Те разбирам подполно како ти е. Мајка ми додека бев бремена се и изнакупи на малава, од креветче, храналка, дупак, облека и уште многу други работи. Уживаше во купувањето зошто и беше прва внука, а јас и го дозволив тоа зошто имав некое претчуство дека тие ќе бидат едни од послените убави работи што ќе и останат во животот. Мајка ми почина кога малата имаше 2 год. и она нема да има ниту еден убав спомен во животот со незината баба. Родителите на мм и имаат многу помалку купено на малата, но за тоа се секој ден присутни во незиниот живот. Она има премногу љубов и внимание од нив што ниту со едни пари на светот не се купува. И нормално, тука е и татко ми кој е секогаш тука за неа и кој и го надополнува и отсуството на мајка ми.
@Saraa i @LanaDelR Sreken rodenden,da ste zivi i zdravi i samo ubavini da imate. Malata zaspa ,jas sedam do nea i ja gledam.Loso mi e ,mi se povrakja i oci mi se nasolzuvaat od strav.Uzasno mi bese vcera.Ne mozam da se opustam.Go molam Gospod da ja cuva i da e ziva i zdrava i nie so nea. Mnogu sum stanata nervozna i plasliva..Ne znam do kaj ke teram vaka.... Ubav den majki i fala vi sto ne mislevte .Mnogu mi e milo sto sum del od temava...
Добар ден мајки. @flower30 се надевам дека малата е добра, а и ти. Можам само да претпоставам како то влијае целата оваа ситуација. За двете. Ние дома. Тешко е, многу, сеуште немаме фатено ред или па некаква рутина. Големата има напади на љубомора, тантруми, а и општо досада бидејќи долго беше болна и не одеше градинка, па се чуди што да прави. Средното изгледа вади заби, отечени непца има, цели ноќи е со плачки и болки. Синоќа во 01 па во 04 стававме капки, спреј, инхалација, чепче... Додека бев во болница ја однесоа на лекар и за воспалено увце им дале спрејче за нос со физиолошки. Среќа имам домашна аптека резерви, но делов со запчињава не можам многу да и помогнам. Мачкав гелче, и ладам од тие прстените за гризење, па ќе видиме. Малото како џивџи...со 2.500 не успуштија од болница па со аларм сум навечер за да ја будам. Секој грам ни е важен. Од синоќа и почнаа и грчеви, па се грчи, прдка и плаче. Навечер трчам од една во друга соба, де кај средното де со малово. Во болница ме станаа после 12 часа од царскиот, па до крајот на вториот ден и веќе разодував и околу детето сама се снаоѓав. Фала им што малку убрзаа се за да можам и дома да си ги вршам работите и да бидам фит. Малово ми спие на гради сега. Љубов Моментот кога пристигнувавме од болница, едната мома кај едната баба во раце на прозорец во детска, другата со другата баба на прозорецот во ходник, кој исто гледа накај дворот, и ме чекале цел саат. Пуштив солзи кога ги видов... Во делче од секундата, кога ме здогледаа, исчезнаа нивните тажни лица и се појавија насмевките. Посакав само да ги гушкам бакнувам и никогаш да не се одлепам од нив. Убав ден мајки
Fala ti Dani,dobra e vaka ,daj boze da e dobra.Jas edvaj cekav mm da si dojde od rabota,si otidov da se banjav i si se iznaplakav ubavo .... Uzivaj sega so trite soncinja.Ve
@danichap и мене ме насолзи Ќе си фатите ред, за брзо Да ве поздравам само, немам што друго да пишам, дури сама себеси сум си досадна
@flower30 само со лесно да минувa се. Господ да ги чува нашите ангелчиња. Една пријателка ми кажа кога се жалев дека големава нон стоп паѓа и дека ми е страв да не се повреди- анѓелите им редат перничиња на децата кога паѓаат за да не се повредуваат @danichap те читам и ти се дивам жено. Јас со две сум при крај со нервите, а камоли со три, ќе завршам во Бардовци за тебе. Малово овие два дена ме побудале со плачење. Вчера на лекар ја носев, ништо не и е а плаче побудалува. Се надевам брзо ќе помине.
