Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Здраво живо мајки
    Овие денови сум пре преморена
    Оти нели времето убаво па и двајцата по надвор а големиов место не го држи и само трчај по едното па по другото добро и свекор ми ги шета човекот ми помага колку може..
    Во саботата бевме во парк но само моето,големиот трча како од синџири пуштен па и грабна тротинетот на едно дете и почна да бега сакал да се вози.После сакаше памук па нејќеше па се лутеше плачеше мислам притисокот на 300 ми се качи.
    А малото е толку мирно послушно и гледа и се смее на децата како да нема дете со мене.А да и свекор ми беше тука па јас со малото успеав да си купам фармерки и блуза.Потоа испазаривме нешто за дома и како заспаа 3 саата не мрднаа.
    А вчера ги однесов кај баба ми таму нејзините комшии и роднини садеа кромид лук па мојов да се покаже дека мн работлув зема мотичкатс мала и копа ли копа :rofl: беше целиот земја и жар црвен во образите.И си добив поклон од баба ми за 8март и си поседовме.
    Потоа отидовме кај мајка ми и таму цел ден деца на село па се изнаиграа и така денот ни помина.
    Цел ден чистев детската соба иако е празна мислам беше забутана со се и сешто им ја ослободив на децата да си играат ама големиот нон стоп значи секоја минутка го закачка или бутка или удара се му правожи освен да си заиграат...
    И сега заспа малото а големово лежи и слуша песнички и тропа се од силен ветер и дождот се слуша и грмотевици и да јас се плашам.... А синко ми вика мама гме и се гушка во мене..
    Ах колку ми фали мм мн ми недостига едвај чекам да си дојде...
    И уште има за пишување но очи ми паѓаат и раце ме болат и нога и заб синоќа ми се скрши па денес бев да ми го оправат.
    Ви посакувам убава ноќ....

На orhideea, emkaemka, Ano и 21 други им се допаѓа ова.
  2. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Заземав позиција в кревет.
    Синко спие, јас седам на вклучена ламба со тел. во рака плус телевизор вклучен.
    Така сум навикната, мора нешто да ми мрмори во позадина :)

Да ви кажав, овие два дена срцето ме боли кога го гледам синко со изгореница на раката ;(
    Кој малер вчера комшиката дојде да праша нешто, дете како дете кога и да ја виде и се радува и сака да оди со неа кај нив.
    Реков добро 10-15мин. додека биде готов ручекот оди, (ако не му дозволам ќе плачи) кога отидов да го земам што да видам :envy:
    Ја фатил пеглата за коса која била сеуште жешка:x
    Не реков ништо, дете е, знам дека е љубопитно ама мајке ми што ако беше поголема...
    Вчера цел ден плачеше, освен раката под ладна вода др.ништо не дозволуваш, среќа на мм му текна да му ставиме ракавица.
    Така и ни дозволи, крем и врз него ракавица да не извалкал креветот :)
    Сега има плико со течност, се надевам нема да стане рана :sweat:

Извинете на негативниот пост, ама овие два дена стомакот ми се преврте.

На orhideea, emkaemka, Ano и 15 други им се допаѓа ова.
  3. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Ne daj Boze sleden pat da ima, ama eve da znaes zejtin i sol polivaj odma, vo rakavica gumena ili kese obicno i ke pomine. Ladis so led ili voda preku rokavicata. Sega bi ti preporacala krema od neven, vo zegin ja imam kupeno. Ke bide dobro i na lekar da go odneseš da mu go dupnat plikot i da go iscistat, pa voedno i krema moze ke ti preporacaat.
    Se slucuva, deca, taka trebalo da bide,samo neka im pominuva sto pobrzo.

