Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Помина и 8ми еуфорија :) Сите сум ги намирила, а добив ништо од никој. Не дека ми треба, ами за внимание и почит. Излегував неколку денови по 1ч само за да стасам да земам за сите и да ги "намирам" соодветно, а никој ништо. Свеки се правда не излегла никаде и ете ја после пола саар се фали со цвеќињата (ги пресадувала) и опа купив 3 саксиички за 8ми март и се сецна. Па ми вика едно за тебе, за мене и едно за золвата :?: И се испушти, па мораше да се извади. Оди одбери си. Фала, чувај ги за кај ти се планирани.

Бебе нана. Само некои нови звуци вади. Последниве 2 дена р'же. Тоа и е ново :) ги снема "аг", "ау".. и се заменија со р'жење :) Надвор шетаме, ама се одучила и плачка ;( може па досадно и е да гледа во небо.. Битно пролет иде и ќе се учиме :sun: нема дома да седиме секако :):f:

Имајте убав ден мајчички. Ако има сонце, се гледаме надвор :)

На pile30, karibian, flower30 и 33 други им се допаѓа ова.
  2. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.787
    Допаѓања:
    141.973
    Добро утро.
    Спијам по 9 саати. Изгледа надоместувам за 21 месец неспиење. Сите тројца гушнати и оди мрдни :)

Да ве утешам сите ненаспани. Иде ден кога ќе спиете.

На M&M, Lolipop23, muchacha_a и 32 други им се допаѓа ова.
  3. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Добро утро мајки.

Јас си мислев сум пишала вчера да ви честитам птазник, ама нешто ми се случило со постот. Нека ви е среќен празникот со задоцнување.

Вчера беше прекрасен ден. Утрото ме изненади свекор со зумбули. После тоа со мајка бевме на прошетка, па истеравме осмомартовско кафе и благо на сонце:D. Синко стандард се изнаспа надвор. Кратко беше буден и разгледуваше, останатото време умен си спиеше.

Попладнето бевме кај свекрва да честитаме. И така си летна денот.

Сега еве пијам кафе, а синко си игра. Си слушаме музика од цртани и си уживаме на спална.
    Никој не послужил кафе, па еве од мене ќе е :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:.

На повидок повторно прекрасен ден, повторно ќе скитаме со синко. Сега ќе си барам друштво, која од другаркиве со бебиња миже да се довози во маалово да пиеме кафе.
    А вечер ќе направиме обид да го оставиме синко со мајка, а ние да излеземе кратко во провод. Па ќе видиме колку ќе е успешно.(fingers)

Имајте убав ден и викенд.:*

На karibian, Lolipop23, muchacha_a и 25 други им се допаѓа ова.
  4. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.890
    Допаѓања:
    28.548
    Блазе си ти. Мене ми остана последица неспиењето. Некогаш и навечер не можам да заспијам, ама најчесто заспивам, па ноќе се будам и дежурам со саати.

На M&M, mal.ecka, gjoker4e и 7 други им се допаѓа ова.
  5. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.755
    Допаѓања:
    38.566
    Добро утро женски! :f:

Убав сончев ден. Си пуштив музика и си размислувам што да правам денес. За ручек тавче гравче, а за маж ми ќе подразмислам. Не смее да јаде грав. Има проблеми со желудникот. За десерт денес ништо. Мора да се држи диета.

Убав ден :hug:

На muchacha_a, mal.ecka, Monella и 17 други им се допаѓа ова.
  6. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Здраво мајки ,
    Вчера убав денот ама многу хаотичен ми дојде. Дали дека кај една баба, па кај друга баба. Па таму тетки и стрини со се мажи и деца..убаво ама уморно . Не се жалам , убаво е да се видиш со луге да си врзеш два три муабети .Ама моево дете оди сопри го ..Стани седни праев :rofl: Дадовме поклони , добив неколку . :f: Не важно што , важно е вниманието и убаво е кога ке си добиеш поклон.
    Вечерта малово заспа во 8 кога идевме накај дома, јас во 10 .
    Инаку сакав да прашам, дали некој од вас имал "проблем" со дете кое нејке да носи патики ниту кондури а за чизми да не праиме муабет . Малово мое прооде пред некој месец, и се до тогаш носеше оние како чорапа со гума од доле.Мислам дека сите ги имаме по дома тие чорапи.Е сега сака да шета надвор, да трча, а нејке патики .Т.е додека ги облечеме дома плачки ,дерење, викање... Мајкава препотена кога ке излеземе. Крева нозе покажува накај патикити мислам дека му тежат.Купивме секакви , ми остаана уште старки да земам денес да видам дали ке сака да ги носи.
    И така мајкички. :clap:
    Убав ден :l:

