Пијам кафе во нередов низ дома! Ништо не фатив, уморна сум од синоќа. Толку тешко заспива ова мое бебе, до 2 се држевме синоќа, што ли не пробав, нишкање во раце, па во релксатор, па правосмукалката ја вклучив, па да цице... не, не и не! Плаче и никако да се предаде и да заспие! Дадичкате уште спие, а и бебо нанка! Вчера дека убав денот се изнашетавме во парк, сами со бебето за прв пат во количка. Одма заспа, ама одма за 10 секунди... И цело време додека се шеткавме спиеше. Во парк беше гужва, клупа слободна немаше, се плашев дека ако се разбуди баш ќе нема каде да ја дојам. Ќе морам да носам измолзено млеко со мене! И денес ми е во план да шеткаме, овојпат ја земам и дадичката со мене. Не знам како ќе биде, со две деца, а далеку сум од паркот... ќе ризикувам, морам да се научам со двете да шеткам оти ете сезонт за шетање ни претстои па не би јас дома затворена и не би да ги лишувам децата од прошетки. Многу ми фали ММ, цел ден е на работа, децата само навечер ги гледа. Жал ми е што бебката дури нервозно реагира на него, не го ни познава оти едвај 2 часа во денот се заедно. И така мамици... убав сончев ден, сите во паарк!!! Работата низ дома може да почека, дружбата нека биде поважна!
Дури го нишкам малиот да заспие да пишам За спремање и излегување еве и јас да кажам... Што да пишам без да ми се дигне притисокот. Му викам спремај се за после малиот само да ти го подадам. Да, да важи. И знаете кога почнува со спремање кога јас ќе сум тип топ и на бебе му облакам јакна. Тогаш трча кај ми е маицата, тренерките не ги наоѓам, чекај парфем, телефонот ти ми го зема? Еј новчаникот во другата јакна ми е. За тоа време ние пред лифт чекаме И стигаме пред кола со муабетот клучот кај тебе е? Ааааа како да не полудиш! Ама секое излегување е исто! Или у најдобри денови, облечен чека пред врата, зима дете и вика земи ми тоа, тоа и тоа. Подај ми ги наочарите, пари да не заборавиш итн. Ете затоа во 90% од случаите, се спремам јас па дете и излегуваме, а он најчесто без телефон/наочари или новчаник излегува и гајле ми е. Користете сонце и за нас, овде дождови од вчера попладне... Си роси колку да не можеш да прошеташ раат, без чизми, чадор и остала опрема. Спремам ручек, мм на раб и денес, до кај 3 би требало да си дојде. Бебе заспа, цела ноќ не сме спиени, па очекувам добри 2-3 часа да отспие. Јас сум настината едвај зборам, одам, снага ми се тресе, мм кашла како пушач со долг стаж, а бебе фала му на Бога добро е. Ноќе се будеше и сакаше да е до мене нон стоп, штом го спуштев во креветче после доење почнуваше да плаче. Залепени ни се креветите, ама бегам да не дишам во него да не настине и тој. Сакаш неќеш се залепи до мене и кенкаше, цимолеше пак цела вечер. Темп нема, запчиња 8 излезени, за тројки нели е рано? Куќава... Ќе си прооди кај и да е. Вчера сила немав, ни машина за садови пуштив, нити играчки собирав, едвај алишта префрлив на сушарата, па денес не дека сум поарна ама морам да подрасчистам. Мм ќе помага, него го чекам Битно чисто е, усисано, избришана прашина, нова постелнина, за друго не сум у стање да се замарам. Малиот е интересен, повторува зборчиња, кажува по негово, смешки живи. Спремни сме за во градинка, со нови папучки и 10 пара тренерки Се заборавив со купување ама да има. Среќни родендени, да не заборавам иако каснам, на Сара и Ланаделреи! Дани добредојдовте домче. Гушки од три принцези ќе си добиваш сега Имајте убав ден мами