Za frizer da si kazam, vo mk ne uspeav da otidam, posto neli nie dojdovme i sneg ja zatrupa makedonija, a tuka isto nikako da otidam oti na suvo ne sum naviknata da me shishaat :rofl: Bez zafrkavanje, na suvo shishanje e 40 evra, na mokro 45. Toa znaci miena kosa odnosno mokra, ili samo so prskalka da shpricne voda kaj treba odnosno suva. Pojdi i so mokra glava pak ke ti naplati 45 i ke te mrazi patem.
    Ubavo vika dani, poeftino se fakja avionot i do mk da trknes.

Pomosh, od dveve race moi. Denes mm bese sloboden, kujna sredi i palacinki napravi, dets it.
    Utre e na rab od 6 pa do nokjta nakaj 22-23 se nadevam ke dojde. Sto znaci sama cel den so dete. Imam planovi da odam niz marketi, katalozi listav pa da ne sum pokusa da potkupam nesto. Pak za doma, sredstva i za vo friz, ne deka nesto za mene... Jas ke se podnovuvam za b dejot na sinko. Se nadevam kje dojde majka porano nekoj den, pa oni kje se cuvaat a jas kje shetkaram.

Utre mi e vo plan i da cistam, po toa kje zaklucite deka sum poarna so zdravjeto :) Ne se trpev sama sebe, fala Bogu pa me pusti malku.

Masinata zavrsi, da prefrlam alista na susharata i da si legnuvam.

Dobra vi nokj majcinja :hug:

На orhideea, Ano, Belabelinakinder и 15 други им се допаѓа ова.
  4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.288
    Допаѓања:
    226.806
    Добро утро мајки :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::d::d:
    И ако има некој гладен :pizza:
    Оставив дете во градинка и дојдов на работа. Седнав да искулирам малце пред да започнам. Вчера како заспа пред 8 до 7 сабајле ниту чај ниту млеко. Ништо не сакаше. Ненаспано дете..
    Малку го мислев зашто последно што јадеше беше 1 банана во 6 и 30 ама верувам да беше гладен ќе се разбудеше. Туку се мислам нокшир да му купам да почнам да го ставам. Од кога почнавте да ги ставате малите?
    Што читам скап фризерот во сРансВо. Овде и за 120 ден ќе те ишишаат, ама каков ќе бидеш нема гаранција. Мене последен пат ептен ме утнаа. Откако ми отиде фризерката во Дубаи јас сум без фризер. Сега се токмам кај Дарон да одам. Искрено сакам и малце да ја направам со чат пат некој прамен, троа пролетна, ама ич немам карактер за шарена коса.. Ај ќе размислам до другиот месец што како ќе е. Од друга страна сакам и да ја пуштам ама периодот на пуштање (иако ми расте ненормално брзо) ми е само у чвор собрана. И тоа е тоа што не ми се допаѓа.
    Ручек за денес има. Маж втора смена на работа така да цакум пакум прави кога е дома па мое е само да си играм со дете и да го нахранам. Прва обврска тек вечер, да пуштам ручек за утре. На репертоар грашок со свинско. И дете јаде и маж јаде. Јас не. Ама јас некако ич не ни јадам. Вчера цел ден го поминав со една банана и тек вечерта некој компир тук там каснав. Убаво за мојата линија, лошо за моето здравје. Но тоа е. Ќе се регулирам.
    ДОволно е за сега, имајте убав ден мајки :f:

На duffi, Ano, emkaemka и 21 други им се допаѓа ова.
  5. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Најпрво да се заблагодарам на сите што ми честитавте роденден, да сте здрави и живи сите, среќни весели инасмеани. Не е битно колку полниме, битно е како се осеќаме, искрено се радувам на секој роденден, само наовој најмалку се израдував и најмалку подароци добив ;) нема врска, да сум здрава ми е најголемиот подарок што еден човек може да го има, здравјето нема цена. Се гледа по муабеот друга сум, абе стара жена што да ви кажам хахаххаах. Роденденот го поминав во чистење, затоа мм утредента ме однесе на ручек, јас тој, цуца и едни другари, супер си поминавме. Оваа година подарок од него за роденден не добив, така се договоривме, кола ќе купуваме, дома ќе средуваме, за недела дена ме носи на кратко патување, доста ми е толку, секој денар е добродојден.