На karibian, muchacha_a, Надежна и 21 други им се допаѓа ова.
  7. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добро утро и од мене. Ние синоќа се мачевме со грчеви и еве ја сега од 6 до сега не е мрдната, спие и ужива. Големата денес со радости отиде во градинка да се фали со една кукла сирена што и ја купив вчера. Сега уште фустан со Фрозен да најдам и сите желби ќе и бидат исполнети :inlove: После ѓаволот ми е крив што ми било размазено детето.
    Празникот го поминавме ко и секој друг ден само што си добив подароци. И мило ми е што подароците што јас ги дадов ми ги бендисаа. Свеки особено, она е секогаш незадоволна.
    Сега чекам мали да стане па да ја скитнеме некаде.
    Убав ден на сите

На muchacha_a, Skorpija989, Надежна и 18 други им се допаѓа ова.
  8. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.695
    @kukla21 faleshe vo temava :)
    Koga ima sonce drugo si e . Doruchkuvavme so maloto da fati saglam dremka obichno sega svrzuva po saat i pol, kje ja cekame teta od rabota, pravime ruchek i izleguvame takov e planot.

Vcera denot mi beshe ubav,
    Dobiv podaroci,dadov podaroci. Maz standard parfem, so toa nema utka,iako i jas si kupiv pred nekoj den. Samo tezok mi e za periodot i toa go znae :talk: ama aj da ne se zalam. Chovekot kupil i cveke i cokoladi;)

Izviniete na latinica odime na uspivanje:sun:

На karibian, Lolipop23, muchacha_a и 22 други им се допаѓа ова.
  9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мојот беше да го замени затоа што му реков дека е класика :rofl: не сум била за класика :)

На mal.ecka, tincemajmunce, snegulkata и 3 други им се допаѓа ова.
  10. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    И јас како Ано (facepalm) вчера пишав еден километарски пост ама не се пратил, ама ќе напишам пак не е проблем :lol:

Не честитам 8ми помина веќе ]:) но повелете изберете поклончиња :f: :makeup: (hollest)
    flo1.jpg sephora.jpg san-francisco-victorias-secret-store-5d20652-wingsdomain-art-and-photography.jpg Manolo-Blahnik-store-by-Nick-LeithSmith-Moscow-Russia.png Prada-Brussel_0.jpg

Дел поклони добив, дел дадов, ќе има уште за размена, 8ми пројде ама ако не направиме на ти го - дај ми го, минус ќе се пише :smirk:

Оваа година сите ги решив по брза постапка, накупив креми, шампони кои знам дека ги користат. Сепак мрчатор мајка мораше да најде мана, ноќна крема не користела баш, уствари она купувала 24часовна |(
    Свеки очекуваше повеќе 8-|
    Сестра се израдува :D

Од мм добив многу убав поклон уште во понеделникот, секогаш ми купува, кога јас бирам, кога самиот. Порано обавезно ми купуваше и цвеќе за во вазна, а последниве години саксиски, за оваа година му реков да не купува, немам време да ги негувам и овие што ги имам плачат за вода :D имам друга преокупација :inlove:

Од мајка добив поклон уште пред месец, жена цела пресреќна нашла пижами баш како за мене, долги, да не бидам како рибар и да не носам машки, па купила и за себе и сестра. Да не должам, се собраа, се смалија, катастрофа. Успат не ни ми требаше пижами, ми ја редеше фиоката видела ама тоа е :smirk:
    На сестра и се пожалив дека римел немам па ми купила :D
    Свеки конечно се научи дека џабе ми купува поклони, ништо што купила не ни носам, ни користам. Ич не е досетлива, па гледа, купи слично, ама не мора со љски, циркони, накинџурено, некои бедни синтетики, да презентирам што се ми подала ќе се изнасмеете :| Пари ми даде оваа година и сепак морала и нешто па брош ми купила со циркони (глупештии е џабе парите).

