мојов ништо освен дека се е во ред Добивме ибуфлам за тт,нешто за кашлица и домче Сега е малку подобра со тт,ама пак никако да слезе под 37.5 Се надевам брзо ќе помине Синко и тој е многу нервозен,многу се лигави и од плунката е исфрлан на брадата и образите Мм втора смена Тој пак и колку ме нервира во последно време ми иде да го Џо ја свитка ногата и набиена му е па не бил за ништо На моменти ми иде да му ја скршам мајке ми Се јави синко одо ја
И јас се изнаплакав. А не ги знам. Исто плачев и кога го гледав документарецот за Eric Clepton. И неговото детенце на тој начин загинало и затоа ја испеал песната Tears in Heaven Неговото детенце паднало од 53ти спрат исто од скршен прозорец на меѓу кат
Dobar den majki...da ve pozdravam malava dodeka spie.Si pocna pak posle polnok da zaspiva a presrekna bev edna nedela zaspivase porano. Denes 3 meseci uste detevo nikakov red nema.Nekoi denovi spie samo po saat nekoi denovi celi gi prespiva, neznae ni koga cica ni koga spija.Bitno umorno se cuvstvuvam so nespienje i depresija i anks se boram. Redovno citam ama vreme za pisuvanje retko najduvam. Ve pozdravuvam majki...
Добро вечер. Секаде сонце кај нас снег утрото имаше и дожд.Додека секаде имаше снег кај нас сонце и температури -12.Добро е не е веќе минус. Утрово кога ја зедов ќерка од градинка по патот се мававме со снег.Не дека толку имаше го собирав од страна каде беше чист т.е бел.Ќерка леташе од среќа.А рачето црвено ама викаше само па па Јас ќе ја удрам со топка па и давав таа да ме удри, а јас божем се лутам и ја гонам да ја ручам Не беше ладно и ако врнеше дожд.Одеше по сите вирчиња и скокаше Преска во градинката сватив нешто.Кога бев мала мајка ми многу го користеше зборот "ти се молам" постепено го изгуби во речникот.Еве и јас не го користам често, а е златен збор. Па ќерка со нејните несакање да си оди дома и не давање да ја облечам решив да не ја влечам и карам туку да и речам те молам.Случајно или не упали и одма дојде и седна на столчето да ја облечам Вие го користите ли често зборот "те молам " на вашите деца? Леле и јас прочитав за детето, крвта ми се заледи. Не сакам да замислам како и е на бабата.Со деца 200 очи отворени.Ама ете некогаш се стотинки во прашање и може да се кобни. Да ни ги чува Бог децата и нас со нив.Страшно немам зборови за несрќата. @24.07 , @Ano фала ви женски за подршката Нека дава Бог на сите. Туку @RainBow ја нема да пише . Женички поздрав од мене и добра ви ноќ
Гледам и тука за детето што паднало од прозор се пишувало, многу жално навистина. Господ да им даде сила на родителите и на бабата. Не сакам ни да помислам како им е. Мене еднаш ми удрија куче со кола па цела недела плачев и се обвинував а не па дете/внуче. Денеска убав ден, се прошетавме со синко на сонцето, па и на кафе седнавме Имам некоја вртоглавица и ќе одам да си легнам. И вчера вечерта исто имав и баш ова време си заспав. ММ си седел сам до 1:30, го зезав сабајле викам си одмараше од нас. Ви посакувам мирна ноќ на сите.
Среќен 8 март жени! @danichap нека е жива и здрава малечката,да порасне голема. Кај нас стандард шема,школо,бебе,понекое шеткање и дома. Конечно наѕира сонце,малку да здивнеме од сивило студ и дождови. Едвај чекам да шеткаме со бебе секој ден во количка. Инаку,само се силам за диета, а се погладна се будам.Дали од доењето или од замор незнам.Ама крајно време е.Не дека многу се сметам за дебела,но си имам меше од бременоста уште,но не можам вака ,секогаш сум била фит,и ме фаќа нервоза. Да пијам кафево па ќе чекам бебе да стане,се договаравме со мајките од школо за осмомартовско кафе.Оние прослави со пијани тетки качени на маса и сарми на глава не ми се свиѓаат Убав ден!