Детенцето си е суперишка, ако го скокнам моментот со јадењето, не сака ништо да јаде, се храниме по саат време, јас немам трпениеза тоа, но некако собирам сили. Не сака госпожава моја ништо да јаде. Си јадеше и овошје така сега ништо, ама башништо не сака. Се токмам од вечерва да почнам млеко навачер да давам у место сокче, чај навечер не сака давиди иако во текот на денот знае да испие две шишенца чајче.
    Кога и колку можеме шетаме, во најубавиот дел од денот јас сум на работа, па неможам да уживам во прошеткисо детенцето мое, затоа се трудам за време на викенд да ја прошетам квалитетно и малку подалеку од блиска околина, да почувствува промена, да види различни работи од секојдневието.

Искрено да ви кажам мн се радувам и тагувам во исто време за претстојното патување, се радувам ќе отидам на место кое секогаш сум посакувала да го посетам, тагувам дека цуца нема да е со нас, прв пат ќе сме разделени.... Ама тоа е, децата си растат, ние сме тука за нив.
    Тоа е женски да не тупам повеќе имам тон обврски да завршам на работа, ако завршам со време ќе пишам и втор пост денес.

Поздрав до сите, прекрасно друштво сте :*

На duffi, Ano, Monella и 20 други им се допаѓа ова.
  6. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Добро утро мајки.Повелете на кафе:coffee::coffee::coffee:Прво за денеска на раат затоа што бебка тера дремка. Ааа како да не,само што ја пишав реченицава почна да плачи.Дремката ни траеше не цели 10 мин.И еве сега на спална таа си игра јас пијам кафе и пишувам. Денес стана порано,па јадевме малце.За почеток е добро.Нејзе и е чудно,и дадов јаболче за почеток а мене па ми е страв.Да не и давам премногу или премалце.Да не ми се засркни.Се учи таа се учам и јас се надевам дека ќе се уходаме некако. Времето тмурно некако не е за шетање де ќе врни де нема да врни така да ќе си останиме дома,а јас да почнам по малце со генералка.Другата недела се младенци ќе чекаме гости а јас не сум почната со ништо(facepalm) Тоа е мајки,искористете го денот ако е убаво времето кај вас.:)

На duffi, elcezelce, Ano и 17 други им се допаѓа ова.
  7. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Добар ден мајки! :hai:
    Си реков денес морам да пишам, се стегам со денови, ама обврски еден куп, па само читам на рати, кога ќе најдам луфта.
    Пијам кафенце, во кујна гравче се вари, синко на воздух со дедо и баба. За помош не можам да се пожалам, може не се нафатија да го чуваат додека сум на работа цела смена, ама пак затоа од сабајле поминува околу 2 часа со нив и тоа за мене е доволно да потсредам низ дома, да направам ручек и јас да се потсредам.
    Кога пак треба некаде да одиме го оставам кај мајка ми, со неа ќе седи и цел ден, умее и да го нахрани и да го успие, ама пак таа оди на работа. Сепак сума сумарум, добро функционираме! (fingers)

Не сум се пофалила, синко прооде, постапалки наредната недела ќе правиме, чекам новина да фати (таа што не беше по адетите :tmi: ). Сега цело време сака да оди, не сака во раце да го држам, секаде сака да фати и да се пикне.
    Туку не сакам да му облакам патики/кондурчиња ми е страв да не му тежат, па за надвор го оставам во тие ко чорапи што се со гума оддолу, ама не бива во нив, цело време е во трева и во земја, се валкаат, а и ладно му е на ножињата. Да е потопло ќе го оставам бос, ама вака.... :?: Дај кажете што им облакате за надвор на штотуку проодени деца?
    И така мајки, тоа е накратко што имав да кажам, во градинка уште не не викнаа веќе 6 месеци чекам и цело време велат до крајот на овој месец, а колку месеци поминаа ехеее... :swear:
    Бидете ми поздравени и имајте убав ден!

