Јас богами пребирам @kukla21 што да лажам, кога ми носиш и ме знаеш каква сум ќе ми донесеш тоа што знаеш дека би го искористила, бидејќи кога ти носам сакаш да ти донесам тоа што користиш! За 1.000ден имала мал број работи што можеше да донесе и дете да има убав поклон од тета за повојница, ама не бре реков, еднава тетка купила габарит, другава исто и сега она со нешто ,,мало,, Јас пре бирам да му купат асално боди и толку, него ли тренерки што ќе ги претурам низ фиоки! Бевме и ние надвор, ама не баш уживаше бебе, се тегнеше, се мрштеше на сонцето, па се испосра Битно успеав во тие 15мин додека седеше во РЕЛАКСАТОРОТ и гледаше во слончињата и си ги анализираше рачињата да избришам прашина. Чекам мм да дојде од пазарлук и кафе да ми направи, па да поспремам за гостите Сончко уште грее
Еве ме втор пат за денес. @emkaemka да знаеш цела сум те прочитала и се изнасемав. Туку на твојов поклон му нема спас. Јас мојот го средив тогаш Среќен роденден @LanaDelR и @Saraa да сте се среќни и исполнети. @EuHenIa ме изнасмеа со кромидот. Нас блиските не прашуваат што да ни купат, а оние што не се од прв круг уште не дошле. Битно имаме уште буџет за бирање подароци. Се нешто одлагаме. Ама сега кога ќе одберам седиште, проодувалка и ред други работи се ќе покријат. Или колку можат, а другото сами ќе доплатиме Ние се изнашетавме со синко. Во 12 излеговме, оред пола саат се прибравме. Бевме и на кафе во шемата во дежаву, а и ги измеривме паркчињата низ аеродром. И друштво си имавме. Прекрасен ден. Само нека држи времево, секој ден вака ќе си тераме. Дури и сум го дотерала од мерак за на кафе. Дечко и пол. Само уште наочари му фалеа, ама и тоа намерачено па ќе ги купиме деновиве. Сега останува да се гушкаме и вечер да запие за мама и тато да прошетаат. Стискајте палци да биде умен со баба му.
Здраво мајки!!! Не сум пишала одамна може 2 месеци некаде. Неможам да ве дочитам па си реков да скокнам неколку страни да пишам, да ве поздравам да не ме заборавите Со задоцнување да ви честитам 8 ми март Ние сме добри со бебуш. Инаку денес бебуш ми прави 7 месеци ах ми порасти бебчето и тоа многу брзо, не е веќе малечко бебенце. Колку брзо лета времето. Последно пишав јануари кога бевме мк. Бевме 3 недели таму потоа кога се вративме овде бидна и преселбата во поголем стан, потоа почеток на февруари мораше пак да си одиме за мк со кола за кратко време. Сега април пак ќе си одиме јас и бебе. Си закажавме свадба крштевка почеток на јуни, па ќе си одам да си одберам фустан и да средам некој други работи околу свадбата. Не верував дека ќе бидам невеста ама ете и тој ден се наближува а мене уште не ми е верно. За станов нов пошто е дупло поголем од другото мало станче неможам да се навикнам уште си тажам по другото станче и селце. Преубаво ми беше таму, овде само чистам мијам и никогаш не е до чистено, мака ми е веќе. Осеќам запаѓам во некоја депресија не се чуствувам баш најдобро па и на форумов не пишувам многу, не ми се излегува од дома, цел ден сум по пижами немам желба да се преслечам или да излезам. Излегувам само со мм кога ќе е слободен. Станувам се туширам и пак пижами облекувам не се препознавам зошто вака ми се случува и плус само некој црни мисли ми се вртат во глава, ужас. На секое заплачување на бејби мене душа ме боли, гледам само да му угодам, само трчам де да го преслечам, јадење, да го заиграм... Па и со хранењево имам милион прашања нема кој да прашам и така. На педијатар повеќе од месец го немам однесено. Последниот пат чекав 2-3 сати на закажано и докторката нема никаков однос кон мене и прегледот трае 2-3 минути. Неможам да најдам друг. Некој мајки ме спомнаја во темава, фала што ме мислите. Чуствувам и дека форумов ми одзема многу време, односно цело слободно време кое што како расти бебе јас се помалку го имам. Навечер пак си имам несоница после 1 секогаш заспивам порано нема шанси. Порано заспивам ако сум на друго место. Минатиов викенд бевме на шетање и спијавме во хотел и за чудо во 21:30 јас бев заспана со бебе, исто и мк кога бевме во 22 - 23 заспивав. Ова несоница си ја имам само овде дома. Бебе сега спија го чекам да стани па да поиграме на под. И така мајки, следен пост незнам кога