Здраво мајки Да ви честитам празник , како што е редот Јас не го сакам, ама сакам поклони Вчера купив на мајка ми, тренерки. Може без веза е ама ги бендиса кога и реков за шетанција низ населба со малото На сестра ми се мислам што.. Кога шопингував на мене и купив пролетно јакниче и кошулче од манго , мајка ми вика доста било Ама како со празни раце, може едно карминче или долен веш од сара .... Толку се. На други не купувам.... Поклонот што и го купив лани на баба ми, земјена тава, дедо ми рече да си го земам не дочека да прави во него... Вчера со мајка ми и двете поплакавме за детенцето... Цел ден ми се стегаше душата и нејќев вести да пуштам... Туку дали е можно малото да ми добило алергија Вчера звонев на докторката што не водеше во Козле, вика можно е ама не се веродостојни рез. Го чеша носето многу и очињата.... 2 саати се успивавме дури сега заспа... и носето му е затнато правевме инхалации Наполнив шоља кафе, се сместив во клацкалка а бебе до мене во количка, во летната го успав само така ми успеа Се чешка за носето уште, се буди Ставив јуфки за мене, торта имам место на Лилибоз сладолед тортата бидна од кога ја немав јадено, веќе маф е пола Ај повелете
Добро утро . Среќен 8ми март жени мајки На денешен ден на баба ми ми текна. Колку се ретки бабите денес како неа... Таа само сакаше да чува внуци. Жениште беше тоа. Отиде на мои 21 години и до тогаш ја немав чуено да вика да се кара да се лути да било што од тоа прави. Чуден човек беше. Секогаш мирна тивка и се за внуците.. и така. Малку си поплачев ама Среќна сум што имав таква баба Ние сме супер ко ништо да не било. Лилибоз торта спремна за денес и уживање. Времево е баш осмомартовски расположено. Крај не му се гледа.. Имајте убаво ден мајки
Како сте? Деца однесени, поклони дадени. Сега е на ред да направам крем салата и да уживам. Па после да отидам до Кам и да купам сушара за алишта. Имаат евтини сушари што не рѓосуваат. Оваа што ја имам е за никаде. Ме фати мрза за чистење. Сакам денес се да завршам, за утре да си одмарам.
Добро утро мајки, среќен празник. Јас изгледа само вас ќе ви го честитам. Може ќе се појави некоја жена уз пат, па така и таа ќе прими некоја честитка од мене. Бидејќи не купив за никој ништо еве за вас еден букет, симболично Маж ми, нормално, ми вика кога ќе излеземе да сум си одберела нешто. Јас за роденден не бирам, за 8 март па ич. Додуша можеше едно кафе да ми свари сабајлево, ама кога ќе размизлам кој малер е кога сака да изненадува си ја повлеков мислата. Сигурно ќе ме почастеше со прегорено кафе и шпорет за рибање.
Драги мајки, овој ден е Ваш! Нека Ви биде посебно убав. Затоа што сите Вие сте посебни .. Среќен 8-ми март!!!!
Среќен 8ми март мајки! Поминавме иста ноќ како предходната.Овој пат жеден беше на 2-3 часа бараше вода и жешко ни беше на сите ама најммогу него дека спие меѓу нас. Се превртуваше со нозете кај мм на лице. Во 4 беше утоп од водата тој спиеше а јас го преслекував.,па почна да кемка , да се превртува едвај го облеков.И чекав да заспие цврсто за да легнам и јас до него.Ги оставив со мм и заминав купатило на една Дури заспав 5:30 и во 8 на нозе. Две кафенца испиени едно сама едно со свеки и комшивката. Мм да си дојде од работа и ќе одиме кај мајка. Имајте убав празничек ден мајки
Мамички Среќен и од мене да сме здрави,живи весели да се гордеат нашите душички со нас. Инаку и ние стандард, дада на градинка подароците и ги дадов и и велам ќе кажеш Среќен 8 ми Март,она не ..Среќен роденден ќе кажала Од мм за поклон си нарачав чанта не сакав ништо ама инсистираше па викам ајде сега кога ме моли утре ќе нема Ми се јавија од работа денес за седенка па ќе одам на саат два чисто да се видиме и така мами бацки до сите и убав ден