На orhideea, karibian, duffi и 21 други им се допаѓа ова.
  8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.540
    Допаѓања:
    289.039
    Добар ден мајки.
    Две деца спијат, па и јас си прилегнав, да одморам.

Кај нас ништо ново, малово пее ли пее навечер, па до 03 не држеше будни.
    Ќе се онесвестев од умор, не ни знам со татко и на крај како се успивале. Денес само средното во градинка, големата е со термини, па одкако ја оставивме поминав до фризерскиот салон, си закажав термин за четврток сабајле :makeup:. Потоа продолживме до општина, го пријавувавме најмалото. Уз пат, на брзаница, влегов во еден дуќан да купам неколку боди/шпихозни. Тон алишта од сестриве а се и е како вреќа, па зедов 46ка. Сега ги гледам и си викам и тие и се големи:doh:. На пат накај дома и дете си зедовме од градинка и заокруживме мини турата.
    И те како ми годеше да испаднам малку од дома.
    За ручек ќе биде расол, потпечен, со малку мевце. ^_^

Убав ден на сите:coffee:

На orhideea, Bozica1980, duffi и 34 други им се допаѓа ова.
  9. Seline

Seline Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2017
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    3.658
    Добар ден!

Дете заспа, деновиве почна по еднаш да спие и баш ни е весело по цел ден дома. Па и времето е никакво излези надвор заврне и така се маваме по собите, де во една де во друга дури дојде татко и од работа.

Е тоа е шоу кога ќе го види како влегува и изведува мал перформанс во знак на радост, се фрла на колена, крева рачиња нагоре, зборува и вика нешто на нејзин јазик, па станува и трча од еден крај на друг во собата со викање и смеење. Тоа и е како мал ритуал штом го здогледува татко и. Па ретко кога гледа луѓе не ме ни чуди што толку се радува. Срцево ми е полно кога ја гледам, секој ден се менува и станува мало девојченце, слатко, а палаво, ми прави нешто муабет т.е се труди и тоа толку милно звучи, колку и да сум уморна или нешто да ме боли во моментот заборавам. Ја сакам најмногу од се:inlove:

Јас сум како без сили, се влечкам како да сум баба, незнам веќе ни јас што ми е, секој ден по нешто ново. Приметив дека само за низ продавници смогнувам сили, има некоја чудна исцелителна моќ тоа пазарувањето кај мене:D

Ручек за дете се крчка, за нас уште не сум смислила ама веројатно ќе биде некоја паста и сос иако мојот сопруг тоа не го најадува ама па нема секоја ден месо:devil:

Убав ден.

На orhideea, Bozica1980, karibian и 23 други им се допаѓа ова.
  10. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Здраво мајки ,

Мене ме нема, не фати вирус. Прво син ми , сега мене .Дрма не пушта. :sweat:
    Цел викенд шетавме надвор,немавме контакт со ниедно дете и од кај вирусов појма немам .Малово од неделата сабајле го фати , мене денес. Да се чудиш ...Тоа е мајкички, ние си лежиме по дома се чуваме.
    Имајте убав ден.:f:

На elcezelce, Monella, Надежна и 14 други им се допаѓа ова.
  11. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.479
    Допаѓања:
    22.812
    Денес примивме вакцина. Супер поминавме. Се смееше таму, се закачаше. Малце пушти глас откако ја боцна и одма се смири. Па спиеше. Папавме си игравме, мама го стави мевцето во маринада, раскрена, бебуш бараше да цица и сега спие, па со лесно да ми е спуштање во кревет.
    Не ми е јасно. Ноќе си спие во креветче. Ич не се буни. Дење ако се успие во количка супер, ама за на кревет тешка. Имам успеано да ја спуштам и да спие 2 часа, ама почесто се буди за максимум пола саат. У раце би спиела. Убаво успана и не, осеќа. Таман се израдував се опраи времево, пак облачноблачно..