Da ve pozdravam majki. beba 4 pati ja iznesov za setkanje nadvor pisti korni...ni vo race ni vo kolicka saka.Vnesija iznesija pa pak taka place li place. Eve ja posle posledniot obid zaspa.A site komsivki nadvor so malite jas od prozor gi gledav. Se boram so depresijava sekoj den mnogu losi misli koi znam deka ne se realni jas ne hi sakam ama mi minubaat niz glava.Minala li nekoja niz ova.? Ovie cudava nikako ne se brisat
Добар ден Да ве поздравам и пишам како што е редот, прееска она беше на трчанка Прошетавме, сакавме и планот беше повеќе да се задржиме ама нели со бебе не можеш да планираш па рикверц дома. Задоволни и од толку, 4ч бевме излезени. Ама веќе не шетаме по градот и каде е шемата, гужви, гужви да ти преседне. Убаво си шетаме ние по планини, каде е мирно, тивко, со многу дрвја, а и далеку почисто. Денес не заборавивме ништо и излеговме без повици и натегања Бебе не почасти со долга дремка во транспортер, па средив и прередив торбицата, јас си се средив без трчање, мм и тој, па дури и на раат јадевме и палачинки И таман излеговме, уште мм ја враќа колата во рикверц во двор, ми засмрде нешто, чекај викам застани, не излегувај на улица, мирисам бебе смрди, труе, се испосрал ајде назад, набрзинка пресоблакај, миј и низ врата за успешна мисија дека нема пак Не се деси Сега сме се истегнале сите тројца на кревет, мм хрчи, бебе се смее во сон, па плаче и цимоли, а јас типкам на мобилниов и се мислам дали да продолжиме шетање кога ќе станат, иако мм протестираше дека се преморил од одење Туку бебе веќе ич не знам како да го облечам мислам дека бев најнемајка со голо бебе Не знам дали да кажам дека имаше бебиња/ дечиња со волнени скафандери, бундички, дебели јакни, капи, шалови, чизми со крзно, испокриени со дебели ќебиња.. Моево гревче, со боди на кратки и тенко памучно комплетче, па ај и уште едно памучно тенко јакниче, и чорапчиња и патичиња тенки, имаше тенко ќебенце, да не речам дупла пелена, го тргнав пошто топло ми се виде Јас и мм доле по тренерки и патики, горе кратки, а видов и со монтки и крзнени елеци, па и чизми до колена Не знам до нас ли е или не, ама на 20 степени како ли треба да се облечам март било, зима е уште, е добро де па топло е.. дувнало ветре одма на бебињата пелена им ставаат преку количката А што е за право, имаше и некои како нас соодветно облечени за денов Туку шишана сум ми олесни на главава, имам репченце и плетенче сега, ама многу ми е убава, јас настојував да биде уште малку пократка, ама да не ми дошло многу, епа ај Инаку прашајте кој ме шишаше!? Золвата со хранилката Туку ја виде кутијата од хранилката, ама сепак братчето си го прашала, зошто сме купувале, на мм му дошло незгодно и кажал таа немала за подесување на грбче, не била соодветна за бебе од 6м, ама ќе ја искористиме, ќе ја однесеме кај мајка и на Емка Ту бе криво ми падна, мене што не ме праша Продолжение поклони за 8ми: Ланче (од золвата со хранилката ) убаво е. Орхидеа и книга. Цвеќе дрво живота. Толку за овој 8ми Јас најмногу се израдував што на внучка и се бендиса подарокот, ептен ќеф ми се стори, па и одма си го облече Овие уште спијат и по се изгледа и ќе спијат ....... @mal.ecka во кенгур, транспортер да ја изнесеш не е опција?? Јас само така, во корпата од количката никогаш не сум го возела, уствари не сум ја ни изнела од дома. И гледај кога ќе е наспана и најадена да ја вадиш. Моево се бунеше денес само на сонцето, ќе купам капче со тремче, наочарчиња јас не би, може за циркус да му ги ставам ама не и да ги носи..