Ете помина и 8-ми Март За тие како мене што не добија поклон од никој радо би се послужила со поклоните од @emkaemka, може од сите по еден Е сега, нема што да се жалам кога ни јас не поклонив ништо на никој. Вчерашниот ден дали дека наш права пролет беше Цел ден во шетање го поминавме, така оддамна се немав излуфтирано, бевме на комшиката обувки да купиме за празникот Узпат бевме и на кафе, синко за некое чудо беше послушен, јадеше и погача. Вечерта сакаше да се пофали кај тато, па кажа на мм дека сме биле за МК кај баба му, арно ама не сме стасале до нив па сме биле на кафе во барот и сум ја зела колата од мм Заборави да му каже дека се измоча врз гумата, тоа дека не можеше да додржи до маркетот Колку се наивни децата! Денес ми е весело по дома. Пријателка ги остави двете деца на некој саат. За среќа мирни се, се заиграа сите па нема кавги @Saraa Среќен Роденден, да си здрава и жива! Викенд почнува, да сака и времето да се смилува па да го искористиме во природа. Доста е тмурност и сивина, сакам сонце и трева. Разцветени сме поубави Пријатна вечер
Zivotot mi se skrati za 10g Malata mi padna od garnitura i udri vo rabot od masickata.I dadov malku voda i povrati malku.Trcejki vo kola i na lekar.Pedijatarot mi rece nosi ja na nevrohirurgija.Jas vo cela panika samo do urgenten stignav.Mnogu fini i sestri i doktori.Me vidoa ,se tresev lako list. Bevme tamu 2saati i ne pustija doma da ja sledime i vecer pak na kontrola.Koga ja budev(zaspa samo 15m) malku potesko se budese ama ne bese spiena i od prethodno i se spiese.Od preeska dobra e,vesela ,trca,igra..... Jas tamu malku falese da se onesvestam.Mi se svrte ama ai rekov ne smees zaradi deteto ,moras ti pokraj nea da si.Po kola se tresev i mu vikav da vozi najbrzo oti uzasno se plasev.... I sega se tresam od strav.Se nadevam ke kazat dobra e i go molam Boga da ja cuva i stiti....Denov ludilo...
Со задоцнување Среќен празник @emkaemka @eli25 без љутење но ептен пребирате кај шо ви поклониле, ако ви кажам дека среќни сте што воопшто ви поклониле, ве молам немој погрешно да ме сватите но да ви кажам јас подарив а не добив НИШТО вчера на сите шо подарив ми вратија ништо, мм нема пари а другите не знаеле што па одлучиле поарно Ништо,пред 3 недели славевме роденден и крштевка јас на внуката од деверми и купив поклон плус пари а свеки и јатрвата на мојата беба и дадоа 1000 ден бидејќи немале пари во моментот па заедно двете, јас 8 год од никого ништо не сум добила, беба исто се роди после 8 год и ништо не и е купено, све јас и мајками и таткоми, друг никој, вчера се чувствував како последно г... о на светот зошто само јас не заслужив поклон од никого, јас ли сум најпростата па никој не се досети со еден цвет да ме израдува, затоа ви викам дека барем нешто сте добиле со шљокици, ѕинѕурки или не поклон е поклон
@flower30 Се надевам не е ништо страшно,души мали ќе се тргнеш на секунда од нив и одма нешто ќе се случи Господ нека ги чува,ќе чекаме да ни пишеш на контрола како поминавте...
Fala ti ,prasa dali imalonekoi simptomi,ona cel den osven sto i se spiese(deka ja ostaviv cel den bez spienje) nemase nisto i refe vo red e.Se nadevam i se molam da e vo red.