Денеска денов го искористивме максимално.Бевме излезени,една долга прошетка направивме од 4часа Синко мирен беше седеше скоро цело време во колича за чудо големо.Трчаше,бркаше гулаби се смееше,но не скаше да заспие во количка. Отепавме и ние со мм еден ручек на брзински едниот кога јадеше го ранеше синко па другиот.Многу малку јадеше,си дојдовме дома мавна едно шише јогурт и заспа како заклан.Еве го уште спие,не сакам да имаме и вечер журка. Имајте убав остаток од денот.
Добар ден и од мене. Тмурно та се невиди Еден малер не спотера ,трае и трае со месеци.Мајка ми преку еден ден кажува кој умрел како ќе одат на погреб. Малата пак нос и тече и кашла.Влечам со пумпицата ама не дава жива се дери.Не јаде веќе тоа го знаете.Манџи почна сите да ми ги одбива Вчера во 1:30вечерта ми падна од кревет и почна да плака ама брзу се смири.Ангелот перниче и ставил @EuHenla. Пред 3 дена вртејќи се во круг се удри во масата модрица одма и излезе како грав голема, денес од рамно падна и се прегриза крв на сите страни и сега устата и е како со боток Ама денес да беше само тоа и прстот си го фати .Леле ептен малер. Јас не сум спиена .Цело време ја пазев пак да не падне Преска мм бушеше дупки на ѕидот за огледало да закачиме не да направи дупки ,кратери испаднаа се скрши малтер, тапетите се скинаа Сега тоа се ќе ни го наплати издавачот на станот. Да сме живи и здрави само.Јас нервозна ќе пукнам мислам се ми смета само се дерам Не ни знам зошто.Живци немам не личам на менеМорам б-комплекс да пијам и чај против стрес или од нане и маточина.Да бидам посмирена. За 8ми Март мм разбра и не ми донесе цвеќеМи даде пари да си купам што сакам и јас си купив парфем @Надежна памети па врати нека осетат и они како ти е тебе @Seline ме изнасмеа.Те прочитав и ти ставив лајк и во 40ка.Абе културни луѓе полно лајкови си добила.Јас редовно ја читам таа тема ама оваа недела немам баш време инаку ќе си добиеше лајк пораноДа си жива и здрава ми го разубави денот. @Saraa среќен роденден да си жива и здрава со задоцнување @flower30 @danichap баш сакав да прашам како реагирале дадите Само напред мајче полно сила ти пуштам и ќе си фатите ред Секоја чест за смиреноста и прибраноста и големото трпение што го имаш .На тебе може само да ти се восхитуваме и да чекаме со нетрпение да ни пишеш некој пост Поздрав мајки и простете за малерозниот пост ама од малер период што може да излезе.Да се надевам дека после дождот сонце доаѓа
Хелоу 2 дена се токмам да пишам ама никако да застанам, бубачево мое сака цело време да го играм или да шета низ дома да разгледува, сѐ му е интересно. Ги искористивме сончевиве денови да прошетаме колку толку, дома веќе се мрднавме сѐ едно исто, со истите луѓе снемавме и теми за муабет. За празникот купив за свеки, золва ми, баба ми и мајка, па од сите добив по нешто, а вечерта излеговме на 1 сат со сестра ми, мајка, тетка и вујна, уште другата тетка фалеше. Ко се вратив мажево ми спремил изненадување со свеќи, цвеќиња, благо и карти за Каролина за да одам со сестра ми. Ми рече ти уживај јас пак со малиов ќе си се дружам. Е за вакво нешто морав да му вратам некако Инаку викендот за Скопје пак ни пропадна, аман малери сме невидени, досега 3 пати вака. Се најавија роднини и цел ден денес спремај ручеци, торти, мезиња, дури во 3 успеавме да излезиме од дома. И веќе почна да дува и шетањето не беше то то. Сега седнав едно кафе да испијам, бебе се занимава во релаксатор и ги лижи сите играчки. Важно да е мирен, се надевам нема да ми заспие сега во безвезе време. Поздрав мајки
@EuHenIa pa moze i vistina e toa sto ti rekla drugarkata,i daj boze da gi cuva Gospod oti nie ne mozeme da gi dopazime. @Ava.84 ne si sama so malerot,krevam 2prsta i jas.Od Avgust od spontaniot sto gonimav do sea puknavme doma pd takvi malero.Ama vcera sfativ deka barem na takvi sitnici neka se odrazi.... Mnogu mi znacite so vasite soveti ,od srce vi blagodaram.Solzi mi potekoa od olesnuvanje i pisuvanje so vas...Iskreno i od srce vi blagodaram i ve guskam site vas i vasite malecki
Здраво мајки. Ништо позитивно немам да пишам, заглавивме со вируси, грипови... Де она, де јас. Подобри сме сега фала Богу, се надевам конечно ќе излеземе од маглата. Тешки, тешки денови полни со плачки, што она, што јас. Епа, не било лесно да си мајка нели. Се надевам следен пост попозитивен ќе ми биде и кај сите што се болни да оздрават побрзо дечињата, Помачно, поболно и подосадно нешто нема. Убава вечер на сите.