На Две Принцези, elcezelce, Ano и 13 други им се допаѓа ова.
  12. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.382
    Допаѓања:
    37.529
    Ние по цел ден сме надвор раце и нозе ми отпаднаа. Туку многу мајки со колички ама сите средени некако. Ако сретнувате некоја како од мочуриште излезена јас сум. Кога ги гледам пицнати си велам зини земјо голтниве. Зарем само јас не можам да се спремам и средам?
    За осми март само свекрвата ми подари.
    А за фризер бев на 3 месеци па пак една недела после тоа па сега на 10 месеци. За фарбање. А за шишање се немам шишано година две.
    Нокти ставив на 10 месеци. Една година без нокти бев.
    Сега ми е на ред шишање и фарбање и нови нокти пред роденденот.
    А за масажа и третмани на лице ќе сонувам само.
    Јас сум од тие што не сакаат празници. Ни 8ми март ни 14ти февруари. Што човек ќе бев... И од тие што не сакаат да им подаруваат цвеќе. На мм му кажав само на старост може цвеќе да обновиме романтика некоја.
    Да не тропам убав ден!

На karibian, Две Принцези, elcezelce и 21 други им се допаѓа ова.
  13. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.647
    Допаѓања:
    33.256
    Добар ден мајки.

Синко ручка ориз со копан и за нас тоа ќе биде.Денеска порано ручекот да стаса на време и за него.
    Кога сме кај јадењето овие неколку денови дете супер си јаде.Отвора уста широко,нека продолжи вака да си јаде.Душава ми е мирна.
    Ај доста фалење да не го урочам пу пу.

Денеска сме рано будни од 6:30 синко се разбуди, додека мм се спремаше за на работа шушкаше па свеки влезе цигара земаше.Па порано заспа но ми спиеше малку ај вечер порано в кревет.
    Во план ни е да појдиме да ја видиме баба ми но тоа после ручек мм да си дојди од работа.

@LiliBoz
    Пред месец дена синко го учев зошто служи нокширот и дека мама ќе го награди со чоколато кога ќе се покака во него.Доста му зборував.Имаше резлутат две недели какаше во него.но откако фати пролив пак се вративме на почеток.
    Инаку сме 18месеци.

@Ava.84 како е снашката, дали е подобра?
    Зет ти секое сабајле има мрсули за извоз,дали бактеријата дали алергија појма немам.Ајде уште два месеци ќе издржиме после некое време рајат и од октомври пак јово на ново.

Убав ден мајки.

На Lolipop23, Две Принцези, elcezelce и 17 други им се допаѓа ова.
  14. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    70.711
    @LiliBoz моево и твоето мислам се блиску по возраст
    Јас планирам здравје од средина на април да почнам, да затопли, на адаптер директно..Се надевам до септември/ октомври ќе успеам да го научам...

На Две Принцези, Chantal, Skorpija989 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.899
    Допаѓања:
    34.104
    Добар ден мајки.

Ајде частам станав вујна по втор пат ни се роди мома ама уште името не и го знаеме т.е нема.Глувче од 2800 грама 48 см:inlove:
    images (1).jpeg images.jpeg
    Јас уште затната ме боли грло ама немам тт денес. Туку не се жалам вчера ми дојдоа гостите (родителите) и ќе ме ујачат малку. Ми даде мајка одма прополис капки и матична млеч и реши да ме оздеави одма:DА мене штом мама е до мене одма сум поздрава:inlove: Ама многу се остарени.Толку е мајка успорена и жал ме фаќа.Ама си велам да уживаме во секој момент заедно додека се тука.
    Малата оти само на телефон ги гледа кога ги виде се збрка.Само оди и ги покажува баба ,деде.Вчера не сакаше да заспие без баба и деде.А тие и донесоа мече само го гушка и вика теди:inlove:Денес во градинката бевме со мајка ми кога ја виде баба баба и се смее и трча.
    @24.07 што да ти кажувам снашка кашла уште нема тт ама тоа и е мана.Нејзе мрсули не и течат и па затоа и се слеват во грлото и ја кашлат.А дали е бактерија само Господ знае на нас не ни испитуваат бактерии.Туку сваќе не вели од октомври пак па ќе бидат поголеми и појаки:muscle:Мораме позитивни да сме:D

Поздрав мајки убав ден.