Потполно си во право,и затоа купувам само на тој што ми подарува и мене,не сум луда на некој да подарам а на мене ништо .. Те разбирам и за роденденот и за поклонот што како баба треба да и е срам,мојата свеќи знае да даде ама поскржава од неа не сум сретнала ама пред една недела се и реков велам лесно е од страна еве добри сте имате а не размислувате деца,градинки сметки тоа требало оноа требало неможеш 5 ден.да тргнеш на страна ама ако јас така велам кој како ќе си постела така ке си легне.. Штом е весела,си игра не се секирај во ред е
Добро вечер жени Само ве демнам, а никако да пишам. Кога не трчам по беба тогаш нешто друго работам, а коха завршувам со се само кревет гледам пред мене. Еве сум во пижами сместена во спална. Креветчето на беба залепено до моето, па исто како заедно да си спиеме, ја слушам како дише Претходнава недела многу убаво си спиеше навечер, речиси воопшто не се будеше, ама од вчера стара песна, се буди и бара во раце да ја кренам, па и неколку круга околу спална да свртам Ако, нејзините желби се моја најголема задача Околу вчерашниот празник, јас не придавам значење, поклони давам на свеки, јатрва и мајка и ако инцидентно притреба и на друг. Годинава за мајка пари, со свеки на ручек сме закажани, а на јатрвата свеки и дала нешто и од мене, таа преку свеки ми пушти поклон, па оваа вратила одма зошто реков немам време да купувам, ме спасила Од мм не добив ништо. Ме пукна оди одбери си, ама не можев да мрднам од работа, а плус знае какви поклони сакам, не сакал сам да се потруди изгледа. Ич не го бива да бира сам. Ако треба цела плата ќе ја даде, само да не бира поклон Од мајка добив преубави панталони од бела кои, секако, самата си ги одбрав Едвај чекам од ќерка ми да добијам Можеби тогаш ќе има некој шмек празников, вака ми е терет повеќе. Друго што да кажам не знам. Нервозна сум и лута на мм, се нешто незаинтересиран е и досаден дури. Исто како сама да сум дома. Затоа и го оставив долу сам и си дојдов до беба Нека мрачи сам. @flower30 И мојата пред 2 недели падна и по 10тина минути поврати. Од детска неврологија ми кажаа опасно е повраќањето од добро стоење, а ако побрати во плачењето не е страшно. Често се случувало од плачењето се берат шлајмови и мрсули и повраќаат. И мојот живот е скратен оттогаш, знам како ти е. Голема болка осетив и јас тогаш, па затоа еве ме стражарам околу неа. Ќе.биде во ред, ќе се смириш и ти, ама се си остава трага. Ако, тие нека се добри само, нашето се виде @Saraa Среќен роденден! @Надежна Не си ти проста, тие се прости очигледно. Подарокот зборува многу и за тој што го дава. Ако, нека му е Ај отидов да спијам, не се знае до кога и како, па да искористам максимално. Добра ноќ
Dojdov da ve citnam,da trgnam misli d eden film so kidnapiranje sto go zagledav.Auuuu mi se prepotija i dlanki i miski od strav Za praznikov dobiv cveke od bratuced mi cveke,a od maz mi kolacinja...Sinko se posamouvereno crkori,dusa majkina.Nemozam da mu se iznaraduvam.Utre ke go setam nekade na soncevo...
@BirMelek mea ja pregledaa vo urgenten.Ednata doktorka rece vo red e ama saka i nevrohirurg da ja vidi a drugiot doktor na smena rece go prasal,se konsultiral i doktorot (ne ja vide) rekol aki nema simptomi vo red bilo.Ama eve stanav i pak se tresam od strav.Nokeska ja budev,ama siroto dete oti ne bese spieno cel den i se spiese i edvaj oci otvarase.Sega stana,vesela e dobra e....
Добро утро. За денеска планиравме да одиме заедно со маж ми на терен малку, во природа. Ама нешто чуден ми беше син ми синоќа па решив да останеме сепак дома денеска, па ако е добар здравје, утре може да отидеме сите. Во однос на подароците...кога се работи за мене не замерувам на никој. Дали ми подариле нешто или не, дали е утнато или не, ама ич не ми е гајле. Што се однесува за децава не ми е до толку сеедно, ама не се жалам. Кога се роди првото дете мајка ми ме праша што ми треба и јас неискусна и кажав што ми треба (сметајќи на нејзината финансиска состојба, и предложив поевтини работи). Два пати така направив и сфатив дека тоа што вистински ми треба треба сама да си го купам. Толку беа неупотребливи работите што колку и да се трудев да ги користам едноставно не можев. Си купив јас пак. Оттогаш кога и да ми рече некој што сакаш или што ти треба јас не кажувам ништо. Се си имам! Вие што сакате донесете. И да, носат и убави и неубави работи (за мој личен вкус), некои и пари даваат...ама не ми пречи ништо. Мојава ситуација е таква што јас се би дала децава да имаат љубов и внимание од роднини, да имаат баба и дедо... Кога тие ова не им го пружаат, џабе ми се сите игрчки, облека и пари. @flower30 како сте? Едит: сега гледам во исто време сме пишале.