preeska zaboraviv da pisamna @muchacha_a -menw mi ima pagjano nekolku pati ama place i prestanuva.I plus site ke mi recat da ne panicam i da ne ja nosam na lekar,ama vcera deka povrati i toa bese presudno za da ja nosam na lekar,iako dr rece normalno e koga place da povrati
Здраво, Синко избањат,наранет,само сп едно кратко дневно спиење,одма заспа сеа.Душиче на мајка,почна од денес баш мамО да ме вика Него приметив на една приспивна песничка,со спора мелодија,има мало мече и мајка му,како се гушкаат па мечето се поздравува со животните пред да си легне итн итн....Детево се растужува и почнува да заплакува...По фацата,тажен е.Лелее зар толку малечко од цртан да си укопче нешто?! Не му ја пуштам вие таа есничка. Денес денов макс. искористен...прошетани,го подновивме синко со игралки,патики и на крај едно кафе смркнавме со маж ми.Па на враќање синко заспа и ај да не го будиме отидов ја до пазар да си испазарувам а они ме чекаа во парчето.Да ви се пофалам,сум си ознакуоила цвење(незнам како се викаат,за садење)+земја,и коа дојдов дома тип-топ терасата! Еден мерак ме имаше фатено да си ја средам па денес денов се погоди
Добра ви вечер мајки. Брзо оздравување на сите дечиња. Јас таман се порадував синко едно пет месеци не фати ниту вирус ниту настинка кога еве го завчера цела ноќ не спиеше а кога сата утрото беше цел затнат сега без тт со растечен нос. Но без антибиотик сме не сме оделе на контрола ќе почекам ден два па тогаш ќе видиме шо и како. Друго на североисток нема ново ништо убав ден со сонце беше и денес и вчера кај настинати па и шетаме цел ден надвор. За јадење абер нема ни јаде ниту пие срцка е само мама мемаа се дере кај стигне. Убав викенд мајки.
Добро вечер, што да пишам поминавме болест со син ми со страшно висока температура што не се симнуваше со ништо. Четири дена полудувачка. Фала богу помина. Но, финалето допрва ме чекало, се разболе големото дете читај маж ми. Леле луге, ако син ми 40 тт ја помина на нога со јадење и пиење, мм на 38,5 не станува од кревет, со раката на чело, офкање, не отвара уста за јадење од вчера и вика готов е. што е ова, што мажи се денешниве, бог да чува. Сама со две мали деца и плус он не постигнувам се, нема шанси и децава да ги намирам и него. Дојде мајка му да го види и на помош и он ја убеди да спие овде. Некај ја, бар син ми го игра. Кога му го видов грлото, крајникот загноен и му го тутнав сирупот оспен од синко што го почна и јас малку доктор да се правам на некој . Инаку овој празник ништо за никој, ни дадов, ни добив. Планирав и сакав на бабите и учителките во градинка, ама дете ми се разболе и не можев ни да одам да купувам, ни да подарувам. Мм не ми купува никогаш ништо, знае дека мразам изненадувања и поклони на слепо, си купувам сама кога ми се свига нешто, а едната негова картица и онака стој кај мене.