На orhideea, karibian, snegulkata и 28 други им се допаѓа ова.
  16. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.647
    Допаѓања:
    33.256
    @Ava.84 Нека е здрава,жива и голема да расте внучката.

Претпоставувам се немате видено година-две според пишувањево.Помини си убаво со твојте родители,сигурно имате да правите долги разговори.Ќе одмориш и ти малку,нели секоја помош е добррдојдена.
    Уживај сваќе.

Некако слабо ја има @Mari* се надевам дека сте добро.

На snegulkata, Две Принцези, Mari* и 11 други им се допаѓа ова.
  17. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    28.580
    Еве сме и ние!
    Ја лулам беба во лулашка, мегувремено пијам кафе.Дадата ја зедов од градинка и после кратката едночасовна прошетка се прибравме дома. Ете ја сега игра во детска со животни, игра фарма!

Беба до 13 спиеше, јас ручек спремив па дремнав и јас малку. Синоќа на полноќ заспа, пак со измачување, а сега цел ден сама си се презаспива и нема никаков проблем. Не знам што толку ми се напнува бебе навечер, едно бебе дење а друго навечер. Се надевам и навечер ќе ни се олесни заспивањето.
    Се мислам проџекторот да го користам за заспивање само се мислам дали сме мали уште. Два месеци сме, не знам дали воопшто ќе ги забележи ѕвездичките на таван, да не сме уште мали? Демек многу че ни помогне прожекторот, ама ај да прашам, се заспивате ли со помош на таа играчка? Со дадата остана неискористен!

Друго немам што да ви пишам, деновите ни се отсликани еден на друг, ништо ново, ништо интересно!

На TarantulaA, Mari-Ja, Верче4 и 17 други им се допаѓа ова.
  18. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    9.470
    I jas bas preeska gledav noksiri ama se premisliv vikam mal da ne e. Arno spomna nekoj pogore koga se se stopli, pa letoska da zemam ako ne ke go sednam neka sedi bar ladno nema da mu e :lol: inaku on koga e kakan vika mama kaka za da mu smena pelena ama toa od koga vise belja napravil |(

На snegulkata, Skorpija989, Две Принцези и 7 други им се допаѓа ова.
  19. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    @LiliBoz вие мајче многу касните за нокширчето, моево е 4м мајка виде дека бебе потседнува и рече купувај ќерко нокшир спремен е, на сред соба и ќе го придржуваш, сега ти е моментот ^_^
    Ах мамо, мамо (facepalm)

Иначе ич не ми личи нокшир на сред соба и голо бебе, а адаптер на шоља не е опција??

@Ava.84 жива, здрава внучка :inlove:

...................
    Ние арни, бебе цел ден го преспа и уште спие, едвај 30мин е буден измеѓу 2-3ч сон :smirk:
    Битно прошетани, искористивме и сонцето и ветрето, кој што видел, видел чист воздух вдишавме :sun:

Гладна сум, а немам ручек :worried:
    И кафе ми се пие, ама нема кој да ми направи :smirk:

И така...

На snegulkata, TarantulaA, Mari-Ja и 16 други им се допаѓа ова.
  20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.288
    Допаѓања:
    226.806
    Мајка повеќе има шанси пред тв да седи него во вц на шоља.. нека си го на сред соба :rofl:

На didisi, eli25, Две Принцези и 8 други им се допаѓа ова.