Другите :o:

Денес бебе конечно да не се разбуди со плачки, полека го расонував и одма гуга ли гуга, прета, клоца, шутира, се врти, превртува :inlove: дури кога го однесов во дневна малку и се сепна па одма закенка, нос му чистев па се расплаче, јадеше и сега спие :)

Се поинтересен станува, секој ден има нешто ново, на се се воодушевува и се мора да изанализира и прави ууууу со устето и ококорува очињата :D
    И многу сака да стои, ама стои убаво на цело ноџе, цврсто, ми рекоа подржувај го чим сака, па се држиме. Ми расте многу брзо дечкото :(

Со гужви, луѓе ич не е научен, многу се возбудува, дури и како да се плаши, па ниту гуга, едвај се смее, само како исплашен гледа и посматра :(
    Ми викаат учи го, е ај како да го научам кога сме сами пола и повеќе ден, остатокот со татко му плус. Му зборувам цело време, му пеам, ама од еден човек галама не се прави :D па совет добив пушти да ти брмчи гласно тв то :^)

Вечер ќе имаме гости да го видат бебе, ептен им се радувам, многу ги сакам, ама многу се бре чудни и многу заљубени во себеси, ај и ние не сме поарни па да ќутам подобро :lol:

Ќе треба да спремам убаво масата, мм ќе тркне да купи се готово, мое само да наредам, за толју имам време..

Баш ме интересира што поклон ќе му донесат, не се мисли во вредност, туку во избор, се што му имаат донесено му е мало :| не ми е бебе толку напредно, колку што му носат без ич да помислат, па купи поголемо, не бре за сега да сум имала што да му облечам :wasntme:
    Така и од мекици, буквално се што донесоа си стои, 50-56ки беше се, а јас дури и премногу од тие броеви..

Туку чек и за ова да се пожалам, му купи едната золва хранилка, ама луѓе хранилка цела што се клати, стоена, стоена некаде по некои магацини, прљава, што да ви кажувам :|
    А не гледа бре што бираме за бебе, а и воопшто, плус за внуче купува, немала за повеќе па не купувај тоа, купи нешто помало, а асално, играче, било што, ама неееее, да имала габарит поклон требало |(
    А тоа што треба да биде цврста и дете да седи и да јаде ништо не е, плус па да не зборам и дека цела се витка и тресе, да ти е страв да ставиш дете, абе ни можност за подесување на грпче нема, ѓубре бре ми внесоа дома :worried:
    А па кога го даде (facepalm) правела кутија, па не ја доправила, цела распадната, се клати, ставала украсна хартија, салотејп, тој се одлепил штрчи, машната паѓа.. :x мм зовре, му викам сестра ти е, речи и да ја врати ќе земеме нешто друго што ќе има дете од тетка, ама си ја знае па остана, јас собрав во црна кеса и на таван :smirk:
    Е сега купивме нова како што личи за принц мој 8) е кога ќе ја извадиме ќе има, а зашто 8-| е затоа :devil: ич не се устручавам :emo:

Ај доста мрчам ]:)

Туку не сум кажала дека си ги средив цакум пакум плакарите, да ти е мерак да ги отвориш, се е убаво здиплено, подредено, се се гледа каде стои. Пак извадив куп за давање/фрлање, цели 4 големи кеси :o и со ташни расчистив, оставив само тоа што носам :emo:
    Татко рече леле ќерко остана гола :D
    И шминки раздавав, сум собирала сенки, лакови, ружови, пудри, моливчиња.. а користам само по 1-2, па дадов на едно девојче нека се мачка, сигурно ќе ги реди и прередува од радост :D

Изрибав и кујната :whew: е тоа едвај, да ти е гнсно вилушка да зедеш, е до толку ми беше напуштена, па се сум премивала, рерна 2пати чистев и уште еднаш треба, ама рацеве ми откажаа..