Здраво мајкички Да пишам пред легнување ,ние овие три дена катастрофа синко пишти вришти ноќе без престан по 2-3 саати ,плус кашла нос тече више душа немам на лекар бевме викаат ништо нема мала настинка изгледа да сприцаме само физиолошки раствор во носот .Нишам по цели ноќи дете никако да се смири најверојатно од забите е,аман нека излезат више душата ме боли неможам да го гледам вакво .Денес таман преку ден весело си беше си се шетавме надвор на сонцето ,кога дојдовме дома го заспав се разбуди за еден саат и плачеше од 4 до 5ипол на пладне без престан одвај го смирив ,после си јадеше остатокот од вечерта супер си беше го избањавме сега и си заспа ,држете среќа вечерва да имаме мирна ноќ @Saraa среќен роденден со мало задоцнување Добра ноќ
Вечер мајки!! Крадам 5 минути да напишам некој збор. Синко денес око не склопи. Ми заспа во лошо време, се разбуди тек во 21часот. Па до сега журки. Се предаде и се надевам ќе спие. Нормално накотен е во раце. Моментално кај татко му. Искрено е многу потрпелив од мене. Па кај него и послесно заспива. Јас до сега се мачев. Цице, па шише и ништо. Он го фати и оп додека јас облечам пижами , малиша веќе дреме. Бебка нема многу подароци. Се што доби е во плик. Тоа од најблиските. На повојница тек ќе ни доаѓаат. Не прибирам поклони ама претпоставувам колку глупости се собираат. @danichap добредојде дома! Мојот малишан го пуштија со 2650 и јас го будам навечер на два часа. Денес на мерење таман пораснал. @flower30 Да дремнам додека малиша спие.
Добро утро мами,вчера ве исчитав ама многу ми се спиеше неможев да пишувам.Од 8ипол легнав со малата да ја заспивам ама пак во 11 заспав за да таа во 11:50 се разбуди.Не знам што и е ама последниве неколку дена на два сати се буди и бара да цица. Вчера шетавме малце низ Охрид малата спиеше вколичка скоро 3 сати додека пиевме кафе и ручавме па после стана додека шетавме ама не сакаше вколичка па враце ми беше страв,дуваше малце ветре.Стварно немам осет како да ја облечам и покријам вколичка малава.Се мислам и е ладно,прво дете и немам искуство многу.Вие како ги облакате надвор сега за вакво сончево време? За подароците т.е за повојница што ми носеа поклони тоа што ми беше убаво ќе и го користам,а тоа што не ми се допаѓа или и е мало ќе го однесам негде.Не пребирам многу секој носи според својот вкус и своите можности. Денес времето убаво,ќе прошетаме некаде можи и на кафе ќе појдиме.Од утре најавуваат пак заладување.А имам и неколку машини за пуштање,да подсуредам и заминуваме. Се читкаме повторно мајки
Убав ден ќе биде и денес. Ама ние дур се намириме пладне ќе не фати. Ич не можам брзински да се спремам. Де јас де бебе и после на мм се му фали надвор кога ќе сме. Он само ја зема спремна пред врата, па само препрашува - пелена имаш за сонцево, таа и таа играчка ја зеде?! На живци ми иде. Викам спремај ја ти следно. Зеде 2-3 играчки, ги стави покрај врата, излегува и вика земи ги. Јас дека октопод сум. Ќе се оди на роденд3н после. Прв на бепка Ај да одам да јадам дур бебе е умно
@kukla21 зашто цел муабет ми е познат И уште ајде побрзај Бебе спие, кафето на раат го испивме, да јадеме, сушара да заврши пошто на мм омилените тренерки се сушат, да се облакаме и низ врата, сонцево што грее бара да се искористи Кога ќе се стемни ќе се прибереме @kukla21 вчера шетав бебе во кенгур напред свртено, абе уживаше, на се се кокореше, се возбуди до бескрај, ептен беше среќен Убав ден мајки, искористете го, ем ќе залади од утре, а и стои од вторник дожд