Malecka eve jas uste minuvam niz toa.Jas pisuvav,mi dadoa edni ad posle abortusot oti psihijatarot rece deka i mene mi e od stres i anksioznost.Ama ne mi deluvaa dobro i ne gi piev ic.Eve ,ako me citas i od moite postovi se osekja takvi misli.SEKOJ DEN!!! Veruvaj mi,ne znam kako da se izboram.Site velat izlezi ,setaj,citaj...Ama mene toa mi e momentalno ,ke mi se smenat mislite.Edno vleguvanje doma-ista pesna Znam deka ne ti pomognav,ama samo da znaes deka ne si sama.Ne znam ni kako bi ti pomognala,ama eve barem pisuvaj tuka.Sekoj sloboden moment koga se osekjas taka pisi slobodno Za mazite i izleguvanjeto so bebe/dete -i jas se prijavuvam vo klubot .Ama toa e . Setavme denes,preubavo vremeto.Uste me fakja strav za malata.Sednuvame vo kola i se fakja na mestoto kaj so se udri i vika me boliKe poludam od strav....
Dojam ne smeam nisto da pijam...samo magnezium i b6 momentalno....samo tahikardijata mi se namali!mislite se tuka...mnogu losi.Krivo mi e sto ne mozam da se raduvam i uzivam so malata kako jas sto sakam.
И ние денес максимално го искористивме сончевово време. Си бевме во парки,дете се изнаигра,си дојдовме,ручавме и сега една дремка. И се разбира,пак сами.Иако слободен денес,мм неделата ја има резерирано за себе, си игра фудбал.Па вечер ќе се гледаат утакмици на тв и викендот му минал вика без да сети.Како ќе осетиш кога си се дружиш сам со себе цел викенд Полно деца во парк, и јас се чудев(и двоумев) имаше со дебели јакни,со скафандери,со хулахопки(тука ги преслекуваа)...Моево со танка блуза по долги и уште една јакничка танка,која ја соблече веднаш.кажа дека му е жешко.Па ако дете кажува дека му жежи,ако гледам дека почнува да се поти,не можам скафандер да му облекувам! Следете ги децата,сами покажуваат знаци,кога му е топло/ладно. И совет,подобро да се навикнат на помалку облека,отколку да се наоблечени,па да се испотат,што е многу полошо. Како душава ми побарала Кока-Кола,а немам во моментов. Да тркнам до продавница,не ми се остава дете само.Ќе остане само желба изгледа! Ве поздравувам.
@LaDyDoLl ти си му дозволила на твоето, ама бев сведок дека не им даваа и ги караа, да не речам и тепаа А пак бебињата со скафандери, тие што да кажат Моево и да сакаш да го облечеш не можеш, се поти и готово, па ќе почне да вришти и се нервира, во кола само по памучното комплетче седеше, извадив и тенкото памучно јакниче..
Kengur nemame vo transporter ke probam sleden pat. Inaku mojava vo obidot za setkanje bese so tenko bluze bodi itenko paltence kapce i pantaloncina i tenko kebence za pokrivanje vo kolicka. Jas vcera dobiv mnogu ubava hranilka so 6 nivoa i 3 za grbceto.Ama ne mi e jasno od koga mozam da ja stavam vo nea...od kolku meseci?