И вц изрибав и тоа чистат ама никој да дочисти како што треба, за од уроци гарант има нешто заборавено..
    Останатото се исчисти мајка :sweat:
    Значи куќа ми свети, наредна генералка за Велигден (poolparty)

Денес денов убав, ќе шетам бебе или најверојатно на тераса ќе се изнаседиме, се надевам и некоја дремка ќе има, па да потсредам по дома, ме мрзи, ама нели гости идат вечер :D

И така кој стигнал до крајов :bow:

Убав ден и убав викенд :hai:

На karibian, Melinda85, victoria и 28 други им се допаѓа ова.
  11. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Овде ќе си пишам. Станувам од кревет ( спална) и оп нацапав нешто, кревам нога, гледам кромид (facepalm):^) се мислам се думам што бара кромидов во спална. Триста филмови во глава свртев и не ми светна. И ај собрав тоа и отидов во кујна сендвич да си направам, си наредив се со ред саламче, марула и коа фатив кромодот да го сецкам одозгора ми текна. Тоа ти е кога кркам во кревет легната во темница за да не се разбудат децата не кромид, цел фрижидер ќе си го најдам во спална. Па ајде да станам да зачистам :D

На M&M, flower30, mal.ecka и 18 други им се допаѓа ова.
  12. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Здраво девојки, со задоцнување ама тоа е, не стигнав да ви честитам 8 ми Март, среќен, најсреќен да ви е. Да се здрави, живи, витални,енергични, секогаш одморени и спремни за дечињата, и најважно од се почитувани, сакани, со помош од посилната половинаи од цела околина!!!
    Тукуууу ДЕНЕС МИ Е РОДЕНДЕН!!!
    Си полнам цела 30!!! частам торта, сокчиња, алкохол во изобилство, и пица нек има!!! Да се знае еднаш полнам 30, хахахха!!!
    Цуцца од сабајле ме цуна за епи епи, ја сакам највеќе на свет! slika 1.jpg

На karibian, EuHenIa, mal.ecka и 20 други им се допаѓа ова.
  13. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    28.580
    Тука сум и јас! Добар ден, се надевам убав и среќен за сите! СОнчево, а тоа асоцира на прошетка... која јас уште не сум ја направила со бебуш оти дури сега заспа.
    Сабајле стануваме во 8, јас спремам дада за градинка а бебо дреми до 9 и потоа пак заспива.И спие баш цврсто... но, не и денес! Ваљда ме слушна кога реков дека и јас ќе спијам уште :lol: (ахам ме слушна) и никако да зацврсти сонче. Сто пати ја презаспивав, на крај се откажав од спиењето мое, а она ете ја сега си нанка без мака. Изгледа и смета јас да спијам, па затоа зафркаваше! ]:)
    Нема врска, изгубив 2 часа од сабајле во обиди да спијам, ама ете ме сега со кафе и фемина, и гравот што се крчка на шорет и се надевам дека нема да го снејде судбината од минатиот пат кога го загорев и фрилив. (facepalm)

На Lolipop23, Skorpija989, mal.ecka и 18 други им се допаѓа ова.
  14. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Dobar den mamicki:inlove:

So zadocnuvaje srejken praznikot na zenata:inlove: ubavi,nasmeani veseli i sakani sekogas:)

Denes:sun: iskoristiv malce da otvoram prozori i da isperam bela postelnina,imam kupovi Alista ama nemozam se vo Eden den da peram nemam kaj da sé susat|(a od naredna nedela se najavuvat vrnezi pak.