Добро утро Станати од 6 и се спремаме за прошетка некаде. Да искористиме викендов пролет ќе било. Од понеделник пак дожд Гледам за подароци сте се разборале. Јас друго се разочарав. 10 год имам пријателство со еден човек (моментално познат доктор) и секоја година во 00 00 ми се јавува за роденден. Годинава цел ден го немаше кога ми беше роденден. Искрено помислив дека нешто му се случило.. Му вртам наредниот ден о велам ок си. вели да бе еве не знам шо праел таму. И му кажувам зашто го прашувам и жени не ни рече епа ај Среќен роденден со задоцнување. И ептен се разочарав брзо брзо му спуштив. Ај жена му што не се јави ок сепак ние сме тие што се знаеме уште пред брак ама он.. И пак во себе ќе го опраам некако ќе си речам мож има некакви проблеми па заборавил. И тој е човек.. Ама криво ми е. Толку многу криво што не планирам да му кренам на тел во скоро време.. Толку на таа тема. Денес за ручек ќе правам што стигнам. Само за бебе нешто вкусно. Побитно ми е да прошетаме. Иначе дур пишувам гледам комарец пред мене. Нели е ладно за нив? Поздрав мајки убав викенд
Добро утро Малово уште во 6 и 15 се издига А колку ли ми се спиеее... Еве ви кафиња Вчера бевме за скопје,колку гужва колку коли се чудам како секој ден луѓето функционираат така застој по 15 мин Малово имаше закажано па му земаа крв го прегледаа и во среда пак ќе одиме. Да се виде што му причинува ларингит и бронхит дали е алергиска или бактериска Само се да биде ок. Док.рече вечерно време не млеко!само водаа!!! И потоа бевме до зоолошката,се радуваше големиот и малото исто. Колку ви е убаво таму за 50 ден си се изнашеташ.Имаше многу дечиња со баби и дедовци со мајки и татковци. Големиов се спротна под оградата кај шатките и гуските кај водата и почна да ги гони а јас како улава викав по него немој да падне во вода мислам срцето ми застана.Детево ич не ме слуша си ја тражам вината ама кај кого и каде??!! Во мене е нели И шом си дојдовме заспаа и 2та и јас си легнав 1 саат. Едвај го напишав ова прстот си го иисечов аах колку ме боли @flower30 моиве и 2та паѓаа така мн пати не сум ги носела незнам не им било ништо не повратиле и тоа малото сега оваа недела неколку пати на глава падна плаче 1 2 мин и престана незнаѓ може требало да го носам а големиов постојано го бутка и до него да сум...така растат тие а ние старееме.. Убав ден..
Браво, секоја чест за реченицава Единствено детето по што ќе го памети детството е љубовта и вниманието од најблиските.
За жал, моите деца не знаат што се баба и дедо и мене тоа многу ме погодува. Што ли ќе памтат кога ќе пораснат не знам. Ама не можам да направам повеќе од тоа што правам. Одвреме навреме знам да ги однесам кај баба им, а она доаѓа само за родендени кај внучињата. Тоа не е доволно. Кога ќе дојде претежно се слика со децава и остатокот од времето ги става сликите на фејсбук и брои лајкови. Не знае да ужива со нив дефинитивно. Па и најгрдиот и најубавиот поклон да го донесе џабе кога децава неа не ја познаваат и ја викаат тето.
Добро утро! Доручкано, уште да потсредиме дома и правац во град. Д го искористиме максимално времево. И јас како Надежна, подарувам од срце, она што знам дека во моментот на личноста и е потребно, но за возврат добивам ништо. Згора на се, и мм е горделиво суштество,, јас не купувам никогаш,, и затоа годинава му се налутив. Не ми требаат поклони, не ценам материјално, но барем да се потрудеше некако да се заблагодари за се она што јас правам за него. За баби и дедовци, периодов ме фати огромна лутина и дури паднав во некоја депресија, моите немаат доволно време да бидат со син ми, плус живеат во заедница со брат ми, не сакам да им расипувам однос и да бидам нон стоп кај нив. Од друга страна, родителите на мм живеат во странство, моќни се, си доаѓаат преку една година, и секој празник што треба да се одбележи они забораваат на моето дете. За нова год бабата кажа дека не пратила пари за пакетче, со иронична насмевка, и онака ниту еднаш не помислуваат на него. За нив, први внуци се внуците од ќерката им. И пак, некогаш ми е криво, јас моето дете само го учам кој се баба и дедо и тета и тетин( него сеуште го нема запознато ) како треба да се сакаат и почитуваат, ама не заслужуваат таква почит. Зашто на моето дете му треба бескрајно љубов од баба и дедо, буквално љубомори на секое дете што е покрај баба и дедо. Периодов тоа го надополнува покрај бабата и дедото на мм, кои иако се стари, успеваат да му исполнуваат желби, а детево е пресреќно и ужива да седи кај нив.