Голема ти е веќе и сака да гледа, легната во количката нема видик, па можно е и затоа да се буни Мојава хранилка од 0м може да се користи и скрос да биде легнато бебе, чим ти има подесувања од 4+ кога ќе ви дозволи ортопед да ја ставаш на 45 степени седната ќе можеш, сигурно имаш таква опција чим е со 3позиции. Јас ќе ја извадам кога ќе почне да јаде, од 6+ најверојатно
На ова време најмногу се настинува. Топло е да се облечеш, ако испотиш тек тук дувнува ветре и ќе те здрви. Јас сум од мајките што носат торбица за преслакање и тетра за бришење ако е испотена. Многу коса има и поти постојано, па интервенирам. Инаку што пооблечено, поголеми шанси за настинка. Мојата на кратко боди, памучна блуза и тенок шушкавец. Шушкавецот го слеков кога почна да дава знаци дека и е жешко и се изнаспа без него. Инаку година и 3 месеци сме, количката и е мала, не ја бери со свиткани ножиња седи Не е важно и онака почесто ја туркаме неа, а госпоѓицата седи кај мене во раце. Не сака луѓе да гледа, па мора со грб и пикната во мене да не гледа никој. Таква фаза е, ќе помине Друго што да кажам, викендов како и сите претходни летна, а мене ми треба уште време да си играм со бејби Ми се спие од сонцето, отепана сум, ама ако сега заспиеме, за вечер не сакам да мислам Како излегувате на повеќе саати со помали деца? За јадење прашувам. Никоја купечка зеленчукова каша не ја јаде, па мораме во 2 за ручек да бидеме дома. Ај да одам некоја серија да погледам, па време за вечера ќе дојде. Кој што прави, јас само им готвам на двајцава Не можат никогаш со купено да поминат
Da,toa i mene mi e najgolemata maka,sega koga imas se da ne mozes da se raduvas.Prasaj ,citav za Spirulina smiruvala ,davala energija(ako smees dodeka dois)
Кога ја читам @danichap и вас останатите кои и се воодешувате на Дани, и други мајки со по три деца, како што е @♡BuBaLe♡ , за нејзе и најдлабок наклон, сфаќам дека имам мајка херој која сама гледаше 4 деца, од кои 2 се близнаци. Татко ми постојано беше на пат. Растевме сами и сме многу поврзани сите. А мама, таа е херојот .
@emkaemka И јас бев сведок, за жал, ама пак ќе си помислиш, мајка е, само таа знае што е најдобро за своето дете. И моето се поти многу, и јас носам ранец со резерва облека, секаде каде одам, ама секаде. Таа облека стои во ранец и не се вади. Ќе се научиме според потребите на детето.
Спакувај и во тегличка или некое тањирче со капаче. Јас така правев дур беа помали. Не ми ги сакаа многу готовите зеленчукови па од дома спремено зблендано у тегла и во торба. Хелоу , денес и јас се изнашетав, уште од 10 излеговме, прво свежичко малку ми дојде како движев почнав да соблакам се од мене. Малово на тенко блузиле и од оние тњнките кКо мо ткички, после пред зграда веќе само по блуза ја оставив. Склетџија е многу ама пак и и се тресам многу во последно време поаме последното разболување. Ама ај оди допази ги. Спијат деца спие мм уште јас да се искомирам
Конечно и ние официјално ја почнавме сезоната на одење по терени. Цел ден во природа, децава уживаа. Дури и пешки се искачија до врвот на ридот, полека полека. Правеа правосмукалка за трева (тревосмукалка), играа со камчиња, скокаа, се валкаа, пакуваа опрема...џабе играчки им носев ништо не погледнаа. Син ми па кога му запна на еден бумбар да му се качи на раката. Сирот бумбар како не умре од мака не знам. Инаку јас во фацата ептен изгорев, среќа децава што ги намачкав со тоа што останало од лани. Морам да купам крема за сончање што побрзо, којзнае дали имаат сега по аптекиве. Еднаш во октомври барав и одвај најдов едно залутано бекутанче...не им било сезона. Инаку јас пак со мојата несоница, станав пред саат време и сега дремам на форумов чекајќи да ми се приспие. Се надевам нема пак да ме раздени.