Cerka denes vo gradinka:) posle nekolku dena so virus bese podobro pa denes ja odnese mm.
    Posleden pat ja zemav jas od gradinka:) Koi radosti bese:inlove:da vika na cel glas dojde moja mamam dojde moja mamma:inlove:sonce mie najubavo.
    Cel den bese radosna i na site in kazuvase deka so mama dojde doma:inlove:i na dvete ni falat denovite kako ja zemam od gradinka kako si igravme i trcame nadvor:(
    Zdravje gospod da dava pa ke pocnam pak da ja zadovoluvam posle porogaj,znam tesko ke bide ama sakam da mi bide zadovolna:inlove::hug:

Edna nedela bese sestrami kaj mene:)radosti cerka se iznaigra so vnucite a i jas odmoriv od kujna i cistejne:)sto ti znaci svoj covek,nitu casa me ostavase da mijam:hug: si pominavme ubavo:)

Za vikend veke najaveni familija od mm,ne komentiram mnogu ama neli sekoj vikend ne mora da mi idat|(covek da nemoza da si napravi nekoj Plan i da odmori...........

Mm treba da ja sreduva sobata na cerka seuste ne uspea da gi namesti skafovite,se nadevam vikend ke uspee.
    Doma e haos|( neka sredi soba pa potoa ke se cisti se na Red,se nadevam ke uspeam da sredam se pred porogaj:inlove:

Inaku terame 8mi mesec:) za dve nedeli vo 9 :inlove:se nadevam i molam se da bide dobro:inlove:
    Sama sum pa se treba jas da pravam da sreduvam ama po' malce ke gledam se da sé sredi:inlove:

Taka mamicki:) otidov da stavam Masa za rucek:)mm i cerka ke stignat:inlove:

Ubav den na site:hug::f:

На azelea, karibian, flower30 и 21 други им се допаѓа ова.
  15. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.647
    Допаѓања:
    33.256
    Добар ден.

Вчерашниот ден беше за подарување и добивање поклони.Никогаш не ми било важно што ќе добијам било за роденден или за некој друг повод,најважно е вниманието доволно е да кажен човек со збор без поклон.
    Му подарив на свеки,мајка,тетка,снаа и на комшивката по една козметика и едно цвеќе.Толку дозволија финансите.
    А добив козметика од тетка ми исто и од снаа ми,мајка ми прекривач,од свеки чевли сама си го одбрав.А мм само еден букет и ми рече да излезиме да си одберам чанта.

@LanaDelR @Saraa, среќен роденден на двете да сте здрави живи и господ да ви дава се што сакате.

На LanaDelR, flower30, Lolipop23 и 19 други им се допаѓа ова.
  16. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.380
    Допаѓања:
    8.769
    Здраво! Не сум пишала неколку дена. Среќен празник на сите.
    Да е жива и здрава @danichap.
    @duffi добредојде. И среќен роденден @Saraa.
    Се надевам не заборавив никој.
    Оваа година за празникот нит дадов ниту добив поклон. Тука само на една тетка на мм купувам ама она е болна а јас со мало бебе па ја скокнавме годинава. На свеки и пратив видео од бебе како гуга, па сто луге ми пишаа го препратила секаде од радост де, ама желбА да дојде да го види баш нема. Мм мислам не би знаеше дека е празник.
    Јас уморно се чуствувам. Треба да се чисти, а бебе преку ден само во раце спие. Среќа ноќе се научи сам. Викендов пак гости во најава. А дома еден куп документи за средување што неможат да чекаат. Kindergeld, elterngeld и за пасош на бебе треба да се оди до Штудгард ама ако е можно ке го пратам мм сам. После да седнам и да купам карти сакам на пролет да си дојдеме до мк малце.
    Одам да пробам да го спуштам синко да видам дали ке работам или ке нишкам од почеток.
    Убав ден на сите

На Lolipop23, Skorpija989, muchacha_a и 15 други им се допаѓа ова.
  17. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.695
    @emkaemka еее да ја видеше па мојава. Една година не збореше со нас за работи што сама ги направи ама затоа па прв ден пуштање од болница кога се нацрта де поклони де торти од пелени де мечиња абе цела трпезариска маса не можев да раскренам од неа! Не дека нешто беше убаво ама ај, барем едно ко што треба да купила, вредно. И јас си кажав дека се тоа си имаме уште убедува дека нели она искусна мајка дека нашето не вредело:x
    И се тоа документирано на фб :envy:
    А бебе твое и мое најубави хранилки си имаат :inlove:
    Јас би и рекла и би ја покажала мојата , да знае дека имате може ќе ја вратела :wasntme:

На Skorpija989, tincemajmunce, duffi и 12 други им се допаѓа ова.
  18. *Лорена*

*Лорена* Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    4.505
    Хелоууу, време е за петочки поздрав :)
    Ме немаше малку, ве читав ама немав волја да пишам. Не фати вирусот па целата бев шашава.
    Болни родители и здраво дете е многу интересна комбинација. Тоа со полни батерии, не сака ни да седне а јас како исцеден лимон не можам ни да мрднам. Само слушам: мамоооооо најди мееееее, мамооооо сега ти криј се, мамоооооо бркај ме!!! :drunk:
    Битно остана здрав, ни јас не знам како. Навистина е снажно дете ама мислам дека не можам да спијам навечер од оваа градинка. Во понеделникот ми се јави другарка ми да ми каже дека фатиле рота, во средата друга другарка да ми каже дека фатиле коксаки, моите секој ден ме потсетуваат до каде "стигнале" морбилите (сега биле кај Ниш):doh: да сум се премислела и да го вакцинирам со ММР. Како и на секоја мајка и мене најголемата грижа ми е здравјето на детето, ама и кога е здраво од се околу што се случува психички се исцрпувам.
    На посветлата страна на работа ми заврши турбо периодот и сега можам да се вратам во нормала.
    Со вежбањето ескивирав и сега мора и со вежбање и со диета да се почне зошто на свадба ќе одам во тренерки(facepalm) Ај се стопли времето па ќе се преживува на салати само.
    Едвај чекам да стигнам дома па да скокаме на кревет со малиша и да викаме: УТРЕ Е САБОТА!!!:D Тоа ни е петочкиот ритуал. Се надевам викендов ќе послужи времето па дома нема да се свртам. Откажувам љубов и на правосмукалка и на крпа и на џогер, има да го расшетаме цел парк и центар и да јадеме по ресторани и пицерии. Кој сака да не дружи бујрум. Ете така ми дошло, пролетно пукање на филм. И вафла ќе се частам, пред диетално ;)
    Да е жива и здрава @danichap и нејзината трета мома, на памет не ми паѓа да се пожалам. Поклон до земја мајка.
    @Saraa имај најсреќен роденден, најубавите години допрва следат.
    Имајте убав сончев викенд и поминете го во гушкање и мазење со саканите, во добро здравје.

На azelea, Mari*, karibian и 15 други им се допаѓа ова.
  19. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Она ја истресе пред 3м, ние сега ја зедовме :wasntme:
    Јас ќе и кажев да прашаше, ама не не ни праша дали ни се свиѓа, ни кога ја даде, ни отпосле, само ја тутна и прокоментира толку пари имав сега сме во криза, свеки умре :^) повеќе од 1.000ден не е!

Е баш ќе беше фино на фб да ја ставела, па и со се кутијата и со се :rofl:

На mal.ecka, Skorpija989, duffi и 7 други им се допаѓа ова.
  20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Кај ви носат, па пребирате @emkaemka @eli25 :)
    Моиве нигде ги нема. И тоа што купија ко да се рече. Битно прашуваат моите што даваат :?: Да се "измерат".
    Хранилка и јас добив :) Убава е мојата, од бебе хоум. Рака на срце, другарките убави работи ми донесоа. Други гости убаво донесоа, ама за 12м. Имам фиока полна за на есен :)
    Бебе нана. Бевме надвор и пак не сака во транспортерчето да се вози. Во раце супер и е :mm: па и дома кога влеговме се налути, едвај заспа:whew: од зорт и цуцла фати :rofl: ете ја нана уште со цуцето :clap:

На azelea, karibian, flower30 и 17 други им се допаѓа ова.