Добро утро мајки. Нека тргне со убаво неделава кај сите, без неарноќи. После дооолга пауза, двете моми денес во градинка. Големата со плачки и драми ја изнесовме од куќа, но за среќа тагата магично исчезна кога влеговме во занималната и не не' опули веќе. Сестра и па пресреќна дека се спремаме, испаѓаме, но олелето почна кога влеговме во занималната. Со крокодилски солзи ја оставивме. Им реков дека малото ќе го зедам во 11 а големата во 13.00. Како за прв ден да не форсирам. Пола ден во разодување ќе ми мине, но тоа е. Барем имам на кој малото дома да го оставам кога ќе ги земам. А тоа е ѓаволче станато Втора ноќ сме без спиење и се плашам дека си има таков (не)ред и ритам створено. Ноќе да "пее" дење да спие. Првен пробав кај мене на гради, но раната ме наболува веќе, па татко и е задолжен за да спие кај него на гради, па и двајцата сме ненаспани. Доброто е што денски, додека најмалово спие, имам доволно време да се посветам да другиве. А човек се навикнува на малку сон , ќе ставам креми и маски за подочњаци. Вчера срце ми се распарчи од големава. Порано си имавме фатено убав ритам,посебно викендите. Јас додека бев сеуште фит, а малото не лазеше, со него до нас јас и она со саати игравме. Ама како почна да тежи мешето јас не бев веќе фит и енергијата за сите обврски беше намалена, плус и малово лази и се пофаќа, намаливме со овие активности. Вчера отишла зела водени бои, четки, бои за раце, блок... мкне, носи на маса и ме влече за да седнам до неа додека бои. Видов колку му фалеле заедничките моменти на детето. Два часа не трепна. Се надевам полека полека ќе се вратиме во нормала. После градинката пробав да направам термин за на фризер, ама затворено понеделник, па здравје утре. Глава ме фрсна од ценивникот, ама не можам да се гледам во огледало. Поефтино ќе ми дојде билет од виз аир да си купам и кај нас да се шатирам и стрижам . Се ме боли па си прилегнав. Си направив и кафе и да поуживам во тишинава, ретки се овие мигови.. Убав ден мајки.
@danichap наздравје нека ни е кафето И јас моментално пијам, бебе нана па ќе го шетам до пазар Маж ми , со канила во рака е, незнам што му се случи со окото гледа заматено Оди на инфузии и се на мене е Вчера бевме на контрола се израдував убаво напреднал синко, потоа на шетање. Бебе во боди на кратки тенко блузиче, панталонки,чорапчиња и патичиња , бидејќи спиеше цело време со ќебенце покриено. А јас пак не видов наоблечени бебиња , сите разголени ми се видоа @kukla21 муабетот познат Уште кога ќе ми рече зар не му зема резерва цуцла пример? Оддамна се спремам да го оставам да спрема и да го "јадам" после јас Ние точно саат време се спремаме тројцата. Се надевам некогаш ќе фатиме рутина Ранецот ни е спремен ама пак да проверам, да додадам и одзема време. Обично они се симнуваат пред зграда , јас да доправам финален check Ново е што овие 3 вечера бебе заспива само Лежејќи ќе затвори очиња и оп заспало Или ќе го погалам 2,3 пати ќе му ставам цуце и готово е Синоќа спиев првпат 7 саати. Колку убаво било Само да не се врати на старо пак.... Уште малку на работа Почнав да сонувам состаноци, колеги Вчера во парк сретнавме колега, ми вика ууу си се вратила во форма , ајде спремна си за назад И маж ми да да му вика, вратена е во форма! Молам! Де бе , еднаш да покажеше љубомора му викам Да ти го кажеше колешка ова ќе те умрев цел ден , па и повеќе Ама ако, знам дека ме сака Ако имам време ќе правам некој пудинг за натпреварот.... и мене ми се јаде блачко , тортата отиде од 8март Имајте убава недела мамички
Здраво мами. Ние сме добро. Саботата на крштевка и роденден, Бебе беше супер, во ресторан си спиеше во количка. Вчера кај нив на гости во двор, бебе пак се изнаспа. Синоќа вриштеше, спие и вришти со солзи. И дадов сируп и изгледа се смири. Зар до толку има болка од непцата, луѓе крвнички ги гризеше гумите. Сабајле во 6:30 на нозе, цицна се искака, малце музика и на ред е кашичка. Јадевме батат и тиквица, слатко си узручка се. Еве ја сега заспа во транспортер. Добра е мајкина, душа ми е. После ке одам да ја боцнат за крвна слика па утре на вакцина.